brazowa1 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 ...jak szczurek własnie. Takie psy można znależć tylko na łańcuchach.Psy biegające luzem,włóczące się, łatwiej zdobywają pożywienie,tu coś ukradną,tu pod szkołą uproszą dzieci o kanapki,pogrzebią w śmietnikach.Psy łańcuchowe mogą liczyć tylko na to,co rzuci im właściciel. I takim sposobem Szczurek zamiast byc wielkim,okragłym, mocnym psem był chudziutk- jak szczurek właśnie.Stąd jego imie.W schronisku ma zawsze pełna miske jedzenia,aby mogł zapomniec o głodzie,powoli zaczyna docierac do zdziwionej szczurkowej główki,ze jedzenie to rzecz normalna,a nawet mozna zostawiać coś w misce. Psi fenomen polega na tym,ze mimo krzywd i tego co człowiek im zrobił- psy zawsze są gotowane zaufać ponownie.Szczurek nigdy nie przestał lubić ludzi.Wita się entuzjatycznie,jest pogodny,najwazniejszy jest dla niego człowiek i cały dzień spędza czekając na chwilę zainterresowania ze strony ludzi.Wobec ludzi łagodny,ale nie toleruje innych psów.Marzeniem byłby dom z terenem,bo Szczurek bardzo ciągnie na smyczy-jest młody,niewybiegany,silny. Szczurek ma 67 cm w kłębie,jest pięknym,dużym,mocno zbudowanym psem z domieszką molosa.Ma zawadijacki wyraz pyska ,ale swoja posturą potrafi wzbudzać respekt. Czekamy na dom,gdzie Szczurek stanie się tak pięknym psem,że aż trzeba będzie mu zmienić imię :) Adres: Dąbrówka Młyn 30 84-242 Luzino 607 540 557 w godzinach:10 - 17:00 w weekendy schronisko jest otwarte od 10 do 14 Mapka dojazdu na Dąbrówka - Schronisko dla bezdomnych zwierząt, w zakładce kontakt Quote
brazowa1 Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Najgorsze jest to,ze Szczurek jest piekielnie silny ,a zadna z nas nie jest na tyle herosem,aby wychodzić ze Szczurkiem na spacer :shake: Quote
pinkmoon Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 haha, genialne zdjęcia, zwłaszcza drugie i trzecie :loveu: Szczurek jest fajny, taki kontaktowy, przyjazny. Chociaz może lepiej zmienic mu to imie, nie wiem? Juz sie przyzwyczailam zeby tak na niego wołać :evil_lol: ale w sumie dla ludzi ktorzy patrza po ogloszeniach to moze byc malo zachecajace, jak myslisz? Quote
brazowa1 Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 no jasne :lol: może Szczurosław? zaraz,zaraz,a kto tego szczurka wymyslił? Czy to nie Ty własnie? Quote
pinkmoon Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 ale ja miałam swoje powody :cool3: i to miało być imię robocze, schroniskowe, bo inaczej nikt nie wiedział o którego psa mi chodzi :lol: tak samo było biały szmaciarz na ojka, czarny gnojek na tego kolegę Playboya, ja po prostu tak sobie gadam a wy zaraz imiona i imiona :evil_lol::evil_lol: Quote
Betbet Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 buahahah Szczurek...bylam pewna ze to jakis zabiedzony jamnik w schronisku. wchodzę, patrzę a to kurde potężny zwierz;) Quote
brazowa1 Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 i własnie o to chodzi:) dlatego to imie tak mu pasuje-na zasadzie kontrastu:) Quote
Fiks Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Dla Pana Szczurosława: allegro, alegratka, gumtree, cafeanimal.pl, adopcje.org, kupiepsa.pl, wejherowo.olx.pl, e-zwierzak.pl Quote
pinkmoon Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Z panem Szczurosławkiem (może w skrócie Sławek :loveu:) trzeba się wybrać niedługo, bo dawno nie wychodził. Ale jak dalej będzie taki koniec świata jak dzisiaj, to chyba szybko to nie nastąpi :roll: Quote
Fiks Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 pinkmoon napisał(a):Ale jak dalej będzie taki koniec świata jak dzisiaj, to chyba szybko to nie nastąpi :roll: Nie wiem jak to jutro będzie :shake: Quote
pinkmoon Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Właśnie też się zastanawiam :roll: zobaczymy rano jak jest i się wtedy zdzwonimy. W ogóle zastanawiam się czy w schronisku wszystko w porządku, czy nie ma żadnych szkód po tych huraganach, czy nic tam nie zalało, jakieś zwalone drzewa czy coś... Quote
zenobiusz flores Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Jaki sympatyczny i inteligentny pies ! 3majcie sie, dziewczyny, mam nadzieje, ze wszystko w porzadku ? :shake: Quote
brazowa1 Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Wszystko w porządku,nie martwcie sie:) tylko w nocy odcieło prąd.Ale juz wrócił. Quote
Fiks Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Uff, cieszę się, że w schronie wszystko dobrze. Quote
zenobiusz flores Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 No to ok . :multi: Nieciekawie wygladalo ........ Quote
pinkmoon Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Szczurek był dzisiaj na wybiegu, coraz bardziej podoba mi się ten pies :) Quote
zenobiusz flores Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Ach, slodziak ! Zeby tak ktos go wypatrzyl ......:niewiem: Quote
pinkmoon Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Nawet nie można powiedzieć że daleko, bo tego domu nawet na horyzoncie nie widać :-( Quote
obraczus87 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Przepraszam za OT. Pilnie sunia potrzebuje każdej złotówki.. kiedyś była wesoła, a teraz traci blask w oczach...mamy DT, ale brak kasy. POMÓŻCIE!!!! Najpierw cudem ocalona od smierci w przechowalni wołomińskiej, a teraz gaśnie w oczach................. nie pozwólmy Jej na to! Każda złotówka na wagę złota! http://www.dogomania.pl/forum/f1161/gasnie-w-oczach-lady-przetrwala-pseudo-schronisko-u-klamki-146880/ Quote
pinkmoon Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Leje czy nie, pamiętamy o Szczurku! Był na wybiegu z nami wczoraj, jutro też pójdzie. To taki kochany psiak, bardzo go lubię. tyle w nim radości, mimo wszystko... :) Quote
Recommended Posts