Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spotkaliscie sie z tym kiedys? Moja suka robi prawdziwa stojke jak wyczuje zwierza w lesie!!! :o jestem w szoku bo dopiero teraz zauwazylam!!! Mozliwe to jest u psa niemysliwskiego ale u owczarka? :o

Prawa lapke podwija pod siebie, nos i cale cialko wysuwa w przod, pręży sie, jakby czai i co najsmieszniejsze normalnie wiszacy ogon w ksztalcie "J" jej sie prostuje! :o

Posted

Mój Misio też tak robi. Jest zwykłym kundelkiem i nawet cienia podobieństwa w nim nie ma do psów myśliwskich. Ponadto jak nie może znaleźć piłki, to robi stójkę i węszy "górą". Śmiesznie to wygląda :D

Posted

Stojka jest pozycją naturalną. Podejrzewam, że wilki też robią stójkę i wskazują reszcie stada na co ma zwrócić uwagę :roll:
Specyfiką wyżłowatych jest jedynie to, że selekcjonowano psy w kierunku twardej (czyli dobrze widocznej i długiej) stójki dlatego mają to lepiej "zakodowane". Zdarzają się wyżły bez stójki... wiele psów robi stójkę ale zazwyczaj jest to krótki gest...
Moja jamniczka też pięknie w stójce wygląda 8) a weimarka czasem do stójki tylną łapę podnosi :o :lol:

Posted

[quote name='szaraduszka']Moja jamniczka też pięknie w stójce wygląda 8)[/quote]
W końcu jamnik to pies myśliwski :wink:
[quote name='szaraduszka']a weimarka czasem do stójki tylną łapę podnosi :o :lol: [/quote]
I z radości siusia :lol:

Posted

:lol: :evilbat: tere fere
Całkiem serio napisałam... Gdy złapie porządny wiatr to robi piękną stójkę!... ale zazwyczaj jak chodzi, sznupi, gapi się na coś... tio przystanie jak do stójki i podnosi do tyłu tylną łapę 8) Mój pies jest lekko szurnięty :roll: :lol:

Posted

to mnie pocieszylyscie :D :wink: znaczy mam jak najbardziej normalnego psiaka :D dzieki tej stojce moge teraz odwolywac suke zanim pojdzie w las na lowy :D ona mi najzwyczajniej w swiecie mowi: "wolaj mnie szybko bo polece w las" :wink:

Posted

[quote name='Lara']ona mi najzwyczajniej w swiecie mowi: "wolaj mnie szybko bo polece w las" :wink:[/quote]

A może ona jest ogórek, tylko hodowca jakiś kit ci wcisnął? No bo to ogórki chodzą w las 8)

Posted

nie straszta mnie mizeria! :evil:

jak kiedys suke przylapie WLACZONYM aparatem w stojce to zaraz tutaj wstawie fote :D ale Akite z wyprostowanym ogonem tez bym zobaczyla chetnie! :wink: