a_niusia Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 moje kundle non stop od kilku miesiecy nosza obroze gadzeciakow z zamszem i nic sie z nimi nie dzieje. a kundle moje to na naprawde wybitnie terenowe psy. Quote
anostek Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Czy już ktoś pytał o ceny? [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.278640995599846.65174.199419856855294&type=1[/url] [IMG]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/11021_278641028933176_641597992_n.jpg[/IMG] [IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/557916_278641018933177_2057391265_n.jpg[/IMG] Quote
gops Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 ciekawe, jaki to materiał ? czym sie rózni od zwykłej taśmy ? Quote
a_niusia Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 szeleczki activ dog juz w drodze:))))) Quote
AnIeLa Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Nasze się jeszcze nie zrobiły, ciekawa jestem co wyjdzie z mojego mierzenia psa :D. Quote
neshia Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Dziewczyny, powiedzcie mi czy zamawianie rzeczy dla pieska, szyte na wymiar zawsze tyle trwa? Chciałam zaoszczędzić na czasie bo w dużych sklepach różnie bywa ze stanem magazynu ;-) i zaczynam żałować, bo już mija drugi tydzień od przyjęcia zamówienia i... :shake: Quote
Rinuś Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 a jak z AD chciałabym obrożę 4cm to wzorek najlepiej jakiej szerokości? 1,5 cm? i wtedy do tego piankę (bo chcę z pianką) i jeszcze jakąś taśmę muszę dobrać? Chciałabym coś fioletowego....ma ktoś jakieś propozycje? może widział ktoś te fioletowe wzorki z AD na żywo? Quote
gops Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='neshia']Dziewczyny, powiedzcie mi czy zamawianie rzeczy dla pieska, szyte na wymiar zawsze tyle trwa? Chciałam zaoszczędzić na czasie bo w dużych sklepach różnie bywa ze stanem magazynu ;-) i zaczynam żałować, bo już mija drugi tydzień od przyjęcia zamówienia i... :shake:[/QUOTE] zależy u kogo , ale często są zwyczajnie kolejki bo maja dużo zamówień i niestety każdy musi czekać na swoją . najszybciej chyba miałam obroże od furkidza . Quote
owczarek'ab Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='gops']ciekawe, jaki to materiał ? czym sie rózni od zwykłej taśmy ?[/QUOTE] "[COLOR=#F14994][FONT=Arial][B]Smooth & Silky[/B] [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Arial]to kolekcja przeznaczona dla psów o długiej i delikatnej sierści. Akcesoria są szyte z wyjątkowo śliskiej i jedwabiście gładkiej taśmy rurowej, a wszelkie jej łączenia znajdują się na zewnątrz, zapewniając zwierzęciu komfort, a sierści maksymalną ochronę. Śliska i gładka powierzchnia taśm oraz jej zaokrąglone brzegi zapobiegają ucinaniu sierści, jej wycieraniu się oraz nadmiernemu kołtunieniu się włosa pod obrożą i szelkami." ;)[/FONT][/COLOR] Quote
AnIeLa Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='gops']zależy u kogo , ale często są zwyczajnie kolejki bo maja dużo zamówień i niestety każdy musi czekać na swoją . najszybciej chyba miałam obroże od furkidza .[/QUOTE] Dokładnie tak. Ja wysyłałam swoje tasiemki teraz do AD, to zanim wysłałam już prosiłam o zapisanie mnie na listę, i zamówienie szybko było gotowe, tyle, że doszły jeszcze Szele i obroża :oops: więc czekanie od nowa :evil_lol: Ale warto więc nie narzekam :lol: Quote
gops Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [QUOTE=owczarek'ab;20513973]"[COLOR=#F14994][FONT=Arial][B]Smooth & Silky[/B] [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Arial]to kolekcja przeznaczona dla psów o długiej i delikatnej sierści. Akcesoria są szyte z wyjątkowo śliskiej i jedwabiście gładkiej taśmy rurowej, a wszelkie jej łączenia znajdują się na zewnątrz, zapewniając zwierzęciu komfort, a sierści maksymalną ochronę. Śliska i gładka powierzchnia taśm oraz jej zaokrąglone brzegi zapobiegają ucinaniu sierści, jej wycieraniu się oraz nadmiernemu kołtunieniu się włosa pod obrożą i szelkami." ;)[/FONT][/COLOR][/QUOTE] oo :) czegoś takiego to chyba jeszcze nie było . Quote
neshia Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='gops']zależy u kogo , ale często są zwyczajnie kolejki bo maja dużo zamówień i niestety każdy musi czekać na swoją . najszybciej chyba miałam obroże od furkidza .[/QUOTE] Akurat zamówiłam z DS. To moje pierwsze zakupy "na zamówienie", zawsze brałam ze sklepów, z gotowych kolekcji (lupine, rogzy, hamilton itd). W sumie obecnie też wszystko zgodnie z ustaleniami, bo wysyłka miała być do 10 dni od zamówienia. Jakiś taki niesmak tylko, bo pytałam o datę wysyłki, dostałam odpowiedź kiedy chyba będzie listonosz :???:, dopytałam po tygodniu znów o konkretną datę nadania i czekam na odpowiedź... Do zarzucenia nic nie mam, chyba że sobie :p bo miałam nadzieje, że to będzie szybsza impreza. Jutro wyjeżdżamy ze zwierzyną, miały mieć futra nowe komplety a tu kicha. Quote
gops Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='neshia']Akurat zamówiłam z DS. To moje pierwsze zakupy "na zamówienie", zawsze brałam ze sklepów, z gotowych kolekcji (lupine, rogzy, hamilton itd). W sumie obecnie też wszystko zgodnie z ustaleniami, bo wysyłka miała być do 10 dni od zamówienia. Jakiś taki niesmak tylko, bo pytałam o datę wysyłki, dostałam odpowiedź kiedy chyba będzie listonosz :???:, dopytałam po tygodniu znów o konkretną datę nadania i czekam na odpowiedź... Do zarzucenia nic nie mam, chyba że sobie :p bo miałam nadzieje, że to będzie szybsza impreza. Jutro wyjeżdżamy ze zwierzyną, miały mieć futra nowe komplety a tu kicha.[/QUOTE] niestety trzeba brać pod uwagę że jak mają dużo zamówień to wydłuża się czas oczekiwania, albo poprosić o szybsza wysyłke bo się wyjeżdźa pewnie dało by się dogadać :) . ja ostatnio kupowałam w el perro zwykłe kolorowe obroże bez naszycia i obroże z haftem i czekałam 3 dni :) więc polecam jak się chce mieć coś szybko . i nadal uważam że fuksja z el perro to najpiękniejszy kolor taśmy jaki kiedykolwiek miałam :lol: Quote
neshia Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Fuksja jest piękna, strasznie mnie korciło swego czasu, żeby ją zamówić ale moim nie pasuje ten kolor... Albo mi nie pasuje na nich :evil_lol: Jestem wybredna co do kolorów jakie goszczą na brązowych futrach :) U mnie króluje zieleń, żółć, pomarańcz, brąz, ecri. Quote
omry Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 AD będzie miał teraz jakiś sklep, czy coś? Z tego, co widzę na 'kup teraz' to dupy nie urywa, mam nadzieję, że urozmaicą ofertę :) Quote
AnIeLa Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Po zamówieniach indywidualnych tylko gotowce będzie można kupić, ale pewnie mają teraz tyle zamówień że nie dają rady szyć tych już gotowych. Quote
Maupa4 Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 [QUOTE=owczarek'ab;20513973]"[COLOR=#F14994][FONT=Arial][B]Smooth & Silky[/B] [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Arial]to kolekcja przeznaczona dla psów o długiej i delikatnej sierści. Akcesoria są szyte z wyjątkowo śliskiej i jedwabiście gładkiej taśmy rurowej, a wszelkie jej łączenia znajdują się na zewnątrz, zapewniając zwierzęciu komfort, a sierści maksymalną ochronę. Śliska i gładka powierzchnia taśm oraz jej zaokrąglone brzegi zapobiegają ucinaniu sierści, jej wycieraniu się oraz nadmiernemu kołtunieniu się włosa pod obrożą i szelkami." ;)[/FONT][/COLOR][/QUOTE] [quote name='gops']oo :) czegoś takiego to chyba jeszcze nie było .[/QUOTE] Bez przesady - Hamilton własnie takie obroże szyje. Śliska taśma i wszystkie szwy po zewnętrznej stronie. Ameryki to chyba już nikt nie odkryje ;) Quote
anostek Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Maupa4']Bez przesady - Hamilton własnie takie obroże szyje. Śliska taśma i wszystkie szwy po zewnętrznej stronie. Ameryki to chyba już nikt nie odkryje ;)[/QUOTE] Mimo wszystko taśma Hamiltona jest inna, nie taka gładka. Quote
Marchewkowy Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Bardzo fajna jest taśma Hamiltona bo mam, a obroże takie jak będzie robić oh my dog widziałam w Niemczech z identycznej taśmy. Fajna jest rzeczywiście śliska, pewnie kupie, ale chyba wole Hamiltony, zobacze jak bede mieć obydwie w ręce Quote
anostek Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Marchewkowy']Bardzo fajna jest taśma Hamiltona bo mam, a obroże takie jak będzie robić oh my dog widziałam w Niemczech z identycznej taśmy. Fajna jest rzeczywiście śliska, pewnie kupie, ale chyba wole Hamiltony, zobacze jak bede mieć obydwie w ręce[/QUOTE] Ja chyba też się skuszę, tylko nie wiem czy na obroże czy może szelki? Quote
Maupa4 Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 [quote name='anostek']Mimo wszystko taśma Hamiltona jest inna, nie taka gładka.[/QUOTE] Nie wiem jaka jest TA taśma i jak jest gładka ... ale do Hamiltona się ruszyłam i sprawdziłam. Nic jego śliskości i gładkości nie mogę zarzucic. Podobnie jak "mięsistości" i grubości. ;) [quote name='Marchewkowy'][B]Bardzo fajna jest taśma Hamiltona bo mam[/B], a obroże takie jak będzie robić oh my dog widziałam w Niemczech z identycznej taśmy. Fajna jest rzeczywiście śliska, pewnie kupie, ale chyba wole Hamiltony, zobacze jak bede mieć obydwie w ręce[/QUOTE] Też mam - oh my dog nie mam. Poczekam aż porównasz ;) Quote
MakeBelieve Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Mam pytanie, może ktoś pomoże :) Będę zamawiać dla yorczycy szelki z Manufaktury limonkowy podkład + na przodzie obszycie świnkowe. Nitki ostre różowe. Brać polar na przód? I jeśli tak, to dawać tak, żeby wystawał? Quote
anostek Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='MakeBelieve']Mam pytanie, może ktoś pomoże :) Będę zamawiać dla yorczycy szelki z Manufaktury limonkowy podkład + na przodzie obszycie świnkowe. Nitki ostre różowe. Brać polar na przód? I jeśli tak, to dawać tak, żeby wystawał?[/QUOTE] Bałabym się polaru dla długowłosego psa :) Quote
MakeBelieve Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 A niee, my długowłose nie jesteśmy, bo pseudoyorczyca i jesteśmy wersją sportową, więc pies jest jedynie delikatnie zapuszczony na zimę, tak to krótko obcięte :) Quote
narvika Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 wczoraj wysłali do mnie z Furkidz'a przesyłkę z obrożami, już nie mogę się doczekać! i całkiem szybko je wykonali, bo czekałam od zamówienia trzy dni robocze :) jak dotrą to pochwalę się zdjęciami na modelu :D Quote
Recommended Posts