red Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Pod szpitalem w Radomiu na Józefowie koczuje mały piesek, wygląda na ok.2 letniego psiaka, ma króciutką sierść.. Śpi pod ławkami i patrzy wszystkim na ręce, pewnie ciągle jest głodny, piesek ma na szyi obrożę. Nikt nie zwracał na niego uwagi, a przecież widać mu już żebra, chudnie. Wczoraj zawiozłam mu jedzenie. Jeszcze kilka dni dopóki jest w miarę ciepło może tam być, bo szkoda go zabierać do schroniska. Dogomaniaczki z Radomia, jeśli możecie tam podjechać przy okazji, dokarmiajcie go, ja nie mam samochodu, ale jeśli tam będę u lekarza, zostawię mu jedzenie. Pomóżcie w ogłoszeniach tego biedaczka, żeby znalazł gdzieś domek przed zimą. Piesek jest mały, do połowy łydki. Taka z niego chudzina..... Quote
Lionees Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Jakby dał do siebie podejść,to sprawdźcie czy nie ma za ciasno obroży... Quote
red Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Obrożę ma luźną, bo też na to zwracam uwagę, jeszcze tylko musimy sprawdzić, czy nie jest np. podpisana. Quote
Gfiastka Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 O rany...:-( Żałuję, że nie mieszkam bliżej i że nie mam auta... Takie chudziątko...:-( Quote
pucka69 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Noce są juz zimne niestety - a on ma taka krótką sierść. To maleńswo jest. Model - kieszonkowy. Quote
pucka69 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 mały piesek juz na samym dole! Radomianki! Pobudka! Quote
red Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 Będę w środę w szpitalu, zawiozę mu jedzenie, ale to nie rozwiązuje problemu....jeśli nie znajdziemy mu miejsca chyba trafi do schroniska... Quote
pucka69 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 A gdzież on taki maleńki do schronu? No żebym ja tyle godzin nie pracowała ... Ech ... Quote
pucka69 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Red - naprawde myślisz że on nie jest starszy? Quote
pucka69 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 On na takiego co sie zgubił to raczej nie wygląda. Chyba że juz bardzo dawno temu. No ale czyjś byc musiał - skoro ma obrozę. Red - zajrzyj jutro pod nią koniecznie, moje jakis adres jest? Telefon? Quote
agamika Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 a wiadomo ile on tam się błąka ? nie wiem jak tam jest, ale może jakiś jest kiosk w okolicy lub coś innego w tym style żeby było u kogo się wywiedzieć ? Moze wlaściel w szptalu wylądował a pies ... Quote
pucka69 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Red? I jak piesek? Bo moze bym dla niego miała pewną propozycję, ale od razu mówie, ze nie jest to moja mama. Quote
lilith27 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 ojejunia ...... maleńki........piękny...... Quote
Evelin Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Sprawdźcie koniecznie,czy właściciel nie lezy w szpitalu..U nas był taki przypadek,że własciciela zabrała karetka a pies przybiegł i koczował...psiak był dokarmiany,wszyscy jakoś go żałowali...Kiedys idę i patrzę,a pies skacze na scianę szpitala..patrzę wyżej,a tam na 2-gim piętrze z okna ubikacji męskiej wychyla się głowa pacjenta (z papierosem!!!!-bo się pacjentowi poprawiło),a pies nie posiadała się z radosci i skacze....W koncu ktos zadzwonił po rodzinę pacjenta i odwieźli Szarika do domu :) Dokarmiacie pieska? da się złapać? Quote
red Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Wczoraj byłam, pieska nie było, zostawiłam mu dużo jedzenia koło ławek i wodę w pojemniku. Dzisiaj też byłam, szukałam go i nie było. Nie mam pojęcia co się stało....... Quote
red Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Pucka, podaj mi swój telefon, poproszę koleżankę, która pracuje na parterze szpitala, żeby dała znać jak go zobaczy. W tym tygodniu też tam będę. Quote
pucka69 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 napisałam Ci pw. pieska nie ma jak rozumiem? Quote
Recommended Posts