Jump to content
Dogomania

Korepetycje potrzebne! - czyli pierwsza wystawa "ogórka

Recommended Posts

Posted

bea100 napisał(a):
No to my z Hanią poprosimy o trzymanie kciuków za Hultaja i Harmonię......... Denerwujemy się obie, czy nasze maluchy ( po takiej trasie) będą wogóle ,,się wystawiały" :-?

Trzymamy mocno kciuki :kciuki: :kciuki: , ale ja o tę parkę jestem spokojna, wyśpią się w samochodzie i zaprezentują w pełnej krasie :P :P
Będzie :thumbs: , szerokiej drogi i napiszcie jak było, po powrocie!

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nasze dzieciaki dostały po żółtej wstążeczce i pięknie zostały opisane. Podobały się bardzo :D i co najwazniejsze, wspaniale się sprawdziły jako psy wystawowe (oboje mają świetne charaktery :D ).
W porównaniu ogarków w baby faktycznie zwyciężył Hultaj :D

Harmonia doskonale zniosła podróż i wogóle jestem z niej dumna, że tak dzielnie się spisywała. Pięknie biegała po ringu ( raz tylko zrobiła na środku ringu...siusiu :oops: ...ale sędzią się tylko...obśmiał :lol: ).
A Hultaja...wszędzie było ...pełno...bo to taki hultaj :lol:

Posted

[quote name='mmbbaj']No to wielkie gratulacje dla Harmonii i Hultaja!!!!! :baby: :multi: :baby: :multi:

Oraz Musi,ktora jak widze,sie jeszcze nie pochwalila. 8)
BTW.Przylanczam sie rowniez do gratulacji :D

Posted

Obawiam sie, że nici z fotek. Ja nie robiłam (nie mam aparatu :( ) a Hania była przecież jedną z organizatorek i dosłownie biegała z kartonem ( do którego wrzucała medale i dyplomy :lol: ) i jeszcze wystawiała naprzemiennie psy na 2 ringach ( bo i gończe i ogary) i wogóle nie miała czasu nawet pogadać a co tu mówić o robieniu zdjęć :fadein: .
Musicie nam uwierzyć na słowo, że było fajnie. Może Musia robiła jakieś fotki i wklei?
Ja bardzo żałowałam, że nie było Bajanka (po kontuzji :x ) no i Błogiej ( bo dostała pierwszą cieczkę moja ,,malutka dziewczynka" :lol: i tak się to złożyło niestety :roll: )

Posted

:lol: No tak zabiegana Hania, skad my to znamy, a apratu My tez juz nie mamy bo ukardli.Ja jeszcze raz pozdrawiam, gratuluje maluchom i zycze powodzenia na przyszłosc. Beatko zapomniałam na smierc o naszym okresie cieczkowania. Faktycznie Bogdanka zgłoszona na krakowska a tu niedługo cieczka, jutro dzwonie do Rafała, musze sie z nim spotkac i pocwiczyc przed wystawa. Szkoda ze tak sie wykruszyło towarzystow na klubowej. Mam nadzieje ze w Krakowie bedzie komplet trzymam kciuki

Posted

puz napisał(a):
...Beatko zapomniałam na smierc o naszym okresie cieczkowania. Faktycznie Bogdanka zgłoszona na krakowska a tu niedługo cieczka, jutro dzwonie do Rafała, musze sie z nim spotkac i pocwiczyc przed wystawa...

Kochana, zrób to oj zrób :) Mam nadzieje, że Bogdaneczka ( tak jak jej mama Dunia) ma ,,wystawianie" we krwi :lol: i w lot ,,załapie" o co chodzi. I pisz nam tutaj o wszystkim :P

Posted

No cóż, ja odkąd mam gończaka nie mam zdjęć. Za bardzo zakręcona jestem.

A po konkurencjach hodowlanych (gdzie to Grzegorz wrzucał pucharki do torby) i ciąglych wejściach i wyjściach ringowych musieliśmy się pilnować by wszystko ogarnąć (konkurencje hodowlane).

Podeszliśmy na ring już oceny klasowej. Grzecznie czekam - baby, szczenięta i my w młodzieży. A tu nas już wołają. Baby i szczeniory były obok :D

Ledwo zdąrzyłam się ustawić na końcu stawki (7 szt).
Zakończyliśmy na początku stawki z Młodzieżowym Zwycięzcą Klubu.

Na finale przegraliśmy z pięknym ogarkiem Miodunem Ogarusy. Oj, dużo jeszcze pracy przed nami.

Miałam cichą nadzieję wyjechać z oceną dosk. udało się lepiej.

Za to w hodowlanych konkurencjach i później na ringu GP "nasza hodowla "już lepiej.

Podaję:
N. hod klubu Gp i OP. - Kłusujaca Sfora (wygraliśmy z ogarkami chyba Hani)
N. Repr. - Lukas z Jabłończa
N. S. hod - Lara K. S. (mama Opusa)
N. para psów - Par Force K.S. i Nemrod K.S. -( w rękach hod.)
N. para hod. - ???

--------------------
GP

N. baby - ???
N. szczenię - Par Force K.S. ; Phara K.S - w.o
N.Junior - OPUS K.S. (to my :lol: :oops: )
N.P. kl.ch. Maur K.S.
N. z kl. użyt. - Nemrod K. S.

sunki przegapiłam - pijąc na umór Coca colę. Siostra Opusa (bdb)

----------------------------------------------
BiS klubówki -NEMROD Kłusująca Sfora

pozostałe informacje GP:
N. P.kl.otw. - Amber z Doliny Bystrej (zakończył championa)
N.S. kl. Ch. - Magara Rumcajsowe Obejście

Aha, Ogar polski RAGO Galicyjska Sfora 1, dosk. NPwR przegrał z Tercetem Olfactus.

Posted

Bardzo i serdecznie Ci Musiu GRATULUJĘ :smilecol:

A Tercet Olfactus był ogarza gwiazdą tej wystawy ( co nie dziwi wcale :lol: ). No i wielkie BRAWA dla Hani za najlepszą hodowlę :D

Posted

[quote name='bea100']Bardzo i serdecznie Ci Musiu GRATULUJĘ :smilecol:

A Tercet Olfactus był ogarza gwiazdą tej wystawy ( co nie dziwi wcale :lol: ). No i wielkie BRAWA dla Hani za najlepszą hodowlę :D

Gratuluje zwyciestwa , az milo słuchac

Posted

Dla Puz na prosbę/podaję opis Harmonii:
,,Suczka o mocnej kości, db proporcji, doskonała głowa, praw.zgryz, praw.górna i dolna linia, kończyny proste, dobrze katowane, szata i umaszczenie praw., db. ruch "
:D
No i usłyszałam od sędziego wiele miłych słów :P

Posted

bea100 napisał(a):
Dla Puz na prosbę/podaję opis Harmonii:
,,Suczka o mocnej kości, db proporcji, doskonała głowa, praw.zgryz, praw.górna i dolna linia, kończyny proste, dobrze katowane, szata i umaszczenie praw., db. ruch "
:D
No i usłyszałam od sędziego wiele miłych słów :P
:lol:

:lol: Brawo dzieki taka zdolna siostra

Posted

puz napisał(a):
...Brawo dzieki taka zdolna siostra

Oj tak, zdolna to ona niewątpliwie jest, niekoniecznie wyglądem :lol:
Zdolna...krawcowa :lol: W kamizelce (wiszącej na krześle) wyszarpała mi dwie kieszenie szukając Froliców ( chociaz nie miałam żalu bo faktycznie zapach tam był a to pies-nos, więc wiadomo, moja wina :lol: )

• 2 weeks later...
Posted

Puziku: cieszę się bardzo, że z nogą już po wszystkim 8) i że jedziesz dzielnie (o kulach przecież :( ) na wystawę do Kraka czuwać i wystawiać ogórki ( Bohuna i Bogdankę), nawet nie wiesz, jaka Ci jestem wdzięczna i jakie to dla mnie ważne :D
Dziękuję Ci kochana (i za to i za wszystko, Ty wiesz :loveu: )