Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

1. Gratulacje dla Funny :multi: , Efra - husky :multi: , Sh maniak :multi:
Funny to piękny szczeniak , który jeszcze nie raz zadziwi .

2. Gratulacje dla Pearl . No , no , przyłożyłaś się i wyszło suuuper !

3. Gratulacje dla EWY :multi: :multi: :multi: i Mumina :multi: :multi: :multi:

4. Gratulacje dla moich psiaków , że akurat im się chciało :multi:

5. Gratucje dla Ewy i Sylwii oraz ich suczek :multi: :multi: :multi:

6. Gratulacje dla organizatorów za perfekcję

7. Podziękowanie dla sędziów za rzetelne sędziowanie .

Wszystkim , którzy mi pogratulowali sukcesów w Wilnie serdeczne dzięki
...... aha nie wszyscy muszą mnie lubić ;)

Posted

[quote name='piotrjan']1. Gratulacje dla Funny :multi: , Efra - husky :multi: , Sh maniak :multi:
Funny to piękny szczeniak , który jeszcze nie raz zadziwi .

2. Gratulacje dla Pearl . No , no , przyłożyłaś się i wyszło suuuper !

3. Gratulacje dla EWY :multi: :multi: :multi: i Mumina :multi: :multi: :multi:

4. Gratulacje dla moich psiaków , że akurat im się chciało :multi:

5. Gratucje dla Ewy i Sylwii oraz ich suczek :multi: :multi: :multi:

6. Gratulacje dla organizatorów za perfekcję

7. Podziękowanie dla sędziów za rzetelne sędziowanie .

Wszystkim , którzy mi pogratulowali sukcesów w Wilnie serdeczne dzięki
...... aha nie wszyscy muszą mnie lubić ;)

No jak tak można wogóle myśleć!!! Wszyscy Cie kochają :loveu::loveu::loveu:

Posted

Ja też - mimo, że już gratulowałam - pogratuluję jeszcze raz. Nasze haszczaki naprawdę były widoczne w Wilnie, Już nie wspominając wspaniałego sukcesu Ewu i Muminka: w sobote - hattrick! a w niedzielę - prawie, prawie. Zabraklo "jednej setnej sekundy"!

Na Ewę i Muminka nie było silnych!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:
[SIZE=3](i powtórzę za Gosia i kropki - to juz się robi nudne...;))

Pearl, Arktogea, PiotrJan i pozostali, których jeszcze nie znam - dla Was też cieplutkie głaskadełka i uściski od ekipy Asiaczkowej!!! Każdy sukces jest ważny; zaczynamy od ocen doskonaych a kończymy na BOG, BIS itp. Wszystko przed nami,prawda?
Pzdr.

Posted

[quote name='Cyraneczka']No jak tak można wogóle myśleć!!! Wszyscy Cie kochają :loveu::loveu::loveu:

No właśnie ;) :loveu: ;)

Posted

[quote name='Pearl']OGROMNE gratulacje dla Ewy i Mumina oraz PiotraJana. Ciesze się ze zrobilismy zadośćucznienie za to spóźnienie w 1 dzien vce BISem Puppy:roll: Funny idzie po ringu jak burza, myśle ze nie na tym sie skończy. A póki co odsypia u mnie na łóźku:lol: I urlop mam do Głogowa, wiec zdąże odespac i ja.....

Dac dziecku spokoj, niech odsypia :loveu:

Dziękuje PiotrzeJan za miłe słowa o małej :loveu:

Posted

[quote name='SrebroPółnocy']OGROMNE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH WYGRANYCH:B-fly:
:laola: :laola:

Przychylam sie do gratulacji!:terazpol: Polska górą!

Posted

Jesteśmy :)

nasze wyniki :

Vilinius 16. 12. 2006

EVENING SHINE Nitor Nivalis ex II, res. CACIB

WINTERFROST'S PEGASO -
Zw. Mł. NJwR, BOB
BIS JUNIOR - Miroslaw Zidar (Slovenia)
BOG - Stelos Makaritis (Grecja)
BIS - Cristian Stafanescu (Rumunia)

Vilinius 17.12.2006

EVEVING SHINE Nitor Nivalis - ex. I. CACIB

WINTERFROST'S PEGASO -

Zw. Mł. NJwR. BOB - Kornelija Butrimowa (Litwa)
BIS JUNIOR - P. Rehanek(Czechy)
BOG -Miroslaw Zidar (Slovenia)
II BIS- Stelos Makaritis (Grecja)

Nasze wrażenia - nie do opisania, czegos tak niesamowitego jeszcze nie przeżyliśmy. Konkurencja faktycznie mała, ale to chyba wszyscy wiedza, - to nasza ostatnia wystawa w tym roku a troche ich zaliczylismy i spora wiekszosc byla w licznej konkurencji wiec nie mamy sie czego wstydzic.
Konkurencji na BIS JUNIOR nigdy tak licznej nie widzialm (no poza światowka) podzielili nas na 4 partie. To byl dla nas ogromny sukces.
Jeszcze większy gdy spotkaliśmy sie na BOG z wielkim uznaniem i oklaskami :) to bylo naprawde cudowne :)
I pewnie nigdy tego nie zapomne.
Asiaczek już pisał że sędzia przesympatyczny i naprawde bylo bardzo miło.
A kiedy wygralismy BIS no coż, prawie sie popłakałam :) to było naprawde coś wspaniałego. Tyle gratulujących nam osob - Mumin omało nie oślepł przez flashe aparatów :)

Następnego dnia, na Bis Junior nawet sie nie staraliśmy bo przecież co za duzo to nie zdrowo :) i byłam pewna ze nie mamy najmniejszych szans. Ale przechodzlismy coraz dalej i dalej aż w koncu w porownaniu z Nowofunlandem wygralismy znowu :)
Na BOG dostalismy ogromne oklaski, dlatego bardzo sie cieszymy.
No i BIS, przy rytmach greckiej muzyki i oklaskach calej sali w rytm muzyki:) wymienilismy sie miejsce z seterem irlandzkim ktory byl 2 dnia poprzedniego.
I to bylo cos naprawde niesamowitego.
Napewno dlugo nie zapomne tych wystaw, takiego sukcesu na Litwie jeszcze nie było, rzadko sie zdarza by ten sam pies osiagnał tak wiele dzien po dniu.
Jestem z Muminka ogromnie dumna, bo podroz byla ciezka, dzidzia byla zmeczona calym dniem na wystawie a mimo to drugiego dnia mial tyle energii ze jeszcze mu sie poskakac chcialo na ringu, nie mowiac o tym ze tak sie "przywiązał" do I miejsca na podium że nie chciał zejść po BOG :)

O samej wystawie, dobrze zorganizowana, bylo pare minusow, troche male ringi i sliska powierzchnia zwlaszcza na hali pierwszego dnia.
Ale za to sponsorow maja świetnych - uzbierało sie nam 100 kg karmy i szczerze sie obawiałam że bedę musiała zamówic Tira na powrót - ale jakoś sie zapakowaliśmy (dzięki Marek i Gosia )

Maly sukcesik dnia pierwszego miala tez mala "nasza" dzidzia Innocent Flirt Nitor Nivalis ktora pokazala sie samotnie w szczniaczka i zdobyla tytul Best Puppy in Breed. Nastepnego dnia nie byla zgloszona.

No a teraz ślicznie dziękujemy za GRATULACJE :) wiemy że nudni jesteśmy :)
Ogromne dzięki dla Marka, Gosi, Piotra Iwonki, Szymka, Asiaczka (ktora tak dzielnie nas wspierala) Jovi, Ani ( nie pamietam nicku w kazdym razie od Alamo) za oklaski :)
i wszystkim o ktorych zampomnialam :)
A teraz moje gratulacje dla Piotra i psiakow mimo ze bez konkurencji to im sie nalezalo oba psiaki ze wskazaniem na Milosza fajnie sie prezentowaly. Zgloszone byly jeszcze dwa inne psy ale nie przyjechaly.
Oraz oczywiscie Sylwi i laską :) tez zaszalaly i pewnie nadal gdzieś świętują w Wilnie, bo wracaaja dopiero jutro.
No i malej od Gabrysi i Marty a w zasadzie od Aśki :)no I Pearl ktora sie spisala na Bisie

Ewa to kiedy i gdzie stawiasz :drinka:??

Gosia jak tylko sie spotkamy ale najpierw musze odchorować świętowanie w Wilnie :)

Dodamy że tak miłego zakończenia sezonu się nie spodziewaliśmy :) teraz miesiąc przerwy (wreszcie :) )

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']A teraz moje gratulacje dla Piotra i psiakow mimo ze bez konkurencji to im sie nalezalo oba psiaki ze wskazaniem na Milosza fajnie sie prezentowaly. Zgloszone byly jeszcze dwa inne psy ale nie przyjechaly.

Dzięki !

1. Za inspirację , aby mieć same Intery ;) :terazpol:

2. Za pomoc w realizacji tego celu :multi: :klacz:

3. Za miłe towarzystwo na niezliczonych wystawach w tym roku :p

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']

Nasze wrażenia - nie do opisania, czegos tak niesamowitego jeszcze nie przeżyliśmy. Konkurencja faktycznie mała, ale to chyba wszyscy wiedza, - to nasza ostatnia wystawa w tym roku a troche ich zaliczylismy i spora wiekszosc byla w licznej konkurencji wiec nie mamy sie czego wstydzic.
Konkurencji na BIS JUNIOR nigdy tak licznej nie widzialm (no poza światowka) podzielili nas na 4 partie. To byl dla nas ogromny sukces.
Jeszcze większy gdy spotkaliśmy sie na BOG z wielkim uznaniem i oklaskami :) to bylo naprawde cudowne :)
I pewnie nigdy tego nie zapomne.
Asiaczek już pisał że sędzia przesympatyczny i naprawde bylo bardzo miło.
A kiedy wygralismy BIS no coż, prawie sie popłakałam :) to było naprawde coś wspaniałego. Tyle gratulujących nam osob - Mumin omało nie oślepł przez flashe aparatów :)

Następnego dnia, na Bis Junior nawet sie nie staraliśmy bo przecież co za duzo to nie zdrowo :) i byłam pewna ze nie mamy najmniejszych szans. Ale przechodzlismy coraz dalej i dalej aż w koncu w porownaniu z Nowofunlandem wygralismy znowu :)
Na BOG dostalismy ogromne oklaski, dlatego bardzo sie cieszymy.
No i BIS, przy rytmach greckiej muzyki i oklaskach calej sali w rytm muzyki:) wymienilismy sie miejsce z seterem irlandzkim ktory byl 2 dnia poprzedniego.
I to bylo cos naprawde niesamowitego.
Napewno dlugo nie zapomne tych wystaw, takiego sukcesu na Litwie jeszcze nie było, rzadko sie zdarza by ten sam pies osiagnał tak wiele dzien po dniu.

Z pewnością niezapomniane wrazenia :multi::multi::loveu::loveu: Ale wystawy na Litwie zawsze są bardzo uroczyste i chociaz w naszej rasie na ringach może wielkiej konkurencji nie ma, to na BISach psów jest nieporównywalnie więcej niż u nas. Mozna zobaczyć rasy, o których u nas niejeden nie słyszał, a i oprawa bez porównania, bardziej uroczysta i galowa. Nagrody też wspaniałe... jak widać czegoś by się nasi organizatorzy mogli nauczyć od braci ze wschodu :cool1:

[quote name='Nitor-Nivalis']
Dodamy że tak miłego zakończenia sezonu się nie spodziewaliśmy :) teraz miesiąc przerwy (wreszcie :) )

Oj Ewa, my się wszyscy spodziewaliśmy :cool3:. Ale zawsze tak jest, że najbardziej zainteresowany dowiaduje się na końcu i do końca nie wierzy w swój sukces ;). Chociaż jak pisałaś wcześniej, Mumin uwierzył i nie chciał zejść z pudła :lol:. Pazerny...

Posted

[quote name='Cyraneczka']

Z pewnością niezapomniane wrazenia :multi::multi::loveu::loveu: Ale wystawy na Litwie zawsze są bardzo uroczyste i chociaz w naszej rasie na ringach może wielkiej konkurencji nie ma, to na BISach psów jest nieporównywalnie więcej niż u nas. Mozna zobaczyć rasy, o których u nas niejeden nie słyszał, a i oprawa bez porównania, bardziej uroczysta i galowa. Nagrody też wspaniałe... jak widać czegoś by się nasi organizatorzy mogli nauczyć od braci ze wschodu :cool1:

Oj Ewa, my się wszyscy spodziewaliśmy :cool3:. Ale zawsze tak jest, że najbardziej zainteresowany dowiaduje się na końcu i do końca nie wierzy w swój sukces ;). Chociaż jak pisałaś wcześniej, Mumin uwierzył i nie chciał zejść z pudła :lol:. Pazerny...

To fakt na finałach konkurencja jest naprawdę spora i na wysokim poziomie. Z V bardzo podobał mi sie Szpic Wilczy był 2 w niedziele, i Pomeranian zdaje sie 2 w sobotę.
Myśle ze wystawy są naprawdę fajnie zorganizowane a atmosfera no coś niesamowitego.

Mumin drugiego dnia miał więcej energii niż pierwszego a to dlatego że skosztował trochę swoich nagród :evil_lol: wiedział o co walczy :evil_lol:

Posted

Cyraneczka napisał(a):
Pewnie jeszcze będziecie chcieli wrócić na Litwę ;). My też z chęcią się jeszcze wybierzemy, ale pewnie dopiero za rok. Wiosną nie damy rady :placz:

Napewno :) Wybierzemy sie do Palangi latem. Wiosną do Wilna nie pojedziemy - w tym czasie będziemy na crufcie :)

Posted

efra-husky napisał(a):
świetne foteczki i widać, że nagród sporo :cool3: Ewa prosimy o więcej :p

NIestety Twojego malenstwa z ringu nie mam, Kasia sie spożnila troszke i gdzieś mi umkneła, ale znajomi z Litwy robili fotki na Bisie, wiec napewno jakies fotki miec bede :)

Posted

Super, czekamy na fotki :)

Moze PiotrJan złapał malutka w obiektywie?

Gratulacje bardzo udanego Wlna wszystkim :)

Tez slyszalam o "goracej" publiczności Wilna, super tak jest :multi: Ponoć moje małe debiutujące też miało gro oklasków :multi:

Posted

sh_maniak napisał(a):
Super, czekamy na fotki :)

Gratulacje bardzo udanego Wlna wszystkim :)

Tez slyszalam o "goracej" publiczności Wilna, super tak jest :multi: Ponoć moje małe debiutujące też miało gro oklasków :multi:

Jest tam zdecydowanie przyjemniej niż na polskich wystawach, bo tam klaszczą wszyscy wszystkim, a nie jak u nas grupka ludzi "swojemu" faworytowi :lol:. Można odnieść wrazenie, że na Litwie ludzie się bawią kynologią i jest to bardzo przyjemne :multi:

Posted

Cyraneczka - zgadza się - wszyscy klaszczą, ale jeżeli masz swoich znajomych i przyjaciół, to te brawa są zdecydowanie bardziej słyszalne.
Tak było z Margot i jej wilczakami; dostała od nas takie brawa na parach, że potem co i rusz lądowała na pudle. I bardzo dobrze. Należało się!!!
Pzdr,

Posted

sh_maniak napisał(a):

Niestety nie ! Ale oglądanie jej sprawiało mi frajdę !
Nie dość , że szczeniak fajny to jeszcze tak dobrze wystawiającej haszczaka Pearl nie widziałem .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...