Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gops']u mnie nie firmowe poszły 2 w krótkim czasie , kupiłam flexi i jest na lata.[/QUOTE]
U mnie jedna bezfirmówka poszła w chyba niecałe 2 tyg i to przy szczeniaku 5 mies :lol:

Posted

ja jestem oczywiscie za stosowaniem jak najbardziej ergonomicznych rozwiazan.
dlatego oczywiste dla mnie jest, ze jak ktos uzywa takiej smyczy codziennie, wyprowadza na niej psa na spacer itd, a dodatkowo ma np. psa, ktory na smyczy lubi sie ciagnac czy szarpac, to wiadomo, ze potrzebuje solidnej smyczy dla wygody wlasnej oraz psiej. nie mowiac juz o bezpieczenstwie.

ale moje psy nie laza na spacery na flexi.
smycz automatyczna sluzy tylko mojej starszej suce, kiedy wylazi sie wysikac. mlodszej nie zapinam na taka smycz, bo dla mnie tylko pies ladnie chodzacy na smyczy moze sobie na takiej lazic, bo rodzi zle nawyki.

ale nie ukrywam-milej mi by sie wyprowadzalo mloda na jakiejs ladnej smyczce.

moja 26 kg suka przez ponad miesiac chodzila na naszej gownianej smyczce na spacerki, kiedy miala kontuzje i smyczka nadal zyje.

Posted

[quote name='a_niusia']
moja 26 kg suka przez ponad miesiac chodzila na naszej gownianej smyczce na spacerki, kiedy miala kontuzje i smyczka nadal zyje.[/QUOTE]
nikt Ci nie każe zmieniać , tylko mówimy jak jest a skoro wiesz lepiej ;)

Posted

gops, ty chyba troche za powaznie niektore rzeczy bierzesz.

co wiem lepiej?
napisalam przeciez, ze mam gowniana smycz, ktora byla gratis do karmy pedigree i ma ona lekko ponad 20 lat.

co w zwiazku z tym wiem lepiej?

Posted

[quote name='a_niusia']gops, ty chyba troche za powaznie niektore rzeczy bierzesz.

co wiem lepiej?
napisalam przeciez, ze mam gowniana smycz, ktora byla gratis do karmy pedigree i ma ona lekko ponad 20 lat.

co w zwiazku z tym wiem lepiej?[/QUOTE]
skoro kilka osób tłumaczy że flexi są lepsze od bezfirmówek bo te się psują a Ty nadal piszesz że skoro Twoja 20lat wytrzymała itd ;)
tak jakby dla Ciebie to było nie ważne i brzmi to jakbyś uważała że po co kupić drogą flexi jak można mieć tanią bez firmówkę (co dla mnie jest zwyczajnie niebezpieczne dla psa).

Posted

w jaki sposob flexi uzywana tak jak moja w przypadku takiego psa jak moj moze stanowic niebezpieczenstwo dla psa?

i przy czym sie upieram? czy gdzies napisalam, ze moja smycz jest super? nie, jest gowniana.

Posted

[quote name='a_niusia']w jaki sposob flexi uzywana tak jak moja w przypadku takiego psa jak moj moze stanowic niebezpieczenstwo dla psa?

i przy czym sie upieram? czy gdzies napisalam, ze moja smycz jest super? nie, jest gowniana.[/QUOTE]
ale piszesz w taki sposób że ja to tak odebrałam ;) i pewnie nie tylko ja.
jest niebezpieczna bo może się zerwać co może zaowocować wpadnięciem psa pod koła samochodu np.

Posted

co konkretnie tak odebralas?

nie wiem, co np. twoj pies robi na flexi, ale moj tylko sobie spaceruje i wacha szukajac dogodnego miejsca, aby sie odlac. nie sadze, zeby przez to nawet moja smycz mogla sie zerwac. a nawet jesli...moja suka durna nie jest, juz z tego wyrosla. po prostu zamiast wpadac pod samochod wrocilaby przy nodze do domu:))

Posted

[quote name='a_niusia']co konkretnie tak odebralas?

nie wiem, co np. twoj pies robi na flexi, ale moj tylko sobie spaceruje i wacha szukajac dogodnego miejsca, aby sie odlac. nie sadze, zeby przez to nawet moja smycz mogla sie zerwac. a nawet jesli...moja suka durna nie jest, juz z tego wyrosla. po prostu zamiast wpadac pod samochod wrocilaby przy nodze do domu:))[/QUOTE]
odebrałam tak wszystko co do tej pory pisałaś o tej smyczy.
co do psa to tylko pozazdrościć , moja lubi pogonić sobie kotka/zajączka czy pieska więc nie wiem czy by wróciła jakby w tej sytuacji zerwała smycz.

Posted

wiesz co napisalam, ze mam stara, gowniana smycz pedigree, ktora obkleilam naklejakami hello kitty-odczytalas to jako zalety?

moja suka jest grzeczna na smyczy, calkowicie rozroznia, kiedy idziemy na spacer (na spacer nie chodzimy na flexi, bo po co), a kiedy idziemy sie tylko odlac. w sumie to flexi jest mi potrzebna po to, zeby nie blocic sobie butow na trawniku.
czasem tez biore ja na wystawy, zeby mogla sobie jakos bardziej pochodzic czy cos.

Posted

[quote name='a_niusia']wiesz co napisalam, ze mam stara, gowniana smycz pedigree, ktora obkleilam naklejakami hello kitty-odczytalas to jako zalety?

moja suka jest grzeczna na smyczy, calkowicie rozroznia, kiedy idziemy na spacer (na spacer nie chodzimy na flexi, bo po co), a kiedy idziemy sie tylko odlac. w sumie to flexi jest mi potrzebna po to, zeby nie blocic sobie butow na trawniku.
czasem tez biore ja na wystawy, zeby mogla sobie jakos bardziej pochodzic czy cos.[/QUOTE]
odebrałam posty mówiące o tym że trochę szkoda kasy na taka flexi jako że jest ona za droga a może nie warta ceny i podkreślanie tego "że moja smycz jeszcze żyję" jako zalete tej smyczy , a nóż widelec jaki Kowalski to przeczyta i zacznie wyprowadzać swojego agresywnego rotwailera na flippy do 50kg ;) możliwe że tylko ja to tak odebrałam .
no i tylko pozazdrościć psa w takim razie .

Posted

[quote name='a_niusia']ja jestem oczywiscie za stosowaniem jak najbardziej ergonomicznych rozwiazan.
dlatego oczywiste dla mnie jest, ze jak ktos uzywa takiej smyczy codziennie, wyprowadza na niej psa na spacer itd, a dodatkowo ma np. psa, ktory na smyczy lubi sie ciagnac czy szarpac, to wiadomo, ze potrzebuje solidnej smyczy dla wygody wlasnej oraz psiej. nie mowiac juz o bezpieczenstwie.

ale moje psy nie laza na spacery na flexi.
smycz automatyczna sluzy tylko mojej starszej suce, kiedy wylazi sie wysikac. mlodszej nie zapinam na taka smycz, bo dla mnie tylko pies ladnie chodzacy na smyczy moze sobie na takiej lazic, bo rodzi zle nawyki.

ale nie ukrywam-milej mi by sie wyprowadzalo mloda na jakiejs ladnej smyczce.

moja 26 kg suka przez ponad miesiac chodzila na naszej gownianej smyczce na spacerki, kiedy miala kontuzje i smyczka nadal zyje.[/QUOTE]

kurde mi sie wydaje, ze wypowiedzialam sie dosyc jasno.

ale jak nie to sorry.

Posted

tak zmieniając temat. :smile:
widzieliście nową zapowiedź corse ?
[url]http://furkidz.eu/environment/cache/images/300_300_productGfx_0275750510afb88acc066780898c4bbe.jpg[/url]
już widze Scooba w tym kolorze. :loveu:

Posted

[quote name='paulaa.']tak zmieniając temat. :smile:
widzieliście nową zapowiedź corse ?
[url]http://furkidz.eu/environment/cache/images/300_300_productGfx_0275750510afb88acc066780898c4bbe.jpg[/url]
już widze Scooba w tym kolorze. :loveu:[/QUOTE]

Właśnie to chciałam kupić jako pierwszą dla Neski :D

Posted

ja juz mam kropki hehehe
te rozowe. jestem ich fanka:)))

te obroze jak dla mnie maja jedna wade-sa takie sliczne, mile w dotyku, mieciutkie i dziewczyny tak slicznie w nich wygladaja, ze nie wiem jak zniose okres wodowania...

ja na pewno skusze sie jeszcze dwie:))) ale kurde!!! nie pozwole gnojom sie w nich kapac. tak samo teraz nie zakladam duzej jej slicznej obrozki w japonki, zeby sie nie ubrudzila:)))

teraz moje psy chodza w dublin dogach i po tym bialym widze, ze to dobry wyborzmywam z niego codziennie duzo syfu:))

Posted

[quote name='a_niusia']ja juz mam kropki hehehe
te rozowe. jestem ich fanka:)))

te obroze jak dla mnie maja jedna wade-sa takie sliczne, mile w dotyku, mieciutkie i dziewczyny tak slicznie w nich wygladaja, ze nie wiem jak zniose okres wodowania...

ja na pewno skusze sie jeszcze dwie:))) ale kurde!!! nie pozwole gnojom sie w nich kapac. tak samo teraz nie zakladam duzej jej slicznej obrozki w japonki, zeby sie nie ubrudzila:)))

teraz moje psy chodza w dublin dogach i po tym bialym widze, ze to dobry wyborzmywam z niego codziennie duzo syfu:))[/QUOTE]

No właśnie ja do tej pory miałam dla mojej same skórzane podszyte filcem, bo miała coś ze skórą po hiltonie... mam nadzieję, że obróżki Corse są miękkie...
A co jeszcze polecałybyście do czarnej sznupowej Neski ? :D

Posted

[quote name='a_niusia']wiesz co napisalam, ze mam stara, gowniana smycz pedigree, ktora obkleilam naklejakami hello kitty-odczytalas to jako zalety?

czasem tez biore ja na wystawy, zeby mogla sobie jakos bardziej pochodzic czy cos.[/QUOTE]

Dziewczyny, cisza! :evil_lol:

A_nusia - marsz do sklepu po Flexi:diabloti:, gwarantuję pełne zadowolenie, choćby właśnie ze względu na niebrudzenie butów, i to nie tylko blotem:lol:.

Posted

[quote name='paulaa.']Gdybym miała czernego psa, napewno wziełabym: [url]http://furkidz.eu/pl/p/Black-Elegance/93[/url] boska jest. :smile:[/QUOTE]
jedyny wzorek Corse który mi się naprawdę bardzo mocno podoba!

[quote name='Czekunia']Dziewczyny, cisza! :evil_lol:

A_nusia - marsz do sklepu po Flexi:diabloti:, gwarantuję pełne zadowolenie, choćby właśnie ze względu na niebrudzenie butów, i to nie tylko blotem:lol:.[/QUOTE]
toż my po cichu dyskutujemy :lol:

a ja czekam na wygrana obroże z ami playa szachownice .

Posted

[quote name='Czekunia']Dziewczyny, cisza! :evil_lol:

A_nusia - marsz do sklepu po Flexi:diabloti:, gwarantuję pełne zadowolenie, choćby właśnie ze względu na niebrudzenie butów, i to nie tylko blotem:lol:.[/QUOTE]

no wlasnie mowie, ze mam juz taka, ktora mi zapewnia czyste buty:)))
szkoda mi kasy na lepsza, powaznie.

Posted

[quote name='paulaa.']Gdybym miała czernego psa, napewno wziełabym: [URL]http://furkidz.eu/pl/p/Black-Elegance/93[/URL] boska jest. :smile:[/QUOTE]

Ja w życiu bym nie wzięła tej obroży dla ciemnego psa. Ja widzę ten wzorek na jasnym właśnie :)
Uwielbiam, jak odznaczające się obroże :)

Obróżka Iwana od Corse - ta: [URL]http://iv.pl/images/48444479076549011648.jpg[/URL] dziś pięknie przeżyła wodowanie, lecz był to pierwszy raz, a mój staruszek nie szaleje za bardzo. Chociaż dzisiaj pierwszy raz wszedł tak głęboko do wody, chyba się rozkręca :evil_lol:

Posted

[quote name='Marchewkowy']ale do bani że flexi do 35 kg jest tylko city krótka 2 m :/ taka by była idealna dla abi właśnie do 35 kg...[/QUOTE]

w jakim sensie nie ma? jest tasma do 35 kg...