Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też się właśnie zastanawiam jak z wodą u was?? zaraz postaram się ogarnąć z rozpiskami co do surowicy w polsce jej nie produkują bo się nie opłaca, a sprowadzic legalnie też się nie da...będziemy kombinowac...jakies ostatki są ale surowica musi byc na wszelki wypadek i to juz:( jeden kociaczek leży w lecznicy pod kroplówą-walczy,druga kociczka nie dała rady... jedna kociczka schroniskowa będziemy widziec jestem strasznie załamana mam nadzieje, ze im się uda:( co do surowicy kociej wogole nie ma jedynie jakieś resztki w niektorych lecznicach psiej caniserinu jeszcze sie ostało...jest na to ogromne zapotrzebowanie lecznice, schroniska i prywatni ludzie chcą ratować zwierzeta a nie mają czym. Chcę się dowiedziec od czego to wszystko nalezy stworzyc petycje do odpowiedniego oragnu zebrac podpisy lecznic, moze TOZu, ludzi...nie mozna tak tego zostawic bo zwierzeta umieraja bo w polsce się nie opłaca..

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpłaty za lipiec/sierpien są nadal nieuregulowane. Jest dokładnie tak jak było dwa tygodnie temu..wpłaty za LIPIEC/SIERPIEN:
Akrum - 15zł
andzia_F - 30zł
Asia_klero - 5zł
Baldek2 - 20zł
BasiaD - 20zł
Beataczl - 30zł
Bjuta - 5zł
Blanka - 10zł
_Goldenek2 - 15zł
Grzenka - 10zł
Izabela1234 - 15zł
Jolanta08 - 10zł
karusiap - 10zł
Kmurdz - 30zł
Leyla - 50zł
li1 - 10zł
Lilo - 10zł
MakS - 5zł
Migama - 10zł
Ola la - 15zł
Pies wolny - 20zł
Ubocze - 5zł

razem:[B]350

[/B]całe szczescie cioteczka li1 wpłaciła brakujące 50zł[B](co nie oznacza ze zapominalscy maja nie wplacac)
[/B]

Posted

Ja juz nie mam siły odeszła koteczka drugi tez gaśnie:placz: już nawet nie mam siły setny raz wysyłać tego PW po prostu mam dość:-(:-( jutro się za to wezme dzisiaj nie dam rady

Posted

Dzwonilam do lecznicy i nie maja oczywiscie, ale z wlasnego doswiadczenia moge zaproponowac podanie Staglobanu albo Baypanum (nie wiem czy tak sie to pisze) , kilka razy juz uratowaly mi psy skonsultuj to ze swoim wetem czy kotom mozna podawac.

Jesli chodzi o wode to zalanie z rzeki nam nie zagraza, do Przewozu i do rzeki mamy ponad 10 km i pod gorke do nas jest, takze raczej jestesmy bezpieczni, ale na okolicznych łąkach i na podworku mamy bagienko od kilku dniowej ulewy.

Posted

Zdobyłam surowice cudem niestety kotka i tak zmarła, drugi walczy ale kurcze nie jestem przekonana ze w lecznicy siedza przy nim dogrzewaja odpowiednio a tak chyba musi byc z tego co czytalam:(

Posted

i jak tam koteczek? udało się z tą surowicą na czas?

Biedna kicia - odeszła za TM, śpij spokojnie słoneczko kochane
[*]

Kubusiu, co tam u ciebie słychać ciekawego?

Posted

Super trzymam kciuki za kubusia. Dostałam ekstra fotki mam nadzieje, ze uda mi się dzisiaj je wrzucic;)
Co do kociaczków podobno maluch nie wymiotował i miał lepszą kupę a to juz cos ale wole się za wczesnie nie cieszyc ciagle mam nadzieje, ze mu się uda...

Posted

Kubus pieknie wsiadl do autobusu, wcale sie nie bal, usiadl obok mojej siostry na siedzeniu, no bo przeciez na podlodze nie bedzie jezdzil :evil_lol: (dobrze, ze kierowca znajomy i tez "psiarz";) No i tak sobie jechalismy:lol: potem odwiedzilismy sklep zoologiczny, Kubus dostal w nagrode za dobre zachowanie kostke i teraz ja obrabia:cool3:

Przez nasza gmine Przewóz woda juz przeszla, teraz Łęknica czeka na fale:roll: a jak by bylo malo wody to jeszcze deszcz pada.:shake:

Posted

o matko, dobrze, że wy jesteście bezpieczni... i że nic się Wam, psiakom i waszemu domostwu nic nie stało..

A Kubuś to na prawdę superancki psiak - nawet autobusu się nie boi - kto by pomyślał :)

a na fotencje czekamy z nieukrywaną ciekawością :)

Posted

Nas na szczęście woda ominęła. Fotki Asia na pewno wstawi jak znajdzie chwilkę czasu, jutro postaram sie jej dosłać Kubusiowe fotki z autobusu, ale nie chcę jej tez zawalić zdjęciami, bo dziewczyna ma mnóstwo ważniejszych spraw na głowie.

Posted

andzia_F Kubus to bardzo fajny psiak:loveu: chyba juz sie u nas czuje jak u siebie bo pilnuje nas i podworka, jak kogos uslyszy albo zobaczy na drodze to szczeka jak najgrozniejszy pies :evil_lol: