Goshka Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Pan Ryk generalnie sedziuje VI grupę. W tym roku wybierał na pewno BOG-VII w Radomiu w maju, a ras z VII chyba jeszcze nie sędziował. Quote
sylrwia Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Judit napisałaś [quote name='Judit']yyy.... jak tak no to niech się sami pakują na tę wystawę :eviltong:[/quote] dlatego zapytałam czy Was sędziował, bo myślałam, że już oceniał Wasze psiaki i masz złe doświadczenia Quote
Judit Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 sylrwia napisałam tak ponieważ panią W. znamy i do niej chętnie pojedziemy, a o panu R. nie słyszeliśmy jeszcze... ;) więc może lepiej poczekać i zobaczyć jak też przebiegnie takie sędziowanie w Nowej Rudzie. :p Quote
sylrwia Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Zapytuje bo interesuje mnie jego sedziowanie. :) Wiec tez poczekam na wieści po wystawowe :) Quote
Jagoodka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Judit']sylrwia napisałam tak ponieważ panią W. znamy i do niej chętnie pojedziemy, a o panu R. nie słyszeliśmy jeszcze... ;) więc może lepiej poczekać i zobaczyć jak też przebiegnie takie sędziowanie w Nowej Rudzie. :p[/quote] Jeżeli chodzi o sędziowanie p. Ryka, to ja uważam , że do takich sędziów zawsze warto jechać. Jest miły, kulturalny i jak niewiele polskich sędziów konkretny i rzeczowy. Wie co robi na ringu, doskonale zna wzorce ras. Jest specjalistą od gr VI,a więc tej gdzie multum ras rzadkich lub w ogóle u nas nie znanych. Miałam okazję z nim kiedyś rozmawiać po jednej z wystaw a propos właśnie tych ras z gr VI i wierzcie mi lub nie ale zaimponował mi swoja ogromną wiedzą. Ja mam psa rasy rzadkiej z VIII gr i byłam bardzo mile zaskoczona jego oceną. Dziewczyny na waszym miejscu nie zastanawiałabym się. Quote
Goshka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Szczerze mówiąc to nie rozumiem takiego podejscia- nie znam sędziego, więc nie jadę. Ja lubię eksperymentowac, najwyzej u niektórych jestem pierwszy i ostatni raz.:evil_lol: Powkurzam się, ale ...life is go on:cool3: Oczywiscie są tacy, którzy sędziów wybierają bardzo starannie, byle tylko ich pies mógł kolejny raz wygrac, co by doskonałą opinię utrzymać.:diabloti: Moje zdanie jest takie- w przypadku psów mysliwskich wartośc psa weryfikuje praca. I osobiscie dla swojej suki szukam psa po konkursach, a nie z championatami "dwudziestu" krajów. A do pana Ryka pojechałabym. Chociaz po kilku oststnich wydarzeniach, jakie miały miejsce podzcas sedziowania wnk na samo słowo "wystawa" mam odruch wymiotny.:diabloti: Quote
IraKa Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 [quote name='Goshka']Moje zdanie jest takie- w przypadku psów mysliwskich wartośc psa weryfikuje praca. I osobiscie dla swojej suki szukam psa po konkursach, a nie z championatami "dwudziestu" krajów. [/QUOTE] :klacz::klacz::klacz: [QUOTE] Grupa IX Adam Ostrowski - chiński grzywacz Paweł Szemraj - cavalier king charles spaniel [/QUOTE] W IX to widzę, że tylko dwie rasy przewidują do oceny:evil_lol: ;) Quote
Judit Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Goshka']Szczerze mówiąc to nie rozumiem takiego podejscia- nie znam sędziego, więc nie jadę. Ja lubię eksperymentowac, najwyzej u niektórych jestem pierwszy i ostatni raz.:evil_lol: Powkurzam się, ale ...life is go on:cool3: [/quote] Nie zawsze tak jest że się jeździ tylko do tych znanych. Często też jedzie się do kogoś kogo się w ogóle nie zna. Jednakże patrząc na aktualną sytuację (problemy z samochodem, spora odległość jak na wyjazd na krajówkę, do tego nieznany sędzia gdzie się nigdy o nim nie słyszało..) chyba podziękujemy na razie i poczekamy na relacje wyżłowatych i seterowatych. ;) Quote
Goshka Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Trzeba wysłać szpiega,hehehe:evil_lol: Myślę, ze jednak nie będzie tak źle.;) PS. Judit, jaaaak ten Wasz Tytus się wystawia:cool3:, nie mogę się zawsze na niego napatrzeć. Jak się fajnie napręża:evil_lol: Quote
Judit Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 może i coś z tym szpiegiem się wykmini.. :eviltong: a jak Tytus się napręża to znaczy że się skupia :evil_lol: koncentracja pełna to i naprężenie pełne :cool3: ale żeby był taki efekt trzeba było się nieźle opracować z nim w domu... a skoro już sam sobie ogon trzyma w górze to może i kiedyś głowę sam będzie trzymał, hehe... :diabloti: Quote
sylrwia Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [quote name='Jagoodka']J... Dziewczyny na waszym miejscu nie zastanawiałabym się.[/quote] Ja i tak tam nie jadę ale interesuje mnie ten sędzią :) Quote
Teba Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 A ja bym chciała pojechać, ale muszę znaleźć transport- jedzie ktoś może z Warszawy i ma miejsce na 1 człowieka + 1 psa? Quote
Bettylion Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Kurcze a shih tzu kto będzie oceniał :mad:nie podali :-o Quote
mrowa23 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 my sie chyba pojawimy z duzymi i malymi.. Quote
obi Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Czy może mi ktoś wytłumaczyć ,bo albo jest pomyłka albo ja źle widzę :oops:,że II grupę sędziuje pan Andrzej Zamojski (molosy długowłose) a z tego co wiem to ów sędzia nie ma uprawnień do sedziowania II grupy,:placz:nie wiem o co chodzi może ktoś bliżej zorientowany mi wytłumaczy. Quote
Konrado Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [FONT="] [/FONT] [FONT="] [B]Grupa V[/B] Monika Kuriata-Okarmus[/FONT] [B][FONT="]Grupa IX[/FONT][/B][FONT="] Andrzej Kaźmierski - cavalier king charles spaniel[/FONT] Quote
Konrado Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='obi']Czy może mi ktoś wytłumaczyć ,bo albo jest pomyłka albo ja źle widzę :oops:,że II grupę sędziuje pan Andrzej Zamojski (molosy długowłose) a z tego co wiem to ów sędzia nie ma uprawnień do sedziowania II grupy,:placz:nie wiem o co chodzi może ktoś bliżej zorientowany mi wytłumaczy.[/QUOTE] Podane za oficjalną listą sędziów : [FONT=verdana][SIZE=1][SIZE=2][B]Zamoyski Andrzej [/B][/SIZE][/SIZE][/FONT][FONT=verdana][SIZE=1][SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - Grupa I-bez owczarków niemieckich [SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - hovawarty [SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - owczarki kaukaskie [SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - owczarki środkowoazjatyckie [SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - szwajcarskie psy pasterskie[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/FONT] Quote
Marchewkowy Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='katik']ja się chyba wybiorę.[/QUOTE] Ja chyba też się pojawię :lol::lol::lol: Quote
obi Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='Konrado']Podane za oficjalną listą sędziów : [FONT=verdana][SIZE=1][SIZE=2][B]Zamoyski Andrzej[/B][/SIZE][/SIZE][/FONT][SIZE=1] [/SIZE][FONT=verdana][SIZE=1][SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - Grupa I-bez owczarków niemieckich[/SIZE][/SIZE][/FONT][SIZE=1] [SIZE=1][FONT=verdana][SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - hovawarty[/SIZE][/FONT] [SIZE=1][FONT=verdana][SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - owczarki kaukaskie[/SIZE][/FONT] [SIZE=1][FONT=verdana][SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - owczarki środkowoazjatyckie[/SIZE][/FONT] [SIZE=1][FONT=verdana][SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - szwajcarskie psy pasterskie[/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/QUOTE] Konrado to nie jest oficjalna lista jak podajesz tylko uprawnienia pana Zamoyskiego ,zobacz co sędziuje w sobotę a co w niedziele a mnie interesuje właśnie niedziela (molosy długowłose) a nie widzę żeby miał uprawnienia na tą własnie rasę.:diabloti:No nic zostaje dzwonic do związku:mad: Quote
immortal Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [B][SIZE=3]Szukam transportu na tą wystawę, z W-wy, dla jednej osoby bez psa, dokładam się do paliwa.[/SIZE][/B] Quote
Złośnica Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Ja odpuszczam, byłam właśnie u sędziego, tego samego co zaproponowała Nowa Ruda i ....dziękuję bardzo, nigdy więcej :shake: Quote
obi Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 W Nowej Rudzie tzn.w związku w Wałbrzychu bardzo szybka reakcja, sędzia została zmieniony bo zaszła pomyłka ,super noooo:multi:a za szybka reakcje buziaki Quote
Shetanka Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 wie ktoś jak wysłać zgłoszenie na MP? :crazyeye: Quote
Paula&Goofi Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Spróbujcie Mailem =] A potem zadzwońcie i zapytajcie czy zgłoszenie przyjęte, albo od razu zadzwońcie i spytajcie jak. Quote
Recommended Posts