Unbelievable Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Vailet']jeśli chodzi o wychodzenie z obroży to właśnie koleżanka do mnie zadzwoniła że pies którym się opiekujemy ZNOWU zwiał. Ciągle albo zrywa obroże albo z nich ucieka. Zamówiłam szelki dla niego, ale dotrą pod koniec albo w następnym tygodniu. Zrobiłam mu "szelki" ze starych smyczy. Dziś puściły. nie wiem jakie cudo mu teraz założyć żeby nie zwiewał. Macie jakiś pomysł co dość szybko mu można zrobić albo kupić na te kilka dni? Dodam że pies jest na łańcuchu.[/QUOTE] zwykła obroża+ łańcuszek zaciskowy założony pod obrożą. Jeżeli wyjdzie z obroży łańcuszek się zaciśnie i nie ucieknie Quote
Vailet Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Unbelievable']zwykła obroża+ łańcuszek zaciskowy założony pod obrożą. Jeżeli wyjdzie z obroży łańcuszek się zaciśnie i nie ucieknie[/QUOTE] mam łańcuszek, ale boje się że jak będzie na kogoś szczekał to obroża będzie chodzić to łańcuszek się zaciśnie. Wiem bo na sylwestra jak z nim chodziłam i usłyszał że ktoś już strzela to się wyrywał. ale czasami musiałam mu rozplątywać bo się zacisnął i nie chciał "odcisnąć" Quote
LadyS Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Vailet']mam łańcuszek, ale boje się że jak będzie na kogoś szczekał to obroża będzie chodzić to łańcuszek się zaciśnie. Wiem bo na sylwestra jak z nim chodziłam i usłyszał że ktoś już strzela to się wyrywał. ale czasami musiałam mu rozplątywać bo się zacisnął i nie chciał "odcisnąć"[/QUOTE] Szelki + łańcuszek zaciskowy i smycz przepinana, czyli jeden koniec smyczy zapięty do szelek, drugi do smyczy - albo w ogóle dwie smycze. Quote
Unbelievable Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Vailet']mam łańcuszek, ale boje się że jak będzie na kogoś szczekał to obroża będzie chodzić to łańcuszek się zaciśnie. Wiem bo na sylwestra jak z nim chodziłam i usłyszał że ktoś już strzela to się wyrywał. ale czasami musiałam mu rozplątywać bo się zacisnął i nie chciał "odcisnąć"[/QUOTE] nic mu się nie stanie jak mu się zaciśnie ;) Quote
gops Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Unbelievable']nic mu się nie stanie jak mu się zaciśnie ;)[/QUOTE] najwyżej się udusi ;) pie siedzi na łańcuchu nie jest ciągle kontrolowany ja bym nie zaryzykowała . co innego mieć psa na dławiku na smyczy a co innego ciągle na łańcuchu bez kontrolowania czy coś się nie dzieje . według mnie lepszym rozwiązaniem będzie ciasno obroża i ciasno szelki plus 2 smycze . Quote
Unbelievable Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='gops']najwyżej się udusi ;) pie siedzi na łańcuchu nie jest ciągle kontrolowany ja bym nie zaryzykowała . co innego mieć psa na dławiku na smyczy a co innego ciągle na łańcuchu bez kontrolowania czy coś się nie dzieje . według mnie lepszym rozwiązaniem będzie ciasno obroża i ciasno szelki plus 2 smycze .[/QUOTE] ale to chyba chodzi o psa na spacerze :hmmmm: ja tak zrozumiałam przynajmniej. Jeżeli nie, to faktycznie niezbyt dobry pomysł a co do łańcucha, to na właściciela można nasłać kogoś, kto sprawdzi warunki bytowania psa- łańcucha minimum 3m i max. 12h dziennie na uwięzi Quote
Vailet Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 naprawdę boję się mu założyć dławik. ciasna obroża też nie jest najlepsza bo szyja mu się odparzy, lepiej pół zacisk, ale łańcuszkowego mu nie chcę na razie zakładać- temperatura. najlepszy byłby taki bez żadnych łańcuszków, ale gdzie taki kupić? (w moich sklepach nie ma takich obróż a jak zamówię to będzie bez sensu bo szybciej dojdą szelki) teraz mam jedynie kolczatkę, jakby ją odwrócić do góry kolcami i zapiąć na to drugie kółko było by ok, ale jest metalowa.. Quote
Vailet Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Unbelievable']ale to chyba chodzi o psa na spacerze :hmmmm: ja tak zrozumiałam przynajmniej. Jeżeli nie, to faktycznie niezbyt dobry pomysł a co do łańcucha, to na właściciela można nasłać kogoś, kto sprawdzi warunki bytowania psa- łańcucha minimum 3m i max. 12h dziennie na uwięzi[/QUOTE] nie, na spacerze nie ucieka ale na łańcuchu tak. Pies ma długi łańcuch, i wychodzi ZE MNĄ. Tak to jest 24h na dobę (chyba że zwieje) jak kogoś naśle poies trafi do schroniska. Tak to ja mogę go wyprowadzać i dawać jedzenie i wodę. Quote
NightQueen Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Jako że dziś spadł deszcz, właściwie to jest ulewa (przez miesiąc świeciło słońce), M. mogła się wytarzać w błocie. Czy taki stopień zabrudzenia jest dla was wystarczający czy wciąż nie? obroża będzie się teraz suszyć, a jutro pójdzie do pralki [IMG]http://img833.imageshack.us/img833/9237/dsc8325g.jpg[/IMG] [IMG]http://i1087.photobucket.com/albums/j473/88NightQueen/DSC_8322.jpg?t=1325674392[/IMG] Quote
Unbelievable Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Vailet']nie, na spacerze nie ucieka ale na łańcuchu tak. Pies ma długi łańcuch, i wychodzi ZE MNĄ. Tak to jest 24h na dobę (chyba że zwieje) jak kogoś naśle poies trafi do schroniska. Tak to ja mogę go wyprowadzać i dawać jedzenie i wodę.[/QUOTE] w schronisku też psy wyprowadzają, dają jedzenie i wodę. A chyba lepsze siedzenie w kojcu niż na łańcuchu w podobnych warunkach.... no i właściciel pewnie najpierw dostałby karę i kazaliby mu poprawić warunki, przecież nie mogą psa od tak sobie do schroniska wywieźć Quote
Marta_Ares Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='NightQueen']J Czy taki stopień zabrudzenia jest dla was wystarczający czy wciąż nie? [/QUOTE] za mało :evil_lol: :diabloti: :diabloti: Quote
NightQueen Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Marta_Ares']za mało :evil_lol: :diabloti: :diabloti:[/QUOTE] ty się nie odzywaj :diabloti: bo przesyłkę z poczty zabiorę :evil_lol: Quote
omry Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='NightQueen'][IMG]http://img833.imageshack.us/img833/9237/dsc8325g.jpg[/IMG][/QUOTE] Słabo, słabo. Moja była calutka w błocie tak, że nie było w ogóle widać kolorów, a i tak nikt się nie cieszy :D Quote
NightQueen Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='omry']Słabo, słabo. Moja była calutka w błocie tak, że nie było w ogóle widać kolorów, a i tak nikt się nie cieszy :D[/QUOTE] nie da się dogodzić wszystkim :evil_lol: zresztą moja M. czy twój rotek to żadne testery, więc cobyśmy nie pokazały to i tak to nie będzie "TO" :evil_lol:;) Quote
gops Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 wystarczyło pokazać i napisać to samo jakiś czas wcześniej to by nawet nie było ostatniej dyskusji ;) a nie dopiero po zwróceniu uwagi . jak widać po zdjęciach omry i corse obroże nie tracą koloru po praniu co dla wielu osób jest ważne więc dla mnie są ok . Quote
NightQueen Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Mam wpływ na wiele rzeczy, alę na pogodę niestety nie. Nie przeniosę się do innego województwa tylko po to żeby deszcz i błoto gdzieś zastać, jeżeli u mnie go nie ma, a raczej nie było, do dziś. Quote
omry Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 gops, ja te testy robię dla Corse, nie dla Dogomaniaków. Jakby ona miała jakieś specjalne życzenia, to wszystko bym zrobiła, skoro się zgłosiłam, ale nic takiego nie było. To Wy robicie problemy, chociaż na żadne taplanie w błocie obroży się z Corse nie umawiałam. Jeśli już Was to ciekawiło, to wystarczyło poprosić, a nie się bulwersować z góry o nic. Quote
toyota Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Unbelievable']w schronisku też psy wyprowadzają, dają jedzenie i wodę. A chyba lepsze siedzenie w kojcu niż na łańcuchu w podobnych warunkach.... no i właściciel pewnie najpierw dostałby karę i kazaliby mu poprawić warunki, przecież nie mogą psa od tak sobie do schroniska wywieźć[/QUOTE] Tyle, że w schronisku ma szansę zostać zagryziony przez inne psy, albo uśpiony z powodu nieadopcyjności. W naszym schronie psy są w ciasnych betonowych, przepełnionych boksach i nigdy nie sa wyprowadzane na spacery. Nie potrafię wyegzekwować nałożenia kary za trzymanie psa na łańcuchu, a mam wiele takich przypadków wokół i nie wiem co zrobic by coś zmienić. Vailet robi dobrą robotę. Ja bym jeszcze była za ogłaszaniem tego psa i szukaniem mu domu. Gdyby był chętny dom zwinęłabym go bez pytania z ulicy i wyadoptowała. Sorry za OT, ale nie mogę pozostać obojętna w takim temacie. Quote
Unbelievable Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='toyota']Tyle, że w schronisku ma szansę zostać zagryziony przez inne psy, albo uśpiony z powodu nieadopcyjności. W naszym schronie psy są w ciasnych betonowych, przepełnionych boksach i nigdy nie sa wyprowadzane na spacery. Nie potrafię wyegzekwować nałożenia kary za trzymanie psa na łańcuchu, a mam wiele takich przypadków wokół i nie wiem co zrobic by coś zmienić. Vailet robi dobrą robotę. Ja bym jeszcze była za ogłaszaniem tego psa i szukaniem mu domu. Gdyby był chętny dom zwinęłabym go bez pytania z ulicy i wyadoptowała. Sorry za OT, ale nie mogę pozostać obojętna w takim temacie.[/QUOTE] w gdańsku/gdyni warunki w schroniskach są bardzo dobre, to nie są umieralnie ;) Quote
gops Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='omry']gops, ja te testy robię dla Corse, nie dla Dogomaniaków. Jakby ona miała jakieś specjalne życzenia, to wszystko bym zrobiła, skoro się zgłosiłam, ale nic takiego nie było. To Wy robicie problemy, chociaż na żadne taplanie w błocie obroży się z Corse nie umawiałam. Jeśli już Was to ciekawiło, to wystarczyło poprosić, a nie się bulwersować z góry o nic.[/QUOTE] a ja myślałam że to maja być testy sprawdzające czy obroże nadają się do większej produkcji a to przecież my będziemy klientami między innymi więc corse powinno zależeć także na naszym zdaniu i prośbach i myślę że jest zadowolona widząc że nas te testy satysfakcjonują . ;) skoro dawałyście już zdjęcia tych obróż i pisałyście coś o nich to według mnie powinno to być zrobione porządnie jak teraz skoro już zaczęłyście coś o nich pisać na wątku to widocznie wielu ludzi w tym ja pomyśleliśmy że testy są równiez dla nas kleintów nie tylko dla corse. może skończmy ten temat bo już chyba wszystko zostało powiedziane . Quote
omry Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='gops']a ja myślałam że to maja być testy sprawdzające czy obroże nadają się do większej produkcji a to przecież my będziemy klientami między innymi więc corse powinno zależeć także na naszym zdaniu i prośbach i myślę że jest zadowolona widząc że nas te testy satysfakcjonują . ;) skoro dawałyście już zdjęcia tych obróż i pisałyście coś o nich to według mnie powinno to być zrobione porządnie jak teraz skoro już zaczęłyście coś o nich pisać na wątku to widocznie wielu ludzi w tym ja pomyśleliśmy że testy są równiez dla nas kleintów nie tylko dla corse. może skończmy ten temat bo już chyba wszystko zostało powiedziane .[/QUOTE] Piszemy, bo nas o to proszono od samego początku na wątku ;) Tak samo można było poprosić o zrobienie testów jakichś większych, skoro zwykłe używanie, a jakie prosiła Corse Wam nie wystarcza, bez bulwersów. To, że Wy jesteście potencjalnymi klientami nie zmienia faktu, że testy są robione dla Corse, nie dla Was. My jej piszemy i pisały będziemy co zaobserwowałyśmy, by ona mogła wszystko, co złe w tych obrożach ulepszyć. U mnie jak na razie nie dzieje się nic złego, więc nie piszę, a odpowiadałam jedynie na pytania, gdy Corse prosiła. Jeśli będzie chciała - wszystko Wam tu opisze. Nasze uwagi, ocenę obróżek, co chcecie. My tego robić nie musimy, ale skoro poproszono, to robimy. Nie zadowoliłyśmy Was? Wystarczyło podsunąć pomysł na taki i taki test, a nie pisać, że dostałyśmy obroże, jesteśmy zadowolone i nic nas nie obchodzi ;) Quote
Marchewkowy Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Będę wysyłać do przeróbki Smycz z Rogza na obrożę wzorek Red Sport XL czyli 2,5 cm Jest ktoś chętny na drugą cześć? (jedna będzie dla Prince'a) [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-9I9Xc1F-5Tg/TttEK0_CS0I/AAAAAAAAH5Y/_bY0qUAqq2I/s600/DSC_0070.jpg[/IMG] Proszę PW :) Quote
bazylowa Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Taką fajną czeską stronkę znalazłam: [url]http://www.obojky.net/[/url] Quote
Vailet Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='toyota']Tyle, że w schronisku ma szansę zostać zagryziony przez inne psy, albo uśpiony z powodu nieadopcyjności. W naszym schronie psy są w ciasnych betonowych, przepełnionych boksach i nigdy nie sa wyprowadzane na spacery. Nie potrafię wyegzekwować nałożenia kary za trzymanie psa na łańcuchu, a mam wiele takich przypadków wokół i nie wiem co zrobic by coś zmienić. Vailet robi dobrą robotę. Ja bym jeszcze była za ogłaszaniem tego psa i szukaniem mu domu. Gdyby był chętny dom zwinęłabym go bez pytania z ulicy i wyadoptowała. Sorry za OT, ale nie mogę pozostać obojętna w takim temacie.[/QUOTE] do schroniska go NA PEWNO nie oddam. Zżyłam się z tym psiakiem. Jestem w trakcie namawiania rodziców na wzięcie go. (własnie siedzi u mnie w domu i śpi na moim kolanie) Quote
toyota Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Unbelievable']w gdańsku/gdyni warunki w schroniskach są bardzo dobre, to nie są umieralnie ;)[/QUOTE] To samo słyszałam na innym watku jak prosiłam dziewczynę, by nie oddawała szczeniaka do schronu. Po 2 tygodniach już nie żył. Przeczytaj proszę tylko post 128: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/216295-Gdynia-przygarnij-mnie-mój-los-w-twoich-rękach!!?p=18280448#post1828044[/URL] W Gdańsku/Gdyni też rozgrywają się dramaty, o których nikt nie mówi publicznie. Nie są to umieralnie, ale wszędzie są zagryzienia. Quote
Recommended Posts