Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]Mi sie do tych kwadracików średnio widzi zielona neonka :shake: ja bym dała na paski góra i dół żółtą (słoneczną) taśmę z czerwonym przeszyciem lub czerwoną taśmę z niebieskimi przeszyciami.[/QUOTE]

Echhh właśnie tego się obawiam, że nie będzie pasować.... Kurcze a tak mi się na neonka na czarnych psach podoba... Chyba pozostaje zamówić szelki z czerwonym a zieloną obróżkę ;)

Posted

[quote name='MakeBelieve']Też nie ma :/ A poszukuję takiej tasiemki jak środkowa na samej górze w brązowych szelkach:
[URL]http://www.activdog.pl/wp-content/uploads/2013/03/activdog_szelki_flyball.jpg[/URL]
;//[/QUOTE]

To chyba e-bay niemiecki zostaje.

Posted

[quote name='anostek']Ja bardzo lubię Huntera - mają produkty naprawdę dobrej jakości :-)[/QUOTE]

No i doopa z tym Hunterem, tak sie ucieszylam ze obrozka + przepinana smycz turkusowa wychodzi 34zł ( do tego pisza ze ta seria jest miękka i lekka) fajna na lato a w zooplusie dowalili mi 20 zeta za przesylke bez innej opcji.....drogo !!

Moze są jakieś chętne na zbiorcze zamowienie?

Posted

[quote name='majusa']No i doopa z tym Hunterem, tak sie ucieszylam ze obrozka + przepinana smycz turkusowa wychodzi 34zł ( do tego pisza ze ta seria jest miękka i lekka) fajna na lato a w zooplusie dowalili mi 20 zeta za przesylke bez innej opcji.....drogo !!

Moze są jakieś chętne na zbiorcze zamowienie?[/QUOTE]

A w innych sklepach nie ma?

Posted

[quote name='majusa']No i doopa z tym Hunterem, tak sie ucieszylam ze obrozka + przepinana smycz turkusowa wychodzi 34zł ( do tego pisza ze ta seria jest miękka i lekka) fajna na lato a w zooplusie dowalili mi 20 zeta za przesylke bez innej opcji.....drogo !!

Moze są jakieś chętne na zbiorcze zamowienie?[/QUOTE]
samego kompletu też chyba nie możesz kupić, bo zamówienie minimalne w zooplusie to 40zł,

ten turkusowy hunter jest bardzo podobny do morskiego trixie
[url]http://allegro.pl/trixie-obroza-m-l-35-55cm-20mm-morski-tx-20160-i3095400682.html[/url]

Posted

[url]http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=bd&us_id=22651556[/url] kupował ktoś od tego użytkownika? Wyglądają na solidne :)

Posted

[quote name='Alise'][URL]http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=bd&us_id=22651556[/URL] kupował ktoś od tego użytkownika? Wyglądają na solidne :)[/QUOTE]

Przecież to DS :D Są solidne :)

Posted

Zastanawiam się nad obrożą dla Lu (kolejną :evil_lol:), tylko nie wiem czy 2,5 czy 3 cm szerokości, to ma być półzacisk albo DS albo Furkidz. Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)

Posted

[quote name='masdamerka']Zastanawiam się nad obrożą dla Lu (kolejną :evil_lol:), tylko nie wiem czy 2,5 czy 3 cm szerokości, to ma być półzacisk albo DS albo Furkidz. Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE]
wielkość w kłębie ma małe zanczenie , bardziej chodzi o posture psa przynajmniej dla mnie .
u mnie suka 16kg nosi 2,5- 3cm a pies 17kg głównie 4cm i to są dla nich idealne szerokości , komu innemu mogą się podobać w 2cm (dla mnie wygląda brzydko w takich nitkach) .
dla Twojej 3cm będzie ok , el perro masz 4cm ? nie wyglądało źle ale wydaje mi się że w 3 będzie jej idealnie .
nie masz 3cm obroży żadnej żeby porównać ?

Posted

[quote name='masdamerka']Masz rację chodzi o posturę ;) Mam i 3cm i 2,5 cm, tylko za cholerę nie mogę się zdecydować bo i w tym i w tym jest jej fajnie :evil_lol:[/QUOTE]
myślalam że nie masz dlatego pytasz :lol: na 3cm będzie lepiej widać wzór niż na 2,5 :)

Posted

[quote name='Talucha']Przecież to DS :D Są solidne :)[/QUOTE]
To świetnie, bo wzory mają boskie :)

Mam pytanie do bardziej doświadczonych, jako że jeszcze nie mam psa i jestem początkująca :eviltong: Czy te plastikowe zatrzaski są w 100% bezpieczne? Wiadomo, szczeniaczek jak uczy się chodzić na smyczy to w większości przypadków ciągnie, mogę być spokojna o to, że nie pęknie ten zatrzask? Psiak będzie małej rasy.

Posted

Aleksandrossa, 2,5 będzie ok. ;)

A ja chcę sobie coś zamówić, tylko nie wiem co. :evil_lol: Na pewno Pawsitive, ale tam nie ma w sumie konkretnego wzornika... Skąd to dziewczyny wybierałyście?

Posted

[quote name='Alise']
Mam pytanie do bardziej doświadczonych, jako że jeszcze nie mam psa i jestem początkująca :eviltong: Czy te plastikowe zatrzaski są w 100% bezpieczne? Wiadomo, szczeniaczek jak uczy się chodzić na smyczy to w większości przypadków ciągnie, mogę być spokojna o to, że nie pęknie ten zatrzask? Psiak będzie małej rasy.[/QUOTE]
Jak kupisz obrożę z porządnym zatrzaskiem to będzie bezpieczna ;) Chociaż czasem i takie w obrożach za 10zł z zoologa potrafią wytrzymać kilka lat, ale ja bym jednak nie ryzykowała.

[QUOTE]J[COLOR=#000000]akie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? [/COLOR]:smile:[COLOR=#000000]Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? [/COLOR]:smile:
[/QUOTE]
Ja dla przerośniętego DONa mam 2,5, 4 i 5 cm, najbardziej go lubię w 5. Co kto lubi, wszystko kwestia gustu :D

Wg mnie dla Chico 2,5cm będzie ok :)

Posted

[quote name='masdamerka'] Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE]

Lastecki ma jakieś 60 cm w kłębie, obróżki mamy i 2,5 cm i 3 cm, najszersza chyba 3,8 cm. Najlepiej mu chyba właśnie w 3 cm :)

Posted

[quote name='masdamerka']Zastanawiam się nad obrożą dla Lu (kolejną :evil_lol:), tylko nie wiem czy 2,5 czy 3 cm szerokości, to ma być półzacisk albo DS albo Furkidz. Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE]

Mój podhalan ma 68cm w kłębie i chodzi w około 32 mm obroży ( 25mm taśma + podszycie to wychodzi ciut ponad 3cm) Ja myślę, że dla Lu będzie dobrze wziąć 3cm :)

Posted

[quote name='Olson']Aleksandrossa, 2,5 będzie ok. ;)

A ja chcę sobie coś zamówić, tylko nie wiem co. :evil_lol: Na pewno Pawsitive, ale tam nie ma w sumie konkretnego wzornika... Skąd to dziewczyny wybierałyście?[/QUOTE]
Najlepiej popatrz sobie na ich profilu na fb, także w galerii użytkowników ;)
[URL]https://www.facebook.com/PawSitiveDogDesign?fref=ts[/URL]

Posted

Czas przedstawić szelki mojego prawie owczarka, Kajki. Szelki od DS, z paskiem odblaskowym. Jak myślicie dobrze wymierzone? To nasze pierwsze norwegi:) Mam jeszcze obrożę, wzór słoniki, ale zdjęcia będą kiedy indziej.

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-yGKx8piNXCY/UVnG6YpEmJI/AAAAAAAAAAo/5-tqOzbv6pQ/s400/P1010658.JPG[/IMG]
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-WhfesYxKG5E/UVnG_GlAQRI/AAAAAAAAAAw/kEFm9GzAQ2o/s400/P1010655.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='AnYya']Echhh właśnie tego się obawiam, że nie będzie pasować.... Kurcze a tak mi się na neonka na czarnych psach podoba... Chyba pozostaje zamówić szelki z czerwonym a zieloną obróżkę ;)[/QUOTE]

Jeśli chcesz koniecznie szelki z zieloną neonką , to po prostu zmien materiał :) Bardzo sie uparłas na te kwadraciki?
Jesli nie to do zielonej neonki na pewno bedzie pasowac jeden z nowosci DS ( pierwszy z góry) [url]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487634_452930828122487_565683197_n.jpg[/url]
Kolorki są żywe i na pewno z zielona neonka na czarnuszku będa ładnie wyglądac :).

Posted

[quote name='Angi']dobra, udało mi się uzbierać forsę na szelki! :D
Tylko teraz pytanie. Co lepsze dla ONka i westie? [B]Gurady czy norwegi?[/B] Bo ciągle się waham.. :P[/QUOTE]

Dla jednej guardy (dla Alpiny) a dla drugiej norwegi (dla Miśki) :razz:

Posted

[quote name='trabeska']Dla jednej guardy (dla Alpiny) a dla drugiej norwegi (dla Miśki) :razz:[/QUOTE]
Dogomaniak zawsze dobrze doradzi :diabloti:

Posted

Sonia ma 40 cm w kłębie i waży 10 kg i nosi 2 cm albo 1,5 cm.
Skwarek ma 45 cm wzrostu, waży 12 kg i nosi 2,5 cm albo 3 cm.