ty_kwa Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Dziękuję administracji za stworzenie bostonowego podforum!! :multi: Łatwiej będzie się teraz poruszać wśród "łaciatych" wątków. P.S. Zapraszam do uaktualnionej galerii Dina!! ;) Quote
misiaczek Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 [COLOR=Green][B]W związku z tym,że bostonki dostały własne podforum,rozbiłam duży wątek na drobniejsze.Posty,które w nim pozostały mogą się wydawać troszkę bez sensu ;). Tytuły galerii,oczywiście możecie zmienić. Z tego wątku zrobię offa.Będzie służył do rozmów o wszystkim i o niczym Aaa...zapomniałam dodać,ze jeszcze dostaniecie dział "Wystawy" i "Zdrowie" Pozdrawiam. [/B][/COLOR] Quote
Joanna_B. Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Fantastycznie, forum o Bostonkach coraz bardziej się rozwija.:sweetCyb: Quote
bonita Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 [B][I][COLOR=blue]Ale fajnie, fenkju Misiaczku :loveu:[/COLOR][/I][/B] Quote
ojsterek Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Suuuperowo :lol: W końcu się doczekaliśmy :cool3: Quote
dece Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Witam:lol: Nie bardzo wiedziałem, gdzie o tym napisać, więc może tutaj... Chciałem w galerii napisać temat o moim pupilu, ale coś mi nie wychodzi... Ciągle pokazuje mi się info..., że mam się zalogować. Loguję się, i znów to samo... O co tu chodzi?:hmmmm: Quote
ojsterek Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [B]dece[/B] - musisz podpytać moderatora. Ja zaraz spróbuję dorzucić Linkowe fotki, zobaczę czy u mnie nie będzie problemu. My za godzinę jedziemy na kolejne zajęcia psiego przedszkola. Trzymajcie kciuki aby był jakiś postęp :roll: Quote
misiaczek Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='dece']Witam:lol: Nie bardzo wiedziałem, gdzie o tym napisać, więc może tutaj... Chciałem w galerii napisać temat o moim pupilu, ale coś mi nie wychodzi... Ciągle pokazuje mi się info..., że mam się zalogować. Loguję się, i znów to samo... O co tu chodzi?:hmmmm:[/quote] Hmm...skoro napisałeś tego posta,znaczy że jesteś zalogowany. Może kontynuuj galerię w tym temacie a ja przeniosę go do odpowiedniego działu. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1218/nowi-goscie-na-bostonowym-forum-148486/[/URL] Pasuje idealnie.Przedstawiłeś siebie i swojego pieska a teraz czas na foty ;).Tytuł można zmienić,jeśli będziesz chciał. Aaa...zapomniałabym.Prosisz tam o instrukcje wstawiania fotek: [quote name='dace']Chciałbym wstawić kilka fotek, ale jak to zrobić?[/quote] Proszę,oto ona: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/8359596-post26.html[/URL] Quote
dece Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 No tak, ale wtedy to jest za pomocą linków...:lookarou: A ja bym chciał, żeby te zdjęcia od razu były widoczne:hmmmm: Quote
ty_kwa Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Musisz wkleić odpowiedniego linka -tego, ktory kończy się rozszerzeniem *.jpg I tak jeśli chodzi o Imageshack.us jest to pierwszy link od góry ;) Powodzenia!! Quote
misiaczek Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [B][COLOR=Green]dece... w instrukcji jest zaznaczone,którego linka masz wkleić aby pokazały sie zdjęcia ;). Mam do Was ogromną prośbę. Zakładajcie nowe wątki na dany temat. Chcieliście własne podforum i to od Was zależy czy będzie przejrzyste i czytelne. Dzisiaj wydzieliłam temat światówki z tematu krajówki w Rybniku. Wczoraj czy przedwczoraj temat szkolenia z offa.A teraz widzę,ze na wydzielonym "szkoleniu" piszecie o chorych stawach. Jeszcze raz proszę...jeden wątek=jeden temat. Pozdrawiam [/COLOR][/B][B][COLOR=Green]:).[/COLOR][/B] Quote
ty_kwa Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Postaramy się o tym pamiętać! na pewno z czasem bedzie nam wychodzić coraz lepiej, a póki co-dobrze, że ktoś nad tym wszystkim czuwa :lol: Quote
Polcia Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Nie bardzo wiem gdzie to przypiąć więc wczepię się tu :) Miba a co u Ciebie i Mii? Gdzie Ty się podziewasz jak Cię nie ma ;) Czekamy na Was :lol: Quote
ojsterek Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Podczepiam się pod pytanie [B]Polci[/B] :roll: Quote
Miba Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 No to jesteśmy :) (Polcia, Ojsterek, dziękuję za pamięć) Ależ tu się pozmieniało i nowych bostonków przybyło :lol: Mia jakoś nie może zrozumieć, że nie mieszka w pięknej krainie, gdzie zawsze jest ciepło i świeci słońce. Wyjście na dwór kiedy pada i do tego jest zimno, graniczy z cudem. Tak się bidulka uparła, że nie będzie wychodzić w taką pogodę, że miała prawie wypisane na pysiu "wytrzymam do wiosny" :shake: Podobnie jak Wy mam problem z kupnem ubranka dla małej i na razie Mia biega w rękawach z naszych swetrów przerobionych na tymczasowe kubraczki. Spacerki coraz krótsze, diabliczka nie ma się gdzie wyszaleć, więc energia znajduje ujście w domu i zabawy nigdy dość (oczywiście dla niej :evil_lol:). Quote
panienkabubu Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 No to czekamy na dział wystawy, bo będzie co uzupełniać, skoro tylu dogomaniaków chce zacząć wystawiać :cool3: Quote
Joanna_B. Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Witam Ja tak zupełnie z innej beczki, jeżeli jesteście zainteresowani filmikiem o Boston Terrierach :iloveyou:to jest w środę 21 października, na AP o 15:00. A tak na marginesie codziennie o tej porze jest odcinek o innej rasie:cool3:, polecam. Pozdrawiam gorąco. Quote
ojsterek Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [B]Joanna[/B] dzięki za namiar na filmik, ustawię sobie dziś nagrywanie, na wypadek gdybym miała zapomnieć :angryy: [B]Miba[/B] - no w końcuuuuuuu jesteś :lol: A co do tych humorków pogodowych to również dobrze to znam. Lina potrafi drapnąć w balkon aby jej drzwi otworzyć, po czym robi 3 kroki na zewnątrz i zawraca i trzęsie pupą, bo jest brrrry i ona sikać nie będzie. Czasem ze 3 razy muszę podchodzić do drzwi i panience otwierać aby się w końcu zdecydowała. Nie chcę jej na siłę wypychać bo już się w ogóle zniechęci i gotowa jeszcze siusiać w domu. A tak w ogóle to mój przyszły mąż wyjeżdża dziś w delegację więc ja i Lincia mamy wolną chatę więc bostonowych miłośników zapraszam na herbatę ;) [B]Miba[/B], [B]Polcia[/B] jeśli macie ochotę zapraszam, obowiązkowo z pieskami :lol: Dajcie znać na PW czy piszecie się na kolejne spotkanko. Niedaleko mnie jest mały las więc jeśli pogoda będzie lepsza możemy się przejść a jeśli będzie kiepsko, to psy mogą poszaleć w naszym ogródku a my pooglądamy je z okna z kubkiem gorącej kawy, herbaty, czekolady etc. ;) Quote
ty_kwa Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Nie jest to wprawdzie Animal Planet (PL) ale... [URL="http://www.youtube.com/watch?v=G3dWns5n21s"]YouTube - Boston Terrier[/URL] Pozdrawiam Quote
kamill_ek Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 a moze ktos ma mozliwosc nagrania i rzucenia tego w net, bo tez niebardzo mam mozliwosc zobaczenia tego w srode:placz: Quote
Polcia Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 [quote name='kamill_ek']a moze ktos ma mozliwosc nagrania i rzucenia tego w net, bo tez niebardzo mam mozliwosc zobaczenia tego w srode:placz:[/QUOTE] Podczepiam się pod "braciną" prośbę o tej godzinie to ja jestem w przedszkolu po Zuzkę :) Quote
ojsterek Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Ja nastawiłam nagrywanie w domu ale zrobiłam to pierwszy raz w życiu więc nie wiem czy się uda. No i nagrywam na dekoder a nie wiem czy można z niego coś ściągnąć, z tego co wiem to nie bardzo ale jeszcze się upewnię. Quote
ojsterek Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Filmiku nie mogę zrzucić na komputer ale wrzucę zasłyszane w nim ciekawostki: - Nie jest to buldog i nie jest to terier, jest to po prostu „bostończyk” - Ciekawy tekst ;) „Ten pies składa się z kwadratów. Pies który jest najbardziej kwadratowy będzie wygrywał wystawy” - Rasa ta była b. popularna w latach 30’. Ponieważ Bostony świetnie uczyły się sztuczek, występowały wtedy w cyrkach. - Bostony marzną, nie lubią zimna i nie nadają się do trzymania na zewnątrz. - Uwielbiają się bawić i będą się bawić tak długo jak tylko masz ochotę. (To znamy chyba z autopsji) - Jedna z właścicielek w tym filmie maluje swojej Bostonce pazury na wściekło-różowy kolor i karmi ją lodami! Dokument wyglądał na dosyć stary, jak z późnych lat 80’. Kobiety mają szaloną trwałą, dzieci w kolorowych dresach i adidasach typu „air” a faceci noszą zegarki casio, te takie pierwsze ;] Podsumowując wydźwięk dokumentu jest taki: Boston Terrier posiada niewyczerpane zapasy miłości, uwielbia sprawiać radość właścicielowi i jest wspaniałym pocieszycielem, jest kimś dla kogo warto żyć, jednym słowem jest to najlepsza rasa pod słońcem. Ja się pod tym podpisuję :D I dorzucam moją kochaną Bostonkę, która od dwóch dni jeździ ze mną do pracy i jest wyjątkowo grzeczna przez co pękam z dumy i mocno wierzę, że nasza praca i przedszkole dają efekty :cool3: [IMG]http://b62.grono.net/30/208/gallery-87640221-500x500.jpg[/IMG] [IMG]http://c0.grono.net/7/134/gallery-87640224-500x500.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts