Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

...jak szczurek własnie.
Takie psy można znależć tylko na łańcuchach.Psy biegające luzem,włóczące się, łatwiej zdobywają pożywienie,tu coś ukradną,tu pod szkołą uproszą dzieci o kanapki,pogrzebią w śmietnikach.Psy łańcuchowe mogą liczyć tylko na to,co rzuci im właściciel.

I takim sposobem Szczurek zamiast byc wielkim,okragłym, mocnym psem był chudziutk- jak szczurek właśnie.Stąd jego imie.W schronisku ma zawsze pełna miske jedzenia,aby mogł zapomniec o głodzie,powoli zaczyna docierac do zdziwionej szczurkowej główki,ze jedzenie to rzecz normalna,a nawet mozna zostawiać coś w misce.

Psi fenomen polega na tym,ze mimo krzywd i tego co człowiek im zrobił- psy zawsze są gotowane zaufać ponownie.Szczurek nigdy nie przestał lubić ludzi.Wita się entuzjatycznie,jest pogodny,najwazniejszy jest dla niego człowiek i cały dzień spędza czekając na chwilę zainterresowania ze strony ludzi.Wobec ludzi łagodny,ale nie toleruje innych psów.Marzeniem byłby dom z terenem,bo Szczurek bardzo ciągnie na smyczy-jest młody,niewybiegany,silny.

Szczurek ma 67 cm w kłębie,jest pięknym,dużym,mocno zbudowanym psem z domieszką molosa.Ma zawadijacki wyraz pyska ,ale swoja posturą potrafi wzbudzać respekt.

Czekamy na dom,gdzie Szczurek stanie się tak pięknym psem,że aż trzeba będzie mu zmienić imię :)

Adres:
Dąbrówka Młyn 30
84-242 Luzino

607 540 557
w godzinach:10 - 17:00
w weekendy schronisko jest otwarte od 10 do 14

Mapka dojazdu na Dąbrówka - Schronisko dla bezdomnych zwierząt, w zakładce kontakt

Posted

haha, genialne zdjęcia, zwłaszcza drugie i trzecie :loveu:

Szczurek jest fajny, taki kontaktowy, przyjazny. Chociaz może lepiej zmienic mu to imie, nie wiem? Juz sie przyzwyczailam zeby tak na niego wołać :evil_lol: ale w sumie dla ludzi ktorzy patrza po ogloszeniach to moze byc malo zachecajace, jak myslisz?

Posted

ale ja miałam swoje powody :cool3:

i to miało być imię robocze, schroniskowe, bo inaczej nikt nie wiedział o którego psa mi chodzi :lol: tak samo było biały szmaciarz na ojka, czarny gnojek na tego kolegę Playboya, ja po prostu tak sobie gadam a wy zaraz imiona i imiona :evil_lol::evil_lol:

Posted

Z panem Szczurosławkiem (może w skrócie Sławek :loveu:) trzeba się wybrać niedługo, bo dawno nie wychodził.
Ale jak dalej będzie taki koniec świata jak dzisiaj, to chyba szybko to nie nastąpi :roll:

Posted

pinkmoon napisał(a):
Ale jak dalej będzie taki koniec świata jak dzisiaj, to chyba szybko to nie nastąpi :roll:

Nie wiem jak to jutro będzie :shake:

Posted

Właśnie też się zastanawiam :roll: zobaczymy rano jak jest i się wtedy zdzwonimy.

W ogóle zastanawiam się czy w schronisku wszystko w porządku, czy nie ma żadnych szkód po tych huraganach, czy nic tam nie zalało, jakieś zwalone drzewa czy coś...

Posted

Przepraszam za OT. Pilnie sunia potrzebuje każdej złotówki.. kiedyś była wesoła, a teraz traci blask w oczach...mamy DT, ale brak kasy. POMÓŻCIE!!!! Najpierw cudem ocalona od smierci w przechowalni wołomińskiej, a teraz gaśnie w oczach................. nie pozwólmy Jej na to! Każda złotówka na wagę złota!
http://www.dogomania.pl/forum/f1161/gasnie-w-oczach-lady-przetrwala-pseudo-schronisko-u-klamki-146880/