Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Widzieliście nowy bazarek taks? :) Coś ruchu ostatnio na nich nie ma odkąd są w formie licytacji...[/QUOTE]

Moim zdaniem kiepska sprawa, że jest w formie licytacji.. Ja raczej nic nie kupie (choć podoba mi się sporo rzeczy) bo po prostu nie mam siły na polowanie. Jakoś wyleczyłam się z tego. ;)

Posted (edited)

[quote name='motyleqq']czy któraś firma robiąca obroże ma brązową eko?[/QUOTE]

DS i Gadżeciaki :)

A co do bazarku taks, wcześnie wpadało kilka osób wykupowało naście obroży i po sprawie było. Teraz każdy ma równe szanse. A taksowe obroże to jedne z lepiej zrobionych z jakmi miałamdo czynienia. I te 13 czy 15 zł to mało jak za tak dobrze wykonane akcesoria. :lol:

Edited by AnIeLa
ed
Posted (edited)

Obroże pewnie warte wiecej niz 15 zł,ale nie więcej niż jakieś 40 zł.
Możnaby odrazu rzucić ceną np.35 zł i efekt byłby podobny.
Tak myśle.

Najważniejszy jest szczytny cel.

Edited by anna35-1974
.....
Posted

[quote name='Husky(M)']Czy obroże DS długo wytrzymają na haszczaku, który często mocno szarpie na smyczy?[/QUOTE]
jak kupisz na klamre metalową lub zacisk/łańcuszek to wytrzyma bez problemu jesli chodzi o wytrzymałośc na rozwalenie przy ciągnięciu , jak pies mocno szarpiący to lepiej nie ryzykować zatrzasków z żadnej firmy .

Posted

[quote name='gops']jak kupisz na klamre metalową lub zacisk/łańcuszek to wytrzyma bez problemu jesli chodzi o wytrzymałośc na rozwalenie przy ciągnięciu , jak pies mocno szarpiący to lepiej nie ryzykować zatrzasków z żadnej firmy .[/QUOTE]
nie każdy pies jest takim 'terminatorem' jak clayton i misia.

Posted

Ja się trochę zraziłam do DogStyle po tym jak pękł mi karabińczyk w lince treningowej, praktycznie przy pierwszym użyciu. Specjalnie wzięłam tę 'lonżę' dla dużych psów, ale psiak się rozpędził i poooszedł. Cud, że nikt akurat nie szedł wtedy. :shake: Mam jeszcze smycz od DS, ale teraz boję się jej używać, żeby się sytuacja nie powtórzyła... :roll:

Posted

Lucky nie zamierzam dyskuować , nawet DS dla psów szarpiących nie poleca zatrzasków , co innego rogz z blokadą a co innego zwykłe zatrzaski jak DS, Furkidz Taks itd i nie musi byc pies terminatorem by to zerwać bo tu juz nawet pare osób o tym pisało że zatrzask nie dał rady a ostatnio Marchewkowa .
każdy zakłada to co uważa za słuszne , na psom szarpiącym silnym odradzam zatrzaski zwykłe .
a co ktos zrobi to jego sprawa :)

Posted

Dzień dobry. Tak jak pisałam, z Juliusami wszystko w porządku, ale wychodzi na to, że będziemy ich używać głównie do biegania i czasem na spacery. Okazało się, że Howard wychodzi z nich w pół sekundy, a że jest agresywny do niektórych psów, a ostatnio zaliczył ucieczkę, wolę nie ryzykować.
Znalazłam takie szelki z ManMata, napisane jest, że nie wycierają sierści, więc powinny być dla nas odpowiednie: [URL]http://www.pelna-miska.pl/pl/p/ManMat-szelki-LONG-DISTANCE-niebieskie/2721[/URL]

Czy ktoś z Was posiada te szelki? No i czy te rozmiary w tabeli są adekwatne do ich stanu rzeczywistego? Gdzie mogę się dowiedzieć jaki jest zakres regulacji? Z góry dziękuję.

Posted

Jeżeli chodzi o DS to jestem bardzo zadowolona z moich guardów. Są nieziemskie! Kolorek wszystkich złapał za sercę, jednak mi chyba najbardziej odpowiada wykonanie. Miałam poprzednio szelki z innej firmy i te są nie porównywalnie lepsze! Polecam wszystkim osobom, które szukają czegoś dobrego, ładnego i wytrzymałego :)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/42/img7105d.jpg/][IMG]http://img42.imageshack.us/img42/6449/img7105d.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='gops']Lucky nie zamierzam dyskuować , nawet DS dla psów szarpiących nie poleca zatrzasków , co innego rogz z blokadą a co innego zwykłe zatrzaski jak DS, Furkidz Taks itd i nie musi byc pies terminatorem by to zerwać bo tu juz nawet pare osób o tym pisało że zatrzask nie dał rady a ostatnio Marchewkowa .
każdy zakłada to co uważa za słuszne , na psom szarpiącym silnym odradzam zatrzaski zwykłe .
a co ktos zrobi to jego sprawa :)[/QUOTE]

Czy z szelkami na zatrzask też jest podobnie?Czy pies , który mocno szarpie może je rozpiąć?Mam norwegi z klamerka , teraz chciałam zamówić guardy z zatrzaskiem....Zauwazyłam ,że mój pies gorzej szarpie na obroży, w szelkach zachowuje się spokojniej...chyba jednak zostanę przy klamerkach....

Posted

[quote name='bluess']Czy z szelkami na zatrzask też jest podobnie?Czy pies , który mocno szarpie może je rozpiąć?Mam norwegi z klamerka , teraz chciałam zamówić guardy z zatrzaskiem....Zauwazyłam ,że mój pies gorzej szarpie na obroży, w szelkach zachowuje się spokojniej...chyba jednak zostanę przy klamerkach....[/QUOTE]
wiesz co w szelkach siła rozkłada się inaczej , ja osobiście używam szelek na zatrzaski i jedyne które mnie zawiodły i zatrzask się poluzował (chrobotał przy chodzeniu ) były manmaty a tak to wszystko ok , tylko ja nie mam dużych psów , mam średnie szarpiące .

Posted

Lupinowe krowy:loveu: chyba jeszcze nie pokazywałam Fifki w tym Lupine. Wygląda zdecydowanie lepiej niż moja druga suka dla której ta obroża była kupiona.

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-vjhehgX_jr0/UPwig_HaWsI/AAAAAAAABTg/EgoTrqWXl5w/s512/SN850774.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='semp']a powiedzcie mi, ci ktorzy kupowali lupine, ile czekaliscie na dostawe od producenta? bo u mnie juz dwa tygodnie mijaja...[/QUOTE]

Jeżeli towaru nie ma na stanie, to czeka się co najmniej 4 tygodnie, a ja czekałam 6 :cool3:.

Posted

o rany, az tyle?!
w mailu mi napisali, ze zwykle ta dostawa trwa do 7 dni, wiec liczylam na troche szybsza wysylke, no ale wyglada na to, ze sobie jeszcze poczekam.

Posted

Mam pytanie do posiadaczy obroży z łańcuszkiem. Ubieracie swoim psiakom te obroże w zimie? Chodzi mi o to że łańcuszek robi się lodowaty w takich temperaturach jakie obecnie są. Czy psu nie jest od tego jakoś zimno? nieprzyjemnie?

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Mam pytanie do posiadaczy obroży z łańcuszkiem. Ubieracie swoim psiakom te obroże w zimie? Chodzi mi o to że łańcuszek robi się lodowaty w takich temperaturach jakie obecnie są. Czy psu nie jest od tego jakoś zimno? nieprzyjemnie?[/QUOTE]

Kurze mojej nie przeszkadza :)