AnYya Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [QUOTE]Mi sie do tych kwadracików średnio widzi zielona neonka :shake: ja bym dała na paski góra i dół żółtą (słoneczną) taśmę z czerwonym przeszyciem lub czerwoną taśmę z niebieskimi przeszyciami.[/QUOTE] Echhh właśnie tego się obawiam, że nie będzie pasować.... Kurcze a tak mi się na neonka na czarnych psach podoba... Chyba pozostaje zamówić szelki z czerwonym a zieloną obróżkę ;) Quote
AnIeLa Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='MakeBelieve']Też nie ma :/ A poszukuję takiej tasiemki jak środkowa na samej górze w brązowych szelkach: [URL]http://www.activdog.pl/wp-content/uploads/2013/03/activdog_szelki_flyball.jpg[/URL] ;//[/QUOTE] To chyba e-bay niemiecki zostaje. Quote
majusa Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='anostek']Ja bardzo lubię Huntera - mają produkty naprawdę dobrej jakości :-)[/QUOTE] No i doopa z tym Hunterem, tak sie ucieszylam ze obrozka + przepinana smycz turkusowa wychodzi 34zł ( do tego pisza ze ta seria jest miękka i lekka) fajna na lato a w zooplusie dowalili mi 20 zeta za przesylke bez innej opcji.....drogo !! Moze są jakieś chętne na zbiorcze zamowienie? Quote
Adriana. Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='majusa']No i doopa z tym Hunterem, tak sie ucieszylam ze obrozka + przepinana smycz turkusowa wychodzi 34zł ( do tego pisza ze ta seria jest miękka i lekka) fajna na lato a w zooplusie dowalili mi 20 zeta za przesylke bez innej opcji.....drogo !! Moze są jakieś chętne na zbiorcze zamowienie?[/QUOTE] A w innych sklepach nie ma? Quote
Marta_Ares Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='majusa']No i doopa z tym Hunterem, tak sie ucieszylam ze obrozka + przepinana smycz turkusowa wychodzi 34zł ( do tego pisza ze ta seria jest miękka i lekka) fajna na lato a w zooplusie dowalili mi 20 zeta za przesylke bez innej opcji.....drogo !! Moze są jakieś chętne na zbiorcze zamowienie?[/QUOTE] samego kompletu też chyba nie możesz kupić, bo zamówienie minimalne w zooplusie to 40zł, ten turkusowy hunter jest bardzo podobny do morskiego trixie [url]http://allegro.pl/trixie-obroza-m-l-35-55cm-20mm-morski-tx-20160-i3095400682.html[/url] Quote
Alise Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [url]http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=bd&us_id=22651556[/url] kupował ktoś od tego użytkownika? Wyglądają na solidne :) Quote
Talucha Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Alise'][URL]http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=bd&us_id=22651556[/URL] kupował ktoś od tego użytkownika? Wyglądają na solidne :)[/QUOTE] Przecież to DS :D Są solidne :) Quote
masdamerka Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Zastanawiam się nad obrożą dla Lu (kolejną :evil_lol:), tylko nie wiem czy 2,5 czy 3 cm szerokości, to ma być półzacisk albo DS albo Furkidz. Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :) Quote
gops Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka']Zastanawiam się nad obrożą dla Lu (kolejną :evil_lol:), tylko nie wiem czy 2,5 czy 3 cm szerokości, to ma być półzacisk albo DS albo Furkidz. Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE] wielkość w kłębie ma małe zanczenie , bardziej chodzi o posture psa przynajmniej dla mnie . u mnie suka 16kg nosi 2,5- 3cm a pies 17kg głównie 4cm i to są dla nich idealne szerokości , komu innemu mogą się podobać w 2cm (dla mnie wygląda brzydko w takich nitkach) . dla Twojej 3cm będzie ok , el perro masz 4cm ? nie wyglądało źle ale wydaje mi się że w 3 będzie jej idealnie . nie masz 3cm obroży żadnej żeby porównać ? Quote
masdamerka Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Masz rację chodzi o posturę ;) Mam i 3cm i 2,5 cm, tylko za cholerę nie mogę się zdecydować bo i w tym i w tym jest jej fajnie :evil_lol: Quote
gops Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka']Masz rację chodzi o posturę ;) Mam i 3cm i 2,5 cm, tylko za cholerę nie mogę się zdecydować bo i w tym i w tym jest jej fajnie :evil_lol:[/QUOTE] myślalam że nie masz dlatego pytasz :lol: na 3cm będzie lepiej widać wzór niż na 2,5 :) Quote
Alise Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Talucha']Przecież to DS :D Są solidne :)[/QUOTE] To świetnie, bo wzory mają boskie :) Mam pytanie do bardziej doświadczonych, jako że jeszcze nie mam psa i jestem początkująca :eviltong: Czy te plastikowe zatrzaski są w 100% bezpieczne? Wiadomo, szczeniaczek jak uczy się chodzić na smyczy to w większości przypadków ciągnie, mogę być spokojna o to, że nie pęknie ten zatrzask? Psiak będzie małej rasy. Quote
Aleksandrossa Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Planujemy kolejną obróżkę. Tu Chico w 2 cm, jak myślicie, 2,5cm nie będzie za szeroko? [IMG]http://img571.imageshack.us/img571/7413/dsc0778u.jpg[/IMG] Quote
xxxkaluniaxxx Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka'] Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE] Kala chodzi 4cm rzadko 3cm :lol: 36cm w kłębie no ale dosyć potężna jest ;) Quote
Olson Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Aleksandrossa, 2,5 będzie ok. ;) A ja chcę sobie coś zamówić, tylko nie wiem co. :evil_lol: Na pewno Pawsitive, ale tam nie ma w sumie konkretnego wzornika... Skąd to dziewczyny wybierałyście? Quote
Avaloth Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Alise'] Mam pytanie do bardziej doświadczonych, jako że jeszcze nie mam psa i jestem początkująca :eviltong: Czy te plastikowe zatrzaski są w 100% bezpieczne? Wiadomo, szczeniaczek jak uczy się chodzić na smyczy to w większości przypadków ciągnie, mogę być spokojna o to, że nie pęknie ten zatrzask? Psiak będzie małej rasy.[/QUOTE] Jak kupisz obrożę z porządnym zatrzaskiem to będzie bezpieczna ;) Chociaż czasem i takie w obrożach za 10zł z zoologa potrafią wytrzymać kilka lat, ale ja bym jednak nie ryzykowała. [QUOTE]J[COLOR=#000000]akie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? [/COLOR]:smile:[COLOR=#000000]Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? [/COLOR]:smile: [/QUOTE] Ja dla przerośniętego DONa mam 2,5, 4 i 5 cm, najbardziej go lubię w 5. Co kto lubi, wszystko kwestia gustu :D Wg mnie dla Chico 2,5cm będzie ok :) Quote
Talucha Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka'] Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE] Lastecki ma jakieś 60 cm w kłębie, obróżki mamy i 2,5 cm i 3 cm, najszersza chyba 3,8 cm. Najlepiej mu chyba właśnie w 3 cm :) Quote
Karro Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka']Zastanawiam się nad obrożą dla Lu (kolejną :evil_lol:), tylko nie wiem czy 2,5 czy 3 cm szerokości, to ma być półzacisk albo DS albo Furkidz. Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE] Mój podhalan ma 68cm w kłębie i chodzi w około 32 mm obroży ( 25mm taśma + podszycie to wychodzi ciut ponad 3cm) Ja myślę, że dla Lu będzie dobrze wziąć 3cm :) Quote
angineuuka Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 dobra, udało mi się uzbierać forsę na szelki! :D Tylko teraz pytanie. Co lepsze dla ONka i westie? Gurady czy norwegi? Bo ciągle się waham.. :P Quote
Ewa&Duffel Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Olson']Aleksandrossa, 2,5 będzie ok. ;) A ja chcę sobie coś zamówić, tylko nie wiem co. :evil_lol: Na pewno Pawsitive, ale tam nie ma w sumie konkretnego wzornika... Skąd to dziewczyny wybierałyście?[/QUOTE] Najlepiej popatrz sobie na ich profilu na fb, także w galerii użytkowników ;) [URL]https://www.facebook.com/PawSitiveDogDesign?fref=ts[/URL] Quote
marta1624 Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Czas przedstawić szelki mojego prawie owczarka, Kajki. Szelki od DS, z paskiem odblaskowym. Jak myślicie dobrze wymierzone? To nasze pierwsze norwegi:) Mam jeszcze obrożę, wzór słoniki, ale zdjęcia będą kiedy indziej. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-yGKx8piNXCY/UVnG6YpEmJI/AAAAAAAAAAo/5-tqOzbv6pQ/s400/P1010658.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-WhfesYxKG5E/UVnG_GlAQRI/AAAAAAAAAAw/kEFm9GzAQ2o/s400/P1010655.JPG[/IMG] Quote
majusa Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='AnYya']Echhh właśnie tego się obawiam, że nie będzie pasować.... Kurcze a tak mi się na neonka na czarnych psach podoba... Chyba pozostaje zamówić szelki z czerwonym a zieloną obróżkę ;)[/QUOTE] Jeśli chcesz koniecznie szelki z zieloną neonką , to po prostu zmien materiał :) Bardzo sie uparłas na te kwadraciki? Jesli nie to do zielonej neonki na pewno bedzie pasowac jeden z nowosci DS ( pierwszy z góry) [url]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487634_452930828122487_565683197_n.jpg[/url] Kolorki są żywe i na pewno z zielona neonka na czarnuszku będa ładnie wyglądac :). Quote
trabeska Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Angi']dobra, udało mi się uzbierać forsę na szelki! :D Tylko teraz pytanie. Co lepsze dla ONka i westie? [B]Gurady czy norwegi?[/B] Bo ciągle się waham.. :P[/QUOTE] Dla jednej guardy (dla Alpiny) a dla drugiej norwegi (dla Miśki) :razz: Quote
vege* Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='trabeska']Dla jednej guardy (dla Alpiny) a dla drugiej norwegi (dla Miśki) :razz:[/QUOTE] Dogomaniak zawsze dobrze doradzi :diabloti: Quote
Adriana. Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka']Zastanawiam się nad obrożą dla Lu (kolejną :evil_lol:), tylko nie wiem czy 2,5 czy 3 cm szerokości, to ma być półzacisk albo DS albo Furkidz. Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE] Sonia ma 40 cm w kłębie i waży 10 kg i nosi 2 cm albo 1,5 cm. Skwarek ma 45 cm wzrostu, waży 12 kg i nosi 2,5 cm albo 3 cm. Quote
Recommended Posts