Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy już ktoś pytał o ceny? [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.278640995599846.65174.199419856855294&type=1[/url]

[IMG]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/11021_278641028933176_641597992_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/557916_278641018933177_2057391265_n.jpg[/IMG]

Posted

Dziewczyny, powiedzcie mi czy zamawianie rzeczy dla pieska, szyte na wymiar zawsze tyle trwa? Chciałam zaoszczędzić na czasie bo w dużych sklepach różnie bywa ze stanem magazynu ;-) i zaczynam żałować, bo już mija drugi tydzień od przyjęcia zamówienia i... :shake:

Posted

a jak z AD chciałabym obrożę 4cm to wzorek najlepiej jakiej szerokości? 1,5 cm? i wtedy do tego piankę (bo chcę z pianką) i jeszcze jakąś taśmę muszę dobrać?
Chciałabym coś fioletowego....ma ktoś jakieś propozycje? może widział ktoś te fioletowe wzorki z AD na żywo?

Posted

[quote name='neshia']Dziewczyny, powiedzcie mi czy zamawianie rzeczy dla pieska, szyte na wymiar zawsze tyle trwa? Chciałam zaoszczędzić na czasie bo w dużych sklepach różnie bywa ze stanem magazynu ;-) i zaczynam żałować, bo już mija drugi tydzień od przyjęcia zamówienia i... :shake:[/QUOTE]
zależy u kogo , ale często są zwyczajnie kolejki bo maja dużo zamówień i niestety każdy musi czekać na swoją .
najszybciej chyba miałam obroże od furkidza .

Posted

[quote name='gops']ciekawe, jaki to materiał ?
czym sie rózni od zwykłej taśmy ?[/QUOTE]

"[COLOR=#F14994][FONT=Arial][B]Smooth & Silky[/B] [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Arial]to kolekcja przeznaczona dla psów o długiej i delikatnej sierści. Akcesoria są szyte z wyjątkowo śliskiej i jedwabiście gładkiej taśmy rurowej, a wszelkie jej łączenia znajdują się na zewnątrz, zapewniając zwierzęciu komfort, a sierści maksymalną ochronę. Śliska i gładka powierzchnia taśm oraz jej zaokrąglone brzegi zapobiegają ucinaniu sierści, jej wycieraniu się oraz nadmiernemu kołtunieniu się włosa pod obrożą i szelkami." ;)[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='gops']zależy u kogo , ale często są zwyczajnie kolejki bo maja dużo zamówień i niestety każdy musi czekać na swoją .
najszybciej chyba miałam obroże od furkidza .[/QUOTE]

Dokładnie tak.

Ja wysyłałam swoje tasiemki teraz do AD, to zanim wysłałam już prosiłam o zapisanie mnie na listę, i zamówienie szybko było gotowe, tyle, że doszły jeszcze Szele i obroża :oops: więc czekanie od nowa :evil_lol:

Ale warto więc nie narzekam :lol:

Posted

[QUOTE=owczarek'ab;20513973]"[COLOR=#F14994][FONT=Arial][B]Smooth & Silky[/B] [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Arial]to kolekcja przeznaczona dla psów o długiej i delikatnej sierści. Akcesoria są szyte z wyjątkowo śliskiej i jedwabiście gładkiej taśmy rurowej, a wszelkie jej łączenia znajdują się na zewnątrz, zapewniając zwierzęciu komfort, a sierści maksymalną ochronę. Śliska i gładka powierzchnia taśm oraz jej zaokrąglone brzegi zapobiegają ucinaniu sierści, jej wycieraniu się oraz nadmiernemu kołtunieniu się włosa pod obrożą i szelkami." ;)[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
oo :) czegoś takiego to chyba jeszcze nie było .

Posted

[quote name='gops']zależy u kogo , ale często są zwyczajnie kolejki bo maja dużo zamówień i niestety każdy musi czekać na swoją .
najszybciej chyba miałam obroże od furkidza .[/QUOTE]

Akurat zamówiłam z DS. To moje pierwsze zakupy "na zamówienie", zawsze brałam ze sklepów, z gotowych kolekcji (lupine, rogzy, hamilton itd). W sumie obecnie też wszystko zgodnie z ustaleniami, bo wysyłka miała być do 10 dni od zamówienia. Jakiś taki niesmak tylko, bo pytałam o datę wysyłki, dostałam odpowiedź kiedy chyba będzie listonosz :???:, dopytałam po tygodniu znów o konkretną datę nadania i czekam na odpowiedź... Do zarzucenia nic nie mam, chyba że sobie :p bo miałam nadzieje, że to będzie szybsza impreza. Jutro wyjeżdżamy ze zwierzyną, miały mieć futra nowe komplety a tu kicha.

Posted

[quote name='neshia']Akurat zamówiłam z DS. To moje pierwsze zakupy "na zamówienie", zawsze brałam ze sklepów, z gotowych kolekcji (lupine, rogzy, hamilton itd). W sumie obecnie też wszystko zgodnie z ustaleniami, bo wysyłka miała być do 10 dni od zamówienia. Jakiś taki niesmak tylko, bo pytałam o datę wysyłki, dostałam odpowiedź kiedy chyba będzie listonosz :???:, dopytałam po tygodniu znów o konkretną datę nadania i czekam na odpowiedź... Do zarzucenia nic nie mam, chyba że sobie :p bo miałam nadzieje, że to będzie szybsza impreza. Jutro wyjeżdżamy ze zwierzyną, miały mieć futra nowe komplety a tu kicha.[/QUOTE]
niestety trzeba brać pod uwagę że jak mają dużo zamówień to wydłuża się czas oczekiwania, albo poprosić o szybsza wysyłke bo się wyjeżdźa pewnie dało by się dogadać :) .
ja ostatnio kupowałam w el perro zwykłe kolorowe obroże bez naszycia i obroże z haftem i czekałam 3 dni :) więc polecam jak się chce mieć coś szybko .

i nadal uważam że fuksja z el perro to najpiękniejszy kolor taśmy jaki kiedykolwiek miałam :lol:

Posted

Fuksja jest piękna, strasznie mnie korciło swego czasu, żeby ją zamówić ale moim nie pasuje ten kolor... Albo mi nie pasuje na nich :evil_lol: Jestem wybredna co do kolorów jakie goszczą na brązowych futrach :) U mnie króluje zieleń, żółć, pomarańcz, brąz, ecri.

Posted

[QUOTE=owczarek'ab;20513973]"[COLOR=#F14994][FONT=Arial][B]Smooth & Silky[/B] [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Arial]to kolekcja przeznaczona dla psów o długiej i delikatnej sierści. Akcesoria są szyte z wyjątkowo śliskiej i jedwabiście gładkiej taśmy rurowej, a wszelkie jej łączenia znajdują się na zewnątrz, zapewniając zwierzęciu komfort, a sierści maksymalną ochronę. Śliska i gładka powierzchnia taśm oraz jej zaokrąglone brzegi zapobiegają ucinaniu sierści, jej wycieraniu się oraz nadmiernemu kołtunieniu się włosa pod obrożą i szelkami." ;)[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

[quote name='gops']oo :) czegoś takiego to chyba jeszcze nie było .[/QUOTE]

Bez przesady - Hamilton własnie takie obroże szyje.
Śliska taśma i wszystkie szwy po zewnętrznej stronie.

Ameryki to chyba już nikt nie odkryje ;)

Posted

[quote name='Maupa4']Bez przesady - Hamilton własnie takie obroże szyje.
Śliska taśma i wszystkie szwy po zewnętrznej stronie.

Ameryki to chyba już nikt nie odkryje ;)[/QUOTE]

Mimo wszystko taśma Hamiltona jest inna, nie taka gładka.

Posted

Bardzo fajna jest taśma Hamiltona bo mam, a obroże takie jak będzie robić oh my dog widziałam w Niemczech z identycznej taśmy.
Fajna jest rzeczywiście śliska, pewnie kupie, ale chyba wole Hamiltony, zobacze jak bede mieć obydwie w ręce

Posted

[quote name='Marchewkowy']Bardzo fajna jest taśma Hamiltona bo mam, a obroże takie jak będzie robić oh my dog widziałam w Niemczech z identycznej taśmy.
Fajna jest rzeczywiście śliska, pewnie kupie, ale chyba wole Hamiltony, zobacze jak bede mieć obydwie w ręce[/QUOTE]

Ja chyba też się skuszę, tylko nie wiem czy na obroże czy może szelki?

Posted

[quote name='anostek']Mimo wszystko taśma Hamiltona jest inna, nie taka gładka.[/QUOTE]

Nie wiem jaka jest TA taśma i jak jest gładka ... ale do Hamiltona się ruszyłam i sprawdziłam. Nic jego śliskości i gładkości nie mogę zarzucic. Podobnie jak "mięsistości" i grubości. ;)

[quote name='Marchewkowy'][B]Bardzo fajna jest taśma Hamiltona bo mam[/B], a obroże takie jak będzie robić oh my dog widziałam w Niemczech z identycznej taśmy.
Fajna jest rzeczywiście śliska, pewnie kupie, ale chyba wole Hamiltony, zobacze jak bede mieć obydwie w ręce[/QUOTE]

Też mam - oh my dog nie mam. Poczekam aż porównasz ;)

Posted

Mam pytanie, może ktoś pomoże :)
Będę zamawiać dla yorczycy szelki z Manufaktury limonkowy podkład + na przodzie obszycie świnkowe. Nitki ostre różowe. Brać polar na przód? I jeśli tak, to dawać tak, żeby wystawał?

Posted

[quote name='MakeBelieve']Mam pytanie, może ktoś pomoże :)
Będę zamawiać dla yorczycy szelki z Manufaktury limonkowy podkład + na przodzie obszycie świnkowe. Nitki ostre różowe. Brać polar na przód? I jeśli tak, to dawać tak, żeby wystawał?[/QUOTE]

Bałabym się polaru dla długowłosego psa :)

Posted

wczoraj wysłali do mnie z Furkidz'a przesyłkę z obrożami, już nie mogę się doczekać! i całkiem szybko je wykonali, bo czekałam od zamówienia trzy dni robocze :)
jak dotrą to pochwalę się zdjęciami na modelu :D