monika55 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Malamut wrocil do schroniska. Nawet dobrze sie stalo bo zle trafil. Trzymali go na niezamieszkalej dzialce i zagryzl sasiadowi kury. Moze z glodu? Quote
shanti Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 No chyba mnie szlag trafi:angryy::angryy::angryy: A zdaje się że Masieńka miała już coś dla niego:angryy: I co pisać do niej znowu? Quote
monika55 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Nie wiem. Napisalam do niej PW. Ja juz o tym zagryzieniu kur uslyszalam 1 listopada. Akurat te kury nalezaly do brata mojego TZ. Switnelo mi wtedy czy to nie nasz malamut. No i niestety to on. Quote
shanti Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Sam pies na pustej działce. :roll: Jaka bezmyślność:shake: Quote
monika55 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 A mial miec nawet swiatlo w budzie. Wydawali sie dobrzy. Quote
shanti Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Napisz mi jeszcze, że Mini wróciła i idę się upić:angryy: Quote
monika55 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 To juz wilczek powie. Ja jej nie widzialam. Nie strasz. Quote
shanti Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 A bo mnie już dzisiaj nic nie zdziwi :shake: Quote
wilczek007 Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Nie Mini nie ma, i mam wielką nadzieje ze ma sie super i juz nie wróci. No mnie tez zdziwiło jak diabli ze alaskana zwrócili! nawet ksiazeczki nie łaskawi byli oddac a dzwoniłam im! D...e! Szkoda ze to im zadka nie wygryzł! Jak to pięknie ludzie umieja opowiadac o tym gdzie pies bedzie. Swinską grypa niech sie pozarażają:angryy: Quote
masienka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 monika55 napisał(a):Malamut wrocil do schroniska. Nawet dobrze sie stalo bo zle trafil. Trzymali go na niezamieszkalej dzialce i zagryzl sasiadowi kury. Moze z glodu? raczej nie ;) te bestie maja bardzo silny instynkt lowiecki wiec poki moga sie ruszac to beda polowac. Nie moga trafic do nikogo kto ma zwierzeta gospodarskie lub sasiadow z takimi. Bo ich pomyslowosc jesli chodzi o ucieczki nie zna granic. Byle tylko zapolowac. Ja nie mialam dla niego nikogo konkretnego ale bedziemy sie rozgladac i oglaszac. Nie oglaszajcie go juz w takim razie bo my w ogloszeniach dajemy namiary na siebie zeby sprawdzac potencjalnych chetnych zanim wyslemy po psa. Quote
shanti Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Nie miał innych ogłoszeń o ile mi wiadomo, oprócz tych nieszczęsnych plakatów nadgorliwej wolontariuszki;) Quote
wilczek007 Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 to własciwie komu takiego psa można odddac? osobie która ma dom, ogrodzenie, brak zwierząt, to wystarczy?...kurcze a jak sie ktos taki znajdzie? Postarałabym sie juz teraz zrobic wiekszy wywiad i informowac ludzi jaki on jest. Nie moge przeciez stwierdzic ze ot tak psa komus nie dam jezeli opowiada ze warunki ok. Trzeba było by w miare możliwosci zaglądac do domów zaadoptowanych psów, a jak sie nie ma czym tam dojechac(akurat poszedł 2 wiochy obok)....I kicha:shake: Quote
masienka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Przede wszystkim ludziom, ktorzy mu zapewnia odpowiednia ilosc ruchu. Czesto nie wystarczy zwykly spacer tylko musza byc to km np. przy rowerze lub w zaprzegu. Ogolnie wcale nie musi byc dom z ogrodem. Ja mam dwa w bloku i zyje ;) choc mysle, ze akurat w jego przypadku lepszy bylby dom bo on chyba na podworku wychowany sadzac po zachowaniu. Brak ruchu moze skonczyc sie ucieczka, przekopaniem ogrodu wzdluz i wszerz albo wyciem. A wyc potrafia, oj, potrafia... Jesli dom to koniecznie z bardzo wysokim i podmurowanym ogrodzeniem lub solidnym kojcem. Oczywiscie jesli kojec to nie na stale tylko np. na czas kiedy nikogo nie ma. Zamkniety na stale najprawdopodobniej bedzie wyl. Niektore potrafia rozplatywac siatke wiec na to tez trzeba uwazac. Jesli ktos z typowej wsi gdzie pelno zwierzat gospodarskich to szczegolnie uczulac, ze poluja. Drob, kozy, kroliki, owce a nawet krowy czy konie moga byc zagrozone. A wiadomo, ze to pociaga za soba koszty. Ledwo 2 miesiace temu stalam sie ubozsza o 400zl bo komus zachcialo sie wypuscic owce w miejsce, w ktorym dzien wczesniej jeszcze nic nie bylo :cool1: Koty oczywiscie tez czesto sa zagrozone choc to juz bardziej osobnicza cecha i niektore moga z kotami mieszkac. Poczytaj tutaj Czy malamut to pies dla Ciebie? - Klub Rasy Alaskan Malamute (KRAM) a najlepiej wydrukuj i dawaj do poczytania chetnym :evil_lol: To naprawde nielatwa rasa. Nie bez powodu mowi sie, ze "Malamut moze okazac sie dla Ciebie darem z niebios albo Twoim najgorszym koszmarem" :diabloti: (amerykanski klub rasy AM) a jeszcze lepiej byloby gdyby dalo sie go dla nas zarezerwowac. My mu dom znajdziemy choc oczywiscie moze to potrwac bo mlodsze i dobrze wychowane czesto dlugo czekaja na domy wiec z nim moze byc jeszcze gorzej. Quote
monika55 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 To troche sie podszkolilam. Szkoda go, ma tyle energii w sobie, a siedzi w ciasnym kojcu. Quote
shanti Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='masienka'] Drob, kozy, kroliki, owce a nawet krowy czy konie moga byc zagrozone. A wiadomo, ze to pociaga za soba koszty. Ledwo 2 miesiace temu stalam sie ubozsza o 400zl bo komus zachcialo sie wypuscic owce w miejsce, w ktorym dzien wczesniej jeszcze nic nie bylo :cool1: :crazyeye: O matko jedyna:crazyeye: Wilczek, przypilnuj no tą bestię, zeby w niepowołane ręce nie trafiła ;) Quote
wilczek007 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 WOW, a to sie dowiedziałam:crazyeye::roll: nooo...wiesz moniko jakos w pojedynke tego kochanego dzikusa nie bardzo chce wyprowadzac...widziałas co ostatnio wyprawiał, jeszcze mną ziemie wyszoruje:evil_lol: a to boksu nie zbyt nawidzi wracac... DOBRY POMYSŁ, WYDRKUJE SE TO CO PODANE W LINKU I PRZEKAZE KOMU TYLKO TRZEBA BEDZIE. Quote
monika55 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Fajnie wygladasz jak on Cie wyprowadza. Takie male lata na koncu smyczy.:evil_lol::lol: Quote
shanti Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Czemu ja tego nie widziałam:placz::placz: Wilczek jako zawieszka u psa:evil_lol: Quote
monika55 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Zdaje sie ze wczoraj przywiezli kolejnego wielkopsa. Nie mialam czasu pobiegac po boksach i zobaczyc. Wilczku? jest bernardyn? Quote
wilczek007 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 to sie wysmiały:evil_lol: tak jest bernardyn ale jakis na moje oko kundelkowaty i staruszek juz bedzie:-( z 8 lat na 100%. Nie sprawia złego wrazenia, spokojny jest. Musimy 14 dni poczekac czy sie jakis własciciel nie znajdzie. Zrobiłam fote telefonem bo tak lało ze aparatu nie brałam a tu...benek w schronie. Jutro mu zrobie lepsza fotke. Quote
shanti Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Tu był ogłaszany malamut Schronisko dla bezdomnych psów w Jastrzębiu Zdroju. - Onet.pl Blog Jeśli to ten, bo ma tutaj 2 lata. Ponieważ w komentarzach nie wchodził link, pozwoliłam sobie wkleić wypowiedż Masieńki o ich charakterze. Oczywiście z adnotacją od kogo pochodzi. Quote
masienka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 A znacie ta wolontariuszke, ktora to pisala?? Chodzi mi o to zeby sie dowiedziec na ile to pewne, ze np. psisko nie zalatwia sie w domu. To by moglo znaczyc, ze mieszkal w mieszkaniu a wiec zwiekszaloby krag ewentualnych chetnych do adopcji. Quote
shanti Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Wilczek pewnie zna, ja nie. Chociaz nie wierzę żeby te informacje były zbyt wiarygodne. Do tej pory np. na jasnecie, albo TV kanon wszystkie psy w schronie były "łagodne i przyjazne dla dzieci i kotów" w ogóle pluszowe przytulanki. Zero problemów. Jeśli laska daje taki opis psu ze schroniska "Łezka Rasa: mieszana Wiek: Kontakt: Schronisko dla bezdomnych zwierząt. Jastrzębie Zdrój, Bardzo spokojna suczka nadająca się do każdego domu, nawet tam gdzie ludzie pracują. Pies potrafi sam pozostać w domu, gdzie będzie się dobrze zachowywać." To dajcie spokój, ale wyobrażni nie ma za grosz. Quote
Recommended Posts