Korenia Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Charly']dziewczyny czy flexi do 12 kg ma słabszy uciąg niż ta do 20 kg? W sensie czy wyraznie słabszy? Bo mam 5 kg suczkę i trochę ten uciąg jest za silny dla niej. Z drugiej strony taśma mi odpowiada chyba bardziej niż linka (chociaz linki nigdy nie miałam). Ale jesli uciąg słabszy wyraznie to bym wzieła tą linkę do 12 kg. A jest może flexi comfort do 12 kg z taśmą?[/QUOTE] Moim zdaniem linka chodzi łatwiej niż taśma, będzie jej łatwiej wyciągac linkę niż taśmę :) Quote
Illusion Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Bardzo fajny ten nowy wzorek z lupine! :) [url]https://lh5.googleusercontent.com/-xpI4rQ9WnSE/Tg9S8ccoXPI/AAAAAAAAFP4/MTQTr2CTo-s/DSC_0004.JPG[/url] Super! :loveu: [I]Zaktualizowałam podpis...[/I] :evil_lol: Quote
paniMysza Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Charly']dziewczyny czy flexi do 12 kg ma słabszy uciąg niż ta do 20 kg? W sensie czy wyraznie słabszy? Bo mam 5 kg suczkę i trochę ten uciąg jest za silny dla niej. Z drugiej strony taśma mi odpowiada chyba bardziej niż linka (chociaz linki nigdy nie miałam). Ale jesli uciąg słabszy wyraznie to bym wzieła tą linkę do 12 kg. A jest może flexi comfort do 12 kg z taśmą?[/QUOTE] ja mam fleksi z taśma (do 15 kg) dla mojej małej suczki (4,5 kg) i jestem bardzo zadowolona:) Quote
Charly Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 dzięki dziewczyny za odpowiedzi:) Koreniu tak własnie myślę, że będzie jej lżej- ja nie zwróciłam na to uwagi co prawda, ale moja siostra, która twierdzi, że mała się trochę męczy naciągając tą smycz...hm...Fakt jest, że smycz ją trochę szarpie. Myślę, że wezmę linkę do 12 kg:) I bardzo ważne pytanie mam jeszcze odnośnie szeleczek,-dostałam już namiary od Gops na kogoś kto szyje:)- ale może macie jakies sprawdzone na już do porównania. Mała ma bardzo delikatną sierść- w sumie kilka wlosków tylko i w miejscu szeleczek na dole zawsze obtartą i czerwoną skórę- cały czas myslalam ze to grzyb, aż w końcu zajarzyłam, że to szelki ją obcierają (mimo, że leżą b. luzno). Ma zwykle szelki za 15 zl z zoologa. Jakie inne polecacie? (mała jest b. drobna i waży 4 kg) znalazłam cos takiego...ale na lato? [url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/komfortowe_szelki/161266#more[/url] Quote
Unbelievable Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Charly']dzięki dziewczyny za odpowiedzi:) Koreniu tak własnie myślę, że będzie jej lżej- ja nie zwróciłam na to uwagi co prawda, ale moja siostra, która twierdzi, że mała się trochę męczy naciągając tą smycz...hm...Fakt jest, że smycz ją trochę szarpie. Myślę, że wezmę linkę do 12 kg:) I bardzo ważne pytanie mam jeszcze odnośnie szeleczek,-dostałam już namiary od Gops na kogoś kto szyje:)- ale może macie jakies sprawdzone na już do porównania. Mała ma bardzo delikatną sierść- w sumie kilka wlosków tylko i w miejscu szeleczek na dole zawsze obtartą i czerwoną skórę- cały czas myslalam ze to grzyb, aż w końcu zajarzyłam, że to szelki ją obcierają (mimo, że leżą b. luzno). Ma zwykle szelki za 15 zl z zoologa. Jakie inne polecacie? (mała jest b. drobna i waży 4 kg)[/QUOTE] skórzane podbite skórą a nie filcem ;) sama mam psa któremu strasznie się sierść wyciera, i tylko gładkie, śliskie obroże (skórzane, albo np.muscat mac leather) nie powodują tego wycierania Quote
Charly Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 dzięki...szukam dalej, bo skórzanych nie bardzo chcę..hm Quote
paniMysza Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [B]charly, [/B]ja mam naga suczke i teraz zamawiam jej w activr dogu szelki podszyte polarem. ale jak sie sprawdzaja, będe mogła napisac dopiero, jak juz uszyją i frania bedzie w nich chodziła. Quote
paniMysza Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 aha, z rogza szelki taśmowe maja dość gładka powierzchnie, moze takie beda jej odpowiadały? Quote
Charly Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 dzięki dziewczyny:) Popatrzę w takim razie tu i tam gops pisała, ze podszyte polarem własnie sprawdzają się b. dobrze:) Quote
gops Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='paniMysza']aha, z rogza szelki taśmowe maja dość gładka powierzchnie, moze takie beda jej odpowiadały?[/QUOTE] są gładkie o ile są na maxa zwiększone, jak taśma leży podwójnie to są według mnie lekko szorstkie . ja tak jak pisałam na pw polecam coś na wymiar ( chodzi mi o szerokość bo na małego psa zazwyczaj nie da się dostać nic szerszego niż 1,5cm a uważam że skoro obciera to lepiej wziąć koło 18-20mm ) podszytego eko skórką lub polarkiem .;) Quote
paniMysza Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 a może masz fotke swojego psiaka? chetnie zobaczyłam to maleństwo:) Quote
gops Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Charly'] gops pisała, ze podszyte polarem własnie sprawdzają się b. dobrze:)[/QUOTE] do polaru czepia się sierść , do eko skórki nie , ale to już kwestia sierści psa, bo wiem że nie wszystkim się czepia :) Quote
Unbelievable Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 u mnie activdog i rogzy wycierają ;) tak samo jak red dingo, lupiny i wszystkie inne taśmówki Quote
paniMysza Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='gops']są gładkie o ile są na maxa zwiększone, jak taśma leży podwójnie to są według mnie lekko szorstkie . ja tak jak pisałam na pw polecam coś na wymiar ( chodzi mi o szerokość bo na małego psa zazwyczaj nie da się dostać nic szerszego niż 1,5cm a uważam że skoro obciera to lepiej wziąć koło 18-20mm ) podszytego eko skórką lub polarkiem .;)[/QUOTE] mój poprzedni nagi grzywek własnie takie rogzy nosił i było wszystko ok. ale pewnie to zalezy od psiaka. Quote
paniMysza Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Unbelievable']u mnie activdog i rogzy wycierają ;) tak samo jak red dingo, lupiny i wszystkie inne taśmówki[/QUOTE] no w sumie nie pomyślałam o sierści, bo moja jej nie ma;) Quote
Charly Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='paniMysza']no w sumie nie pomyślałam o sierści, bo moja jej nie ma;)[/QUOTE] heheh:lol::lol: tu maleństwo (jeszcze w schronisku)..teraz już trochę wyrosło..ale i tak małe [IMG]http://img683.imageshack.us/img683/599/img8320a640x480.jpg[/IMG] Quote
paniMysza Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 o jejku, jakie to sliczne cudeńko!!!!!!!:):):) najpiekniejsze pieski tylko ze schroniska;) a ona juz dorosła z tymi 4 kilogramami? taki mikrusek? czy jeszcze urośnie? Quote
Sheltii Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 U nas jest narazie zwykła obroża Muscat :) Miałam brać czerwoną, ale były same ogromniaste. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-OSCeeNeUCDc/TdkLWf4msII/AAAAAAAABRQ/35kaE8kClZE/s512/P4281370.JPG[/IMG] Quote
Charly Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 waży teraz 4,5kg jest dorosła, bo pewnie z 18 miesięcy (tak myślę, bo wymieniała zęby na wiosnę w zeszlym roku) to prawda, w schroniskach są cuda..tylko ludzie nie wiedzą. Cuda z wyglądu i cuda z charakteru, albo jedno i drugie:) gops na tych stronach, które podałas b. fajne te szeleczki. Napisałam tam. dzięki:) Quote
paniMysza Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 ja mam dwie ze schroniska, więc dokładnie wiem;) Quote
Keja Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Witam serdecznie ;] Wczoraj zamówiłam obrożę Lupine - [url]http://www.pelna-miska.pl/userdata/gfx/5124341e6dbf86b4cd1fa0489027b2c5.jpg[/url] i zrodziły się we mnie pewne obawy. Mianowicie - czy będzie pasowała na czarną labradorkę (kolorystycznie)? Psina wygląda tak - [url]http://img231.imageshack.us/img231/6623/sdc11570l.jpg[/url] Quote
anorektyczna.nerka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Wg mnie będzie ok, do czarnego większość rzeczy pasuje. Quote
Marchewkowy Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Wróciłam z Ustronia bez zakupów :) nie było nic ciekawego. brrr a pogoda paskudne :D Sprzedałam za to pomarańczową obrożę w kwiatki :D Myślę teraz nad zielonym rogzem z nitką dla Prince :P jak myślicie Quote
AnIeLa Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Keja']Witam serdecznie ;] Wczoraj zamówiłam obrożę Lupine - [URL]http://www.pelna-miska.pl/userdata/gfx/5124341e6dbf86b4cd1fa0489027b2c5.jpg[/URL] i zrodziły się we mnie pewne obawy. Mianowicie - czy będzie pasowała na czarną labradorkę (kolorystycznie)? Psina wygląda tak - [URL]http://img231.imageshack.us/img231/6623/sdc11570l.jpg[/URL][/QUOTE] Na czarnego psiaka większość pasuje, a na labradora tym bardziej :) Quote
murakami Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Marchewkowy']Wróciłam z Ustronia bez zakupów :) nie było nic ciekawego. brrr a pogoda paskudne :D Sprzedałam za to pomarańczową obrożę w kwiatki :D Myślę teraz nad zielonym rogzem z nitką dla Prince :P jak myślicie[/QUOTE] Zielone na rudym - zawsze świetnie:lol: Quote
Recommended Posts