orpha Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Husky dostał od nas robocze imię Norton. Jest psem w wieku między 3 a 5 lat. Norton to pies kontaktowy, przyjaźnie nastawiony do ludzi. Podejrzewam, że z psami też będzie się dogadywał, pod warunkiem że nie będą to "kurduple" obszczekujące go zaciekle zza siatki. Norton jako pies energiczny i ciągle niewybiegany może uciekać. Udało mu się już dwa razy wyjść z kojca podważając zamknięcie w postaci opuszczanej sztabki. Przyszły opiekun musi być osobą aktywną, bo ten pies będzie cierpiał zamknięty w mieszkaniu z 3 kilkunastominutowymi spacerami, tak jak cierpi w kojcu, z którego jest raz dziennie wypuszczany Dobrze byłoby znaleźć mu inny dom tymczasowy, ale jak na razie nie udało nam się takowego znaleźć
orpha Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 jak macie jakies sugestie do pierwszego postu , to walcie smialo bo ze mnie jest kiepski redaktor :razz:
orpha Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 piekny chlopak , ale meczy sie w tym boksie okrutnie jak bylam tam zawiezc karme dla Trampa to nieomieszkalismy do niego wejsc - szalal ze szczescia. wzielismy go na maly spacerek ,ale cos to bylo jak na jego potrzeby ,nawet nie rozgrzewka:shake:
orpha Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 szczerze to ten hotelik jest taki sobie , tyle ze kazdy psiak ma swoj boks i pelna miche ale pracy z psem nie ma zadnej niestety , spacerki tez niekoniecznie :shake:
Dora Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 wiesz dobre chociaz to, bo w schronie to jeszcze na pogryzienie moze sie zalapac :/
orpha Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 no tak ...... jak bede tam w przyszlym tygodniu to postaram sie go zabrac na dluzszy spacerek
esperanza Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Orpha byłoby super :multi: Psiak jest cudny, ale strasznie się tam męczy :roll: Każdy dłuższy spacer jest na wagę złota.
orpha Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 oj tak dalo sie zauwazyc , jak weszlismy do jego boksu to szalal ze szczescia , to piekny i madry psiak tylko niewybiegany niestety :shake:. Szkoda ze to tak daleko , wiec moge tam byc w week i to niestety nie kazdy .... No dobra dziolchy a teraz trza sie brac za promocje watku ach narazie wrzucilam mu ogloszenia na ogloszeniach wp.pl i gumtree ,jutro z pracy wrzuce go jeszcze na nk , linki tez zapodam
jolek68 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 a S-O i mamuty też zrobisz :shake: czy zwalisz to na mnie :cool1:
orpha Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 zwale na Ciebie bo nie ogarne tego calego zamieszania :roll: a Ty jestes bystra kobitka to zalatwisz to sparwnie :evil_lol:
jolek68 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 patrz, jakoś czułam to przez skórę :mad: dobra, ale jutro bo dziś mam jeszcze parę innych pilnych spraw ;) a kontakt na kogo ma być :cool1:
orpha Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 w sumie moj tez chyba mozna doczepic jakby co 662 193 687
orpha Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Norton husky ,ktory na dom czeka - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa Logowanie do nasza-klasa.pl
Dora Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Super :) wspolnymi silami moze szybciej znajdziemy mu dom :) my tez robilysmy mu ogloszenie, ale nie wiem dokladnie gdzie bo ja sie tym nie zajmuje
orpha Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 hmm słuchajcie zastanawiamy sie z Tz czy by na week nie zabrac go do siebie , tylko boje sie o jedno - ze namace mu w glowie .... Poza tym rozmawialam z Usia i gdyby dalo sie sprawdzic reakcje chlopaka na koty i inne psy ,zwlaszcza suki to Usia wzielaby go na tymczas ( jak sie jej tz zgodzi ) . Poradzcie , bo nie wiem co robic , brac go na week czy nie ???
esperanza Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Orpha ja myślę, że nie ma sensu brać go tylko na 2 dni. Reakcję na psy można sprawdzić na innych psiakach z kojców- tylko Pirata do testu nie polecam, bo jest strasznym zadziorem w stosunku do samców. Jeśli Usia poważnie myśli o dt dla Nortona, proszę podaj jej numer do jayo- 601-420-789 by się z nią skontaktowała w tej sprawie. Mam nadzieję, że się uda i Norton nie byędzie musiał dłużej tkwić w kojcu :p Pamiętajcie prosze, że jeśli znajdzie się ktoś na poważnie zainteresowany adopcją Nortona- będzie musiał przejść przez wizytę przedadopcyjną i podpisać umowę adopcyjną. Jej treść jest dostępna na naszej sttronie: NICZYJE
orpha Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 to sie wie , ze bez wizyty przed i umowy nikt psa nie dostanie ok.podam Usi telefon , jak sie zdecyduje niech dzwoni
esperanza Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Trzymam kciuki, by się udało z dt Orpha jeszcze raz wieeelkie dzięki :loveu:
orpha Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 tfu tfu tfu esperanza nie dziekuj narazie zeby nie zapeszyc :cool3: udac sie musi , bo za dlugo chlop juz tam siedzi a my tu staniem na glowie a nawet i na uszach zeby go stamtad wyciagnac :evil_lol:
Recommended Posts