Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale cuuuuudna obroża :loveu: Zakochałam się normalnie :iloveyou: Na szczęście nie muszę takiej kupować, bo co spacer musiałaby być prana, przez co mam czyste sumienie, że takiej pięknoty nie mogę kupić :D

Posted

Miałam już nic nie zamawiać w najbliższym czasie, ale nie mogłam przepuścić AD, wszak jeszcze nic od nich nie mam ;x I tak oto czekam na takie cudo: [url]http://www.activdog.pl/wp-content/uploads/2012/04/IMG_1575aa.jpg[/url] :) Tylko trochę szersze.

Posted

[quote name='Victoria']Do nas już AD dotarły <3
tak sie ciesze ze az dam fote :lol:
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/32/img3455n.jpg/"][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/3324/img3455n.jpg[/IMG][/URL]
kolory są żywsze niż na zdjęciu
szelki już pokazywałam, zdjęcie jeszcze z AD, w środę może dam fotę na psie, o ile będzie słońce

Aaale tak sie ciesze xdd kuurde zajebista jest ta pianka :loveu:[/QUOTE]

ślicznie wygląda :loveu::loveu::loveu::loveu: daj lepsze foty w dziennym świetle mmmm :eviltong: koniecznie szybko bo nie wytrzymam :loveu:

Posted

[quote name='Victoria']Do nas już AD dotarły <3
tak sie ciesze ze az dam fote :lol:

kolory są żywsze niż na zdjęciu
szelki już pokazywałam, zdjęcie jeszcze z AD, w środę może dam fotę na psie, o ile będzie słońce

Aaale tak sie ciesze xdd kuurde zajebista jest ta pianka :loveu:[/QUOTE]

Super, ja też chciałam się na koniec załapać ale wycenili mi zatrzask do 2 cm szerokosci na 30 zł .....nie wiedziałam ze sa aż tak drogie :-( Za tą cene to moge kupić Rogza albo Lupine.

Posted

[quote name='majusa']Super, ja też chciałam się na koniec załapać ale wycenili mi zatrzask do 2 cm szerokosci na 30 zł .....nie wiedziałam ze sa aż tak drogie :-( Za tą cene to moge kupić Rogza albo Lupine.[/QUOTE]
Activdog jest milion razy lepszy niż rogz i lupine ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']Activdog jest milion razy lepszy niż rogz i lupine ;)[/QUOTE]

A co masz dokładnie na myśli?
Moje akcesoria z AD nie są/były (bo szelek już nie mam) jakoś wybitnie lepsze od rogza czy lupine. Są/były porządnie wykonane, ale jakieś kolosalnej różnicy między rogzem, a lupine nie widziałam. Chociaż... lupine wydają mi się wytrzymalsze (większość wzorków, bo np. muddy paws trochę nam się zmechacił).

Posted

[quote name='Unbelievable']Activdog jest milion razy lepszy niż rogz i lupine ;)[/QUOTE]

Czy lepszy ? nie mam porównania ...ale napewno oryginalny.
Możliwe ze bym sie skusiła nawet na tą zawrotną cene z przesyłką niecałe 40zł ale wzorku który wymyśliłam nie da się uszyć na szerokości 2 cm. Pani odpisała że była by to obróżka bez ozdobnych szwów z mało widoczną taśmą podkładową ....tak więc szkoda. Bez tych ozdobnych szwów to już nie to co chciałam :(.

Posted

[quote name='Illusion']A co masz dokładnie na myśli?
Moje akcesoria z AD nie są/były (bo szelek już nie mam) jakoś wybitnie lepsze od rogza czy lupine. Są/były porządnie wykonane, ale jakieś kolosalnej różnicy między rogzem, a lupine nie widziałam. Chociaż... lupine wydają mi się wytrzymalsze (większość wzorków, bo np. muddy paws trochę nam się zmechacił).[/QUOTE]
przede wszystkim, są lepiej wykonane ;) a już na pewno w porównaniu do rogza
dwa- są bardziej miękkie, delikatniejsze, przyjemniejsze dla psa
trzy- można sobie customowo dobrać wszystko, a elementy metalowe są zgrzewane (mi się kiedyś kółko w rogzie rozgięło i wypadło)

lupine ma dwie niezaprzeczalne zalety- gwarancja na wieki wieków i taśmy, które się nie mechacą(chociaż to też nie jest reguła, biedrony mi się masakrycznie zmechaciły), ale przy tym są dosyć twarde, i ja wolę psu jednak założyć na szyję AD

Posted

Ja wolałam taśmę podkładową w rogzie niż w AD, moim zdaniem była miększa. Na rogzy ze wzorkiem w sumie nigdy nie narzekałam i zawsze byłam zadowolona z ich wykonania. Dopiero jak przyszedł szczeniak to nieco zmieniłam o nich zdanie, Gina nosiła wtedy cały czas rogzette i powychodziło trochę nitek. Z AD zależy na jaki rodzaj taśmy trafisz, ja mam jedną obrożę na żółtej taśmie (i jest całkiem fajna), a drugą na zielonej i ta zielona nie jest jakoś wybitnie miękka, ale na stronie AD było napisane, że jest sztywniejsza. Miałam szelki na pomarańczowej i była taka no... normalna ;). No i tutaj podobnie z Lupine, też zależy od taśmy i samych upodobań właściciela psa, każdy lubi co innego uważam, że to bardzo fajne jest :). Możliwość idealnego dopasowania rozmiaru to też duża zaleta, np. taki Hamilton, którego akcesoria bardzo mi się podobają nie ma rozmiaru na moje psy.

Posted

[quote name='majusa']Super, ja też chciałam się na koniec załapać ale wycenili mi zatrzask do 2 cm szerokosci na 30 zł .....nie wiedziałam ze sa aż tak drogie :-( Za tą cene to moge kupić Rogza albo Lupine.[/QUOTE]

Różnica jest taka, że AD to handmade szyty na wymiar i zamówienie, wszystko możesz sobie sama skomponować, a Rogz czy Lupine to seryjna produkcja, mozesz kupic tylko to co zaproponują. W Polsce niestety nie docenia się handmadow, za granica za takie rzeczy płaci sie krocie...

Posted

[quote name='anostek']Różnica jest taka, że AD to handmade szyty na wymiar i zamówienie, wszystko możesz sobie sama skomponować, a Rogz czy Lupine to seryjna produkcja, mozesz kupic tylko to co zaproponują. W Polsce niestety nie docenia się handmadow, za granica za takie rzeczy płaci sie krocie...[/QUOTE]

Masz całkowitą racje. Ja się chyba zawiodłam bo się okazało że na tej szerokości co potrzebuje nie da się uszyć mojej wymarzonej obróżki :(
Była by piękna ale 3 cm to już dla nas za duzo. Strasznie się napaliłam a tu zonk.....

Posted

[quote name='majusa']Masz całkowitą racje. Ja się chyba zawiodłam bo się okazało że na tej szerokości co potrzebuje nie da się uszyć mojej wymarzonej obróżki :(
Była by piękna ale 3 cm to już dla nas za duzo. Strasznie się napaliłam a tu zonk.....[/QUOTE]

A jaki wzorek wybrałaś?

Posted

AD ładne, ładnie robione ale w tej chwili podejżewam że połowa tych hand madów taka jest , konkurencja nie śpi a ma taniej .
i nawet nitki kolorowe powprowadzało już pare osób więc są miejsca gdzie możemy kupic identyczna obróżke za mniejsze pieniądze .

dla mnie to jest zwyczajnie za słabe , nie chodzi o okucia itd tylko samą obroże po paru praniach zarówno ad jak i ribonkowego ds taśma zrobiła się brzydsza , polar gorszy .
więc odpuściłam i moje psy nie chodzą w takich obrożach , mam el perro i inne taśmowe bez naszyć i jestem z nich duzo bardziej zadowolona .
a komplet ad zostawiłam na wyjścia ( smycz używam codziennie, nie miałam wygodniejsze!) .

i trochę zmieniam zdanie co do furkidza ostatnio go najwięcej tyram a że pogoda jaka jest taka jest to musi być codziennie prany i oprócz delikatnie straconych kolorów nic mu nie jest , jest zadowolona .
wcześniej tez byłam ale obawiałam się że nie wytrzyma paru prawdziwych brudnych spacerów i prania .
no i ich 4cm margitnale to najlepszy zacisk jaki miałam, nie odstaje i ma ładne okucia "na bokach" .

Posted

[quote name='Unbelievable']

lupine ma dwie niezaprzeczalne zalety- gwarancja na wieki wieków [/QUOTE]

Tylko paragon trzeba mieć ;) A nie kązdy trzyma paragony po X lat. Ba nawet jeśli się trzyma to po około 5 latach już nic na świstku nie widac bo tusz się ulotnił.

[QUOTE=]W Polsce niestety nie docenia się handmadow, za granica za takie rzeczy płaci sie krocie.. [/QUOTE]

Dokładnie tak. A te rzeczy są naprawdę super wykonane. Póki nie przyszła pierwsza obroża z AD to wydawało miałam inne zdanie na temat handmadów. A co tam przesunięcie tasiemki w te czy we wte, psu różnicy nie robi. Jednak z AD obroże są uszyte RÓWNO. Tasiemka ozdobna jest NA ŚRODKU.

Wielka szkoda, że kończą działalność.

Posted

[quote name='AnIeLa']Tylko paragon trzeba mieć ;) A nie kązdy trzyma paragony po X lat. Ba nawet jeśli się trzyma to po około 5 latach już nic na świstku nie widac bo tusz się ulotnił.
[/QUOTE]

wystarczy skserować paragon nim zniknie z niego treść ;)

Posted

Chciałam rude wiewióry ale chodzi o to ze koniecznie chciałam z tym ozdobnym przeszyciem" VVVVVVVVV" bo bardzo mi sie ono podoba.
A to przeszycie stosują na taśmach podkładowych 2,5cm + eco to bedzie 3 cm....tak wiec cała obróżka będzie za szeroka ( Figa moze miec max 2,5).
myślałam ze na 2 cm jak ozdobna ma 1,2 wcisną ale nie :(.

Posted

[quote name='gops']AD ładne, ładnie robione ale w tej chwili podejżewam że połowa tych hand madów taka jest , konkurencja nie śpi a ma taniej . i nawet nitki kolorowe powprowadzało już pare osób więc są miejsca gdzie możemy kupic identyczna obróżke za mniejsze pieniądze . [B]

dla mnie to jest zwyczajnie za słabe , nie chodzi o okucia itd tylko samą obroże po paru praniach zarówno ad jak i ribonkowego ds taśma zrobiła się brzydsza , polar gorszy .[/B]

więc odpuściłam i moje psy nie chodzą w takich obrożach , mam el perro i inne taśmowe bez naszyć i jestem z nich duzo bardziej zadowolona . a komplet ad zostawiłam na wyjścia ( smycz używam codziennie, nie miałam wygodniejsze!) . [/QUOTE]

Dokładnie tak samo jest z ... firmówkami.
Rogzy po paru praniach ... szmata. Przy normalnym używaniu nitki powyciągane i pozaciągane. Taśmy pomechacone.
Hamilton po krótkim użytkowaniu ale za to po parokrotnym otarciu się o ścianę do wyrzucenia.
Lupine też tak sobie wygląda po dłuższym użytkowaniu.
Dwa na sześc Ezydogów połamane klamry.

Ale tak jest raczej ze wszystkim. Nasze ciuchy tez nie sa wieczne a długośc ich użytkowania zależy tylko i wyłącznie od tego co z nimi robimy ... Nie powiesz mi że jak w dzinsach przelecisz się po chaszczach, uwalasz je błockiem i pokolorujesz zielskiem to po praniu masz nówki sztuki nieśmigane. Też syf który nadaje się tylko na śmietnik bo i na hardcorowym spacerze z psem w odludnej okolicy to obciach się w takich pokazac ... i nie ma znaczenia czy był to Versace czy no name ze szmateksu

Posted

[quote name='motyleqq']wystarczy skserować paragon nim zniknie z niego treść ;)[/QUOTE]

Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę niestety.

Ja tam wszystkie paragony /buty, kurtki etc/ kseruje :lol: nigdy nic nie wiadomo.

[QUOTE]a co to znaczy "obroza na wyjscia"?
[/QUOTE]

to chyba taka do weterynarza, żeby się pokazać ale nie ubrudzić :roll:

Posted

Dokładnie, ja mam kilkanaście obroży i największe zniszczenia są na tych, których najczęściej używam. Wiadomo, że jak ma się jedną obrożę to będzie bardziej styrana, niż kiedy używa się kilkunastu. Z resztą zależy też, jakiego mamy psa, np. moja starsza sucz w ogóle nie niszczy akcesoriów, bo nie lubi specjalnie taplać się w błocie, czy buszować w krzakach. Jakbym wrzuciła tutaj zdjęcie lupine puppy love psa mojej koleżanki, który chodzi w tym cały czas od paru lat, to by było, że lupine są beznadziejne, bo strasznie bledną i się mechacą (a puppy love to dosyć sztywna taśma), też mam puppy love i wygląda praktycznie jak nowa ;).

Co do obroży wyjściowych, to u nas są to właśnie obroże z ActiveDog, agilitowe zakładam tylko na treningi i zawody :evil_lol:.

Posted

[quote name='a_niusia']a co to znaczy "obroza na wyjscia"?[/QUOTE]

[quote name='motyleqq']taka, gdzie psy nie są spuszczane ze smyczy i nie lecą w krzaki/w błoto/itp ;)[/QUOTE]
dokładnie :)
jak ma się psa brudasa to wypada mieć coś na wyjścia , po to kupuję piękne kolorowe obróżki żeby ładnie wyglądały a nie żeby mój pies ciągle łaził w brudnych na których nie widac już wzorka.
na takie tyranie idealne są obroże zwykłe tasmowe jak el perro,pitman ,ds bez wzroków itp , takie po wypraniu są jak nowe i ja takich używam najczęściej.

rogz z nitką ze starej seri to też naprawde świetna rzecz, prałam ją już na pewno z 50 razy , pies nosi często i po każdym praniu jak nowa, żadna nitka nie wyszła, fakt że to seria sprzed paru lat.

Posted

O to u Nas wyjściowej nie ma, a pies na stare lata postanowił zachowywać się jak szczeniak więc każdy spacer jest z tarzaniem się na kiju/śniegu/ aktualnie błocie. Obroże z AD z żółta pianką po jednym spacerze poszła do prania, prana była już kilka razy a i tak wygląda jak nowa :lol: Trochę zamszu było mi szkoda w gadżeciakowej obroży, ale pies wskakując do wylanej Odry pokazał, że nic złego się nie stanie z obrożą. Chociaż mam tkie których wolałabym nie brudzić, no ale pies ma to w 4 łapach :P