vege* Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Luzia']:obrazic: obiecałaś :eviltong: [/QUOTE] Napisałaś przecież, że to miało być przedostatni raz :eviltong: :evil_lol: Quote
Luzia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='vege*']Napisałaś przecież, że to miało być przedostatni raz :eviltong: :evil_lol:[/QUOTE] Zemszczę się :evilbat: I żebym nie dostała punktów za offa... hmmm co by tu wymyślić :???: już wiem... Z tym padnięciem serwera Plaffy to ściema, tak na prawdę nie zdążyli wszystkiego przygotować :diabloti: Quote
AmeliaR Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Powiem Wam, że możliwe jest, żeby każdy pies w schronisku miał swoją obrożę. W Opolu aktualnie jest około 160 psów i każdy pies ma swoją obrożę :) Co do Plaffy, to sama jestem ciekawa jakie będą ceny, baaardzo ciekawa :D Quote
Naklejka Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Ja do schroniska mam dwie obróżki, jedna jest mała, z wąskiej taśmy, druga pasuje na większe i duże psy i ma 2,5cm. Większość psów w naszym schronisku ma obroże ;) Quote
Talucha Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Nie sądzicie, że szelki za bardzo mu się wbijają w pachy? Pies mi się chyba jakoś... rozrósł :lol: I mnie to denerwuje, bo ani to nie wygląda, ani jemu nie jest zbyt wygodnie raczej. I się zastanawiam, czy lepiej ich nie sprzedać i zamówić nowe z DS. [IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/szele006.jpg[/IMG] Quote
Olson Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Talucha... Owszem, trochę się mu wbijają. Klata mu musiała urosnąć :D A co do plaffy... Siedzę i się śmieję. Taaaaaaaki event, taaaaaaakie otwarcie, taaaaaakie wspaniałe akcesoria, dla taaaakich wspaniałych ludzi! A tu taaaaaaki serwer padł :( No nie! Chyba wszystkie 1000osób punkt 20.00 pilnowało ich stronki :diabloti: Co za ironia losu. :( Quote
Vectra Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Olson']Talucha... Owszem, trochę się mu wbijają. Klata mu musiała urosnąć :D A co do plaffy... Siedzę i się śmieję. Taaaaaaaki event, taaaaaaakie otwarcie, taaaaaakie wspaniałe akcesoria, dla taaaakich wspaniałych ludzi! A tu taaaaaaki serwer padł :( No nie! Chyba wszystkie 1000osób punkt 20.00 pilnowało ich stronki :diabloti: Co za ironia losu. :([/QUOTE] a ja już chciałam brać kredyt z banku :( dobre niedrogie i moce obroże, dość ze sporą regulacją , to obroże firmy Nobby ... serio polecam dla właśnie psiaków schroniskowych. Wygodnie, mocne , ładne i tanie. Świetnie się piorą !!! [IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551092_513829831976733_1337488004_n.jpg[/IMG] ja kupowałam w zooexpress .... chyba ze 12 zł kosztowała albo e-collarsy , Marta ma jeszcze chyba na zbyciu ;) też mają duży zakres regulacji i są wytrzymałe. I wygodne bardzo. Mogą być jako zwykłe i zaciskowe ;) Quote
gops Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 nobby chyba :eviltong: tylko cienkie max 2,5cm ale mam w zologu mają świetne kolory i w tej cenie sa na prawde super. tak samo maja świetne zabawki . Quote
Vectra Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='gops']nobby chyba :eviltong: tylko cienkie max 2,5cm ale mam w zologu mają świetne kolory i w tej cenie sa na prawde super. tak samo maja świetne zabawki .[/QUOTE] Literówka mi się wkradła :eviltong: Quote
Luzia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Obroże najlepsze do schroniska i zdjęcie rasowego pesecka z rodofodem.. a feeee :diabloti: widać jak hodowcy oszczędzają na pieskach :evil_lol: [URL]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551092_513829831976733_1337488004_n.jpg[/URL] Quote
Vectra Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Luzia']Obroże najlepsze do schroniska i zdjęcie rasowego pesecka z rodofodem.. a feeee :diabloti: widać jak hodowcy oszczędzają na pieskach :evil_lol: [URL]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551092_513829831976733_1337488004_n.jpg[/URL][/QUOTE] przepych normalnie ... skorzystam z Twojej rady , ja Ci też dziś doradziłam .. muszę tylko kawałek sznurka znaleźć , mogą być stare sznurówki ? o tak będzie wyglądał w sznurówce ... bo ta to za bogata .. ze skóry i mosiądzu :shake: [IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/293043_522935311066185_875749278_n.jpg[/IMG] Quote
Luzia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Mi było by żal starych sznurówek, zawsze się mogą przydać :lol: nie lepszy sznurek od snopowiązałki? :razz: Fajne masz te staffiki :loveu: Quote
anostek Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='Vectra']przepych normalnie ... skorzystam z Twojej rady , ja Ci też dziś doradziłam .. muszę tylko kawałek sznurka znaleźć , mogą być stare sznurówki ? o tak będzie wyglądał w sznurówce ... bo ta to za bogata .. ze skóry i mosiądzu :shake: [IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/293043_522935311066185_875749278_n.jpg[/IMG][/QUOTE] Piękny! I te mięśnie, śliczny pies :iloveyou: Quote
LadyS Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='AmeliaR']Powiem Wam, że możliwe jest, żeby każdy pies w schronisku miał swoją obrożę. W Opolu aktualnie jest około 160 psów i każdy pies ma swoją obrożę :) Co do Plaffy, to sama jestem ciekawa jakie będą ceny, baaardzo ciekawa :D[/QUOTE] To zależy od wielu rzeczy, choćby liczebności boksów. U nas psów jest prawie 300, liczne boksy ogólne - nie ma szans na obrożę w większości przypadków. Quote
Vectra Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 W dużym zagęszczeniu psim , to chyba mocno niebezpieczne by miały obroże , prawda ? Tak ruszyć wyobraźnią , to niezłe wypadki mogą się zdarzyć ... Tak sobie myślałam , ciekawe czy to plaffy to nie ściema i tej strony i obroży nie uwidzimy :wink: Mieczysław dziękuje za komplementy ;) Quote
LadyS Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='Vectra']W dużym zagęszczeniu psim , to chyba mocno niebezpieczne by miały obroże , prawda ? Tak ruszyć wyobraźnią , to niezłe wypadki mogą się zdarzyć ... Tak sobie myślałam , ciekawe czy to plaffy to nie ściema i tej strony i obroży nie uwidzimy :wink: Mieczysław dziękuje za komplementy ;)[/QUOTE] Ano niebezpieczne, no ale wiele "pomagaczy" tego nie widzi, wydaje im się, że dobre schronisko = obroże na pieskach ;) Też mam wątpliwości co do plaffy, jakoś dziwnie długo im schodzi :diabloti: Quote
anostek Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='LadyS'] Też mam wątpliwości co do plaffy, jakoś dziwnie długo im schodzi :diabloti:[/QUOTE] Może serwer też byl chiński i teraz kombinują jak tu zebrać kase na porzadny? ;) Quote
gops Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 śmiałabym się jakby tak było z tym plaffy :lol: a ja dzisiaj wyjęłam z szafy szelki skórzane które kupiłam z pół roku temu i o nich zapomniałam :evil_lol: dorobiłam dziurki dla młodego i są świetne (kupiłam za duże bo nie miałam wtedy psa ) . Quote
AmeliaR Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='LadyS']Ano niebezpieczne, no ale wiele "pomagaczy" tego nie widzi, wydaje im się, że dobre schronisko = obroże na pieskach ;) Też mam wątpliwości co do plaffy, jakoś dziwnie długo im schodzi :diabloti:[/QUOTE] "Pomagaczem" nie jestem. Wolontariat od prawie półtorej roku, wizyty 5 razy w tygodniu, zajmuję się ASTami. Każdy pies ma obrożę, nie było niebezpiecznych wypadków. Fakt, większość psów siedzi osobno, ale nawet te, których w boksie jest 3 mają obróżki. Zgodzę się, że tam gdzie jest więcej psów to obroże mogą stwarzać zagrożenie. Mówię tylko, że jest to wykonane :) Quote
LadyS Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='AmeliaR']"Pomagaczem" nie jestem. Wolontariat od prawie półtorej roku, wizyty 5 razy w tygodniu, zajmuję się ASTami. Każdy pies ma obrożę, nie było niebezpiecznych wypadków. Fakt, większość psów siedzi osobno, ale nawet te, których w boksie jest 3 mają obróżki. Zgodzę się, że tam gdzie jest więcej psów to obroże mogą stwarzać zagrożenie. Mówię tylko, że jest to wykonane :)[/QUOTE] Jeśli boks zbiorowy ma 3 psy, to można powiedziec, że jest kameralny. W moim schronie boks zbiorowy ma powyżej 10 psów minimum. Quote
Victoria Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 a w tym kolo mnie boksem zbiorowym jest cale schronisko.. i okolo 150-200 psow razem mnie tez to cale plaffy niezle ubawilo. Ale tak szczerze mowiac czekam na ten ich serwer bo jestem strasznie ciekawa cen :diabloti: Quote
Olson Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [COLOR=#000000][quote name='"Victoria"']Ale tak szczerze mowiac czekam na ten ich serwer bo jestem strasznie ciekawa cen[/COLOR][/quote] Ja też :) Moim zdaniem przywalą ceny jak za rogza. Quote
gops Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 ja się dopiero zaczne śmiac jak walną ceny rogzowe a ludzie i tak będą kupować :lol: Quote
Victoria Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='gops']ja się dopiero zaczne śmiac jak walną ceny rogzowe a ludzie i tak będą kupować :lol:[/QUOTE] wtedy raczej powinniśmy płakać :evil_lol: ale będzie jak po jakimś czasie i my zaczniemy kupować :diabloti: Na tą chwilę nie mam najmniejszego zamiaru żeby nie było xd Quote
Monika i Max :) Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Za 1h mają otworzyć to całe plaffy :diabloti: Quote
Recommended Posts