Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

g_o_n_i_a napisał(a):
Moooja Ewunia!

moooooooooooja Merunia :loveu:

ten cholerny guz sie powiekszył i to znacznie ostatnio
Mary zapisana w kolejke do weta -co bedzie dalej jak to nieoperacyjne ?:oops:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ewa, na kiedy Marylas jest zapisana do pani wetki?

w schronisku Marylcia już była oglądnięta przez weta
i decyzja jest taka , że mamy się stawić obie w lecznicy dla zwierząt i tu sie okarze co dalej z tym guzem
bo w warunkach schroniskowych to chyba już nie wiele można zrobić

bardzo czekam zeby osobiscie usłyszeć co się dzieje i czy cos konkretnego można jeszcze zrobic ?
Mary nawet nie wie , że czeka ją wycieczka po mieście żeby tylko to wszystko dobrze zniosła :oops: :kciuki:

Posted

Ewa, czy bedzie robione usg tego guza, czy jakies inne badania? Jak piszesz golym okiem widac, ze on sie powiekszyl :-( napisz prosze po wizycie co mowili weci, co mozna zrobic, moze jakies leki, czy cos innego :roll:

Posted

jesteśmy juz po badaniach .......
Mary była bardzo grzeczna i nie przyniosła nam wstydu :p mimo ,ze to psiak schroniskowy to zachowywała sie bez zarzutu , no moze troszke sobie poszczekała na inne psy w kolejce do weta ale ile w końcu mozna czekać :evil_lol:

miała robione na początek przeswietlenie łapy i wyszło ,ze kilka lat temu miała bardzo poważne złamanie kosci w kilku miejscach i zrosniete to jest dosłownie " wężyczkiem " jeszcze tak dziwacznie zrosnietej kosci nie widziałam :shake: - byc moze miała jakis wypadek samochodowy albo co ?
A ponieważ to nie było leczone tylko samo się zlało / ile ta sunia sie musiała ocierpieć zanim to sie wygoiło :-( / to w miejscu gdzie odłamki kosci urażąły mięśnie zaczęło sie robić torbiel , guz - no nie wiem jak to nazwać ...............

aby to wszystko lepiej zobaczyć sunia mała robione USG które potwierdziło ,że to nie jest jednolita tkanka tylko znajduja się tam też miejsca z woda, ropą czymś płynnym i to podobno jest dobra wiadomośc bo guz nie wygląda na typowo rakowy .........

Wetka zrobiła punkcje tego guza i mam zawieżć do badania histopatologicznego - jak będą wyniki to bedzie wiadomo co robimy dalej !

trzymamy więc kcuki za Marylaska żeby sie okazało ,że to nie złośliwe i operowalne :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Posted

Ale spacer jakoś szybko skończył, przyszła pracowniczka z kagancem i w dodaku zalozyla go na pyszczek Marylasa :p Oczywiscie Mary Jane próbowała go sobie sciągać, ale skutecznie opanowała technikę jak byłyśmy pod lecznicą.
Jedziemy!!

Było troche stresu, Mary byla zdezorientowana, ale w połowie drogi do lecznicy troche sie uspokoiła, nawet leżała chwilke na mnie :loveu: Marylcia byla bardzo dzielna! :klacz:

Posted

Dzisiejszy dzien pozwolil, przynajmniej mi, bardziej poznać Mary. Poznałam ją jako bardzo przyjacielską i spragnioną człowieka sunię, czego tak bardzo w schrnisku nie widzialam - moze po prostu zobaczyłam to, bo byłyśmy "sam na sam". Marylci bardzo spodobał się mini park przy lecznicy, kiedy Ewa pilnowala kolejki. Tam sie troszeczke odstresowała - tyle zapachów, nowości... Pewnie ze Swoim Panem z chęcią chodziłaby do lasu na spacerki. W lecznicy okazala sie bardzo grzecznym psem. Nie wiem czy każdy psiak schroniskowy: po stresujacej jeździe i w nowym otoczeniu przez praktycznie obcych ludzi dałby się podnosić, dotykać, golić łapke, wbijać igłę... Jestem pod wrażeniem Marylasku, dzielna z Ciebie dziewczynka :multi: I naprawde fantastyczna z niej sunia, do ludzi tak serdecznie merdala ogonkiem, oblizywala ręcę, a nawet twarz męża Pani Doktor. Wspania sucz.

Tutaj czekałyśmy na zdjęcie z prześwietlenia

O, cos sie dzieje.. Radarki w gore

Blii, jescze kazą nam czekać ;-)