Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
na forum jestem jakiś czas, ale tylko czytałam, to będzie mój pierwszy post i to przeniesiony z miau Miau.PL • Zobacz temat - Pil dom dla 6l jamnika, pani ciezko chora i juz nie ma sił

31 lipiec 2009r
[quote name='"Justa&Zwierzaki"']Na os. nie daleko mnie mieszka małżenstwo juz bardzo wiekowe i Pan przykuty do łóżka a Pani tez bardzo chora i juz nie mają sil sie nim opiekowac . Czarus jest psem bardzo wypielegnowanym i czystym i łagodnym ale teraz jest wypuszczany samopas i grozi mu niebezpieczeństwo ( samochody lub moze byc pogryziony ) , błagam Was o pomoc . Moze ktos z Was jest w stanie pomóc mi szukac dla tego wyjatkowego psa domu :x
Mój nr 507 - 300 - 768

zdjecia będa nie bawem ...

To jest Czaruś:

12 wrzesień 2009r
[quote name='"Justa&Zwierzaki"']
Wczoraj Czarusiowi umarł pan
  • , została z nim niepełnosprawna pani która nie może z nim wychodzić ...

• 13 październik 2009r
    [quote name='"Justa&Zwierzaki"']Nie wiem co u niego słychać gdyż ta pani do mnie nie dzwoni a jak prosiłam panią Marysie ( na prośbe tej pani założyłam wątek ) to twierdzi że chce jeszcze miesiąc sie nim nacieszyć a to było jakieś 2 tyg temu ....

Pomóżcie znaleźć Czarusiowi nowy, kochający domek

to jest nr tel do Pani Czarusia
    692 159 304

• Replies 62
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kessi77']~Isadora7~ fanie by było - może tak szybciej znajdzie domek?
    Oby Pani Czarusia odbierała telefon
    :kciuki::kciuki::kciuki:
    A no właśnie, bo strasznie skąpe są wiadomości o psiaku, trzymam również kciuki, ze pani będzie odbierać :thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Rozmawiałąm z Panią. To przemiła osoba. Dla niej to dramat pozbycie się psiaka. Będe go ogłaszać, z tym że tak jak uzgodniłam podam swoje dane kontaktowe, aby robić tak zwany "pierwszy odsiew". Pani jest osobą w słusznym wieku, nie słyszy najlepiej. Ani Pani, ani nikt z nas nie chciałby aby jamniś trafił w niewłaściwe ręce.

Jeżeli jamniś znajdzie super domek, bo tylko super musi być gdzieś w Polsce to będe prosiła o pomoc w transporcie. Cóż mogę dodać, ze jamnis jest bardzo grzeczny, posłuszny. Te akurat cechy moga ulec zaburzeniu po przejściu do nowego domku, domek musi miec tego siadomość. Jamniś kocha i jest bardzo związany. Zar ówno dla niego jak i dla jego Pani to dramat. Jak na jamnika przystało śpi w łóżku.

To ja będę robić allegro dla jamnisia. Jestem z Panią w kontakcie na telefon komórkowy i stacjonarny.

Posted

Właśnie miałam wysłać to:

Czaruś na górę :)
    :bigok::bigok::bigok: za odebranie telefonu :bigok::bigok::bigok:

a tu taka dobra wiadomość :) - jak na początek oczywiście :)
    super, że Pani odebrała telefon :) i dalsze :bigok::bigok::bigok: za szybki domek dla Czarusia :):lol::lol:

[SIZE=2]Szkoda, że ktoś z Rodziny tej Pani, nie może zabrać Czarusia - by byli blisko siebie,,,

Posted

No ja myślę, że dla niego lepiej aby ten domek nie był za blisko, a już na pewno nie w Tychach. I to wyszło nawet od Pani Czarusia. Bo chodzi o to aby nie chciał uciec, żeby mu zmienić całkowicie. Tak niestety bywa, psy doskonale wiedzą że są w "swojej" miejscowości. Chciałabym aby przyszły domek choć raz na jakiś czas zadzwonił, napisał list (normalny, Pani nie ma internetu) co u jamnisia. Ona go kocha, bardzo kocha, ale ma świadomość że nie daje rady.

Posted

Mi chodziło o rodzinę tej Pani - jakby ktoś mógł zabrać psiaka do siebie, ale chyba nie ma takiej opcji, bo by Pani nie prosiła "obcych" o pomoc ;(
    a jeżeli chodzi o nowy domek, to rzeczywiście lepiej aby był daleko.
    Biedny Jamniś i biedna Pani, że muszą się rozstać :(

Kto przygarnie Czarusia???

Posted

Talcott napisał(a):
    Boski z niego Menik ale schudnąć to mus będzie Hi Hi:evil_lol::diabloti::diabloti::diabloti:
    :laugh2_2: Dobre, dobre :laugh2_2:

I ta kolczatkę mu ściągnąć... wiem, ze marudzę, ale Jamnis na kolczatce... :roll: Czy któraś Cioteczka wie, czemu on w tym chodzi??
    Już siedzę cicho, i hopsiam Czarusia po domek ;)

Posted

Na początku tez tak myślałam, ale kogo pytałam, mówił ze tez widzi kolczatkę... Ale to ja wole myśleć, ze Ciotka Talcott ma sokoli wzrok i to łańcuszek :eviltong:
    Tak czy siak, Czarus potrzebuje nowego domku, kto pokocha małego?? :lol: