Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:lol: [B]Polcia[/B] mi godz. 14:00 pasuje.
Fredek wcina śmieci ciągle? Dajesz mu żwacze? Podobno baardzo pomaga. Nasza Lina często je wcina ale nie wiem czy nie je śmieci, my chodzimy z nią luzem po takich odludziach, że jest tam czysto, nie ma ludzi nie ma brudu :razz:

Co do podróży do lotniskowego lasu, to my na pewno przyjedziemy autem. Wjazd jest od ul. Maratońskiej. Trzeba minąć takie nowe Centrum Handlowe ("Retkinia" chyba nie pamiętam nazwy ) a następnie skręcić w lewo i jechać do ul. Pienistej. Tuż po skręcie będą tory kolejowe a po lewej stronie ciągną się zielone rury.
Jak dojechać komunikacją miejską, nie wiem :roll:

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Polcia']

[B]ty_kwa [/B]a co z Wami? Może też się skusicie na bostonkowe spotkanie?[/QUOTE]

Polciu! Bardzo dziękujemy za pamięć :-) Propozycja jest ogromnie kusząca, ale niestety odległość też spooora :-( około 300 km w jedną stronę..... Chyba się nie zdecydujemy.

Posted

[QUOTE] Polciu! Bardzo dziękujemy za pamięć [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Propozycja jest ogromnie kusząca, ale niestety odległość też spooora [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] około 300 km w jedną stronę..... Chyba się nie zdecydujemy. [/QUOTE]szkoda :placz: myślałam, że w końcu będę mogła się Wam odwdzięczyć za styczniową przesyłkę. ale może kiedyś nadarzy się okazja :razz:

[QUOTE]Co do podróży do lotniskowego lasu, to my na pewno przyjedziemy autem. Wjazd jest od ul. Maratońskiej. Trzeba minąć takie nowe Centrum Handlowe ("Retkinia" chyba nie pamiętam nazwy ) a następnie skręcić w lewo i jechać do ul. Pienistej. Tuż po skręcie będą tory kolejowe a po lewej stronie ciągną się zielone rury.
Jak dojechać komunikacją miejską, nie wiem [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG][/QUOTE] ooooooo to już chyba wiem gdzie to jest. :evil_lol: My też tam mięliśmy jedne z zajęć z JB.

a Miba się odzywała?

Posted

Cześć :)
Nareszcie mi się udało!!!
Oj zaglądałam na to nasze forum od ponad tygodnia i ciągle mnie "wyrzucało" (błąd jakiejś aplikacji), wchodziłam na stronę, ale nie mogłam otworzyć żadnego wątku.
Wchodzę teraz przez M.Firefox i widzę, że jest OK.
Rozumiem, że termin 27/06 godz. 14.00 zostaje, jeśli tak, to my się meldujemy, mimo że nie mam pojęcia gdzie to jest;)
Dziękuję, że o nas pamiętałyście :)

Posted

Ooooo [B]Miba[/B] :multi: Witamy! W koooońcu.... ale rehabilitujesz swoją długą nieobecność uczestnictwem w naszym spotkaniu ;)
Noo dla takiej ekipy można już wyciągać grilla. Pogoda zapowiada się super. 24 stopnie i słoneczko, zero deszczu :cool1:

Mam nadzieję, że jeszcze się ktoś zgłosi :cool3:

Posted

[B]ojsterek [/B]to jak chcesz urządzić grilla to może zarządź kto co ma przynieść :cool3:

My z Mibą będziemy trochę wcześniej. Mam nadzieję tylko, że to jest to miejsce o którym myślę :roll:
tam trzeba przejechać przez tory i jest parking tak?

Posted

Co mamy przynieść?
Mia oszaleje z radości, stado bostonów i jedzenie w jednym ;)
Ojsterek, dopiero zobaczysz co to jest ADHD :diabloti:

Posted

Hej dziewczyny!

Będę musiała dojechać do Łodzi pociągiem :( czy będziecie może przejeżdżać w pobliżu dworca pkp i mogłabym się z Wami zabrać? Nie znam Łodzi i nie wiem, jak dotrzeć w umówione miejsce... Co do godziny przyjazdu, to mogę być na miejscu o 12.30, 12.50 lub 14.30 ;) Jeśli ktos byłby tak miły, to bardzo proszę o kontakt na priv (odpiszę wieczorem).

Posted

Heeej!

Ale się cieszę, że będziecie :multi: [B]dylogia [/B]a na jakim dworcu lądujesz? Łódź Kaliska?

Co do prowiantu na jutro, przepraszam, że dopiero teraz piszę ale już myślałam, że grill nie wypali. Mój mąż się wykruszył, ma ważne spotkanie motorowe :angryy: więc nie miałby kto tachać naszego dość dużego grilla i nie miałabym większego autka, przyjadę czerwonym cienkim więc w razie czego można szukać takiego auta ;) No ale do rzeczy, znalazłam dziś w markecie taki malutki grill i myślę, że nam wystarczy. Zmieści się na nim jakieś 6-7 kiełbasek jednocześnie.

Tak więc ja na jutro zabieram grilla i węgiel do tego mam 9 kaszanek i dużą porcję chleba tostowego. Niestety nie mam żadnych papierowych talerzyków ale może uda mi się zorganizować. Wezmę też ketchup, musztardę.

Jeśli ktoś jest chętny :p to brakuje nam kiełbasek i może jakiegoś picia ale to pewnie każdy i tak weźmie jakąś wodę dla siebie i dla psiaków. Nie chciałabym aby jedna osoba się musiała zobowiązywać do dostarczenia 5 litrowego baniaka :lol:

Do auta zapakuję też 1 koc ale nie wiem czy będzie sens go rozkładać, psy nam go zadepczą. Ja będę możliwie wcześniej na miejscu aby zaklepać nam drewniany stolik :cool3: Ok, uciekam teraz z Liną na rower. Dziś jej pierwsza wyprawa w rowerowym koszyku, mam nadzieję, że obędzie się bez kontuzji. :roll:

Posted

[quote name='dylogia']Przez Kaliską te pociągi nie jadą, mogę wysiąść w Łodzi Fabrycznej lub Łódź Widzew.[/QUOTE]

[B]dylogia [/B]to chyba najlepiej wysiąść na Łodzi Fabrycznej, bo to w Centrum miasta. Do tego naszego psiego parku jest i tak spory kawałek. Ja mieszkam jeszcze dalej za parkiem, prawie przy Pabianicach, na samym krańcu Łodzi więc mam do centrum dość daleko. Może [B]Polcia[/B] lub [B]Miba[/B] miałyby jakąś możliwość aby Cię zgarnąć, mam nadzieję że zajrzą jeszcze dziś na forum. Ostatecznie spróbuję zapytać znajomych, którzy może też wpadną. Coś wymyślimy :)

Dorzucam jeszcze fotkę z dzisiejszej wyprawy. Lince chyba się podobało w koszyku, choć zdecydowanie większa frajda to bieganie przy rowerach. Dwa razy mi wyskoczyła z koszyka ale wiszenie na szelkach głową w dół w ogóle nie zrobiło na niej wrażenia, ech ten psiór :evil_lol: Teraz chrapie i regeneruje siły na jutro.

[IMG]http://c33.grono.net/222/156/gallery-99860984-500x500.jpg[/IMG]

Posted

Hej!

My przywieziemy kaszanke, kiełbaski, bekon, chleb i coś na słodko dla odmiany:roll:
Talerzyki, widelce i kubki także dostarczymy :razz: a baniak wody? oczywiście, nie ma sprawy :lol:

Pozdrawiam!

Posted

[B]dodus[/B] hehe, fajnie :) Szczególnie z tych talerzyków się cieszę, bo już się miałam do auta pakować i do Ikeii jechać a po tych rowerach ledwo siedzę :mdleje:

Acha i nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia Lilli :icon_roc: pochwalcie się pociechą :D i koniecznie załóżcie galerię :razz:

Posted

[quote name='dylogia']Hej dziewczyny!

Będę musiała dojechać do Łodzi pociągiem :( czy będziecie może przejeżdżać w pobliżu dworca pkp i mogłabym się z Wami zabrać? Nie znam Łodzi i nie wiem, jak dotrzeć w umówione miejsce... Co do godziny przyjazdu, to mogę być na miejscu o 12.30, 12.50 lub 14.30 ;) Jeśli ktos byłby tak miły, to bardzo proszę o kontakt na priv (odpiszę wieczorem).[/QUOTE]

no to zgłaszamy się na ochotnika :)
zgarniemy Cię z dworca. Jedź tak żebyś była tym pociągiem 12.50 :) po drodze zabierzemy jeszcze Mibę :) na priv wyślę Ci nr telefonu jakby się coś zmieniło to daj znać. Tylko nie wiem jak będzie z drogą powrotną. Najprawdopodobniej będziemy wracać autobusem ale znowu we trzy więc nie będzie tak źle :evil_lol: Zobaczymy.

Swoją drogą trzy bostony w jednym samochodzie... :crazyeye:
Damy radę :evil_lol:

ojsterek to jest tutaj [url]http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,22,19.43780,51.75280?l=d37d4962f55ffe50#targeo-top[/url]
bo mojemu kierowcy się spieszy później i nie będzie miał czasu kluczyć ;))

Posted

My zabieramy kiełbaski i pieczywo.
Polcia, do Fabrycznego mam bliżej, więc ustalmy, że się tam spotkamy o 12.50 i w komplecie pojedziemy na miejsce (o ile nie zwariujemy z 3 psami w samochodzie :lol:).

Posted

No to do zobaczenia na dworcu Fabrycznym.
Kieruj się w stronę parkingu, na wprost peronów. Postaram się być na peronie ale.... czasami różnie bywa :)
to do jutra :)

Posted

[quote name='Polcia']ojsterek to jest tutaj [URL]http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,22,19.43780,51.75280?l=d37d4962f55ffe50#targeo-top[/URL]
bo mojemu kierowcy się spieszy później i nie będzie miał czasu kluczyć ;))[/QUOTE]
[B]Polcia [/B]to trochę w innym miejscu. Trzeba wcześniej skręcić, w PŁOCKA - FRANCISZKA a później w prawo w PIENISTĄ -> ZAMIEJSKĄ
Najlepiej zaparkować w tym miejscu:
[URL]http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=%A3%F3d%BC,+gen.+Maczka+35&Submit=Szukaj&long=19.3830467&lat=51.728472&type=3&scale=1a&svActive=false[/URL]
Widać tu białe auto zaparkowane przed przewróconym pniem drzewa tuż obok jeziorka. Po zakręceniu w Zamiejską trzeba jechać wzdłuż lasu aż po prawej stronie będzie taki piaszczysty wjazd i już z ulicy widać tą kłodę :D

Tutaj link do właściwego miejsca na Mapie Polski:
[url]http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,22,19.42244,51.73552?l=c9a3d5593d51fb79[/url]
W razie czego wyjdę z Liną na ulicę i będę służyć za znak drogowy ;)

[B]dylogia [/B]Tak, po drodze do naszego parku będzie tak a'la supermarket Centrum Handlowe Retkinia, nie da się nie zauważyć.

Posted

Heej Bostonmaniacy :lol:

Dopiero domyłam nogi :razz: i zabieram się za oglądanie zdjęć choć muszę przyznać, że jestem nie mniej wykończona niż Lina, która po wejściu do domu przywitała się z "panciem" i od razu poszła na swoje posłanko spać :p

Bardzo dziękuję wszystkim za spotkanie :Rose: Było super, psy chyba też zadowolone myślę więc, że możemy to powtórzyć i jeszcze tego lata zorganizować kolejny zjazd. Może uda się przyjechać też innym :)

P.S. Dopiero w domu uświadomiłam sobie, że nie wyciągnęłam z plecaka musztardy i ketchupu :wallbash:

P.S. 2 [B]dodus [/B]Linka była z nami nad morzem, gdy miała 3 miesiące :D

Posted

My również dziękujemy za spotkanie i mam nadzieję, że niedługo znów się spotkamy :)
Mia wróciła do swoich naturalych kolorów (w czasie kąpieli spała na stojąco ;)) i pochrapuje słodko :)
Pozdrawiam serdecznie