Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję administracji za stworzenie bostonowego podforum!! :multi:
Łatwiej będzie się teraz poruszać wśród "łaciatych" wątków.

P.S. Zapraszam do uaktualnionej galerii Dina!! ;)

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=Green][B]W związku z tym,że bostonki dostały własne podforum,rozbiłam duży wątek na drobniejsze.Posty,które w nim pozostały mogą się wydawać troszkę bez sensu ;).
Tytuły galerii,oczywiście możecie zmienić.
Z tego wątku zrobię offa.Będzie służył do rozmów o wszystkim i o niczym
Aaa...zapomniałam dodać,ze jeszcze dostaniecie dział "Wystawy" i "Zdrowie"
Pozdrawiam.
[/B][/COLOR]

Posted

Witam:lol:
Nie bardzo wiedziałem, gdzie o tym napisać, więc może tutaj... Chciałem w galerii napisać temat o moim pupilu, ale coś mi nie wychodzi... Ciągle pokazuje mi się info..., że mam się zalogować. Loguję się, i znów to samo... O co tu chodzi?:hmmmm:

Posted

[B]dece[/B] - musisz podpytać moderatora. Ja zaraz spróbuję dorzucić Linkowe fotki, zobaczę czy u mnie nie będzie problemu.

My za godzinę jedziemy na kolejne zajęcia psiego przedszkola. Trzymajcie kciuki aby był jakiś postęp :roll:

Posted

[quote name='dece']Witam:lol:
Nie bardzo wiedziałem, gdzie o tym napisać, więc może tutaj... Chciałem w galerii napisać temat o moim pupilu, ale coś mi nie wychodzi... Ciągle pokazuje mi się info..., że mam się zalogować. Loguję się, i znów to samo... O co tu chodzi?:hmmmm:[/quote]
Hmm...skoro napisałeś tego posta,znaczy że jesteś zalogowany.
Może kontynuuj galerię w tym temacie a ja przeniosę go do odpowiedniego działu.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1218/nowi-goscie-na-bostonowym-forum-148486/[/URL]
Pasuje idealnie.Przedstawiłeś siebie i swojego pieska a teraz czas na foty ;).Tytuł można zmienić,jeśli będziesz chciał.

Aaa...zapomniałabym.Prosisz tam o instrukcje wstawiania fotek:
[quote name='dace']Chciałbym wstawić kilka fotek, ale jak to zrobić?[/quote]
Proszę,oto ona:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/8359596-post26.html[/URL]

Posted

Musisz wkleić odpowiedniego linka -tego, ktory kończy się rozszerzeniem *.jpg
I tak jeśli chodzi o Imageshack.us jest to pierwszy link od góry ;)
Powodzenia!!

Posted

[B][COLOR=Green]dece... w instrukcji jest zaznaczone,którego linka masz wkleić aby pokazały sie zdjęcia ;).

Mam do Was ogromną prośbę.
Zakładajcie nowe wątki na dany temat.
Chcieliście własne podforum i to od Was zależy czy będzie przejrzyste i czytelne.
Dzisiaj wydzieliłam temat światówki z tematu krajówki w Rybniku.
Wczoraj czy przedwczoraj temat szkolenia z offa.A teraz widzę,ze na wydzielonym "szkoleniu" piszecie o chorych stawach.
Jeszcze raz proszę...jeden wątek=jeden temat.
Pozdrawiam [/COLOR][/B][B][COLOR=Green]:).[/COLOR][/B]

Posted

No to jesteśmy :) (Polcia, Ojsterek, dziękuję za pamięć)
Ależ tu się pozmieniało i nowych bostonków przybyło :lol:
Mia jakoś nie może zrozumieć, że nie mieszka w pięknej krainie, gdzie zawsze jest ciepło i świeci słońce. Wyjście na dwór kiedy pada i do tego jest zimno, graniczy z cudem. Tak się bidulka uparła, że nie będzie wychodzić w taką pogodę, że miała prawie wypisane na pysiu "wytrzymam do wiosny" :shake:
Podobnie jak Wy mam problem z kupnem ubranka dla małej i na razie Mia biega w rękawach z naszych swetrów przerobionych na tymczasowe kubraczki.
Spacerki coraz krótsze, diabliczka nie ma się gdzie wyszaleć, więc energia znajduje ujście w domu i zabawy nigdy dość (oczywiście dla niej :evil_lol:).

Posted

Witam

Ja tak zupełnie z innej beczki, jeżeli jesteście zainteresowani filmikiem o Boston Terrierach :iloveyou:to jest w środę 21 października, na AP o 15:00. A tak na marginesie codziennie o tej porze jest odcinek o innej rasie:cool3:, polecam.

Pozdrawiam gorąco.

Posted

[B]Joanna[/B] dzięki za namiar na filmik, ustawię sobie dziś nagrywanie, na wypadek gdybym miała zapomnieć :angryy:
[B]Miba[/B] - no w końcuuuuuuu jesteś :lol: A co do tych humorków pogodowych to również dobrze to znam. Lina potrafi drapnąć w balkon aby jej drzwi otworzyć, po czym robi 3 kroki na zewnątrz i zawraca i trzęsie pupą, bo jest brrrry i ona sikać nie będzie. Czasem ze 3 razy muszę podchodzić do drzwi i panience otwierać aby się w końcu zdecydowała. Nie chcę jej na siłę wypychać bo już się w ogóle zniechęci i gotowa jeszcze siusiać w domu.

A tak w ogóle to mój przyszły mąż wyjeżdża dziś w delegację więc ja i Lincia mamy wolną chatę więc bostonowych miłośników zapraszam na herbatę ;)
[B]Miba[/B], [B]Polcia[/B] jeśli macie ochotę zapraszam, obowiązkowo z pieskami :lol:
Dajcie znać na PW czy piszecie się na kolejne spotkanko. Niedaleko mnie jest mały las więc jeśli pogoda będzie lepsza możemy się przejść a jeśli będzie kiepsko, to psy mogą poszaleć w naszym ogródku a my pooglądamy je z okna z kubkiem gorącej kawy, herbaty, czekolady etc. ;)

Posted

[quote name='kamill_ek']a moze ktos ma mozliwosc nagrania i rzucenia tego w net, bo tez niebardzo mam mozliwosc zobaczenia tego w srode:placz:[/QUOTE]

Podczepiam się pod "braciną" prośbę o tej godzinie to ja jestem w przedszkolu po Zuzkę :)

Posted

Ja nastawiłam nagrywanie w domu ale zrobiłam to pierwszy raz w życiu więc nie wiem czy się uda. No i nagrywam na dekoder a nie wiem czy można z niego coś ściągnąć, z tego co wiem to nie bardzo ale jeszcze się upewnię.

Posted

Filmiku nie mogę zrzucić na komputer ale wrzucę zasłyszane w nim ciekawostki:

- Nie jest to buldog i nie jest to terier, jest to po prostu „bostończyk”
- Ciekawy tekst ;) „Ten pies składa się z kwadratów. Pies który jest najbardziej kwadratowy będzie wygrywał wystawy”

- Rasa ta była b. popularna w latach 30’. Ponieważ Bostony świetnie uczyły się sztuczek, występowały wtedy w cyrkach.

- Bostony marzną, nie lubią zimna i nie nadają się do trzymania na zewnątrz.

- Uwielbiają się bawić i będą się bawić tak długo jak tylko masz ochotę. (To znamy chyba z autopsji)

- Jedna z właścicielek w tym filmie maluje swojej Bostonce pazury na wściekło-różowy kolor i karmi ją lodami!

Dokument wyglądał na dosyć stary, jak z późnych lat 80’. Kobiety mają szaloną trwałą, dzieci w kolorowych dresach i adidasach typu „air” a faceci noszą zegarki casio, te takie pierwsze ;]
Podsumowując wydźwięk dokumentu jest taki:
Boston Terrier posiada niewyczerpane zapasy miłości, uwielbia sprawiać radość właścicielowi i jest wspaniałym pocieszycielem, jest kimś dla kogo warto żyć, jednym słowem jest to najlepsza rasa pod słońcem.

Ja się pod tym podpisuję :D

I dorzucam moją kochaną Bostonkę, która od dwóch dni jeździ ze mną do pracy i jest wyjątkowo grzeczna przez co pękam z dumy i mocno wierzę, że nasza praca i przedszkole dają efekty :cool3:

[IMG]http://b62.grono.net/30/208/gallery-87640221-500x500.jpg[/IMG]

[IMG]http://c0.grono.net/7/134/gallery-87640224-500x500.jpg[/IMG]