Jump to content
Dogomania

Przytulisko " Cztery Łapy " Boguchwała - super psy szukają domków - prosimy o pomoc!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Becia66'] niemożliwe żeby gdzieś przycupła na 3 dni i siedziala cicho, tym bardziej że ona pierwsza do witania leci.[/QUOTE]
Zgadzam się Beciu, jakbym przyszła to on by mnie zjadła z radości a nie chowała się po kątach trzy dni!!!!

Posted

[quote name='Agula99']Zgadzam się Beciu, jakbym przyszła to on by mnie zjadła z radości a nie chowała się po kątach trzy dni!!!![/QUOTE]

pod warunkiem żeby te kąty jeszcze były :diabloti:.

Posted

[quote name='Becia66']pod warunkiem żeby te kąty jeszcze były :diabloti:.[/QUOTE]
No tak u nas w przytulisku tak jak w tym kawale o tej miejscowości której nazwy już nie pamiętam, w której kościoły są okrągłe, żeby się wierni po kątach nie chowali, tak i u nas nasza wierna Kaja nie ma się gdzie schować.

Posted

oj , Kaja miała coś do załatwienia " na mieście" , coś pilnego pewnie i potem grzecznie , mądra sunia wróciła :evil_lol:
a tak poważnie , jeśli ktoś ją zabrał , a potem oddał to też jakieś chore ...
oj ,strach , ludzie to mają pomysły

Posted

Odmówiłam wykupione dla Fzizi ogłoszenia na bazarku i możnaby wykorzystać dla jakiegoś psiaka, myślałam o Biszkopcie, ewentualnie Kaji??
Potrzebna w miarę szybka decyzja i bardzo prosiłabym też o jakiś tekst ponieważ ja tych psiaków wogóle nie znam

Posted

[quote name='majuska']Odmówiłam wykupione dla Fzizi ogłoszenia na bazarku i możnaby wykorzystać dla jakiegoś psiaka, myślałam o Biszkopcie, ewentualnie Kaji??[/QUOTE]

majuska - myślę że lepiej Kai. Zaraz po obiedzie założę jej wątek chociaż tekst na jej temat to Agula powinna napisać bo to jej ulubienica. Kaja ciągle na niej uwieszona, rączkowana i nawet spacerkowana. Agula- może sklecisz coś sensownego ? :razz:
Wczoraj dowiedzialam się też, że Biszkopt wcale nie jest z Racławówki tylko ze Zgłobnia, muszę to ustalić dokładnie bo informacje są sprzeczne. Agula już planowała wycieczkę do Racławówki na rowerze z ulotkami , a tu taka nowina.

Posted

Może Agula dojedzie też do Zgłobnia, bo to kilka km dalej chyba tylko ( zresztą nie wiem, nie chciałabym, żeby sie sponiewierała za bardzo) jakby co to moge tam podjechać autem, tylko, żebym miała chociaż kilka plakatów. Zreszta przydałoby sie też i w Niechobrzu przykleić plakat jakiś

Posted

Założyłam wątek małej [B]Kajuni [/B]i zapraszam wszystkich serdecznie :lol:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/208651-Kajunia-ma%C5%82a-sunieczka-z-Boguchwa%C5%82y[/url]

[IMG]http://img713.imageshack.us/img713/6290/p1020440e.jpg[/IMG]

Posted

W przytulisku jest nowy starszy psiak , po zmarłej starszej osobie...ma na imię Atos, niestety nie myślałam, że wyląduję dziś w przytulisku i nie miałam aparatu przy sobie, ale Atosek wyglądem przypomina Kaję, jest tylko trochę większy i bardziej puchaty. Nie wygląda wcale na staruszka, jest żwawy i wesoły, może nie będzie ciężko z domkiem:roll:

Kaja dzisiaj przy Magdzie wyszła po bramce na górę.... jest w cieczce tak jak Blondi:roll:

Posted

[quote name='majuska']

Kaja dzisiaj przy Magdzie wyszła po bramce na górę.... :[/QUOTE]

a jednak......To cwaniara, wiedziała że po bramce bo siatka za miękka i cała się kolebie, nie miałaby szans się na nią wspiąć.

Posted

[quote name='majuska']Wiesz Beciu co to dla niej oznacza? Siedzi zamknięta cały czas:roll:[/QUOTE]
No biedna...A nie boicie się, że mogła się podczas tej ucieczki spotkać z jakimś adoratorem?

Posted

[quote name='majuska']Chyba jeszcze wtedy nie cieczkowała, mam nadzieję...nie kracz:mad:[/QUOTE]

dzień przed ucieczką nie cieczkowała bo byłam w przytulisku i zero zainteresowania ze strony psów. Nie wiem, może ona wcale nie cieczkuje tylko psy ją obwąchiwały z zainteresowaniem po powrocie i stąd to przypuszczenie. Myślę że Justynka powinna się wypowiedzieć na ten temat bo najbardziej kompetentna. Iga też siedziała zamknięta kilka dni i w końcu okazało się że cieczki nie ma.

Posted

Agula przysłała mi właśnie zdjęcie tego nowego psiaka z łańcucha, ładny jest, taki kudłaty ale nie umiem wkleić. Może napisze coś więcej jak wróci z przytuliska.

Posted

Widziałam dzisiaj po Redutą u nas w Rzeszowie sobowtóra Terrego, normalnie serce mi stanęło, stałam i się gapiłam jak głupia, normalnie identyczny :) A ten psiak tak fajnie dreptał za swoim państwem :)

Posted

[quote name='Florentynka']Beciu - zamówione materiały poszły do Ciebie mailem ;)[/QUOTE]

Bardzo ci dziękuję kochana Florentynko w imieniu naszym i Biszkopta.
A dla nie zorientowanych - Florentynka przygotowała nam plakaty do ogłoszeń dla naszego rudzielca.
Dobranoc wszystkim, choć i dla niektórych Dzień dobry, patrzcie do której to pracowici ludzie harują :diabloti:.

Posted

Nowy piesek ma na imię ATOS, jest przyjazny i bardzo zadbany, aż byłam w szoku!!! No bo mówili że on z łańcucha, ale widać że właścicielka dbała o niego. Puchaty, grubiutki!!! Futro ma na prawdę grubaśne, ojj nie zazdroszczę mu w szczególności kiedy musi siedzieć zamknięty w boksie w te upały. Wczoraj biegał ze wszystkimi psami i jakichś ścięć nie było, chyba badał teren. Spodobał mu się od razu Biszkopt i Waluś, trochę ich zaczepiał (wiadomo w jaki sposób). Kaja na jego widok aż chciała wyskoczyć z boksu, kręciła ogonkiem i się mizdrzyła. Jej też nie zazdroszczę, bidula nie użyje tylko wiecznie zamknięta, ale co zrobić??? Wczoraj myślałam że przeskoczy przez bramkę, stała i już się szykowała.....więc razem z Blondi zabrałam je na spacer. Coraz gęściej u nas w schronie, żeby chociaż wreszcie wygospodarowali nam drugi kawałek, zawsze to jakieś odciążenie i więcej psów można by puścić.

Posted

Atos podobno bywał też w domu, zwłaszcza w zimie, mieszkał z tą panią całe życie, mieli tylko siebie nawzajem, szkoda , że mimo tego był upinany na łańcuch:roll: podejrzewam, że i tak kochął swoją panią bezgranicznie, przykro bardzo, pewnie mu się zawalił cały świat:shake:

Posted

[quote name='majuska']Atos podobno bywał też w domu, zwłaszcza w zimie, mieszkał z tą panią całe życie, mieli tylko siebie nawzajem, szkoda , że mimo tego był upinany na łańcuch:roll: podejrzewam, że i tak kochął swoją panią bezgranicznie, przykro bardzo, pewnie mu się zawalił cały świat:shake:[/QUOTE]

zrobię mu zdjęcia jak najszybciej i nie ma co czekać z ogłoszeniami. Nie jest do końca psem łańcuchowym skoro mieszkał też w domu i to fajna wiadomośc.

Posted

nawałnica ledwo zahaczyła o przytulisko, nie było tak źle...kundle wyspacerowane ( zwłaszcza Iga :D ) wymiziane, najedzone, było nas trzy więc rąk do roboty i miziania sporo, ale oczy trzeba mieć teraz przy nich dookoła głowy i miotłę na podorędziu :), Becia napstrykała Atoskowi fotek, pewnie potem wstawi, psiak jest gotów do adopcji