mamanabank Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Napisała Margo05: Carioca, skąd się takich mężów bierze? :loveu::loveu::loveu: CARIOCA napisał(a): Carioca zarządziła intensyfikację działań w kierunku DS nie tylko dla Wiery - tak więc szanse rosną. Pozdrawiam, Mąż C. A skąd się bierze takie żony??? Quote
CARIOCA Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Witam, Proszę bardzo! To ja Wam dziękuję za informacje dotyczące Wiery. Jeżeli zaś chodzi o odpowiedź na pytanie o sposób na męża takiego jak ja, czyli męża C. Zostałem wkręcony w banalnie prosty sposób. Na moje żądania o wielką gratyfikację z tytułu obecności u boku C. i pozostawanie w roli trutnia, Carioca mnie OZŁOCIŁA - czyli zainstalowała 5 lat temu PIESYNKA MOHERA -Goldena z Hodowli Complement.;) Quote
mamanabank Posted November 17, 2009 Author Posted November 17, 2009 :lol: :lol: :lol: Fajnie być tak ozłoconym moherowo (bez aluzji) Puszki dzisiaj doleciały do Fundacji. Jeszcze sucha karma w drodze. Quote
Margo05 Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Nie każdy mąż chce się dać ozłocić, a są tacy, co nawet ozłocenia tego nie cenią. Tym bardziej mąż tak jak Ty to złoto samo w sobie :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
mamanabank Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Wierka pozdrawia wszystkich po nowych pracach serwisowych na dogomanii Quote
mamanabank Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Kolejna tragedia, ludzie, załatwcie mi psychiatrę! CYPISEK - PILNIE potrzebna pomoc! http://www.dogomania.pl/threads/174024-CYPISEK-po-wypadku-nie-ma-kasy-na-operacjAE-pies-cierpi-POMOCY?p=13537164#post13537164 Quote
CARIOCA Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Mamonabank, A co tam u Wiery ? Czy ta biegunka minęła ? Miała może zrobione to badanie usg , o którym pisałaś ? Bardzo się tym niepokoimy. Czy są jakieś perspektywy na znalezienie DS dla niej ? Prosimy o wszelkie informacje na ten temat. Pozdrowienia, Carioca Quote
mamanabank Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Już odpowiadam. Biegunka minęła po zmianie karmy i podawaniu lekarstw. Został oddany kał do badania, ale wyników jeszcze nie znam. USG odpuszczono, weterynarz nie widzi potrzeby. Teraz należy kontynuować dietę. Na dzień dzisiejszy żadnych perspektyw DS, wczoraj dzwoniła do mnie dziewczyna, chciała jużaka do pilnowania firmy. Odesłałam ją do fundacji, ale przy okazji poinformowałam, że jużak nie może być psem, który przebywa ciągle sam i wymaga pielęgnacji. Zapadła cisza. Czyli dobrego domu jak nie było tak nie ma. Ciesze się, że jest ktoś kto przejmuje się jej losem, dziękuję. Quote
CARIOCA Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 To bardzo dobrze, że Wiera czuje się lepiej i bardzo źle , że nikt sensowny się nią nie interesuje.. Czy ma zrobione ogłoszenia poza dogomanią ? Czy są dla niej szanse choćby na dom tymczasowy ? Czy wyprowadzana jest na spacery ? Jak często jest odwiedzana i czy tylko mamanabank do niej przychodzi ? Moze dałoby się jakies fotki zamieścić, bo od czasu postrzyżyn nie mogliśmy jej zobaczyć ? I jeszcze przydałyby się jakieś wieści o jej zachowaniu, temperamencie itd... czekamy i pozdrawiamy, Carioca z "Ozłoconym ":) Quote
mamanabank Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Ogłoszenie ma jeszcze na allegro, cafeanimal i psy do adopcji Szans na DT nie ma Na spacery raczej nie chodzi, chyba, że do lecznicy czy na strzyżenie Myślę, że zaglądają do niej wolontariusze fundacji i "szefowa", która jest z psami na co dzień. Niestety ja nie mam możliwości jej sfotografować, ale do prośby o zdjęcia serdecznie się przyłączam. Informacje nt. temperamentu i zachowania najlepiej uzyskać bezpośrednio z fundacji, bo ja jestem strasznie nieobiektywna w tym aspekcie, dla mnie to jest pies cudny i koniec. Quote
mamanabank Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Szykuje się dom dla WIerki, trzymajcie kciuki, dzisiaj wizyta przedadopcyjna... Quote
mamanabank Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 WIERA JEDZIE DO NOWEGO DOMU!!! Jest już w drodze, trzęsie się biedulka ze strachu, będę Wam wklejać informacje jak się aklimatyzuje w nowej rodzinie. Mam nadzieję, że zdjęcia też będą! Oto co napisał jej nowy właściciel: Jedzie Wierka, JEDZIE !!! będzie na obiedzie Wybije piętnasta przyjedzie do miasta Minie kolejne półgodzinki i już będzie u Rodzinki Damy jeścia damy kocyk i spojrzymy w piękne oczy. Zauroczy nas coś czuje, minutki już długie rachuje. Oj ucieknę zaraz z pracy, podam wszystko jej na tacy. Quote
mamanabank Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Wszystkim zaangażowanym w ratowanie Wiery serdecznie dziękuję!!! I zapraszam na wątek jużaków, bo jeszcze trochę czeka na dom. Dzisiaj został znaleziony kolejny! Quote
mamanabank Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Czyż ona nie jest piękna???!!! Quote
mamanabank Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Zapraszam na wątek jużaka TIMURA http://www.dogomania.pl/threads/174562-JuA-ak-z-Szymanowa-potrzebne-wsparcie?p=13588027#post13588027 i jużaków w potrzebie http://www.dogomania.pl/threads/146539-JuA-aki-i-juA-akopodobne-w-potrzebie-czekajAE-na-dom Quote
leni356 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Przecudne zdjęcia.. takie bajkowe. Chmurka wygląda na bardzo zadowoloną Quote
mamanabank Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Kolejne zdjęcia, tak samo radujące serce: Quote
mamanabank Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Wiera po kąpieli Black & white Quote
Isadora7 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 No to zdjęcie to mistrzostwo: http://foto2.m.onet.pl/_m/02f8d6808281e586715dd53635f9d002,10,19,0.jpg Quote
mamanabank Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Tak, CTR, piękny i łagodny. Quote
czarnula Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Na forum Ctra tez juz jest Wiercia:) śliczna sunia Quote
mamanabank Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Za pozwoleniem p.Marka dzielę się ostatnim mailem i zdjęciami: Witam pięknie! Lepiej jest, proszę mi wierzyć Wierka zaakceptowana została zupełnie. Jest już poprostu Nasza. Tymczasem nie wchodzi sama do pokoju dziennego, gdzie zajmowała wygodne miejsce na kanapie. Gdy jesteśmy w domu pokój jest otwarty i nawet jeżeli próbuje wchodzić na fotele zaraz ją upominamy. Coraz częściej pozwala nam dotykać końcówek łap. Już nie kłapie niepotrzebnie ząbkami, chociaż czasem przytrzymuje asekuracyjnie nasze ręce w paszczy. Czesanie sprawia jej dużą przyjemność, bo leży przy tym bardzo spokojnie. Wróciliśmy do przywoływania Rodiona gwizdkiem i nasza panna również polubiła przybiegać na jego dżwięk. Z Rodionem bawią się całkiem nieźle, on leci po piłkę, a ona zaraz za nim sprytnie wyrywa mu ja z paszczęki. Co do dominacji (wiem, przeżytek) Wierka początkowo podgryzała sierotkę Rodiona, ale on mądry Czarny T. szybko załapał o co chodzi. Teraz dominują się zależnie od robionego kółka po podwórku. Raz ona jego, raz on ją. To samo dzieje się z psimi zabawkami. Powarkują na siebie, a za chwilę przynosza zabawki jeden drugiemu. Tylko te łapy na meblach........i pogryzione buty..... ale nauczymy i tego. Rodion w Mikołajki zakonczył Młodzieżowego Championa Polski. Bardzo był dzielny i za to damy mu dłuższy odpoczynek od wystaw. Pozdrawiam Serdecznie i Moja Rodzinka też... Quote
Recommended Posts