Agula99 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Ja to samo, pora spać!! Trzymajcie się ciotki i czarujcie, czarujcie!!! :) Quote
majuska Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Olaboga ale Wy tłuczecie te posty.... Łapki sie dostaje za ilośc postów, Agula Ty masz chyba 1000 przekroczony to dlatego masz pięć, Barb troche mniej to cztery łapki, potem będziecie dostawać ogniki :) Jak dalej tak będziecie klikać jak klikacie to szybko te ogniki dostaniecie:evil_lol: Nastała jakaś złowroga cisza w sprawie reszty naszych psiaków, wiem, że za dużo nie możemy wymagać, bo był ostatnio dobry okres, ale kurna...Blondi, Czoko, Pakuś...takie adopcyjne fajne psiaki , a tu , ani marnego maila w stylu: po ile ten pies:shake: Quote
SZPiLKA23 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Dajcie znac kiedy bedziecie sie wybierac :) dalej zabiegana jestem ale postaram sie. Moj nr 534 841 127 Quote
Agula99 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='SZPiLKA23']Dajcie znac kiedy bedziecie sie wybierac :) dalej zabiegana jestem ale postaram sie. Moj nr 534 841 127[/QUOTE] No to zapraszam na sobotę!! Nie wiem jak tam inne ciotki Becia i Majuska, ale może któraś się zwlecze i będzie mały zjazd i pomoc na spacerku :) Quote
majuska Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Ja wole się nie oferować bo u mnie ostatnio kiepsko z samopoczuciem , po za tym mam najprawdopodobniej w sobote wyjazd poza Rzeszów, być może prędzej w niedzielę Quote
Agula99 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Wiem majuska, wiem, no to jak nie będzie pomocy, to nie będzie...jakoś daję radę :) Quote
Becia66 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 W sobotę w Rzeszowie jest akcja ,, zerwijmy łańcuchy'' i niewielu chętnych żeby sie przypiąć choć na chwilę do budy. Może ktoraś z cioteczek jest chętna ? Ja najwyżej co mogę postać przy budzie bo siedzieć nie dam rady. Quote
SZPiLKA23 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Ja ide od piatku do zoologa, jak sie uda to pojde na akcje albo pojade do przytulista ktylko dawajcie znac jak i co bo od 16 jestem zajeta prawdopodobnie Quote
reks Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Może ktoś zna sposób jak "złapać"wyrzuconego z samochodu tydzień temu w szczerych polach młodego "bokserka"???Biedak jest bez jedzenia już kilka dni!!!Dzisiaj się o tym dowiedziałam i właśnie teraz byłam po niego ale niestety tak się boi,że nie podejdzie...:(((Jutro rano jeszcze raz tam pojade ale nie wiem co zrobić???Tak mi go szkoda:( Quote
SZPiLKA23 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Najlepiej chyba byloby go otumanić lekka dawka srodkow nasennych od weta ale wtedy trzeba pilnowac zeby nie zwiał na niebezpieczny teren. Albo jezdzic codziennie i oswajac Quote
Becia66 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='reks']Może ktoś zna sposób jak "złapać"wyrzuconego z samochodu tydzień temu w szczerych polach młodego "bokserka"???:([/QUOTE] matko święta, to już nawet młode bokserki wyrzucają :shake::-(. Ta akcja ,, zerwijmy łańcuchy '' jest nie w sobotę tylko w niedzielę, za pomyłkę przepraszam. Quote
majuska Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 [quote name='reks']Może ktoś zna sposób jak "złapać"wyrzuconego z samochodu tydzień temu w szczerych polach młodego "bokserka"???Biedak jest bez jedzenia już kilka dni!!!Dzisiaj się o tym dowiedziałam i właśnie teraz byłam po niego ale niestety tak się boi,że nie podejdzie...:(((Jutro rano jeszcze raz tam pojade ale nie wiem co zrobić???Tak mi go szkoda:([/QUOTE] Próbowałabym najpierw oswajać żarciem kilka dni, on musi być głodny, postawicć na ziemi jedzonko ( coś aromatycznego) usiąść obok i dać mu czas, może akurat się ośmieli i będzie podchodził...jakby się udało go złapać, może znalazłby się ktoś kto przygarnąłby go na tymczas, porobilibyście fotki i wspólnie poogłaszamy, taki "młody bokserek" powinien szybko dom znaleźć. Trzymam kciuki! Quote
baster i lusi Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='baster i lusi']zamówiłam na bazarku u taks [url]http://www.dogomania.pl/threads/214323-chusty-quot-szukam-domu-quot-do-16.09chusty[/url] z napisem SZUKAM DOMU .jak myślicie przyda sie wam? Fajnie fotki wyglądają .Jeśli się zgadzacie to jedna jest wasza.[/QUOTE] poproszę o adres do wysyłki chusty na pw. Quote
barb Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Czytalam juz o powrocie Atosa z adopcji i bardzo, bardzo mi przykro. :-( A pamietacie Ciotki jak kiedyś dyskutowalyscie tu, że czipowanie psow zlikwidowaloby problem porzucania ich. Nie pamietam czy to bylo na tym wątku, czy na watku ktoregoś z psiakow - ostatnio Pakuś byl wyrzucony. Zajrzyjcie tutaj [url]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110915/PRZEMYSL/417867460[/url] Quote
Agula99 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Już kolejny raz piszę, że ten kraj a w szczególności rząd to dno!!! Zbiera człowiek podpisy, coś chce zrobić i robi dla tych zwierząt, a oni mają nas w duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..................................................... a ja ich też!!!! Quote
barb Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Mam nadzieje, że dziewczyny nie będą zle, za wstawienie tego linku. Quote
Agula99 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Ciotki klotki, Becie, Majuski, Florentynki, Szpileczki i cała reszta, zaglądnijcie do sunieczki, napiszcie coś na jej wątku, ona taka jak nasza CZarna - Emilka, też potrzebuje domku!!!!! to chociaż ją odwieźcie!!!!! :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/205770-Sunia-z-domu-tymczasowego-w-Przemyslu-wrocila-do-schroniska-w-Orzechowcach[/url]. Quote
barb Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='Agula99']Ciotki klotki, Becie, Majuski, Florentynki, Szpileczki i cała reszta, zaglądnijcie do sunieczki, napiszcie coś na jej wątku, ona taka jak nasza CZarna - Emilka, też potrzebuje domku!!!!! to chociaż ją odwieźcie!!!!! :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/205770-Sunia-z-domu-tymczasowego-w-Przemyslu-wrocila-do-schroniska-w-Orzechowcach[/url].[/QUOTE] Agulu, ale z Ciebie prawdziwa żyleta :lol:. Ganiasz po wątkach jak szybko jak wiatr - nie moge za toba nadążyć i jeszcze dla każdego psa masz coś milego do powiedzenia, jakieś dobre slowo :lol:. Nawet u Viki juz bylaś. :crazyeye: Quote
Agula99 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Haa haaa, no inne wątki też zaglądam, nooo ale teraz już zmykam bo mam jeszcze inne prace a nocka już w pełni a rano trzeba wstać!!! :) To teraz nazywajcie mnie [B][COLOR=magenta]AGULA - ŻYLETA ;) [/COLOR][/B] Quote
barb Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='Agula99']Haa haaa, no inne wątki też zaglądam, nooo ale teraz już zmykam bo mam jeszcze inne prace a nocka już w pełni a rano trzeba wstać!!! :) To teraz nazywajcie mnie [B][COLOR=magenta]AGULA - ŻYLETA ;) [/COLOR][/B][/QUOTE] Ja też sie zmywam i tez z tego powodu, że jutro trzeba wstać :-( Quote
majuska Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 [quote name='baster i lusi']poproszę o adres do wysyłki chusty na pw.[/QUOTE] [B]Baster i Lusi[/B] wysłał Ci ktoś ten adres? Najlepiej Agula niech Ci wyśle to od razu bedzie chusta w przytulisku , bo ona najczęściej do psiaków biega :) [QUOTE]W sobotę w Rzeszowie jest akcja ,, zerwijmy łańcuchy'' i niewielu chętnych żeby sie przypiąć choć na chwilę do budy. Może ktoraś z cioteczek jest chętna ? [/QUOTE] Beciu wyobrażasz mnie sobie w ósmym miesiącu z wielkim bębnem przypiętą do budy łańcuchem, chyba byłabym lokalną atrakcją turystyczną:evil_lol::evil_lol: Skoro akcja jest w niedzielę to kto wie, może i na chwilę będę w stanie pójść Quote
majuska Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 [quote name='barb'] A pamietacie Ciotki jak kiedyś dyskutowalyscie tu, że czipowanie psow zlikwidowaloby problem porzucania ich. Nie pamietam czy to bylo na tym wątku, czy na watku ktoregoś z psiakow - ostatnio Pakuś byl wyrzucony. Zajrzyjcie tutaj [url]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110915/PRZEMYSL/417867460[/url][/QUOTE] Rzeczywiście żenada....:shake::shake: Człowiek bezsilny wciąż jest, chociaż wydawałoby się , że ma oprawcę w garści:shake: ....ale odnośnie czipów to też nie jest tak hop-siup;):evil_lol::evil_lol: ( wygrzebane na dogo ) - [B]czytać od postu 161[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/124633-Uwaga-zŁodziej-psÓw!!!!!/page7[/url] Quote
SZPiLKA23 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 No Majusku wygladalabys conajmniej interesujaco:) chip znamie szatana bedziemy sie w piekle smażyc ;) ja tam nie bede narzekała chociaz bede miala doborowe towarzystwo Quote
Becia66 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Przeklejam z ,, kundelkowej strony '' [CENTER] [COLOR=#B22222][B]Zerwijmy łańcuchy[/B][/COLOR][/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER] Rzeszowskie Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt po raz czwarty jest współorganizatorem[/CENTER] [CENTER] i uczestnikiem ogółnopolskiej akcji pn.[COLOR=#B22222][B] "Zerwijmy łańcuchy" [/B][/COLOR][COLOR=#808080][B]na terenie Podkarpacia. [/B][/COLOR][/CENTER] [CENTER] [COLOR=#808080]Akcja protestacyjna [/COLOR] polega na przypieciu się, choć na chwilę, łańcuchem do psiej budy i odbędzie się [/CENTER] [B][COLOR=#B22222] 18 września o godz. 12, na rogu ulic Jagiellońskiej i Lisa Kuli. [/COLOR][/B] [CENTER] [/CENTER] [CENTER] Akcja ta ma zwrócić uwagę społeczeństwa na psy uwięzione przez człowieka."Tysiące czworonogów w Polsce spędzają całe swe życie na krótkiej uwięzi i cierpią z powodu upału i mrozu,deszczu i śniegu, a także wiatru.[/CENTER] [CENTER] [B][COLOR=#B22222] Trzeba to zmienić![/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER] Trzymanie psa stale na uwięzi jest niezgodne z prawem, niehumanitarne i niebezpieczne dla ludzi"[/CENTER] [CENTER] [/CENTER] Trzymanie psów na łańcuchach jest: [COLOR=#B22222][B]"Niezgodne z prawem.[/B][/COLOR] Według nowelizacji Ustawy o ochronie zwierząt (będzie obowiązywać od 1 stycznia 2012 r.): „trzymanie zwierząt innych niż gospodarskie na uwięzi w sposób stały dłużej niż 12 godzin w ciągu doby lub powodujący u nich uszkodzenie ciała lub cierpienie oraz niezapewniający możliwości niezbędnego ruchu” jest znęcaniem się, a znęcanie się jest karalne. Poza tym ustawa wskazuje, że „długość uwięzi nie może być krótsza niż 3 metry”. [COLOR=#B22222][B]Niehumanitarne. [/B][/COLOR]Ból, pragnienie, głód, strach i samotność pies odczuwa tak samo jak człowiek. Do tego jest uwiązany, nie może więc uciec, gdy coś go przeraża. Łańcuch jest ciężki, odkształca psu kręgi szyjne, często wrasta w szyję, a zimą do niej przymarza (jeśli jest założony bezpośrednio na nią). Długowłose psy cierpią na odparzenia, bo latami nie były czesane, a nieścierane w ruchu pazury boleśnie utrudniają chodzenie. Poza tym psy dotykają te same, spowodowane brakiem ruchu schorzenia, co ludzi. [B][COLOR=#B22222]Niebezpieczne dla ludzi.[/COLOR][/B] Pies uwiązany często od szczeniaka nie poznał świata, boi się więc wszystkiego, a jedyną reakcją staje się agresja. Stąd biorą się niebezpieczne pogryzienia, i to nawet właścicieli." [B][COLOR=#B22222]Zbiórka osób zainteresowanych tą formą protestu o godz.11,50 . tel kon: 510 170 788[/COLOR][/B] Quote
Recommended Posts