Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Krawatka miała wczoraj gości. Państwo przyjechali ze swoim psiakiem, żeby sprawdzić jak zareagują na siebi. Chyba po raz pierwszy Krawatka miała dość biegania. Cała szczęśliwa wróciła do boksu. Ale wszystko wskazuje na to, że jest sznsa na domek.

Posted

Nawet nie to, ale tracimy w pewien sposób kontrolę nad ich losem. Poza tym, one nie rozumieją, że jadą do nowego, prawdziwego domu, więc maja w oczach to pytanie, którego Luka nie może znieść...

Posted

nie jest mi żal się z nimi rozstawać, bo mam świadomość, że będą miały swój dom - na prawdę dla siebie i nie są jedne z wielu. Mam świadomość, że kiedy jedno odchodzi mogę pomóc drugiemu. Tylko to pytanie w oczach jakby pytały dlaczego je porzucam.
Zawsze im mówię, że będzie dobrze, że nie muszą się bać - ale czy mi wierzą?

Posted

trzymaj się Ziutka zdrowo co by moja Krawacia wreszcie do domku dotarła. Ludzie dostają taki skarb. Ja chyba na łeb sie zamieniłam, że się takiego cuda pozbywam.

Posted

Wklejam info od Krawatki.
Może ktoś poradzi, jak postępować w sprawie tych jej leków?
"Dzień dobry
Krawatka ma się dobrze, wygląda na to ,że się powoli u nas zadomawia.Zaczęła załatwiać toaletę na dworze, jak na razie potrzebuje częstego dosyć wychodzenia. Z miejscowymi psami i ich właścicielami ma poprawne stosunki :) Reaguje na komendy typu siad, nad komendą do mnie jeszcze pracujemy na ogrodzonym terenie.:) Jest bardzo posłusznym psem i stara się dobrze wypaść.
Jedyny zarzut jaki można by jej postawić , to częste kradzieże orzechów włoskich i łupanie ich na naszym łóżku, trzeba jej przyznać ,że potem dzieli się sprawiedliwie z Rupertem :)
Chciałabym spytać czy zna Pani jakąś sprawdzoną metodę na pozbycie się u psa lęków separacyjnych, Krawatka strasznie przeżywa nasze wychodzenie do sklepu, wyje, sika , niszczy różne rzeczy.
Jak na razie staramy się ją uczyć, że zawsze wracamy,wchodzimy do jakiegoś pokoju, zamykamy drzwi i zostawiamy ją razem z Rupertem przez 10-20 minut samych w mieszkaniu.Przez jakiś czas jest spokój , potem zaczyna skomleć ,wyć i drapać w drzwi.Może jest na to jakaś inna skuteczniejsza metoda?"

Posted

Jedyna metoda to czas , miałam taki przypadek z sunia Lulką z Krzyczek , Lulka przez kilka tygodni wyła , niszczyła jak własciciele wychodzili do pracy , musieli zostawiac ją w przedpokoju , przyzwyczaiła się i jest OK , Czas to jedyne lekarstwo , ona musi przyzwyczaić się że wracacie do niej że nie została znowu sama . To znak ze z wami czuje się bezpieczna .:lol:

Posted

[COLOR=Red][B]UWAGA !!!!!
[COLOR=Black] Kryza zaginęła w dniu wczorajszym!!!! Bardzo prosimy wszystkich z okolicy Sochaczewa o pomoc w poszukiwaniach.

[COLOR=Red]SYTUACJA AWARYJNA!!!! ZAGINĄŁ PIES !!!!!!!!

[URL="http://www.dogomania.pl/../145379-Sochaczew-Kryza-wraca-na-listAE-bezdomnych-MA-DOM/page4"]http://www.dogomania.pl/threads/145379-Sochaczew-UWAGA-Kryza-wyszA-a-z-domu-i-nie-wrA-ciA-a-Prosimy-o-pomoc
[/URL][/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR]

Posted

ciekawe czy Państwo radzą sobie z maleńką.

a tu bazarek dla reszty naszych psiaków
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/174608-ksiAE-A-ki-Agatha-Christie-Do-6-12-2009[/URL]