Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='masdamerka']Wymiana raczej nie przejdzie, bo patrzyłam jak są pozszywane te okucia, to nic nie da się odpruć bez uprzedniego rozrywania połowy obroży.. Kompletnie nie wiem co robić.[/QUOTE]

No ale to chyba nie jest Twój problem. Mogą albo rozpruć obrożę i zachować kasę albo ją zwrócić, ja na ich miejscu bym wolała uszyć raz jeszcze ;-)

Posted

No tak, niby nie mój problem ale nie napisałam wyraźnie że "stare okucia poproszę". Z drugiej jednak strony to oni nie poinformowali mnie o zmianie. Spróbuję do nich naskrobać jeszcze jednego maila, może to coś da :)

Posted

Ja mam podobny problem z ohmypet, z tym, że ja mam w szelkach złe klipsy i strasznie odstają, wkurzają psa, no i generalnie nie wygląda to za dobrze. Mają wymienić, przesyłka na ich koszt ;) a też trzeba połowę szelek rozwalić

Posted

[quote name='Unbelievable']Ja mam podobny problem z ohmypet, z tym, że ja mam w szelkach złe klipsy i strasznie odstają, wkurzają psa, no i generalnie nie wygląda to za dobrze. Mają wymienić, przesyłka na ich koszt ;) a też trzeba połowę szelek rozwalić[/QUOTE]

No czyli jednak się da ;-) Nie robili problemu?

Posted

[quote name='anostek']No czyli jednak się da ;-) Nie robili problemu?[/QUOTE]
nie robili, no ale to też ich wina

[url]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/249081_510188949034508_620061577_n.jpg[/url]

[url]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/941660_510188955701174_1117879776_n.jpg[/url]

Posted

a ja zamówiłam u DS te przepiękne połączenie ala hurrta tyle że obroże, dla suki róż a dla psa zielona neonka .
dawno mi się tak nic nie spodobało :)

Posted

[B]BBeta [/B]moje też niby wczoraj wysłane, a dzisiaj już u mnie :) Co zrobisz jeśli będą takie kółka? Jaką szerokość brałaś?
AD mi wtedy odpisali w takim tonie jakby nie mieli zamiaru nic z tym zrobić, sprzedać raczej nie sprzedam, kto by taką kupił? :(

Posted

[quote name='masdamerka'][B]BBeta [/B]moje też niby wczoraj wysłane, a dzisiaj już u mnie :) Co zrobisz jeśli będą takie kółka? Jaką szerokość brałaś?
AD mi wtedy odpisali w takim tonie jakby nie mieli zamiaru nic z tym zrobić, sprzedać raczej nie sprzedam, kto by taką kupił? :([/QUOTE]
w tej samej cenie pewnie nie sprzedasz ale możesz spróbować albo sie z kimś zamienić za coś albo sprzedać trochę taniej, jeśli Ci jej nie rpzyjmą z powrotem to nie ma sensu jej trzymać przecież .

Posted (edited)

[quote name='gops']w tej samej cenie pewnie nie sprzedasz ale możesz spróbować albo sie z kimś zamienić za coś albo sprzedać trochę taniej, jeśli Ci jej nie rpzyjmą z powrotem to nie ma sensu jej trzymać przecież .[/QUOTE]

Teoretycznie mam prawo do zwrotu w ciągu 10 dni, ale nie wiem jak to jest z handmadami.

EDIT: Naskrobałam takiego maila, jak myślicie, będzie ok? Nigdy nie miałam do czynienia z taką sytuacją i nawet nie wiem jak mogłabym inaczej napisać.
"Witam
To kiepsko z tymi okuciami, zamawiałam z myślą o "normalnych" (starych, poprzednią zamawiałam niecały miesiąc temu), nie poinformowano mnie o żadnych zmianach gdy składałam zamówienie. W takim razie proszę albo o wymianę okuć na Wasz koszt lub po prostu zwrot pieniędzy i zwrot obroży ode mnie. Strasznie te okucia szpecą."

Edited by masdamerka
Posted (edited)

Ja na Twoim miejscu odesłałabym obrożę i poprosiła o zwrot pieniędzy, wg jakiejś ustawy masz takie prawo. I wtedy poprosisz o uszycie nowej :>
Mogłabym Cię prosić żebyś zrobiła zdjęcie obroży od środka? Chciałabym zobaczyć jak ta pianka wygląda w całości.

Hm, doradźcie mi..
Lepiej norwegi z podszyciem grafitowym z Ohmydog+podkład limonkowy+ taśma rock i nitki nie wiem jakie??
czy
podszycie grafitowe+podkład limonkowy+taśma superbohaterka i nitki jeden rządek grafitowych jeden różowych?

lub podszycie grafitowe+podkład czerwony lub granatowy+ marynarska?
Do której opcji lepiej pasuje ta grafitowa/gołębia siateczka? Bo muszę w końcu się zdecydować na jakieś szelki -.-

Edited by MakeBelieve
Posted

[quote name='MakeBelieve']Ja na Twoim miejscu odesłałabym obrożę i poprosiła o zwrot pieniędzy, wg jakiejś ustawy masz takie prawo. I wtedy poprosisz o uszycie nowej :>[/QUOTE]

Jesteś genialna! Że o tym wcześniej nie pomyślałam.. Ale zamiast tej, zamówię z OhMyPet albo tą nowość Furkidza :D

Posted

[quote name='masdamerka'][B]BBeta [/B]moje też niby wczoraj wysłane, a dzisiaj już u mnie :) Co zrobisz jeśli będą takie kółka? Jaką szerokość brałaś?[/QUOTE]
Moje leżą już na poczcie ;) Też nie lubię dużych okuć, ale pewnie zostawię, taśma podkładowa 2,5cm + pianka ;)

Pozdrawiam osoby, którym "mniejsze kółka szorują ozdobnik na zacisku" :diabloti: Ozdobnik ważna rzecz :eviltong: :diabloti:

Posted

masdamerka śliczne zestawienie tych kolorów, ale okucia rzeczywiście nie bardzo. Ja oddałabym tą, i zamówiła jeszcze raz tylko z mniejszymi okuciami, bo jest naprawdę śliczna:loveu:

Posted

[quote name='BBeta']Moje leżą już na poczcie ;) Też nie lubię dużych okuć, ale pewnie zostawię, taśma podkładowa 2,5cm + pianka ;)

Pozdrawiam osoby, którym "mniejsze kółka szorują ozdobnik na zacisku" :diabloti: Ozdobnik ważna rzecz :eviltong: :diabloti:[/QUOTE]
mnie to przeszkadza ;]
i nie chodzi o niszczenie sie ozdobnika tylko o to ze zacisk sie po prostu blokuje kiedy tasiemka jest juz podniszczona i odstaje. W zasadzie nie chodzi mi o ad konkretnie, bo mamy tylko dwa zaciski w tym tylko ten nowy jeszcze nie zniszczony ma tasiemke na zacisku, wiec nic sie z nia narazie nie dzieje, ale w rogzie cholernie mnie wkurza, ze obroza zaciska sie do połowy, ew. nie chce sie rozluzować bo metka przeszkadza

Posted

mi np zaciski z DS się nie luzują do końca, ale nawet się nie zastanawiałam dlaczego, bo mi to nie przeszkadza :evil_lol: najfajniej 'chodził' mi zacisk w taksówce satynowej

Posted

[quote name='motyleqq']mi np zaciski z DS się nie luzują do końca, ale nawet się nie zastanawiałam dlaczego, bo mi to nie przeszkadza :evil_lol: najfajniej 'chodził' mi zacisk w taksówce satynowej[/QUOTE]
no u nas tez taksówka ;PP
tylko sie przekręcać zaczela. wlasnie nie wiem czemu, bo mamy ją juz jakies 2 lata i pierwszy raz sie przekręciła jakiś miesiąc temu i teraz ciągle sie przekręca :lol:

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']mógłby mi ktoś zmierzyć siodełko szer x dł w julkach power rozmiar 0 jak ktoś ma? :cool3:[/QUOTE]

chodzi Ci o te 'power oryginal' czy 'idc power'? ;)

Posted

[B]masdamerka, [/B]ja jakoś w lutym zamówiłam obrożę od AD z gotowców i też miała takie ogromne okucia :roll:
[url]http://i2.fmix.pl/fmi506/efe1ce16001ac6e9519119a7[/url]
[url]http://i3.fmix.pl/fmi1497/1e5831eb00050c8751911985[/url]
Nie potrafiłam jej dobrze wyregulować, ten pasek zaciskowy się przekręcał, generalnie niezbyt mi pasowała i uważam, że te wielkie okucia niszczyły cały wygląd obroży...
Także ja bym zwróciła.

Posted

Ewa - napisałam do AD że albo wymienią okucia na swój koszt (czyt. uszyją nową obrożę z mniejszymi okuciami, bo to ich wina że nie poinformowali o zmianach) lub po prostu zwrot pieniędzy i obroży :) Teraz czaję się na tą nowość z Furkidza, śliczna ta obroża :loveu: