Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Madallena']A nie mozecie zrobic ceglastego? zawsze kilka zlotych wpadnie...[/QUOTE]

Z czym i jak?

------------------------------------

Wiecie co... ja jakoś nie widzę sensu działania. Są bazarki na Nowodwór - nikt ich nie podnosi; rozumiem, że psy nie potrzebują pieniędzy, tak? Wiem, że parę dziewczyn odpowiedziało na moją prośbę i powysyłały wątki Mańka i Mańki i Zuzanki do innych osób i na inne wątki - reszta jednak apelu rozumiem, że nie zauważyła, więc piszę raz jeszcze - [SIZE="3"][B]Proszę przestać narzekać, że nie ma deklaracji i w końcu coś zrobić, tj. starać się zdobywać jak najwięcej osób na wątkach psów poprzez wysylanie linku na inne wątki, w których jesteście i do innych osób.[/B][/SIZE] Ja wkleiłam dziś Mańka i Mańkę na większość czynnych wątków jamników. Trzeba rozsyłać dalej i jamniki, i Zuzankę.

Co do kalendarzyków, powiem wprost - pieniądze uzyskane z ich sprzedaży [U]na pewno nie zostaną w całości przekazane na załatanie dziury w deklaracjach hotelikowych[/U]. Po pierwsze, działanie takie sprawi, że problem zniknie jedynie jednorazowo - a tutaj trzeba stałych wpłat, bo tym razem kalendarzyki są za darmo, następnym razem trzeba za nie płacić. Po drugie, czekają nas wydatki takie, jak sterylki, kastracje, ew. doszczepienia i ew. leczenie, którego nie można jednoznacznie wykluczyć - stąd trzeba mieć pewien zapas.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jedynie apeluję o zdrowy rozsądek i nieco więcej zaangażowania. Oczywiście psy trzeba wyciągać i im pomagać, ale to nie będzie możliwe, jeśli nie będzie jakiejś pracy u podstaw, drobnych gestów z Waszej strony, które w konsekwencji mogą pomóc - to chyba nie problem podrzucić bazarki, poszukać wśród znajomych chętnych do pomocy, adopcji czy osób do dt. To zaledwie kilka minut dziennie, a bardzo mogą pomóc. Wszyscy teraz się cieszą, że są kalendarzyki - to faktycznie dobrze, ale pamiętajcie, że to jednorazowy zastrzyk pieniędzy, który starczy na bardzo krótko. Zdecydowanie bardziej potrzebne są deklaracje - poszukajcie ich, bo to ratunek dla psów, a nie same kalendarzyki. Jednym słowem, zachęcam do nieco większej aktywności przy tych drobnych sprawach, o których pisałem.

Posted

Ceglaste na Manie i Manka. Napisac tkliwy tekst o ich milosci, o depresji w schronie, rozlace, smutku. O tym, ze jest im ciezko. Wstawic ladne zdjecia (jak bedziecie zrobcie im razem) i napisac, ze psiaki potrzebuja wsparcia, zeby wyjsc ze schronu, Ze to jest dla nich jedyna szansa na normalne zycie, pokazac sie swiatu, odzyc, wrocic do swiata zywych bo zza krat to nie swiat.
Ze sa skazane ale niewinne. ze szukamu DT, ale z tym ciezko, ze sprzedajecie dyplomy albo zdjecie Mani i Manka. 1 zdjecie to 5 zl. Albo dyplom od Mani i manka z podziekowaniem. Mania i Maniek prosza...
Przy okazji napisac, ze jezeli nie mozesz dac im domu wesprzyj kupujac zdjecie.
Oczywiscie zdjecie trzeba przygotowac, podpisac, troche obrobic. No albo dyplom.

Posted

[quote name='Madallena']Ceglaste na Manie i Manka. Napisac tkliwy tekst o ich milosci, o depresji w schronie, rozlace, smutku. O tym, ze jest im ciezko. Wstawic ladne zdjecia (jak bedziecie zrobcie im razem) i napisac, ze psiaki potrzebuja wsparcia, zeby wyjsc ze schronu, Ze to jest dla nich jedyna szansa na normalne zycie, pokazac sie swiatu, odzyc, wrocic do swiata zywych bo zza krat to nie swiat.
Ze sa skazane ale niewinne. ze szukamu DT, ale z tym ciezko, ze sprzedajecie dyplomy albo zdjecie Mani i Manka. 1 zdjecie to 5 zl. Albo dyplom od Mani i manka z podziekowaniem. Mania i Maniek prosza...
Przy okazji napisac, ze jezeli nie mozesz dac im domu wesprzyj kupujac zdjecie.
Oczywiscie zdjecie trzeba przygotowac, podpisac, troche obrobic. No albo dyplom.[/QUOTE]

Tylko problem w tym, że my będziemy tam dopiero w sobotę i wtedy chcemy je zabrać. Musimy mieć choć część deklaracji na nie. Inaczej ich nie weźmiemy. Cegiełki - ok, ale na zaklejenie dziur w deklaracjach, a nie jako zastępstwo deklaracji. No i nie możemy sprzedawać cegiełek i wystawić charytatywnej, jeśli nie mamy statusu fundacji/stowarzyszenia.

[quote name='Madallena']ps. czy schron juz zaczal kastracje i sterylki? po co zbierac na to pieiadze skoro mozna je ciachnac w schronie i przewiezc na drugi dzien po sterylce...[/QUOTE]

Z tego, co wiem - nie zaczął. Poza tym, zabranie ma być teraz, zaraz, w sobotę. A nikt nie ma warunków przetrzymania suk posterylkowych - funia obecnie też nie.

----------------------------------------------------

Deklaracje na chwilę obecną:

do potwierdzenia deklaracje na wątku terierowatej - do tych osób napisałam PW z zapytaniem, czy utrzymują deklarację:
10 zł stałe - magenka1
10 zł .. olga7 (od przyszłego miesiąca)
20 zł .. Panca (wstępnie do czerwca)
10 zł .. Basia1968
10 zł .. kakadu (wstępnie)

Jednorazowe deklaracje:

20 zł .. olga7
50 zł .. figa33

Zuzanka

50 zł - E-S
10 zł - mercy
10 zł - Basia1968

Mania

20 zł - bianka0

Maniek

20 zł - bianka0

Ogólnie na nowodworskie

10 zł - plastelina
10 zł - ladySwallow
10 zł - AngelikaXD
20 zł - TŻ E-S Mateusz
50 zł - andegawenka
10 zł - Rodzice Maciusia
30 zł - agnieszka32

W sumie mamy: 250 zł, w tym: ogólnie: 140 zł, na Zuzankę: 70 zł, na Mańkę i Mańka po 20 zł.

Mało.

Posted

to zmajstrujcie z tego co macie cos ladnego w photoshopie. Macie zdolne dziewczyny, dacie rade.
Cegly nie uzupelnia dziury w budzecie ale zawsze COS wpadnie. A cos do cosia i bedzie dobrze! Przy dobrze rozreklamowanej aukcji, wsrod znajomych, na NK zasmieceniu dogo i innych mozecie troche uzbierac.

Nie bedziecie sprzedawac cegielek tylko zdjecia, wiec nie musicie byc fundacja. A w tytule napiszecie "Daj im lepsze zycie. Jaminik/jaminiki Mania i Maniek maja sznse na wolonosc. Zdjecia." czy cos w ten desen.

Posted

Zapraszamy również tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/180580-Na-NowodwA-r-usA-ugowy-zamA-w-tekst-lub-gotowe-allegro-dla-psa-w-potrzebie-do-9-03?p=14176711#post14176711[/url]

Posted

Jako, żem biedny student, dorzucam na razie swoje skromne 10zł miesięcznie :oops:

Sugestia odnośnie zabiegów: marzec to miesiąc akcji sterylizacyjnej, zabiegi są duuużo tańsze.

Posted

Aktualizacja:

[B]Deklaracje na chwilę obecną:
[/B]
[U]do potwierdzenia deklaracje na wątku terierowatej - do tych osób napisałam PW z zapytaniem, czy utrzymują deklarację:[/U]

10 zł .. Basia1968

Jednorazowe deklaracje:

20 zł .. olga7

[U]Zuzanka[/U]

50 zł - E-S
10 zł - mercy
10 zł - Basia1968
10 zł - magenka1

[U]Mania[/U]

20 zł - bianka0
50 zł - Krook

[U]Maniek[/U]

20 zł - bianka0

[U]Ogólnie na nowodworskie[/U]

10 zł - plastelina
10 zł - ladySwallow
10 zł - AngelikaXD
20 zł - TŻ E-S Mateusz
50 zł - andegawenka
10 zł - Rodzice Maciusia
30 zł - agnieszka32
10 zł - evl

[I]Jednorazowo:
[/I]
50 zł - figa33

W sumie mamy: 370 zł, w tym: ogólnie: 150 zł, jednorazowo: 50 zł, na Zuzankę: 80 zł, na Mańkę: 70 zł i Mańka: 20 zł.

Mało.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Dostałam z allegro zapytanie o Snowa z Bydgoszczy- kazałam sie kontaktować z Evl...[/QUOTE]

Zapomniałam odpisać na ten post... :splat: Dzięki Aniu, niestety na poczcie i w telefonie głucho :roll:

Posted

[quote name='ladySwallow']Aktualizacja:

[/B]
[U]do potwierdzenia deklaracje na wątku terierowatej - do tych osób napisałam PW z zapytaniem, czy utrzymują deklarację:[/U]

10 zł .. Basia1968

Jednorazowe deklaracje:

20 zł .. olga7

[U]Zuzanka[/U]

50 zł - E-S
10 zł - mercy
10 zł - Basia1968
10 zł - magenka1

[U]Mania[/U]

20 zł - bianka0
50 zł - Krook

[U]Maniek[/U]

20 zł - bianka0

10 zł - plastelina
10 zł - ladySwallow
10 zł - AngelikaXD
20 zł - TŻ E-S Mateusz
50 zł - andegawenka
10 zł - Rodzice Maciusia
30 zł - agnieszka32
10 zł - evl

[I]Jednorazowo:
[/I]
50 zł - figa33

W sumie mamy: 370 zł, w tym: ogólnie: 150 zł, jednorazowo: 50 zł, na Zuzankę: 80 zł, na Mańkę: 70 zł i Mańka: 20 zł.

Mało.[/QUOTE]
Dostałam na profil pewnie dlatego, że PW mam zapchane:
[URL="http://www.dogomania.pl/../members/105120-Mumintroll"]Mumintroll[/URL] - Dzisiaj
[URL="http://www.dogomania.pl/../members/105120-Mumintroll"] [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/misc/unknown.gif[/IMG] [/URL] [INDENT] Ja mogę dziś przelać 100, ale na przyszłość nic nie obiecam, bo od marca jestem bez pracy. Mam nadzieję, że tymczasowo[IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Jakieś namiary na konto do wpłat poproszę.

Pozdrawiam

Kasia

To taką deklarację od Kasi dostałam.
Dopiero wróciłam z pracy i to pierwszy wątek na który weszłam, muszę się rozejrzeć co się dzieje.
Ewa
[/INDENT]

Posted

Aktualizacja:

[/B]

10 zł .. Basia1968

Jednorazowe deklaracje:

20 zł .. olga7

[U]Zuzanka[/U]

50 zł - E-S
10 zł - mercy
10 zł - Basia1968
10 zł - magenka1

[U]Mania[/U]

20 zł - bianka0
50 zł - Krook

[U]Maniek[/U]

20 zł - bianka0

10 zł - plastelina
10 zł - ladySwallow
10 zł - AngelikaXD
20 zł - TŻ E-S Mateusz
50 zł - andegawenka
10 zł - Rodzice Maciusia
30 zł - agnieszka32
10 zł - evl

[I]Jednorazowo:
[/I]
50 zł - figa33
100 zł - Mumintroll

W sumie mamy: 470 zł, w tym: ogólnie: 150 zł, jednorazowo: 150 zł, na Zuzankę: 80 zł, na Mańkę: 70 zł i Mańka: 20 zł.

Wciąż za mało stałych deklaracji...

Posted

Jeśli bedziecie w schronie, to zapytajcie o tą sukę:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/216/d22512048c7e1cdbmed.jpg[/IMG][/URL]

Mam nadzieję, że ma już domek...[URL="http://www.fotosik.pl"][/URL]

Posted

Magda ma racje, ja sama robiąc ceglaste allegro dla Oliwki uzbierałam ponad 300zł. A było wystawione bez żadnej fundacji. Jedynie Marlena mi pomogła zaprojektować allegro.

Allegro nowodworskie mogę połączyć z naszą klasą, tam też będą ludzie wchodzić. Tylko muszę mieć namiary.

Posted

[quote name='ladySwallow']Aktualizacja:

[/B]

10 zł .. Basia1968

Jednorazowe deklaracje:

20 zł .. olga7

[U]Zuzanka[/U]

50 zł - E-S
10 zł - mercy
10 zł - Basia1968
10 zł - magenka1

[U]Mania[/U]

20 zł - bianka0
50 zł - Krook

[U]Maniek[/U]

20 zł - bianka0

10 zł - plastelina
10 zł - ladySwallow
10 zł - AngelikaXD
20 zł - TŻ E-S Mateusz
50 zł - andegawenka
10 zł - Rodzice Maciusia
30 zł - agnieszka32
10 zł - evl

[I]Jednorazowo:
[/I]
50 zł - figa33
100 zł - Mumintroll

W sumie mamy: 470 zł, w tym: ogólnie: 150 zł, jednorazowo: 150 zł, na Zuzankę: 80 zł, na Mańkę: 70 zł i Mańka: 20 zł.

Wciąż za mało stałych deklaracji...[/QUOTE]

Doszło jeszcze na Zuzankę:

[quote name='AgusiaP']Dziewczynki to ja deklaruje od marca 30zł miesięcznie;).
Piękna ta Zuzanka. :loveu:Trzeba ją jak najszybciej wyciągnąc z tego schroniska.[/QUOTE]

Ewa

Posted

[quote name='zulugula']Jeśli bedziecie w schronie, to zapytajcie o tą sukę:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/216/d22512048c7e1cdbmed.jpg[/IMG][/URL]

Mam nadzieję, że ma już domek...[URL="http://www.fotosik.pl"][/URL][/QUOTE]

Odpisywałam już wcześniej, ale zrobię to jeszcze raz - tej suczki już dawno nie ma w schronie. Wydaje mi się, ze wyjechała w jednym z transportów z kometą.

Niedlugo zaktualizuje finanse... Dopiero wróciłam do domu, jestem padnięta.

Posted

Aktualizacja:

[/B]

10 zł .. Basia1968

[U]Zuzanka[/U]

50 zł - E-S
10 zł - mercy
10 zł - Basia1968
10 zł - magenka1
5 zł - olga7
30 zł - AgusiaP

[U]Mania[/U]

20 zł - bianka0
50 zł - Krook

[U]Maniek[/U]

20 zł - bianka0

10 zł - plastelina
10 zł - ladySwallow
10 zł - AngelikaXD
20 zł - TŻ E-S Mateusz
50 zł - andegawenka
10 zł - Rodzice Maciusia
30 zł - agnieszka32
10 zł - evl

[I]Jednorazowo:
[/I]
50 zł - figa33
100 zł - Mumintroll
10 zł - kakadu

W sumie mamy: 515 zł, w tym: ogólnie: 150 zł, jednorazowo: 160 zł, na Zuzankę: 115 zł, na Mańkę: 70 zł i Mańka: 20 zł.

Wciąż za mało stałych deklaracji... Szczególnie dla Mańka... Dajmy tym psom szansę, dziewczyny, błagam, wysyłajcie wątek do jak największej liczby osób!

Posted

Dziewczyny, biegam po waszych watkach ale dokopac sie nie moge- poszukuje informacji o tej ratlerce przerazonej, ktora siedziuala/siedzi z jamnisiopodobną- z tą z tego wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/176770-Mania-i-Maniek-jamnikowate-bA-agajAE-o-deklaracje-na-DT-To-jedyna-szansa[/URL] i bodajze z jeszcze jedna dziewczynką malizną ze szczeniaczkiem....

Posted

Izis, miałaś dla niej jakąś propozycję domku czy coś...? Bo wiesz, jeśli tak, to na pewno znajdziemy inną mikruskę w wielkiej potrzebie...

Posted

EVL- od paru dni naklaniam TZ`ta do DT dla ratlerki z Dąbrówki ale prawdopodobnie bedzie miala DS. Jesli tak, to moze uda mi sie go przycisnac do wziecia innej bidy ale musi być maaaaaaleńka, taka w wersji MIKRO nie wieksza niz ratlerek bo na cos innego sie nie zgodzi i koniecznie sunia bo moj Funto (boks) to sie wredziocha robi. Ah, no i mam 2 letnia córcie ale do psów ma stosunek wzorowy- kocha ale z dystansem i nie ma akcji pod tytułem paluszki w oczach czy rzucanie sie na szyje :)