Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia owczarek szkocki collie pilnie szuka nowego domu. Jej wlascicielka przebywa w hospicjum, a corka posiadajaca male mieszkanie nie moze zabrac suni do siebie.Sunia - Marry- byla wychowana w domu, w budzie i nie moze sie przystosowac do malego mieszkanka. Ma 7 lat ,jest mila i lagodna.Umaszczenie - sniade jak Lassie. Pilnie szukamy dla niej domu , tel.do corki wlascicielki : Pani Marta +609 47 28 10. Rzeszow , woj.podkarpackie.

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia miala szczeniaki, obecnie od 3 lat dostaje zastrzyki blokujace cieczke,nie jest sterylizowana. Marry jest nauczona jesc wszystkie rodzaje pokarmu, nie jest wybredna :) :) :) .

To ogloszenie jest prawdziwe,dodalam je tez na forum collie (collie.pl-->. link do forum na dole strony ) , a na tym forum jestem nowa.Niestety ! nie trafilam tutaj wczesniej,teraz zaluje,bo tutaj sa prawdziwie przyjaciele zwierzat :D :D :D

Pani Marta Palac czeka na kontakt.Moze ktos sie zdecyduje :)

Posted

Zapytam pani Marty czy ma zdjecia.Albo moze pojade do niej ,albo poprosze ja o zrobienie zdjecia.
Marry to typowy owczarek collie :lol: , ale z tych europejskich, raczej nie wiekszych amerykanskich. Jak tylko dostane zdjatke wkleje na forum.

Posted

Sunia jest podobna do tej ze schroniska w Krzesimowie /sunia collie i 4 szczeniaki bernardynki/. Poniewaz pani Marta nie ma zbyt duzo czasu ostatnio z powodu choroby matki, sunia jest troche zaniedbana,ale wystarczy dobrze przeczesac i bedzie "jak nowa".
Postaram sie jakos zdobyc zdjecia Marry. :-?

Posted

Hop do gory! Niestety nie mamy zdjec suni i niepredko je zdobedziemy. Moze jednak ktos sie zdecyduje chociaz zadzwonic do wlascicielki???? :fadein:

• 3 weeks later...
Posted

Niestety nie, sunia nadal czeka.
Nie moge zrobic zdjec, bo nie znam osobiscie tej Pani,
ktorej mama/wlascicielka Marry/ jest w hospicjum.
Wiem tylko od mojej siostry , ktora jest posrednikiem,
ze sunia ma 7 lat, jest grzeczna, teraz jest nawet na lancuchu przy budzie. Nie ma sie nia kto zajac, bo wlascicielka jak pisalam
jest w hospicjum. Corka, ktorej telefon jest w pierwszym poscie,
moze udzieli wiecej informacji. Z tego co wiem pies jest zagrozony uspieniem. Beznadziejna ta sprawa, bo nie mozemy ruszyc z miejsca bez zdjec.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Wiem tylko od mojej siostry , ktora jest posrednikiem,
ze sunia ma 7 lat, jest grzeczna, teraz jest nawet na lancuchu przy budzie.

Boże drogi, suczka collie na łańcuchu?!?!?!?! O, matko!!!

Ulka - napisz przynajmniej gdzie jest ta suczka (w jakiej miejscowości - adres) - wtedy ktoś z dogomaniaków pojedzie tam z aparatem i zrobi jej zdjęcia!
No nie można czekać, jak pies się męczy!!!

Posted

Tak, sunia jest na lancuchu,przy budzie! Wiem,ze to straszne,
bo sama mam collie od wielu lat i dla nich jest to tragedia.

Sunia jest w Krosnie, a corka tej chorej pani jest z Rzeszowa ,
jezdzi do niej albo kogos prosi w Krosnie ,zeby cos jej dal do jedzenia. Sunia jest sama na terenie posesji tej pani, ktora jest w hospicjum.
Nikt inny sie nia nie interesuje.

Dzisiaj moja siostra bedzie rozmawiac w Rzeszowie z corka tej chorej pani co dalej mozna zrobic w tej sprawie.

Najgorszy problem jest,ze sunia nigdy nie jechala samochodem.
Poza tym jest niewybredna, przywyczajona do samotnosci i pozostawania samemu na dlugi czas. Jest teraz na pewno nie czesana ani nie kapana!

Czy sa jacys dogomaniacy w Krosnie ????

Posted

Ulka18 napisał(a):
Czy sa jacys dogomaniacy w Krosnie ????

Ula - zmień może tymczasowo temat tego postu na coś w stylu "Sunia collie - Krosno - potrzebna pomoc!" - to prędzej zwróci uwagę jakiegoś dogomaniaka z tych okolic!

Posted

zadzwoniłam do tej Pani z podanego numeru telefonu.
Pani była bardzo miła i właściwie powiedziala wszystko co tu zostało już napisane. jedyna pociecha to to że pies dostaje codziennie jejść i nie jest uwiązany na łańcucha a na jakiejś dłuższej lince. Pani również powiedziała że sunia prawdopodobnie zostanie uśpiona bo nie mają co z nią zrobić.

Posted

Boże, co za herezje - uśpić, bo nie ma co z nią zrobić!!! :evil:
Ciekawe, czy mówiła już o tym właścicielce suki - tej Pani, która jest teraz w hospicjum?!
Na szczęście weterynarze zwykle nie usypiają zdrowych zwierząt, z którymi "nie ma co zrobić"!

• 2 weeks later...
Posted

Jesli wszystko pojdzie dobrze, to sunia collie pojedzie w przyszly weekend do nowego domu do Missieek'a.
@sica z kociarni miau moglaby ja dotrasportowac do Krakowa. Problem jest z klatka, zreszta przeczytajcie, moze znajdziemy rozwiazanie.
Missiek czekam na Twoja info.

@sica

Wysłany: Sro Lip 06, 2005 11:11 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Ulka18

Co do transportu suni, to ona byłaby "luzem" czy w klatce? Wolałabym coby mi się po samochodzie nie tulała, a nie mam pasów dla psa, a bagażnik nie za duży - samochód Tipo. Zresztą nie wiem jakby się zachowywała w samochodzie. Ewentualnie mogłabym z Krakowa wziąć jakąś klatkę i w niej przywieźć psa. W ogóle to ją bardzo chętnie przywiozę, tylko trzeba by to jakoś sensownie zorganizować. Transport byłby w przyszły łikend.

Posted

POSZUKUJE DO WYPOZYCZENIA TRANSPORTER NA SUNIE WIELKOSCI COLLIE NA WEEKEND 15-17. LIPCA.

@SICA Z KOCIARNI BEDZIE JECHAC Z KRAKOWA DO KROSNA
I Z POWROTEM, WZIELABY SUNIE , ALE W TRANSPORTERZE LUB SZELKACH.

CZY KTOS MA SZELKI?? LUB TRANSPORTER ??
NA JEDEN WEEKEND??

Posted

Kochani,

kto pozyczylby @sicy z kociarni transporter lub szelki??
@sica wzielaby je ze soba do Krosna 15.07.2005 i potem oddala 17.07.2005 po dostarczeniu psiaka do Missieek'a.
Bez tego sunia nie bedzie mogla pojechac :(

Popytajcie znajomych , prosimy o pomoc , bez Was ani rusz .

Posted

Ja mam szelki rozmiar L, akurat na Colli, mogę je wysłac pocztą nawet jutro. Później prosiłabym o ich oddanie też najlepiej pocztą. Proszę ewentualnie o adres na pv. :D