masdamerka Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Ale cuuuuudna obroża :loveu: Zakochałam się normalnie :iloveyou: Na szczęście nie muszę takiej kupować, bo co spacer musiałaby być prana, przez co mam czyste sumienie, że takiej pięknoty nie mogę kupić :D Quote
Freya . Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Miałam już nic nie zamawiać w najbliższym czasie, ale nie mogłam przepuścić AD, wszak jeszcze nic od nich nie mam ;x I tak oto czekam na takie cudo: [url]http://www.activdog.pl/wp-content/uploads/2012/04/IMG_1575aa.jpg[/url] :) Tylko trochę szersze. Quote
Marchewkowy Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Victoria']Do nas już AD dotarły <3 tak sie ciesze ze az dam fote :lol: [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/32/img3455n.jpg/"][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/3324/img3455n.jpg[/IMG][/URL] kolory są żywsze niż na zdjęciu szelki już pokazywałam, zdjęcie jeszcze z AD, w środę może dam fotę na psie, o ile będzie słońce Aaale tak sie ciesze xdd kuurde zajebista jest ta pianka :loveu:[/QUOTE] ślicznie wygląda :loveu::loveu::loveu::loveu: daj lepsze foty w dziennym świetle mmmm :eviltong: koniecznie szybko bo nie wytrzymam :loveu: Quote
majusa Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Victoria']Do nas już AD dotarły <3 tak sie ciesze ze az dam fote :lol: kolory są żywsze niż na zdjęciu szelki już pokazywałam, zdjęcie jeszcze z AD, w środę może dam fotę na psie, o ile będzie słońce Aaale tak sie ciesze xdd kuurde zajebista jest ta pianka :loveu:[/QUOTE] Super, ja też chciałam się na koniec załapać ale wycenili mi zatrzask do 2 cm szerokosci na 30 zł .....nie wiedziałam ze sa aż tak drogie :-( Za tą cene to moge kupić Rogza albo Lupine. Quote
Unbelievable Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='majusa']Super, ja też chciałam się na koniec załapać ale wycenili mi zatrzask do 2 cm szerokosci na 30 zł .....nie wiedziałam ze sa aż tak drogie :-( Za tą cene to moge kupić Rogza albo Lupine.[/QUOTE] Activdog jest milion razy lepszy niż rogz i lupine ;) Quote
Illusion Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Unbelievable']Activdog jest milion razy lepszy niż rogz i lupine ;)[/QUOTE] A co masz dokładnie na myśli? Moje akcesoria z AD nie są/były (bo szelek już nie mam) jakoś wybitnie lepsze od rogza czy lupine. Są/były porządnie wykonane, ale jakieś kolosalnej różnicy między rogzem, a lupine nie widziałam. Chociaż... lupine wydają mi się wytrzymalsze (większość wzorków, bo np. muddy paws trochę nam się zmechacił). Quote
Kasia i Teodora Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Ale taśma raczej jest nie do porównania. Rogz ma znacznie lepszą. Quote
majusa Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Unbelievable']Activdog jest milion razy lepszy niż rogz i lupine ;)[/QUOTE] Czy lepszy ? nie mam porównania ...ale napewno oryginalny. Możliwe ze bym sie skusiła nawet na tą zawrotną cene z przesyłką niecałe 40zł ale wzorku który wymyśliłam nie da się uszyć na szerokości 2 cm. Pani odpisała że była by to obróżka bez ozdobnych szwów z mało widoczną taśmą podkładową ....tak więc szkoda. Bez tych ozdobnych szwów to już nie to co chciałam :(. Quote
Unbelievable Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Illusion']A co masz dokładnie na myśli? Moje akcesoria z AD nie są/były (bo szelek już nie mam) jakoś wybitnie lepsze od rogza czy lupine. Są/były porządnie wykonane, ale jakieś kolosalnej różnicy między rogzem, a lupine nie widziałam. Chociaż... lupine wydają mi się wytrzymalsze (większość wzorków, bo np. muddy paws trochę nam się zmechacił).[/QUOTE] przede wszystkim, są lepiej wykonane ;) a już na pewno w porównaniu do rogza dwa- są bardziej miękkie, delikatniejsze, przyjemniejsze dla psa trzy- można sobie customowo dobrać wszystko, a elementy metalowe są zgrzewane (mi się kiedyś kółko w rogzie rozgięło i wypadło) lupine ma dwie niezaprzeczalne zalety- gwarancja na wieki wieków i taśmy, które się nie mechacą(chociaż to też nie jest reguła, biedrony mi się masakrycznie zmechaciły), ale przy tym są dosyć twarde, i ja wolę psu jednak założyć na szyję AD Quote
Illusion Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Ja wolałam taśmę podkładową w rogzie niż w AD, moim zdaniem była miększa. Na rogzy ze wzorkiem w sumie nigdy nie narzekałam i zawsze byłam zadowolona z ich wykonania. Dopiero jak przyszedł szczeniak to nieco zmieniłam o nich zdanie, Gina nosiła wtedy cały czas rogzette i powychodziło trochę nitek. Z AD zależy na jaki rodzaj taśmy trafisz, ja mam jedną obrożę na żółtej taśmie (i jest całkiem fajna), a drugą na zielonej i ta zielona nie jest jakoś wybitnie miękka, ale na stronie AD było napisane, że jest sztywniejsza. Miałam szelki na pomarańczowej i była taka no... normalna ;). No i tutaj podobnie z Lupine, też zależy od taśmy i samych upodobań właściciela psa, każdy lubi co innego uważam, że to bardzo fajne jest :). Możliwość idealnego dopasowania rozmiaru to też duża zaleta, np. taki Hamilton, którego akcesoria bardzo mi się podobają nie ma rozmiaru na moje psy. Quote
anostek Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='majusa']Super, ja też chciałam się na koniec załapać ale wycenili mi zatrzask do 2 cm szerokosci na 30 zł .....nie wiedziałam ze sa aż tak drogie :-( Za tą cene to moge kupić Rogza albo Lupine.[/QUOTE] Różnica jest taka, że AD to handmade szyty na wymiar i zamówienie, wszystko możesz sobie sama skomponować, a Rogz czy Lupine to seryjna produkcja, mozesz kupic tylko to co zaproponują. W Polsce niestety nie docenia się handmadow, za granica za takie rzeczy płaci sie krocie... Quote
majusa Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='anostek']Różnica jest taka, że AD to handmade szyty na wymiar i zamówienie, wszystko możesz sobie sama skomponować, a Rogz czy Lupine to seryjna produkcja, mozesz kupic tylko to co zaproponują. W Polsce niestety nie docenia się handmadow, za granica za takie rzeczy płaci sie krocie...[/QUOTE] Masz całkowitą racje. Ja się chyba zawiodłam bo się okazało że na tej szerokości co potrzebuje nie da się uszyć mojej wymarzonej obróżki :( Była by piękna ale 3 cm to już dla nas za duzo. Strasznie się napaliłam a tu zonk..... Quote
anostek Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='majusa']Masz całkowitą racje. Ja się chyba zawiodłam bo się okazało że na tej szerokości co potrzebuje nie da się uszyć mojej wymarzonej obróżki :( Była by piękna ale 3 cm to już dla nas za duzo. Strasznie się napaliłam a tu zonk.....[/QUOTE] A jaki wzorek wybrałaś? Quote
gops Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 AD ładne, ładnie robione ale w tej chwili podejżewam że połowa tych hand madów taka jest , konkurencja nie śpi a ma taniej . i nawet nitki kolorowe powprowadzało już pare osób więc są miejsca gdzie możemy kupic identyczna obróżke za mniejsze pieniądze . dla mnie to jest zwyczajnie za słabe , nie chodzi o okucia itd tylko samą obroże po paru praniach zarówno ad jak i ribonkowego ds taśma zrobiła się brzydsza , polar gorszy . więc odpuściłam i moje psy nie chodzą w takich obrożach , mam el perro i inne taśmowe bez naszyć i jestem z nich duzo bardziej zadowolona . a komplet ad zostawiłam na wyjścia ( smycz używam codziennie, nie miałam wygodniejsze!) . i trochę zmieniam zdanie co do furkidza ostatnio go najwięcej tyram a że pogoda jaka jest taka jest to musi być codziennie prany i oprócz delikatnie straconych kolorów nic mu nie jest , jest zadowolona . wcześniej tez byłam ale obawiałam się że nie wytrzyma paru prawdziwych brudnych spacerów i prania . no i ich 4cm margitnale to najlepszy zacisk jaki miałam, nie odstaje i ma ładne okucia "na bokach" . Quote
AnIeLa Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Unbelievable'] lupine ma dwie niezaprzeczalne zalety- gwarancja na wieki wieków [/QUOTE] Tylko paragon trzeba mieć ;) A nie kązdy trzyma paragony po X lat. Ba nawet jeśli się trzyma to po około 5 latach już nic na świstku nie widac bo tusz się ulotnił. [QUOTE=]W Polsce niestety nie docenia się handmadow, za granica za takie rzeczy płaci sie krocie.. [/QUOTE] Dokładnie tak. A te rzeczy są naprawdę super wykonane. Póki nie przyszła pierwsza obroża z AD to wydawało miałam inne zdanie na temat handmadów. A co tam przesunięcie tasiemki w te czy we wte, psu różnicy nie robi. Jednak z AD obroże są uszyte RÓWNO. Tasiemka ozdobna jest NA ŚRODKU. Wielka szkoda, że kończą działalność. Quote
motyleqq Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='AnIeLa']Tylko paragon trzeba mieć ;) A nie kązdy trzyma paragony po X lat. Ba nawet jeśli się trzyma to po około 5 latach już nic na świstku nie widac bo tusz się ulotnił. [/QUOTE] wystarczy skserować paragon nim zniknie z niego treść ;) Quote
majusa Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Chciałam rude wiewióry ale chodzi o to ze koniecznie chciałam z tym ozdobnym przeszyciem" VVVVVVVVV" bo bardzo mi sie ono podoba. A to przeszycie stosują na taśmach podkładowych 2,5cm + eco to bedzie 3 cm....tak wiec cała obróżka będzie za szeroka ( Figa moze miec max 2,5). myślałam ze na 2 cm jak ozdobna ma 1,2 wcisną ale nie :(. Quote
Maupa4 Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 [quote name='gops']AD ładne, ładnie robione ale w tej chwili podejżewam że połowa tych hand madów taka jest , konkurencja nie śpi a ma taniej . i nawet nitki kolorowe powprowadzało już pare osób więc są miejsca gdzie możemy kupic identyczna obróżke za mniejsze pieniądze . [B] dla mnie to jest zwyczajnie za słabe , nie chodzi o okucia itd tylko samą obroże po paru praniach zarówno ad jak i ribonkowego ds taśma zrobiła się brzydsza , polar gorszy .[/B] więc odpuściłam i moje psy nie chodzą w takich obrożach , mam el perro i inne taśmowe bez naszyć i jestem z nich duzo bardziej zadowolona . a komplet ad zostawiłam na wyjścia ( smycz używam codziennie, nie miałam wygodniejsze!) . [/QUOTE] Dokładnie tak samo jest z ... firmówkami. Rogzy po paru praniach ... szmata. Przy normalnym używaniu nitki powyciągane i pozaciągane. Taśmy pomechacone. Hamilton po krótkim użytkowaniu ale za to po parokrotnym otarciu się o ścianę do wyrzucenia. Lupine też tak sobie wygląda po dłuższym użytkowaniu. Dwa na sześc Ezydogów połamane klamry. Ale tak jest raczej ze wszystkim. Nasze ciuchy tez nie sa wieczne a długośc ich użytkowania zależy tylko i wyłącznie od tego co z nimi robimy ... Nie powiesz mi że jak w dzinsach przelecisz się po chaszczach, uwalasz je błockiem i pokolorujesz zielskiem to po praniu masz nówki sztuki nieśmigane. Też syf który nadaje się tylko na śmietnik bo i na hardcorowym spacerze z psem w odludnej okolicy to obciach się w takich pokazac ... i nie ma znaczenia czy był to Versace czy no name ze szmateksu Quote
motyleqq Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='a_niusia']a co to znaczy "obroza na wyjscia"?[/QUOTE] taka, gdzie psy nie są spuszczane ze smyczy i nie lecą w krzaki/w błoto/itp ;) Quote
AnIeLa Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='motyleqq']wystarczy skserować paragon nim zniknie z niego treść ;)[/QUOTE] Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę niestety. Ja tam wszystkie paragony /buty, kurtki etc/ kseruje :lol: nigdy nic nie wiadomo. [QUOTE]a co to znaczy "obroza na wyjscia"? [/QUOTE] to chyba taka do weterynarza, żeby się pokazać ale nie ubrudzić :roll: Quote
a_niusia Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 a to moje psy sa w takim razie wiesniakami, bo nie chodza "na wyjscia" i do weterynarza to tez leza obojetnie w czym. Quote
Illusion Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Dokładnie, ja mam kilkanaście obroży i największe zniszczenia są na tych, których najczęściej używam. Wiadomo, że jak ma się jedną obrożę to będzie bardziej styrana, niż kiedy używa się kilkunastu. Z resztą zależy też, jakiego mamy psa, np. moja starsza sucz w ogóle nie niszczy akcesoriów, bo nie lubi specjalnie taplać się w błocie, czy buszować w krzakach. Jakbym wrzuciła tutaj zdjęcie lupine puppy love psa mojej koleżanki, który chodzi w tym cały czas od paru lat, to by było, że lupine są beznadziejne, bo strasznie bledną i się mechacą (a puppy love to dosyć sztywna taśma), też mam puppy love i wygląda praktycznie jak nowa ;). Co do obroży wyjściowych, to u nas są to właśnie obroże z ActiveDog, agilitowe zakładam tylko na treningi i zawody :evil_lol:. Quote
gops Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='a_niusia']a co to znaczy "obroza na wyjscia"?[/QUOTE] [quote name='motyleqq']taka, gdzie psy nie są spuszczane ze smyczy i nie lecą w krzaki/w błoto/itp ;)[/QUOTE] dokładnie :) jak ma się psa brudasa to wypada mieć coś na wyjścia , po to kupuję piękne kolorowe obróżki żeby ładnie wyglądały a nie żeby mój pies ciągle łaził w brudnych na których nie widac już wzorka. na takie tyranie idealne są obroże zwykłe tasmowe jak el perro,pitman ,ds bez wzroków itp , takie po wypraniu są jak nowe i ja takich używam najczęściej. rogz z nitką ze starej seri to też naprawde świetna rzecz, prałam ją już na pewno z 50 razy , pies nosi często i po każdym praniu jak nowa, żadna nitka nie wyszła, fakt że to seria sprzed paru lat. Quote
AnIeLa Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 O to u Nas wyjściowej nie ma, a pies na stare lata postanowił zachowywać się jak szczeniak więc każdy spacer jest z tarzaniem się na kiju/śniegu/ aktualnie błocie. Obroże z AD z żółta pianką po jednym spacerze poszła do prania, prana była już kilka razy a i tak wygląda jak nowa :lol: Trochę zamszu było mi szkoda w gadżeciakowej obroży, ale pies wskakując do wylanej Odry pokazał, że nic złego się nie stanie z obrożą. Chociaż mam tkie których wolałabym nie brudzić, no ale pies ma to w 4 łapach :P Quote
Recommended Posts