Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Szarotka']Zmiencie tytul, bo nikt nie wie co sie wydarzylo. Mysla, ze dalej sielanka, [B]Miszka u Roleczki sie grzeje[/B]. Ja do tej pory zylam w nieswiadomosci :(:([/QUOTE]

Sorki, źle przeczytalam Szarotkę :(

Posted

[quote name='Szarotka']Zmiencie tytul, bo nikt nie wie co sie wydarzylo. Mysla, ze dalej sielanka, Miszka u Roleczki sie grzeje. Ja do tej pory zylam w nieswiadomosci :(:([/QUOTE]

Nie mogę edytować postów - napisałam do moda prośbę w tej sprawie.

Posted

[URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2662905_blagamy_o_pomoc_wycofana_i_bojazliwa.html"][COLOR=#4444ff]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2662...bojazliwa.html[/COLOR][/URL]

Tu ogłoszenie jakie zamieściłam na ale.gratka - jest więcej szczegółów i nowe fotki.
Dziewczyny - mam prośbę. Te z Was które robiły Jej ogoszenia niech je edytują i wstawią tą całą treść którą zamieściłam na ale.gratka oraz dodadzą wszystki fotki.

Posted

stare dogo z nowym się gryzie....ech..
ja nie mogę natomiast wstawić podpisu o zaginięciu Miszki:comp26:
za dużo czegoś tam BB code
i tracą psy:shake:

edit:udało mi się ..ufff

Posted

Dziewczyny

Trzeba zebrać ekpię i ruszyć w poszukiwania Miszki. Może dziś około 17.00. np w okolicach C.H. Wileńska - co Wy ta no ??? Ja bym jakoś dotarła ale potrzebuję kogoś do pomocy, bo sama nie dam rady ...

Posted

Nie mam jak dojechać... :(
Mam 60 km do Wawy, i brak transportu...
Ale zauważyłam na mapie Warszawy pewną prawidłowość: Ona idzie w określonym kierunku (którego my nie znamy...)
Sami zobaczcie: [url]http://mapa.pf.pl/Arkadia%20Sp%20z%20oo-C5592989B5932_MAP.html[/url] zaplanujcie trasę od Arkadii: Kołobucka 13 na Wileńską, a wszystkie miejsca gdzie była się zgadzają... Tylko ustawcie pieszą...
Trochę się kręciła w kółko, ale dużo miejsc się zgadza... Na jakiej ulicy mieszka Orpha? Może ona szuka trasy DO NIEJ?

Posted

[quote name='mpati123']Nie mam jak dojechać... :(
Mam 60 km do Wawy, i brak transportu...
Ale zauważyłam na mapie Warszawy pewną prawidłowość: Ona idzie w określonym kierunku (którego my nie znamy...)
Sami zobaczcie: [url]http://mapa.pf.pl/Arkadia%20Sp%20z%20oo-C5592989B5932_MAP.html[/url] zaplanujcie trasę od Arkadii: Kołobucka 13 na Wileńską, a wszystkie miejsca gdzie była się zgadzają... Tylko ustawcie pieszą...
Trochę się kręciła w kółko, ale dużo miejsc się zgadza... Na jakiej ulicy mieszka Orpha? Może ona szuka trasy DO NIEJ?[/QUOTE]

Miszka uciekła w okolicach C.H. Arkadia, później była widziana w okolocach Jana Pawła II - przy Hali Mirowskiej, następnie w samym centurm Warszawy - okolice Świętokrzyskiej i Emilii Plater, później na Złotej, a ostatnie info było z okolic Warszawy Wileńskiej. Pies Orphy Niya - podjął trop w parku przy Pałacu Kultury i poprowadził nas pod Domy Towarowe Centrum, później w ul. Złotą - i tak przebiliśmy się Na Nowy Świat. Tam odbiliśmy w prawą stronę - w kierunku ronda, a następnie w newą stronę w kierunku PKP Powiśle. Niya pociągneła nas na most w kierunku stadionu. Tam najwyraźniej się pogubiła - przeszliśmy na drugą stronę mostu i wróciliśmy w okolice Muzeum Wojska Polskiego...

Orpha mieszka na Grochowie. Kurcze - sama nie wiem co robić.
Miszki nie ma na Paluchu-dostałam smsa od Roleczki - niestety ...

Jestem zdania by zebrać grupę i ruszyć tam w okolicach Wileńskiej. Nie wiem, może jutro rano zająć się tym ...

Posted

Powiesiłam kilka plakatów w okolicy Kijowskiej, 2 przystanki od wileńskiej. Myślę, że za dnia lepiej pochodzić. Miszka mieszkała koło arkadii, to czemu miałaby szukać drogi do orphy, która mieszka na grochowie?

Posted

Córka powiesiła jeszcze przy Terespolskiej, Międzyborskiej, Grochowskiej w tych okolicach, przy Rondzie Wiatraczna na Waszyngtona, i kilku mniejszych uliczkach.

Posted

Miszka ujawnij sie, bo ja sie bardzo denerwuje. Ta sunia mi sie tak podobala, taka psia laleczka. Sliczna, delikatna i dystyngowana. Jestem niepocieszona, ze sie zgubila:shake::shake::shake::shake::placz::placz::placz::placz::-(:-(:-(:-(

Posted

[quote name='Divi']kochany rudzielcu gdzie ty się podziewasz, miałam wielka nadzieje, że już się znalazła. :([/QUOTE]

Divi

Podmieniłaś może treść ogłoszenia na Gumtree tak jak prosiłam ?

Posted

Rozmawiałam właśnie z Orphą. Zasugerowała, że w takiej sytuacji ogłoszenia o zaginięciu Miszki powinny pojawić się na terenie całej Warszawy. Tylko jak to zrobić? [B][U]Zaproście na wątek jak najwięcej osób z Warszawy i poproście aby wydrukowali plakaty i pooklejali nimi swoje okolice. mam tu na myśli:[/U][/B]

- tablice i słupy ogłoszeniowe,
- sklepy spożywcze,
- kioski ruchu,
- przychodnie weterynaryjne i ZOZy,
- szkoły, przedszkola,
- tablice parafialne,

Plakaty są do pobrania na wątku Miszki - chyba na stornie 105. Niestety moja prośba o pomoc przy zmianie nazwy wątku nadal pozostaje bez echa ...

Plakaty można też rozdawać taksówkarzom, kierowcom autobusów (niech leżą u nich gdzieś na widoku), listonoszom itd.

Miszeńko kochana - gdzie Ty jesteś? Daj jakiś ślad, my Cię wciąż szukamy kochana !!!

Posted

[quote name='Divi']na plakat nie bo mi gumtree nie pobiera plakatu nie wiem czemu.[/QUOTE]

Divi

Nie chodzi mi o plakat. Możesz edytować ogłoszenie jakie zamieściłaś na Gumtree. Usuń tekst który pisałaś i wklej ten który ja zamieściłąm na ale.gratka. Tam jest więcej szczegółów i dodatkowo ważna informacja dotycząca tego że Miszka nie gryzie. Jak chcesz to prześlę go do Ciebie mailem. Generalnie przydałby się ktoś kto porobiłby - naprodukował jak najwęcej ogłoszeń dla Miszki - wszędzie gdzie się da.

Posted

Zagineła Miszka 25 listopada '09 około godziny 17.00. w okolicach C.H. Arkadia - wydostała się przez ogrodzenie ze strzeżonego osiedla.
Miała na sobie łańcuszkowa obrożę z pomarańczowa formie w adresówką zakręcanej puszki - tatuaż w lewym uchu.

Miszka jest bardzo bojaźliwym, wycofanym psiakiem i delikatnym. Nie gryzie - kiedy jest przestraszona w bezruchu zastyga. Jest pieskiem średniej wielkości - sięga do kolan, o ubarwieniu rudym pięknym. Ma długa smukła szyję i uszy śmieszne, ktoré na wysokości do ¾ opadają. Na tylnich pazury dwa Łapach ktoré sa od Wewnątrz, sa mocno Zakręcone (ślimaki). Nie lubi kiedy ktoś dotyka Jej kolanach - chowa je kurczowo.

26 Listopada była widziana w okolicach Al. Jana Pawła II na wysokości do Hali Mirowskiej, pozniej w okolicach ulicy Złotej. Ostatnie wiadomości dotyczyły Jej wędrówki w rejonie Warszawy Wileńskiej.

Jesli ktokolwiek widział Ją Lub wie gdzie przebywa - błagamy o pomoc!

Bojaźliwym jest Miszka psiakiem wycofanym I - Jej trzeba pomoc!

Za pomoc w odnalezieniu Miszki przewidziana jest NAGRODA.

[SIZE=2][COLOR=#333333] [B] 691 708 333[/B] [/COLOR][/SIZE] 691 708 333

[SIZE=2][COLOR=#333333] [B] 606 402 900[/B] [/COLOR][/SIZE] 606 402 900