Kaladan Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [QUOTE]Kaladan nie ma się czego bać ;-) wystarczy tylko czesać raz dziennie :evil_lol: i oliwić - włos się prawie wcale nie plącze ;-) No ale Di to taka mała rozrabiara :loveu: , że niewiadomo jak będzie z tym czesaniem :mad: A kiedy planujesz z małą jechać na wystawę ???[/QUOTE] Czesana jest codziennie, na razie bardziej zabawowo w ramach przyzwyczajenia. Gorzej że ciągle jest cała w piachu, jakiejś zeschłej trawie i ślinie wujka Rubida, któremu ładuje łebek do paszczy :) Pierwsza wystawa dopiero w młodzieży, szczeniaki odpuszczamy. Pewnie zabiorę ją towarzysko na jakąś wystawę na którą będę jechać z seterami, niech się przyzwyczaja do tej atmosfery :) Aż się czasami dziwię, że ludzie nie doceniają roli wystaw w socjalizacji psa. Quote
nane Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='Kaladan']Czesana jest codziennie, na razie bardziej zabawowo w ramach przyzwyczajenia. Gorzej że ciągle jest cała w piachu, jakiejś zeschłej trawie i ślinie wujka Rubida, któremu ładuje łebek do paszczy :) Pierwsza wystawa dopiero w młodzieży, szczeniaki odpuszczamy. Pewnie zabiorę ją towarzysko na jakąś wystawę na którą będę jechać z seterami, niech się przyzwyczaja do tej atmosfery :) [B][COLOR=red]Aż się czasami dziwię, że ludzie nie doceniają roli wystaw w socjalizacji psa[/COLOR].[/B][/quote] skąd ja to znam .... ;) cóż można powiedzieć Di to [U][B]normalny York[/B][/U] :evil_lol: i nie ma się co dziwić :lol: my zawsze zabieramy szczeniaki na wystawy (oczywiście te które zostają u nas ;) ) Tanya była nawet w Berlinie :cool3: towarzysko oczywiście ;) [B][COLOR=red]Bo wystawy je męczą[/COLOR] :evil_lol: [/B] Quote
małyskrzat Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='Kaladan']Aż się czasami dziwię, że ludzie nie doceniają roli wystaw w socjalizacji psa.[/quote] prawda??:evil_lol: Anka super te Twoje Gordony!!!!! Kiedy pokarzesz Di-dusię?? Quote
małyskrzat Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='Burchardt']Byliśmy w York Centrum u Pani Zwolińskiej. Jeśli chodzi o zbliżenie boczne będzie trudno, ale spróbuję. Tupek nie jest fanem aparatu fotograficznego. Jak tylko biorę do ręki aparat to pies zwiewa. No gwiazdą to on nie będzie. Kasia i Tupek[/quote] może Ci się uda-czekam z niecierpliwością;) Quote
Acia_ Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='Shahar']Asiuniu Dyziu 2 bedzie nie wczesniej jak w grudniu[/quote] to poczekamy do grudnia :p Quote
Ramona Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Jak czytam Wasze posty to az mi sie od razu chce pieseczka a jak ogladam to juz bym kupowała :cool3: :sweetCyb: Quote
Kaladan Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [QUOTE] Anka super te Twoje Gordony!!!!! Kiedy pokarzesz Di-dusię??[/QUOTE] Dziękuję :oops: Jesteśmy z nich bardzo dumni. Jestem w trakcie uaktualniania strony - najpierw nowe zdjęcia gordoniastych (bo oprócz newsów to są z zeszłego roku...) i zapowiedź miotu, a potem przyjdzie czas na Didi :) Quote
Behatka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Jesteśmy po strzyżeniu, zapłaciliśmy 40 zł. Zdjecia zamieszczę później Quote
Kasia&Max Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Witam! Jestem tu nowa, jak mowi moj nick mam na imie Kasia a moj kochany maluszek Max. Moj "yorguś" urodzil sie 8 stycznia 2007 roku, dostalismy go od Pani Kasi z Siedlec dla mojego autystycznego 6-letniego brata. Powiem szczerze, że dzis rano sama obciełam Maxa, wyszlo...amatorsko...sami ocencie..ale przynajmniej moja psinka ma wygodnie i nie zagrażają juz jej letnie upaly:multi: Czy ktoś moglby mi podpowiedzieć jak tu dodac zdjęcia? Pozdrawiam!!! Quote
Behatka Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 [COLOR=blue][B]Tutaj jest link[/B][/COLOR] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259&highlight=zdj%C4%99cia+na+forum+KROK+PO+KROKU"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259&highlight=zdj%C4%99cia+na+forum+KROK+PO+KROKU[/URL] Quote
Kasia&Max Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 To jest moj Max, na zdjęciu ma prawie 5 miesięcy, tylko proszę nie śmiejcie się z niego, obcięła go mama zwykłymi nożyczkami...czy według Was powinnam udać się z nim mimo wszystko do fryzjera? Pozdrawiam!!! [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images20.fotosik.pl/374/9b8e38886fb7b497.jpg[/IMG][/URL] Quote
Pegaza Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Kasiu droga hm więc gdyby to ja np miałabym sama obciąc mojego psa to na pewno skorzystałabym z fotek fachowo obciętych yorków:p Maxowi napewno jest teraz wygodniej. Do fryzjera to już nie masz po co sie wybierać, gdyż na pycholku jest zbyt krótko ścięty no chyba, że wygoli mu grzbiecik maszynką. Quote
Kasia&Max Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 :)musieliśmy sciąć Maxa od razu bo bawił się ten mój łobuziak w liściach i pod sosenkami i wrócił z taka sierścią, że nie mieliśmy wyjścia...ale pocieszam sie tym, że to było jego pierwsze ścięcie więc za jednym zamachem pozbyliśmy się wszystkich czarnyh szczenięcych włosków no i nie mamy juz problemu z czymś typu..spacerujemy a tu nagle Max kladzie sie na ziemi i nie chce nigdzie iśc bo mu jest gorąco:) Pozdrawiam!!! Quote
nane Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 [quote name='Pegaza']Kasiu droga hm więc gdyby to ja np miałabym sama obciąc mojego psa to na pewno skorzystałabym z fotek fachowo obciętych yorków:p Maxowi napewno jest teraz wygodniej. Do fryzjera to już nie masz po co sie wybierać, gdyż na pycholku jest zbyt krótko ścięty no chyba, że wygoli mu grzbiecik maszynką.[/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]Pegaza nie czepiaj się :eviltong: :evil_lol:[/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]Moim zdaniem jest super w porównaniu do tego co potrafią niektórzy "fryzjerzy" zrobić to to jest mistrzostwo świata :razz: tym bardziej, że NOŻYCZKAMI :cool3: [/COLOR][/FONT] Quote
Pegaza Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 heh ja się czepiam:evil_lol: alez skąd tylko wyrażam swoje zdanie:lol: Quote
Kasia&Max Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 ;) Widzę, że fryzurka, jeśli to, co ma na sobie mój Max w porównaniu do Waszych Yorków można nazwać fryzurką wywołuje u Was różne odczucia:) Ja powiem tak...przed obcięciem zawsze gdy ktoś przechodził obok Maxa mogłam usłyszeć komentarze typu.."a co to takiego? Wiewiórka czy kot"...po obcięciu juz tego nie słyszę...ale mniejsza z tym...to prawda, że Max zbyt pięknie to nie wygląda...ale ja i tak kocham go nad życie bez względu czy ma długaśne włoski czy wyglada jak owieczka a poza tym przez jakis czas oboje będziemy mogli zapomnieć o wplątanych w jego włoski patykach, liściach itp...najwazniejsze, że Max w środku jest taki sam..łobuziakowaty, mega kochany i miluuusi:)ale dodam jeszcze jedno...następnym razem jednak wybierzemy się do psiego fryzjera:)Pozdrawiam!!! Quote
Kasia&Max Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 A Tobie nane bardzo dziękuję za to, że chociaż Ty nie krytykujesz tego jak obcięliśmy Maxa...to był nasz pierwszy raz:) a Max to nasz pierwszy piesek...i nieważne jak wygląda i tak bardzo mocno go kochamy...szczególnie chyba ja bo Magdzik...to takie moje dziecko:) Quote
nane Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 [quote name='Kasia&Max']A Tobie nane bardzo dziękuję za to, że chociaż Ty nie krytykujesz tego jak obcięliśmy Maxa...to był nasz pierwszy raz:) a Max to nasz pierwszy piesek...i nieważne jak wygląda i tak bardzo mocno go kochamy...szczególnie chyba ja bo Magdzik...to takie moje dziecko:)[/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]nie ma za co :loveu: [/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]najważniejsze, że go kochacie takim jakim jest[/COLOR][/FONT] ;) Quote
Pegaza Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 No tak Nane przychlebca:evil_lol: Kasiu przecież ja nie napisałam że Twój pies jest brzydki:razz: Pozwole sobie tu zamieścic fotke przed obcięciem wygląda jak york a nie jak kot czy wiewiórka nie wiem co niektórzy chyba oczu nie mają,jest śliczny:) [IMG]http://images21.fotosik.pl/319/7e803f6ecc6888aa.jpg[/IMG] Quote
nane Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 [quote name='Pegaza']No tak Nane przychlebca:evil_lol: Kasiu przecież ja nie napisałam że Twój pies jest brzydki:razz: Pozwole sobie tu zamieścic fotke przed obcięciem wygląda jak york a nie jak kot czy wiewiórka nie wiem co niektórzy chyba oczu nie mają,jest śliczny:) [IMG]http://images21.fotosik.pl/319/7e803f6ecc6888aa.jpg[/IMG][/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]Kasia musisz się przyzwyczaić, że Pegaza zawsze jest szczera :eviltong: :evil_lol: [/COLOR][/FONT] Quote
Pegaza Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Wiesz NANE napisze tak Kasia pytała czy ma z nim iść do fryzjera więc w temacie odpowiedziałam:p co się tyczy obcięcia jak czytam sama KASIA też nie jest pewna czy dobrze jest ścięty i dobrze wygląda:razz: Sama Kasia moim zdaniem nie musi się przejmować:p i tyle bo widze że ktoś usiłuje włozyć słowa, których tutaj nie napisałam Quote
Kasia&Max Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Wiecie co Wam powiem...jesteście fajni:)nie wiem, czy zauważyliście ale Maxowi zostawiliśmy na główce kucyka...gdy mu rozpuszczam na noc wloski wyglada tak fajnie, że nie sposób patrząc na niego nie uśmiechnąć się:)jak zrobie mu zdjęcie to Wam podrzucę i jeszcze jedno..po ścięciu Max ma zupełnie inny kolor, co widać na zdjęciu, do tego wypadły mu wszystkie mleczaki na dole...zabawnie wyglada:) tylko coś te jego kiłki nie ruszają się...Mam jeszcze jedno do Was pytanie...ale tak szczerze...czy kiedykolwiek Wasze yorki były tak krótko obcięte jak mój Max?Pozdrawiam!!! Quote
nane Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 [quote name='Pegaza']Wiesz NANE napisze tak Kasia pytała czy ma z nim iść do fryzjera więc w temacie odpowiedziałam:p co się tyczy obcięcia jak czytam sama KASIA też nie jest pewna czy dobrze jest ścięty i dobrze wygląda:razz: Sama Kasia moim zdaniem nie musi się przejmować:p i tyle bo widze że ktoś usiłuje włozyć słowa, których tutaj nie napisałam[/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]dobra Pegaza skończmy temat bo robi się niebezpieczny ;) (nie chciałam cię urazić)[/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]ja wziełam pod uwagę to, że pies był obcięty przez amatora a czy Kasia pójdzie z nim do fryzjera to już od niej zależy :roll: [/COLOR][/FONT] Quote
Kasia&Max Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 i jeszcze jedno...jak długo te wloski będą mu teraz odrastały? Quote
Pegaza Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Kasiu zobacz sobie galeryjke właśnie ostrzyżonych yorków tam znajdziesz odpowiedż na swoje pytanie:lol: Nane :-x wybieram się do Ciebie z tym na początek a potem będzie to:2gunfire: :eviltong: Quote
Recommended Posts