Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='vege*']No mówiłam, że dla takiego psa jak Prince będzie super pasował :evil_lol:[/QUOTE]

Hahahahah on jest malutkiiii :P

Co do polowania na kury itp itd :D
Nasz dom jest jedyny na tym odludziu tylko my i las i rzeka i jeziorko do sklepu 6km do inncyh ludzi 4 km :D
Więc przynajmniej unikne w tym roku komentarzy na temat ile to zeżre po co takie bydle trzymać i jak to tak żeby psa autem wozić :D

Posted

[quote name='Luzia']A no w sumie też fakt, nie pomyślałam :hmmmm:

Bo jeszcze kurę zeźre i co wtedy?

Noo one są fajne jak byłam mała i wyprowadzałam krowy to żeby go wbić musiałam po nim skakać i skakać i skakać... :evil_lol:

A żeby nie było OFFa aż tak perfidnego :P
[B]Może ktoś szuka sledów? :razz: Ewentualnie kupił za duże i się chce zamienić :diabloti:[/B][/QUOTE]

nie zeżre , on nie jada drobiu :evil_lol:

Posted

[quote name='Marchewkowy']Poważnie mój pies woli chleb i marchewkę ;) a upolować cokolwiek, gdzie taaaam on się ze wszystkim chce bawić ;)[/QUOTE]

Mój Pamir też się kiedyś bawił z kurą :evilbat: ( a ja potem się bawiłam w błaganie właściciela żeby za martwą porcję rosołową choć troszkę mniej policzył - nie udało się, bo to była kura nioska :diabloti: )

Posted

jak myslicie jaki kolor pasowałby do BC blue merle ? tak sobie myślałam nad pomarańczowym, zielonym... i jakieś firmy byście polecały, rogz ma fajne te z nitką ale trochę drogie... (chociaż jakby sie uzbierało:evil_lol:)

Posted

[quote name='westie_justa']jak myslicie jaki kolor pasowałby do BC blue merle ? tak sobie myślałam nad pomarańczowym, zielonym... i jakieś firmy byście polecały, rogz ma fajne te z nitką ale trochę drogie... (chociaż jakby sie uzbierało:evil_lol:)[/QUOTE]
psa za 2 lata chcesz mieć a już obroże wybierasz....?

w ciągu 2 lat to na pewno duzo sie jeszcze zmieni :)

Posted

tak wiem :eviltong::eviltong: ale tak z ciekawości bo lubię sobie tak planowac (bo ja taka trochę dziwna jestem :evil_lol:) co do rasy to sie raczej nie zmieni co do maści to możliwe ale tak jak już planuje to wiesz muszę sobie roplanowac ile kasy muszę miec na wyprawkę:eviltong:

Posted

[quote name='westie_justa']tak wiem :eviltong::eviltong: ale tak z ciekawości bo lubię sobie tak planowac (bo ja taka trochę dziwna jestem :evil_lol:) co do rasy to sie raczej nie zmieni co do maści to możliwe ale tak jak już planuje to wiesz muszę sobie roplanowac ile kasy muszę miec na wyprawkę:eviltong:[/QUOTE]
proszę cię, jak już się skontaktujesz z jakimś hodowcą i psiak będzie na świecie to możesz się zastanawiać nad akcesoriami bo do tego czasu jeszcze dziesięć tysięcy rzeczy się zmieni, włącznie z twoim gustem i asortymentem....

Posted

ymmm... :roll: no tak... ale ja już tak mam... i planuje na zapas z duuużym wyprzedzeniem:roll: chociaż mam świadomość że bardzo wiele sie zmieni;)

no dobra... to za 2 lata pokaże zdjecie psiaka i pomożecie mi dobrać akcesoria :evil_lol::roll:

Posted

Eee tam, ja psa też jeszcze nie mam i do końca roku mieć nie będę na pewno, a juz niektóre akcesoria mam :cool3: Mam w glowie listę rzeczy, które chcę kupić i po prostu jak się trafia okazja (np. ktoś sprzedaje taniej używane) to kupuję :lol:

Posted

[quote name='dog193']Eee tam, ja psa też jeszcze nie mam i do końca roku mieć nie będę na pewno, a juz niektóre akcesoria mam :cool3: Mam w glowie listę rzeczy, które chcę kupić i po prostu jak się trafia okazja (np. ktoś sprzedaje taniej używane) to kupuję :lol:[/QUOTE]

wariatka :diabloti: ja też będę mieć w przyszłym roku dopiero ale nic jeszcze nie mam i nic nie kupuję, nie chcę zapeszać ;)

Posted

a do nas przyszedl komplet activdogowy.. jest piękny, ale nie wiem, widocznie źle wymierzyłam tą klatkę i tak strasnzie odstaje ten pasek na piersi ;// jest możliwość zwrócenia do Activa i prośba o przerobienie? Zaraz zdjęcia wstawię od razu jak yorczek wygląda ;D Powiem Wam, że bałam się o te 2,2cm. Ale jest ideoloo!
Jednak następne szelki zamawiam z polarkiem, chcialabym coś zielonego, ale nie ma gdzie zamowić chyba;/

Posted

[quote name='dog193']Eee tam, ja psa też jeszcze nie mam i do końca roku mieć nie będę na pewno, a juz niektóre akcesoria mam :cool3: Mam w glowie listę rzeczy, które chcę kupić i po prostu jak się trafia okazja (np. ktoś sprzedaje taniej używane) to kupuję :lol:[/QUOTE]

[quote name='Unbelievable']wariatka :diabloti: ja też będę mieć w przyszłym roku dopiero ale nic jeszcze nie mam i nic nie kupuję, nie chcę zapeszać ;)[/QUOTE]
Wariatką to musze być dopiero ja jak za 2 lata bedę mieć psa:evil_lol: a nie za rok, jak by to było za rok 100% to już bym chyba miała chyba naprawdę wszyściutko!!! tak więc ja już łażę po stronach int. zoologicznych i oglądam obróżki:diabloti:

Posted

[quote name='MakeBelieve']a do nas przyszedl komplet activdogowy.. jest piękny, ale nie wiem, widocznie źle wymierzyłam tą klatkę i tak strasnzie odstaje ten pasek na piersi ;// jest możliwość zwrócenia do Activa i prośba o przerobienie? Zaraz zdjęcia wstawię od razu jak yorczek wygląda ;D Powiem Wam, że bałam się o te 2,2cm. Ale jest ideoloo!
Jednak następne szelki zamawiam z polarkiem, chcialabym coś zielonego, ale nie ma gdzie zamowić chyba;/[/QUOTE]
to ja czekam na zdjęcia ;)

Posted

[quote name='chrupcia']to ja czekam na zdjęcia ;)[/QUOTE]
ja też :)

a tymczasem do nas też doszły szelki do kompletu

[IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/270742_217563431613589_100000798011025_530415_2525670_n.jpg[/IMG]

Posted

Ja tak sobie planowałam jaki komplet kupię nowemu psu, a mi go sprzed nosa sprzątnęli ze schrona:evil_lol:
Nasze szelki, poprzednie foty byłe niefajne...
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-4kCeajjvVNU/Tgxo7x8oVrI/AAAAAAAAAOQ/PSE9Sx8LXm4/IMG_7802.JPG[/IMG][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-7dC23XTzmN0/Tgxo6-cb1oI/AAAAAAAAAOE/Az1GEJbcvAE/IMG_7794.JPG[/IMG][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-f6wxq8ejGHs/Tgxo7FYDLeI/AAAAAAAAAOA/w2jy_jGZIVU/IMG_7797.JPG[/IMG]

Obkręcają sie te szele...

Posted

[quote name='Unbelievable']wariatka :diabloti: ja też będę mieć w przyszłym roku dopiero ale nic jeszcze nie mam i nic nie kupuję, nie chcę zapeszać ;)[/QUOTE]
Hihi, nie zaprzeczam :diabloti: Wariactwem jest już sama rasa, na którą się zdecydowałam, więc wiesz, między nami wariatami :diabloti:
A w zapeszanie i inne takie nie wierzę - nie jestem przesądna :eviltong: Po prostu jak mam teraz trochę luźnej gotówki i trafia się okazja, to kupuję, bo nie chcę tydzień przed przyjazdem szczeniaka kupować wszystko naraz i dostać zawału jak zobaczę rachunek :evil_lol: Myślę, że do końca roku będę mieć już wszystko, co chcę :D

Posted

Jak ja przywiozłam Jetsana to miałam tylko smycze po poprzednim psie i jedną obroże ( psina była w podobna do DOnka) Co ciekawe, obroża pasowała 2msc Jetsanowi, jak miał 3msc kupiliśmy szelki, a potem jak miał 7-8 msc kupiłam łańcuszek, ogólnie bez szaleństw :P

Posted

[quote name='Metheora']ja też :)

a tymczasem do nas też doszły szelki do kompletu

[IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/270742_217563431613589_100000798011025_530415_2525670_n.jpg[/QUOTE]
Cudne te szeleczki tez planuje z tą tasiemką agilitowa.. i też spytam ile kosztowały?