ty_kwa Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Dziękuję administracji za stworzenie bostonowego podforum!! :multi: Łatwiej będzie się teraz poruszać wśród "łaciatych" wątków. P.S. Zapraszam do uaktualnionej galerii Dina!! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiaczek Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 [COLOR=Green][B]W związku z tym,że bostonki dostały własne podforum,rozbiłam duży wątek na drobniejsze.Posty,które w nim pozostały mogą się wydawać troszkę bez sensu ;). Tytuły galerii,oczywiście możecie zmienić. Z tego wątku zrobię offa.Będzie służył do rozmów o wszystkim i o niczym Aaa...zapomniałam dodać,ze jeszcze dostaniecie dział "Wystawy" i "Zdrowie" Pozdrawiam. [/B][/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna_B. Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Fantastycznie, forum o Bostonkach coraz bardziej się rozwija.:sweetCyb: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonita Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 [B][I][COLOR=blue]Ale fajnie, fenkju Misiaczku :loveu:[/COLOR][/I][/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ojsterek Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Suuuperowo :lol: W końcu się doczekaliśmy :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dece Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Witam:lol: Nie bardzo wiedziałem, gdzie o tym napisać, więc może tutaj... Chciałem w galerii napisać temat o moim pupilu, ale coś mi nie wychodzi... Ciągle pokazuje mi się info..., że mam się zalogować. Loguję się, i znów to samo... O co tu chodzi?:hmmmm: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ojsterek Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 [B]dece[/B] - musisz podpytać moderatora. Ja zaraz spróbuję dorzucić Linkowe fotki, zobaczę czy u mnie nie będzie problemu. My za godzinę jedziemy na kolejne zajęcia psiego przedszkola. Trzymajcie kciuki aby był jakiś postęp :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiaczek Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 [quote name='dece']Witam:lol: Nie bardzo wiedziałem, gdzie o tym napisać, więc może tutaj... Chciałem w galerii napisać temat o moim pupilu, ale coś mi nie wychodzi... Ciągle pokazuje mi się info..., że mam się zalogować. Loguję się, i znów to samo... O co tu chodzi?:hmmmm:[/quote] Hmm...skoro napisałeś tego posta,znaczy że jesteś zalogowany. Może kontynuuj galerię w tym temacie a ja przeniosę go do odpowiedniego działu. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1218/nowi-goscie-na-bostonowym-forum-148486/[/URL] Pasuje idealnie.Przedstawiłeś siebie i swojego pieska a teraz czas na foty ;).Tytuł można zmienić,jeśli będziesz chciał. Aaa...zapomniałabym.Prosisz tam o instrukcje wstawiania fotek: [quote name='dace']Chciałbym wstawić kilka fotek, ale jak to zrobić?[/quote] Proszę,oto ona: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/8359596-post26.html[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dece Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 No tak, ale wtedy to jest za pomocą linków...:lookarou: A ja bym chciał, żeby te zdjęcia od razu były widoczne:hmmmm: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ty_kwa Posted October 13, 2009 Author Share Posted October 13, 2009 Musisz wkleić odpowiedniego linka -tego, ktory kończy się rozszerzeniem *.jpg I tak jeśli chodzi o Imageshack.us jest to pierwszy link od góry ;) Powodzenia!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiaczek Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 [B][COLOR=Green]dece... w instrukcji jest zaznaczone,którego linka masz wkleić aby pokazały sie zdjęcia ;). Mam do Was ogromną prośbę. Zakładajcie nowe wątki na dany temat. Chcieliście własne podforum i to od Was zależy czy będzie przejrzyste i czytelne. Dzisiaj wydzieliłam temat światówki z tematu krajówki w Rybniku. Wczoraj czy przedwczoraj temat szkolenia z offa.A teraz widzę,ze na wydzielonym "szkoleniu" piszecie o chorych stawach. Jeszcze raz proszę...jeden wątek=jeden temat. Pozdrawiam [/COLOR][/B][B][COLOR=Green]:).[/COLOR][/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ty_kwa Posted October 13, 2009 Author Share Posted October 13, 2009 Postaramy się o tym pamiętać! na pewno z czasem bedzie nam wychodzić coraz lepiej, a póki co-dobrze, że ktoś nad tym wszystkim czuwa :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polcia Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Nie bardzo wiem gdzie to przypiąć więc wczepię się tu :) Miba a co u Ciebie i Mii? Gdzie Ty się podziewasz jak Cię nie ma ;) Czekamy na Was :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ojsterek Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Podczepiam się pod pytanie [B]Polci[/B] :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miba Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 No to jesteśmy :) (Polcia, Ojsterek, dziękuję za pamięć) Ależ tu się pozmieniało i nowych bostonków przybyło :lol: Mia jakoś nie może zrozumieć, że nie mieszka w pięknej krainie, gdzie zawsze jest ciepło i świeci słońce. Wyjście na dwór kiedy pada i do tego jest zimno, graniczy z cudem. Tak się bidulka uparła, że nie będzie wychodzić w taką pogodę, że miała prawie wypisane na pysiu "wytrzymam do wiosny" :shake: Podobnie jak Wy mam problem z kupnem ubranka dla małej i na razie Mia biega w rękawach z naszych swetrów przerobionych na tymczasowe kubraczki. Spacerki coraz krótsze, diabliczka nie ma się gdzie wyszaleć, więc energia znajduje ujście w domu i zabawy nigdy dość (oczywiście dla niej :evil_lol:). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panienkabubu Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 No to czekamy na dział wystawy, bo będzie co uzupełniać, skoro tylu dogomaniaków chce zacząć wystawiać :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna_B. Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Witam Ja tak zupełnie z innej beczki, jeżeli jesteście zainteresowani filmikiem o Boston Terrierach :iloveyou:to jest w środę 21 października, na AP o 15:00. A tak na marginesie codziennie o tej porze jest odcinek o innej rasie:cool3:, polecam. Pozdrawiam gorąco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ojsterek Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 [B]Joanna[/B] dzięki za namiar na filmik, ustawię sobie dziś nagrywanie, na wypadek gdybym miała zapomnieć :angryy: [B]Miba[/B] - no w końcuuuuuuu jesteś :lol: A co do tych humorków pogodowych to również dobrze to znam. Lina potrafi drapnąć w balkon aby jej drzwi otworzyć, po czym robi 3 kroki na zewnątrz i zawraca i trzęsie pupą, bo jest brrrry i ona sikać nie będzie. Czasem ze 3 razy muszę podchodzić do drzwi i panience otwierać aby się w końcu zdecydowała. Nie chcę jej na siłę wypychać bo już się w ogóle zniechęci i gotowa jeszcze siusiać w domu. A tak w ogóle to mój przyszły mąż wyjeżdża dziś w delegację więc ja i Lincia mamy wolną chatę więc bostonowych miłośników zapraszam na herbatę ;) [B]Miba[/B], [B]Polcia[/B] jeśli macie ochotę zapraszam, obowiązkowo z pieskami :lol: Dajcie znać na PW czy piszecie się na kolejne spotkanko. Niedaleko mnie jest mały las więc jeśli pogoda będzie lepsza możemy się przejść a jeśli będzie kiepsko, to psy mogą poszaleć w naszym ogródku a my pooglądamy je z okna z kubkiem gorącej kawy, herbaty, czekolady etc. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panienkabubu Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Ja nie mam Animal Planet :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ty_kwa Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 Nie jest to wprawdzie Animal Planet (PL) ale... [URL="http://www.youtube.com/watch?v=G3dWns5n21s"]YouTube - Boston Terrier[/URL] Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panienkabubu Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 A to to widziałam :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamill_ek Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 a moze ktos ma mozliwosc nagrania i rzucenia tego w net, bo tez niebardzo mam mozliwosc zobaczenia tego w srode:placz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polcia Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 [quote name='kamill_ek']a moze ktos ma mozliwosc nagrania i rzucenia tego w net, bo tez niebardzo mam mozliwosc zobaczenia tego w srode:placz:[/QUOTE] Podczepiam się pod "braciną" prośbę o tej godzinie to ja jestem w przedszkolu po Zuzkę :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ojsterek Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Ja nastawiłam nagrywanie w domu ale zrobiłam to pierwszy raz w życiu więc nie wiem czy się uda. No i nagrywam na dekoder a nie wiem czy można z niego coś ściągnąć, z tego co wiem to nie bardzo ale jeszcze się upewnię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ojsterek Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Filmiku nie mogę zrzucić na komputer ale wrzucę zasłyszane w nim ciekawostki: - Nie jest to buldog i nie jest to terier, jest to po prostu „bostończyk” - Ciekawy tekst ;) „Ten pies składa się z kwadratów. Pies który jest najbardziej kwadratowy będzie wygrywał wystawy” - Rasa ta była b. popularna w latach 30’. Ponieważ Bostony świetnie uczyły się sztuczek, występowały wtedy w cyrkach. - Bostony marzną, nie lubią zimna i nie nadają się do trzymania na zewnątrz. - Uwielbiają się bawić i będą się bawić tak długo jak tylko masz ochotę. (To znamy chyba z autopsji) - Jedna z właścicielek w tym filmie maluje swojej Bostonce pazury na wściekło-różowy kolor i karmi ją lodami! Dokument wyglądał na dosyć stary, jak z późnych lat 80’. Kobiety mają szaloną trwałą, dzieci w kolorowych dresach i adidasach typu „air” a faceci noszą zegarki casio, te takie pierwsze ;] Podsumowując wydźwięk dokumentu jest taki: Boston Terrier posiada niewyczerpane zapasy miłości, uwielbia sprawiać radość właścicielowi i jest wspaniałym pocieszycielem, jest kimś dla kogo warto żyć, jednym słowem jest to najlepsza rasa pod słońcem. Ja się pod tym podpisuję :D I dorzucam moją kochaną Bostonkę, która od dwóch dni jeździ ze mną do pracy i jest wyjątkowo grzeczna przez co pękam z dumy i mocno wierzę, że nasza praca i przedszkole dają efekty :cool3: [IMG]http://b62.grono.net/30/208/gallery-87640221-500x500.jpg[/IMG] [IMG]http://c0.grono.net/7/134/gallery-87640224-500x500.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts