Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matrioszka, nie martw się na zapas. Moja Zuzanka, która do wszystkich się cieszyła i wydawała się być psem "bezstresowym" przez pierwsze 3-4 dni po sterylizacji zachowywała się, jakby miała autyzm. Na wołanie nie reagowała, nie chciała chodzić - nic, można sobie było gadać. Dla tej małej dodatkowym szokiem jest zmiana otoczenia - przełamie się i będzie dobrze.

Posted

MaDi, może już szperać.
Z Nergą nie jest najlepiej.:-(
Tak, jak wcześniej pisałam, nie ma żadnych szczepień.Wczoraj wieczorem, kiedy ją obserwowałam, to oprócz tego, że była osowiała, czasem miała taki odruch, jakby chciała coś wyrzucić z siebie, jakby chciała coś zwymiotować albo ... odkaszlnąć. Trwało to moment.Ustępowało, gdy była na mnie bardziej skupiona, obserwowała co robię, dokąd idę ... Rano zauważyłam niewielki wyciek ropny z nosa.Niewielki, ale ... I ten odruch kaszlu. Apetyt ma.Jednak jest tak słaba, że właściwie przeleżała na jednym boku na trawie w ogrodzie całe dwie godziny.Tak ją położyłam i tak ją później podniosłam.
No i dzisiaj z rana pojechałam do schroniska po papier Negry.Nie były gotowe, więc obeszłam sobie schron, tak pobieżnie. I znalazłam dwa psy z takimże samym odruchem.A kierownik mi od razu z grubel rury : "to kennel". Dał mi surowicę w strzykawce.Surowicę Negra dostała przed wyjazdem do Lublina.Czy to pomoże - nie wiem.
Zawiozłam ją do E-S.
E-S po tel. konsultacji z wetem postanowiła, że zawiezie psa do Zamościa (planowany wyjazd), zrobi tam wszelkie potrzebne badania.
Teraz telefonicznie E-S poinformowała mnie , że wstępnie według jej doświadczenia i wiedzy pies jest bardzo chory oraz po konsultacjach telefonicznych z weterynarzem Negra ma kaszel kennelowy z zapaleniem spojówek i konieczna będzie antybiotykoterapia.
Pies przez te dwa dni w Zamościu będzie odizolowany w ogrodzie zimowym od pozostałej szóstki psów.Później musi tu wrócić.
Do funi nie możemy jej dać.Zrozumiałe.
As_co nadeszła dla Ciebie wielka chwila ... Wielka, bo bardzo na Ciebie liczymy ...Wszyscy patrzą teraz na Ciebie.Wstrzymujemy oddech ... [B]As_co : czy dasz Negrze DT na czas choroby ?[/B]
Jeśli ją oddamy do schronu - pies już nie żyje.

Posted

Mała czekoladka i Ginger w salce - po sterylizacji.Buba nadal w schronie (boks środkowy po prawej od wejścia).
Przylepka ma trzy ślyyy-czne szczeniaczki-kluseczki.Czarnego, krówka i białego z czarną łatką.Jest w klatce po pekinie.Nadal słodka.
Mamuśka.

Posted

[quote name='matrioszka2']Mała czekoladka i Ginger w salce - po sterylizacji.Buba nadal w schronie (boks środkowy po prawej od wejścia).
Przylepka ma trzy ślyyy-czne szczeniaczki-kluseczki.Czarnego, krówka i białego z czarną łatką.Jest w klatce po pekinie.Nadal słodka.
Mamuśka.[/QUOTE]

Czyli jednak aborcyjnej nie było. Ta Ginger to nie ta Ginger, co była kiedyś, tylko inna. Buby ostatnio nie widziałam, musiała siedzieć w budzie.

Posted

Ja już wszystko wiem, rozmawiałam z Ewą przez telefon. W prawdzie nie mam zielonego pojęcia o kaszlu kennelowym, ale jak się okaże że Negra nie będzie mogła zostać w klinice, ani nigdzie indziej w Zamościu ( bo taką opcję też rozważała Ewa) to będzie mogła przyjechać do nas. Teraz czekam, Ewa po rozmowie z wetem ma się jeszcze odezwać do mnie albo matrioszki. Nie ma dostępu do neta więc musicie nam uwierzyć na słowo że z Negra jest w tej chwili bardzo źle.

Mógłby mi ktoś napisać jak długo ta choroba trwa, kiedy ona zacznie dochodzić do siebie i jak długo będzie zarażać?

Posted

[quote name='ladySwallow']Czyli jednak aborcyjnej nie było. Ta Ginger to nie ta Ginger, co była kiedyś, tylko inna. Buby ostatnio nie widziałam, musiała siedzieć w budzie.[/QUOTE]
Ja widziałam i tę "inną" i tę Ginger.Chyba, że jest jeszcze trzecia.Skąd oni te klony biorą ?

Posted

[quote name='matrioszka2']Ja widziałam i tę "inną" i tę Ginger.Chyba, że jest jeszcze trzecia.Skąd oni te klony biorą ?[/QUOTE]

Tej Ginger nie było dwa razy, jak byłam w schronie - kiero sam mówił, że ją wydał do adopcji. Chyba, że wróciła. Pewnie jakas pseudo.

Posted

[quote name='ladySwallow'][URL]http://www.vetopedia.pl/article60-1-Kaszel_kenelowy.html[/URL]

A co z kosztami leczenia?[/QUOTE]
Myślę, że tylko bazarki (E-S gdzieś tu link z obróżkami i kubrakami wstawiła ... z prośbą o spieniężenie towarku) i deklaracje.Nie orientuję się mocno, ale sądzę, że 200-250 zł powinno wystarczyć.
Kiedy takie samo pytanie zadałam E-S, powiedziała "na razie nie mówmy o pieniądzach", jednak już teraz [B][SIZE=5][COLOR=Red]proszę Was - tutaj - o jednorazowe deklaracje na leczenie kaszlu kennelowego u Negry.:modla::modla::modla::modla::modla:

[SIZE=4][COLOR=Black]As_ko kocham Cię (czyżby powoli zmieniała mi się orientacja ?:evil_lol:)[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

Ja też was uwielbiam:lol:, jutro zajmę się poszukiwaniem rzeczy na bazarek. Czy macie zaprzyjaźnionego weta, który podejmie się leczenia małej?

Posted

Mam nowe wiadomości.
Negra czuje się lepiej, wstała już i zaczęła chodzić, merdać ogonkiem, była już na dworku na chwilę żeby się wysikać. Jak czuje się lepiej to zaczyna sobie grzebać w brzuszku dlatego na noc będzie miała założony kołnierz. Podobno jest wspaniałym pieskiem, bardzo otwarta na człowieka, psy tez do niej lgną. Wet mówi że sunia z tego wyjdzie, chociaż ma to najgorsze stadium kaszlu tzn. z zapaleniem płuc, jeśli dobrze zrozumiałam. Naprawdę wielkie podziękowania należą się wetowi za to że został po godzinach i poświecił suczce tyle swojego prywatnego czasu i czułości.
Do tej pory miała jeszcze kroplówkę, dlatego to tak długo trwało. Jutro o godz. 19 ma mieć tez jeszcze 2 kroplówki, dlatego Ewa przełożyła wyjazd najprawdopodobniej na środę rano. W środę po południu Negra trafi też do mnie.
Ewa prosiła też LadySwallow żeby wstawiła na bazarek rzeczy z tego linka:
[url]http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/BAZAREKDlaBico#[/url]
Są to podobno rzeczy z Kanady od IVV.

Posted

Dziękuję za wiadomości.Uffff ....
Obiecane zdjęcia z dzisiejszego poranka.
[IMG]http://i42.tinypic.com/213n8uq.jpg[/IMG]

[IMG]http://i40.tinypic.com/2mdq8tg.jpg[/IMG]

[IMG]http://i42.tinypic.com/1z312zr.jpg[/IMG]

[IMG]http://i41.tinypic.com/15hipaw.jpg[/IMG]

[IMG]http://i42.tinypic.com/u3iv9.jpg[/IMG]

Posted

Część rzeczy ze zdjęć była wystawiana, poczekam więc na Ewę, niech potwierdzi, które rzeczy można wystawić... No i mniej więcej niech zaproponuje ceny.

Posted

Fajna, ale taka chorutka.Dlatego te foty takie "ekspresyjne" .
Dlaczego one nam to robią za bramą schronu ...
Właśnie filmy mi się opracowują.Jest ich kilka, ale bardzo podobne.Kręciłam, żeby zorientować Was , jakiej wielkości jest pies i jak bardzo jest apatyczny.:-(

Posted

[quote name='matrioszka2']Fajna, ale taka chorutka.Dlatego te foty takie "ekspresyjne" .
Dlaczego one nam to robią za bramą schronu ...[/QUOTE]

Rozmawiałam z Ewą, wet powiedział, że jeśli by w schronie pobyła jeszcze dzień-dwa, to by nie przeżyła.