Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ZADZWONIŁA DZIS DO MNIE KOBIETA Z CZĘSTOCHOWY ROZPACZLIWIE POSZUKUJE TYMCZASU DLA PSA PO WYPADKU - PONIEWAŻ ZOSTAŁA PONIEKĄD OSZUKANA PRZEZ LOKALNYCH ANIMALSÓW W CZĘSTOCHOWIE.

OTO OGŁOSZENIE PSIAKA Z ALLEGRO:
Mały czarno-biały piesek do adopcji (761872614) - Aukcje internetowe Allegro

Oddam do adopcji 5- letniego psa po wypadku. Pies został umieszczony u mnie na „tymczas”, aby mógł dojść do zdrowia. Umieszczenie go w schronisku groziło natychmiastowym uśpieniem.

Partyzant (tak chwilowo został nazwany na potrzeby ogłoszeń) jest pod opieką weterynarza (na koszt fundacji z czestochowy) i bardzo ładnie dochodzi do siebie (staje już o własnych siłach na tylnich poszkodowanych w wypadku nóżkach).

Z moich kilkudniowych obserwacji wynika, że zwierzak umie chodzić w kagańcu, na smyczy, nie ciągnie, nie załatwia się w domu (nawet po wypadku nie brudził w domu), jest przyjazny dla innych zwierząt (okazuje radość wobec moich dwóch psów jednak one nie akceptują jego). Z każdym dniem jest co raz weselszy i okazuje radość życia. Pies potrzebuje osoby, która otoczy go troską i przyjmie do swojego domu, aby nie trafił po leczeniu do schroniska, gdzie za pewne przywrócone mu w tej chwili nadzieje i motywacja do życia pójdą na marne.

Sprawa jest pilna gdyż moje psy cierpią z powodu gościa. Partyzant przyzwyczajając się do obecnych warunków i do mnie również dozna rozczarowania kiedy będzie musiał trafić do schroniska. W moim mieszkaniu jest bardzo ciasno i jest to dodatkowy argument z powodu którego u mnie zostać nie może.

[SIZE="3"]Więcej informacji o Partyzancie: 605 548 693 lub gg: 5454414.
Nie zależy mi na pieniądzach tylko na dobrym domu dla psa.

TU ZDJECIE MALUCHA:

Posted

Dzięki! Może ktoś sie zainteresuje...
Ale temat niknie w tym całym morzu ogłoszeń na dogo... NIgdy nie umiem tego tak ogarnąć żeby wątek był czytany..... Jeśli możecie jakoś pomóc to prosze o każde wsparcie. Sprawa jest pilna.

• 2 weeks later...
Posted

W pon 26.10.09 skontaktowałam się z florida_blue
i dowiedziałam się, że Partyzant zostaje na stałe :loveu: u rodziców Marty w miejscowości k/Czestochowy. Był tam w DT i postanowiono go zostawić na stałe z racji jego wieku. Sprawa nie aktualna , znalazł już dom :loveu:

P.S. Partyzant ma już 3 wątki założone ;)

Posted

Niestety sprawy się nie wyjaśniają ,a wręcz kąplikują :( . Przebieg tej przedziwnej - niepokojącej historii na wyżej podanym wątku założonym przez floridę.....