Jump to content
Dogomania

Przytulisko " Cztery Łapy " Boguchwała - super psy szukają domków - prosimy o pomoc!

Recommended Posts

Posted

złe kiedyś się odwraca , musi zaświecić słońce dla Boguchwały...
a może zacznę ogłaszać Igę , co tam , może poruszy czyjeś serce , Lusia , ta co jest teraz w W-wie , też po schodach nie umiała chodzić ..
nie jest dobrze , fakt , ale poradzimy sobie Beciu , zobaczysz , poradzimy sobie , może nie tak szybko , ale na pewno

Posted

Tak też myślę figuś, może spróbować ogłaszać Igunię, a nuż jakiś fajny dom z ogrodem i dużą cierpliwością się znajdzie, spróbujmy...ja też zgoszę ja do tego pakietu i zobaczymy co sie będzie działo. W sumie po za tym, że nie chodzi na smyczy to anioł, a jak będzie przy ludziu 24 na dobę to sie w mig nauczy , w przytulisku wiadomo, jaka praca z nią jest - sporadyczna.

Posted

[quote name='majuska']Tak też myślę figuś, może spróbować ogłaszać Igunię, a nuż jakiś fajny dom z ogrodem i dużą cierpliwością się znajdzie, spróbujmy...ja też zgoszę ja do tego pakietu i zobaczymy co sie będzie działo. W sumie po za tym, że nie chodzi na smyczy to anioł, a jak będzie przy ludziu 24 na dobę to sie w mig nauczy , w przytulisku wiadomo, jaka praca z nią jest - sporadyczna.[/QUOTE]

Dzięki dziewczyny za wsparcie bo zdepresjonowana jestem trochę tym wszystkim....i jeszcze zniknięcie Kai. Już mi nawet przyszło do głowy, że może ją z wybiegu jakiś jastrząb porwał bo ona taka drobineczka była. :-(

Faktycznie może Igunię spróbujemy ogłaszać, próba nie strzelba jak mówią, a nuż....
Mam jakiś tekst sklecony to go wkleję na jej wątku, możecie przerobić po swojemu.
To co ? zwieramy szyki ? coś trzeba ruszyć, bodaj jedna adopcja.....

Posted

Beciu, były już przecież takie momenty, że wydawało się, że tylko łbem w ścianę walić! Ile siedział Terry. A Emilka? Zawsze jakoś Wam się udawało znaleźć domy dla różnych trudnych przypadków. Będzie dobrze, przetka się!

Posted

[B]Kaja[/B] wróciła, podobno Magda jak dziś rano przyszła do przytuliska to ona już była w środku:roll: Niezła cwaniara z niej:p mocno podejrzane....trudno uwierzyć, że tyle czasu gdzieś tam siedziala zakamuflowana, jak dla mnie to jednak potrafi łazić po siatce.....

[B]Rudzik[/B] pomaleńku dochodzi do siebie, Na szczęście załatwia się, wcześniej nie mógł się sam wysikać, teraz jest w porządku, Justynka będzie się starała wynegocjować z gminą aby pokryła chociaż część kosztów za operację Rudzika, ale na pewno nie uda się wiele uzyskać, trzeba będzie wspomóc psiaka z naszej skarpety

Posted

[quote name='majuska'][B]Kaja[/B] wróciła, podobno Magda jak dziś rano przyszła do przytuliska to ona już była w środku:[/QUOTE]

to że wróciła świadczy jak dobrze jej w naszym przytulisku, możemy sobie tylko pogratulować...:lol:

Posted

[quote name='majuska'][B]Kaja[/B] jak dla mnie to jednak potrafi łazić po siatce.....
Jak dla mnie to jest to bardzo dziwne, nie wierzę w to że ona chodzi po siatce, jakby była taka łażąca to uciekła by już nie raz. A teraz na dodatek ma cieczkę. Moja mama tak to skwitowała: "A może ktoś ją ukradł, a jak zauważył że ma cieczkę to oddał", dla mnie to jest realne, u nas oszołomów nie brak, a Kaja jest bardzo ładnym psem. Nie wierzę w mit chodzenia po siatce, we wszystko uwierzę ale nie w to.
Dobrze że wróciła, kamień spadł mi z serca, ale sajgon coraz większy z tymi cieczkami. Wczoraj Biszkopt w szale złości że chcę go zamknąć w boksie i oderwać od Blondi ugryzł mnie w udo i jeszcze stawiał się z zębichami!! Ojj mógłby znaleźć właściciela!!!!

Posted

[quote name='Dzika_Figa'] Jak ma cieczkę, to pewnie sama poszła - natura jej kazała.
Oj, pewnie ją czeka sterylka aborcyjna...[/QUOTE]

byłyśmy z Agulą dzień wczesniej przed zaginięciem, biegała z psami po wybiegu i nic nie wskazywało że ma cieczkę. Zero zainteresowania.
Psy ganiały za Blondi, wąchały, próbowały lizać...no jedno wielkie poruszenie. I ciekawe że Igą, która ma niby cieczkę też się zupełnie nie interesowały. Nie wiem co o tym sądzić..

Posted

Agula nie sądzę, żeby Kaję ktoś kradł z przytuliska, zapewne nieznajomego chapnęłaby przy próbie brania na ręce, jeszcze jakby kto ONka ukradł, albo labka ( gdybyśmy takowe mieli na stanie ) to bym się nie zdziwiła, ale Kaję:shake:, o wiele ładniejszy od niej jest np. Waluś:eviltong::evil_lol: No i jeszcze chciało sie komuś ją z powrotem oddawać...:shake: Wg mnie nierealne:roll: Obstaje przy wersji Kaji - spryciuli potrafiącej pokonywać siatkę...ale mogę sie oczywiście mylić, zresztą gdyby rzeczywiście potrafiła tą siatke jakoś pokonać to nieciekawie to wygląda na przyszłość:roll:

Posted

I jeszcze troche info o Walusiu i Rambo.

Waluś kończy właśnie brać antybiotyk i steryd, Justynka ocenia stan jego zdrowia na zadowalający, tzn. już jest "z górki", po tak długotrwającym wyniszczeniu i stanach zapalnych leczenie niestety musiało tyle trwać.

Rambo jest w gorszym stanie , jeszcze troche leczenia przed nim, bierze teraz antybiotyk, dużo powinna pomóc ta kąpiel.

Oba psiaki dostają preparat Vetoskin ( zawiera kwasy omega-3, -6 , oraz witaminy z grupy B )

Rambuś będzie miał pobieraną krew na badania jak się zakończy kuracja antybiotykowa.

Waluś i Rambo maja kupiona karmę DogChow na bazie jagnięciny ( pełnowartościowa karma polecana dla psów ze skłonnością do alergii skórnych i pokarmowych )

Justynka póki co ocenia koszty na około 150 zł

Posted

Kaja jest bardzo fajnym, ładnym i sympatycznym psem, wcale w niczym nie ustępuje Walusiowi!!!! Dziś tak się cieszyła, wreszcie się uspokoiła trochę, leżała na plecach, a ja masowałam jej brzuszek, była zachwycona, a Blondi jak zwykle szaleństwo. Już nawet zaczęła zaczepiać Igę, przewalała się na brzuch i cudy niewidy ogólnie wyczyniała, ale Iga jak to Iga, popatrzyła, powąchała i olała :)

Posted

[B][COLOR="#0000ff"]Serdecznie dziękujemy ciotkom z Sanoka za prezentację naszych psiaków podczas Pokazu Zwierząt w Sanoku i oczywiście niezawodnej Dzikiej Fidze za piękne plakaciki:loveu::loveu: [/COLOR][/B]

Edit: relacja z pokazu ( jakby kto nie miał wątku sanockiego w subskrypcjach ;) )
[url]http://www.dogomania.pl/threads/207528-Podopieczni-STOnZ-w-Sanoku-Potrzebujemy-wolontariuszy!!!!?p=16954867#post16954867[/url]

Posted

[quote name='majuska'][B][COLOR="#0000ff"]Serdecznie dziękujemy ciotkom z Sanoka za prezentację naszych psiaków podczas Pokazu Zwierząt w Sanoku i oczywiście niezawodnej Dzikiej Fidze za piękne plakaciki:[/QUOTE]

a czy można gdzieś zobaczyć te artystyczne plakaciki Dzikiej_Figi ?

Posted

Ja już zaglądam na wątek z Sanoka, fajna impreza, tylko żeby jeszcze chętni się znaleźli i to fajni chętni!!! Trzymam kciuki oby coś ruszyło, bo zastój niemiłosierny :(

Posted

[quote name='Dzika_Figa']Dziewczyny, kupiłam trzy pakiety na bazarku ogłoszeniowym.
Kogo?[/QUOTE]

Blondi i Waluś na pewno, szkoda że Kaja nie ma wątku bo mam fajne zdjęcia, postaram sie jutro założyć.
Dziękujemy Dzika_Figo że o nas pamiętasz :buzi:.

Posted

A nam się szykuje kolejna psina do przytuliska, jakiś staruszek z łańcucha, jego właścicielka umarła, a jej syn nie ma warunków żeby go zatrzymać. Kolejna bida pewnie, jak słyszę o tych łańcuchach to mi niedobrze!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Agula99']A nam się szykuje kolejna psina do przytuliska, jakiś staruszek z łańcucha, jego właścicielka umarła, a jej syn nie ma warunków żeby go zatrzymać. Kolejna bida pewnie, jak słyszę o tych łańcuchach to mi niedobrze!!!!!!!!!!![/QUOTE]

Teraz to już całkiem zatkane. Nie wiem co to będzie....:shake: Gdzie my te psy podziejemy ? coraz bardziej gorąco, więc te 2 wewnętrzne, ciemne i duszne boksy odpadają. Żeby chociaż po Biszkopta ktoś się zgłosił bo on zajmuje boks z podwójną budą ale sam jest niestabilny żeby mu kumpla dołożyć.

Posted

Ale wygodnie, pies został po mamie, zamiast dupe ruszyć i mu znaleźc jakiś dom to wio do przytuliska i kłopot z głowy:shake: Ciekawe co się dzieje z takimi psiakami w gminach które nie mają przytuliska jak w Boguchwale...strach myśleć:shake::-(

Posted

Kurza dupa...to powinno być ustawowo tak, że nie bierzesz psa po zmarłym krewnym to całość spadku przechodzi na skarb państwa - bo w końcu pies lądując w przytulisku jest na państwowym wikcie, nie?

Posted

Kurcze mam takie fajne zdjęcia z dzisiejszego dnia i aparat nie łączy mi się z komputerem. Nie wiem jak to ugryżć.
Oglądnęłam dzisiaj dokladnie ogrodzenie, nie ma szans żeby kaja sama wydostała się za ogrodzenie, a tym bardziej przeszła przez płot. To jest niemożliwe bo siatka jest miękka i po prostu by sie na niej huśtała. Nie mówiąc o tym, że Kaja maleńka, a siatka wysoka. Optuję za tym, że ją ktoś zabrał, a potem oddał bo innego wytłumaczenia nie widzę.

Posted

[quote name='Florentynka']A nie ma takiej możliwości, że się gdzieś na terenie przytuliska schowała tak dobrze, że nie dało się jej znaleźć?[/QUOTE]

Florentynko byłaś i widziałaś, tam nie ma żadnych zakamarków, wszystko jak na dłoni, niemożliwe żeby gdzieś przycupła na 3 dni i siedziala cicho, tym bardziej że ona pierwsza do witania leci.