Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Purple]Jakbym mieszkała parę metrów dalej, to praktycznie bym już w parku mieszkała :) Mamy do Morskiego Oka zawrotny czas 5 minut wolnym krokiem i z obwąchaniem wszystkiego po drodze.[/COLOR][/FONT]

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Imanca'][FONT=Georgia][COLOR=Purple]Jakbym mieszkała parę metrów dalej, to praktycznie bym już w parku mieszkała :) Mamy do Morskiego Oka zawrotny czas 5 minut wolnym krokiem i z obwąchaniem wszystkiego po drodze.[/COLOR][/FONT][/QUOTE]

To jest rzeczywiście dość blisko od nas - mieszkamy na rogu Puławskiej i Naruszewicza tzn. koło Królikarni.
Co sądzisz o poniedziałku albo wtorku/ Z pracy dojeżdzam na 17 i chodzimy na spacer.
Zresztą tutaj też podam nr telefonu bo widzę że dziś kazdemu go podaję: 600-474-927.

Posted

[COLOR=Purple][FONT=Georgia]No my możemy chyba też w stronę Królikarni iść. Mieszkam przy Dolnej :) Pasuje mi poniedziałek, we wtorek raczej nie, a potem znów od środy :) Pasuje mi też jutro i week jak już pisałam odpada :)[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Imanca'][COLOR=purple][FONT=Georgia]No my możemy chyba też w stronę Królikarni iść. Mieszkam przy Dolnej :) Pasuje mi poniedziałek, [/FONT][/COLOR][/quote]

Czyli wstępnie mogłybyśmy się umówić na poniedziałek. Na dziś mam już od kilku dni umówionego hydraulika.
Czy mogłybyśmy np spotkać się na dole na Piaseczyńskiej i rozglądając się gdzie będzie spokojnie iść w stronę Morskiego Oka.
Właśnie odkryłam że masz też labradora a jaki szkrabik pójdzie na spacer.

Sylwek w sobotę mogę zabrać swoją małą na jakiś popoludniowy spacerek np. o 15 czy 16 - ja mam wszędzie łatwy dojazd.

Pozdrawiam Ewa

Posted

Tyle zawsze opowiadaliście o spacerach na Pole Mokotowskie że poszłyśmy popołudniu właśnie tam - Właśnie wracamy ze spacerku - znalazłam przypadkową grupę piesków , do której dołączyłam. Chocunia mogła pobiegać bez smyczy ale w kagańcu - miałam utrudnienie bo musiałam sobie przynosić piłeczkę po każdym rzucie ale przynajmniej sobie pobiegała. Tam były i duże i małe i pieski i suczki i co jakiś się zmieniały.

Posted

Czoko ...... przepraszam Cię najmocniej, że nie dałem znaku życia ale .... w piątek w pracy nie spisałem sobie Twojego numeru telefonu (zakładałem, że zrobię to w sobotę rano) a potem wysłali mnie gdzieś i dopeiro teraz jestem przy komputerze a Twojego SMSm z zapytaniem odebrałame dopiero wczoraj wieczorem i było już za późno na jekiekolwiek spotkania.

Raz jeszcze bardzo przepraszam i mam nadzieję, że to Cię nie zraziło i że dasz nam szansę na rehabilitację.

Posted

[quote name='sylwekw']

Raz jeszcze bardzo przepraszam i mam nadzieję, że to Cię nie zraziło i że dasz nam szansę na rehabilitację.[/QUOTE]

Nie szkodzi i tak byłyśmy na spacerze. Następnym razem może mojej odważę się zdjać kaganiec - może wreszcie kiedyś przestanie wszystkich oszczekiwać - cóż broniła własnej ukochanej piszczącej piłki ale zdążyła się narazić innej czarnej dużej suce gdy podeszła za blisko patyka tamtej i po raz pierwszy zobaczyłam ostrzeżenie psa kłami... Tylko denerwowałam się czy nic u Was się nie stało - potwierdzenia czy doszedł SMS też nie zauważyłam. Nasza babcia (tzn. Krzysia) ostatnio miała zawał zupełnie nie wiadomo w którym momencie - jutro idzie na dokładne badania. Dziś już nie byłam na Polu tylko pół dnia spędziliśmy u teściowej...a mąż miał tydzień temu operację pod pełną narkozą...
W dzień znikam - w pracy zaczęło mi się szaleństwo z dokumentami - cóż logistyka i początek sezonu grzewczego...
Pozdrawiam Ewa

Posted

ja gdybym mogła to bym się z przyjemnością wybrała z moim wstrętnym kundlem na spotkanko ale niestety szczeka na większość psów :shake: jakiś miesiąc temu był kastrowany więc jeśli się coś zmieni w jego zachowaniu to z chęcią kiedyś się wybierzemy

Posted

LittleMy ... trochę sie ochłodziło ale to chyba nie powinno rpzeskzodzić w spacerach - możne dzięki temu mniej będzie "nie psiarzy" w parkach :-). Wczoraj jak wieczorem poszedłem z SHojo na dłuższy spacer to nawet takei fajne emocje jakieś przeżywałem, chłód, ciemno - głusza na "naszych" polach i ja razem z pieskiem na spacerze - przyjemne uczucie. Na dodatek jeszcze trafiłem na świeżo przez bobry "napoczęte" wielkie topole. Takiego ralaksu jak spacer z psem w ciszy i spokoju niewiele innych rzeczy może zapewnić.

Posted

Czy ktoś ma ochotę spędzić sylwestra... ze swoim(i) psem/-ami? Ja nie chciałabym mojego zostawiać samego a zabawa z nim jest mozliwa, no i człowiek bardziej się pilnuje.

Wiem, że jest też ogólnodogomaniacki, ale może sa Warszawiacy, którzy do Poznania nie jadą?

Posted

Jak w temacie. Najlepiej suczki lub szczeniaki, bo mój to dominancik:)
Zimą spacery też są frajdą!
Odwiedzam Park Matki Mojej i Mazowiecki Park Krajobrazowy.
Może nawet się znamy:)?

Posted

[quote name='Dobermania']Ooo, jak miło!!!
Masz suczkę:)?
Mogę umówić się na spacer choćby jutro:)[/quote]
Niestety:shake:. Mam psa. i to łobuza strasznego :)

w maju/czerwcu spodziewam się 2, tez samca, ale mysle ze od malego uda mi się go wychowac na porzadnego psiego obywatela:lol:

Posted

Oooj, to szkoda, bo ja od miesięcy juz szukam kogoś z suczką:shake:
Bo mój ze schroniska już jako staruszek wzięty i nie wiem, czy i kto go socjalizował, bo ma strasznie silnie rozwinięty instynkt terytorialny:/

A dożek? Drugi też:)?

Posted

[quote name='Dobermania']Oooj, to szkoda, bo ja od miesięcy juz szukam kogoś z suczką:shake:
Bo mój ze schroniska już jako staruszek wzięty i nie wiem, czy i kto go socjalizował, bo ma strasznie silnie rozwinięty instynkt terytorialny:/

A dożek? Drugi też:)?[/quote]
Dożek będzie pierwszy:lol:
a Wy tez z saskiej kepy?

Posted

Szmulki zapraszamy!
Ja nie z Saskiej, ale często dochodziliśmy tam na piechotkę z Wawra.
W porywach spacerowych szliśmy piechotką z Wawra do Parku Skaryszewskiego:lol:
Teraz nie możemy, bo Lachs ma zakaz przemęczania się ze względu na krwotoki:(

Posted

[quote name='Dobermania']
Teraz nie możemy, bo Lachs ma zakaz przemęczania się ze względu na krwotoki:([/quote]
Oj. No to bez nas. Bounty jeszcze zbyt radośnie i intenstywnie podchodzi do innych psów. Zamęczyłby go... Zdrówka Lachsowi życzę.