Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='vege*']Napisałaś przecież, że to miało być przedostatni raz :eviltong: :evil_lol:[/QUOTE]

Zemszczę się :evilbat:

I żebym nie dostała punktów za offa... hmmm co by tu wymyślić :???: już wiem...

Z tym padnięciem serwera Plaffy to ściema, tak na prawdę nie zdążyli wszystkiego przygotować :diabloti:

Posted

Powiem Wam, że możliwe jest, żeby każdy pies w schronisku miał swoją obrożę.
W Opolu aktualnie jest około 160 psów i każdy pies ma swoją obrożę :)
Co do Plaffy, to sama jestem ciekawa jakie będą ceny, baaardzo ciekawa :D

Posted

Nie sądzicie, że szelki za bardzo mu się wbijają w pachy?
Pies mi się chyba jakoś... rozrósł :lol: I mnie to denerwuje, bo ani to nie wygląda, ani jemu nie jest zbyt wygodnie raczej. I się zastanawiam, czy lepiej ich nie sprzedać i zamówić nowe z DS.

[IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/szele006.jpg[/IMG]

Posted

Talucha... Owszem, trochę się mu wbijają. Klata mu musiała urosnąć :D

A co do plaffy... Siedzę i się śmieję. Taaaaaaaki event, taaaaaaakie otwarcie, taaaaaakie wspaniałe akcesoria, dla taaaakich wspaniałych ludzi! A tu taaaaaaki serwer padł :( No nie! Chyba wszystkie 1000osób punkt 20.00 pilnowało ich stronki :diabloti: Co za ironia losu. :(

Posted

[quote name='Olson']Talucha... Owszem, trochę się mu wbijają. Klata mu musiała urosnąć :D

A co do plaffy... Siedzę i się śmieję. Taaaaaaaki event, taaaaaaakie otwarcie, taaaaaakie wspaniałe akcesoria, dla taaaakich wspaniałych ludzi! A tu taaaaaaki serwer padł :( No nie! Chyba wszystkie 1000osób punkt 20.00 pilnowało ich stronki :diabloti: Co za ironia losu. :([/QUOTE]
a ja już chciałam brać kredyt z banku :(

dobre niedrogie i moce obroże, dość ze sporą regulacją , to obroże firmy Nobby ... serio polecam dla właśnie psiaków schroniskowych. Wygodnie, mocne , ładne i tanie. Świetnie się piorą !!!

[IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551092_513829831976733_1337488004_n.jpg[/IMG]

ja kupowałam w zooexpress .... chyba ze 12 zł kosztowała

albo e-collarsy , Marta ma jeszcze chyba na zbyciu ;) też mają duży zakres regulacji i są wytrzymałe. I wygodne bardzo.
Mogą być jako zwykłe i zaciskowe ;)

Posted

nobby chyba :eviltong: tylko cienkie max 2,5cm ale mam w zologu mają świetne kolory i w tej cenie sa na prawde super.
tak samo maja świetne zabawki .

Posted

[quote name='gops']nobby chyba :eviltong: tylko cienkie max 2,5cm ale mam w zologu mają świetne kolory i w tej cenie sa na prawde super.
tak samo maja świetne zabawki .[/QUOTE]
Literówka mi się wkradła :eviltong:

Posted

Obroże najlepsze do schroniska i zdjęcie rasowego pesecka z rodofodem.. a feeee :diabloti: widać jak hodowcy oszczędzają na pieskach :evil_lol:

[URL]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551092_513829831976733_1337488004_n.jpg[/URL]

Posted

[quote name='Luzia']Obroże najlepsze do schroniska i zdjęcie rasowego pesecka z rodofodem.. a feeee :diabloti: widać jak hodowcy oszczędzają na pieskach :evil_lol:

[URL]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551092_513829831976733_1337488004_n.jpg[/URL][/QUOTE]
przepych normalnie ... skorzystam z Twojej rady , ja Ci też dziś doradziłam .. muszę tylko kawałek sznurka znaleźć , mogą być stare sznurówki ?

o tak będzie wyglądał w sznurówce ... bo ta to za bogata .. ze skóry i mosiądzu :shake:

[IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/293043_522935311066185_875749278_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Vectra']przepych normalnie ... skorzystam z Twojej rady , ja Ci też dziś doradziłam .. muszę tylko kawałek sznurka znaleźć , mogą być stare sznurówki ?

o tak będzie wyglądał w sznurówce ... bo ta to za bogata .. ze skóry i mosiądzu :shake:

[IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/293043_522935311066185_875749278_n.jpg[/IMG][/QUOTE]

Piękny! I te mięśnie, śliczny pies :iloveyou:

Posted

[quote name='AmeliaR']Powiem Wam, że możliwe jest, żeby każdy pies w schronisku miał swoją obrożę.
W Opolu aktualnie jest około 160 psów i każdy pies ma swoją obrożę :)
Co do Plaffy, to sama jestem ciekawa jakie będą ceny, baaardzo ciekawa :D[/QUOTE]

To zależy od wielu rzeczy, choćby liczebności boksów. U nas psów jest prawie 300, liczne boksy ogólne - nie ma szans na obrożę w większości przypadków.

Posted

W dużym zagęszczeniu psim , to chyba mocno niebezpieczne by miały obroże , prawda ?
Tak ruszyć wyobraźnią , to niezłe wypadki mogą się zdarzyć ...

Tak sobie myślałam , ciekawe czy to plaffy to nie ściema i tej strony i obroży nie uwidzimy :wink:

Mieczysław dziękuje za komplementy ;)

Posted

[quote name='Vectra']W dużym zagęszczeniu psim , to chyba mocno niebezpieczne by miały obroże , prawda ?
Tak ruszyć wyobraźnią , to niezłe wypadki mogą się zdarzyć ...

Tak sobie myślałam , ciekawe czy to plaffy to nie ściema i tej strony i obroży nie uwidzimy :wink:

Mieczysław dziękuje za komplementy ;)[/QUOTE]

Ano niebezpieczne, no ale wiele "pomagaczy" tego nie widzi, wydaje im się, że dobre schronisko = obroże na pieskach ;)

Też mam wątpliwości co do plaffy, jakoś dziwnie długo im schodzi :diabloti:

Posted

[quote name='LadyS']
Też mam wątpliwości co do plaffy, jakoś dziwnie długo im schodzi :diabloti:[/QUOTE]

Może serwer też byl chiński i teraz kombinują jak tu zebrać kase na porzadny? ;)

Posted

śmiałabym się jakby tak było z tym plaffy :lol:

a ja dzisiaj wyjęłam z szafy szelki skórzane które kupiłam z pół roku temu i o nich zapomniałam :evil_lol: dorobiłam dziurki dla młodego i są świetne (kupiłam za duże bo nie miałam wtedy psa ) .

Posted

[quote name='LadyS']Ano niebezpieczne, no ale wiele "pomagaczy" tego nie widzi, wydaje im się, że dobre schronisko = obroże na pieskach ;)

Też mam wątpliwości co do plaffy, jakoś dziwnie długo im schodzi :diabloti:[/QUOTE]
"Pomagaczem" nie jestem. Wolontariat od prawie półtorej roku, wizyty 5 razy w tygodniu, zajmuję się ASTami. Każdy pies ma obrożę, nie było niebezpiecznych wypadków. Fakt, większość psów siedzi osobno, ale nawet te, których w boksie jest 3 mają obróżki. Zgodzę się, że tam gdzie jest więcej psów to obroże mogą stwarzać zagrożenie. Mówię tylko, że jest to wykonane :)

Posted

[quote name='AmeliaR']"Pomagaczem" nie jestem. Wolontariat od prawie półtorej roku, wizyty 5 razy w tygodniu, zajmuję się ASTami. Każdy pies ma obrożę, nie było niebezpiecznych wypadków. Fakt, większość psów siedzi osobno, ale nawet te, których w boksie jest 3 mają obróżki. Zgodzę się, że tam gdzie jest więcej psów to obroże mogą stwarzać zagrożenie. Mówię tylko, że jest to wykonane :)[/QUOTE]

Jeśli boks zbiorowy ma 3 psy, to można powiedziec, że jest kameralny. W moim schronie boks zbiorowy ma powyżej 10 psów minimum.

Posted

a w tym kolo mnie boksem zbiorowym jest cale schronisko.. i okolo 150-200 psow razem

mnie tez to cale plaffy niezle ubawilo. Ale tak szczerze mowiac czekam na ten ich serwer bo jestem strasznie ciekawa cen :diabloti:

Posted

[COLOR=#000000][quote name='"Victoria"']Ale tak szczerze mowiac czekam na ten ich serwer bo jestem strasznie ciekawa cen[/COLOR][/quote]

Ja też :) Moim zdaniem przywalą ceny jak za rogza.

Posted

[quote name='gops']ja się dopiero zaczne śmiac jak walną ceny rogzowe a ludzie i tak będą kupować :lol:[/QUOTE]
wtedy raczej powinniśmy płakać :evil_lol:

ale będzie jak po jakimś czasie i my zaczniemy kupować :diabloti:
Na tą chwilę nie mam najmniejszego zamiaru żeby nie było xd