Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeniaczki to ostania przyjemność na jaka mam ochotę ...
Jak Juli będzie wykastrowany to wtedy się odezwe o ile mała jeszcze nie znajdzie domu ....

Nigdy nie wypełniałam ankiety przedadopycjnej i szczerze mówiąc nie mam pojęcia o jakie szczegóły chodzi ...

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GameBoy']
w allegro jest napisane, ze sunia nie pojdzie do domu z psem, ktory nie jest kastrowany a jest podobnej lub sugerujacej prawdopodobienstwo wielkosci, wiec najpierw ew zabieg a pozniej adopcja
[/QUOTE]

Eeee ja bym rozszerzyła na wszystkie samce, wyobrażasz sobie jej pierwszą cieczkę z ONkiem pod jednym dachem :-o
Poza tym ja bym ją cięła przed pierwszą cieczką, tak na jak by co ;)

Posted

[quote name='GameBoy']

wiem, ze Lidka dala moj numer dwom osobom ale nikt nie zadzwonil :diabloti:[/QUOTE]
może się wystraszyli...bo ja z tych szczerych jestem nie owijających w bawełne:diabloti: i po chwili zastanowienia zrezygnowali z dzwonienia do Ciebie:cool3:

Posted

[quote name='gameta']Eeee ja bym rozszerzyła na wszystkie samce, wyobrażasz sobie jej pierwszą cieczkę z ONkiem pod jednym dachem :-o
Poza tym ja bym ją cięła przed pierwszą cieczką, tak na jak by co ;)[/QUOTE]

myslisz, ze moznaby nawet juz? tez o tym myslalam, byloby po sprawie i stresie a w tytule allegro moznaby napisac WYSTERYLIZOWANA przesliczna Pola :evil_lol: kochasz Pole czy jej jajniki? :evil_lol:

[quote name='sacred PIRANHA']może się wystraszyli...bo ja z tych szczerych jestem nie owijających w bawełne:diabloti: i po chwili zastanowienia zrezygnowali z dzwonienia do Ciebie:cool3:[/QUOTE]

:cool1::cool1::cool1:
[quote name='jagoda1403']Szczeniaczki to ostania przyjemność na jaka mam ochotę ...
Jak Juli będzie wykastrowany to wtedy się odezwe o ile mała jeszcze nie znajdzie domu ....

Nigdy nie wypełniałam ankiety przedadopycjnej i szczerze mówiąc nie mam pojęcia o jakie szczegóły chodzi ...[/QUOTE]

jak podasz maila Lidka moze Ci przeslac ankiete bo ma

Posted

[quote name='GameBoy']myslisz, ze moznaby nawet juz? tez o tym myslalam, byloby po sprawie i stresie [/QUOTE]

Weta pytaj. Na pewno musi być zdrowa. Wiem, że ludziska ciachają przed pierwszą cieczką i nie ma problemów ;)

Posted

[quote name='gameta']Weta pytaj. Na pewno musi być zdrowa. Wiem, że ludziska ciachają przed pierwszą cieczką i nie ma problemów ;)[/QUOTE]

zapytam w poniedzialek lub wtorek, jak beda wyniki moczu
to nie moga byc duze pieniadze przeciez

Posted

dzwonila Pani od kota :eviltong: przez tel bardzo sympatyczna :p
umowilam sie z nia na srode, czwartek na telefon, bede wtedy wiedziala co z pecherzem i ew sterylka, jezeli nadal bedzie chetna na weekend umowimy sie na wizyte :cool1: w sensie ona do nas poznac Polcie

Posted

teraz to mala chyba za mlodana sterylke ale wiem ze tak od okolo 8 miesiecy ciachaja suki nawet jak nie maialy jeszcze cieczki.
ja jak wiadomo mam dwie suki, jedna ciachnieta przed cieczka droga po i jedyna roznica to to ze Gapi ( ta po cieczce) zostaly wiszace cycki i wedlug mnie troche wiecej przytyla.
wiem ze weci maja na ten temat rozne zdanie i kazdy z nich ma napewno czesc racji a decyzja nalezy do wlasciciela psa.nie ma madrego ktory by rozstrzygna ktora metoda jest lepsza.

no i trzymam mocno kciuki za domek

Posted

Polka zarosla to i sie kolejka zrobila, nie wiem czy wczesniej byloby tylu chetnych :cool1:

nasza weta nie bardzo lubi sterylizowac takie maluchy ale pogadam, moze byc tak, ze ona sie nie nadaje w ogole z powodu stanu ogolnego, nie ma co debatowac poki sie nie wypowie lekarz

Posted

Moj wet mówiła z kolei, ze suczki najlepiej ciachać im poźniej tym lepiej. Takiemu 8 miesięcznemu szczeniorowi sie chyba jeszcze wszystkie gruczoły nie porozwijały prawidłowo. Pozniej są problemy z nietrzymaniem moczu.

A propos suni, to zdjecie mnie rozwaliła:
[IMG]http://img84.imageshack.us/img84/627/s4022882.jpg[/IMG]

Znam psa, który sprawdza czy kocie głowy mu sie w pysku mieszczą. jak pasują to później błagalnie patrzy czy zacisnąć moze?
Niechby spróbował:mad:

Trzymam kciuki za szkrabka!

Posted

[QUOTE]Czas wykonania zabiegu jest tematem kontrowersyjnym. Z jednej strony sterylizacja pediatryczna – przed pierwszą cieczką – przynosi korzyści, z drugiej zaś niesie zagrożenia, które mogą się zmieniać z zależności od wieku i rasy.

Zalety sterylizacji przed pierwszą cieczką:
Obniżenie ryzyka wystąpienia nowotworów gruczołu sutkowego o 99,5%, podczas gdy sterylizacja ma miejsce pomiędzy pierwszą a drugą cieczką ryzyko spada o 92%. Natomiast usunięcie jajników i macicy powyżej drugiej cieczki nie ma wpływu na obniżenie się ryzyka wystąpienia wspomnianych nowotworów.

Jeśli bierzemy pod uwagę wady zabiegu przed pierwszą cieczką:
1. Prawdopodobieństwo większego ryzyka występowania okołosromowego zapalenia skóry lub młodzieńczego zapalenia
2. Suki sterylizowane poniżej 3 miesiąca życia wykazują większą tendencję do nietrzymania moczu w porównaniu do suk sterylizowanych w wieku od 3 miesięcy do 1 roku
3. Tempo wzrostu jest niezmienione, jednak zamykanie nasad kości jest opóźnione. Co ważne dla hodowców owczarków niemieckich: u samic poddanych sterylizacji przed 6 miesiącem życia częstotliwość występowania dysplazji biodrowej wynosiła 6,7%, a w przypadku psów sterylizowanych pomiędzy 6 a 12 miesiącem życia 4,7%. Niby niewiele…a jednak znacząco.
4. U suk sterylizowanych przed ukończeniem pierwszego roku życia występowanie mięsaka kości jest ponad 3 razy większe niż u samic niesteryliowanych.[/QUOTE]

Cytat z adopcyjnej cc:p

Posted

Znam dwie osoby ciachające sucze przed pierwszą cieczką - żadnych skutków ubocznych, to o nietrzymaniu moczu to jakaś bzdura :cool1:

Edit: chyba nikt nie strylizuje suk poniżej trzeciego miesiąca ...

Posted

[quote name='gameta']Znam dwie osoby ciachające sucze przed pierwszą cieczką - żadnych skutków ubocznych, to o nietrzymaniu moczu to jakaś bzdura :cool1:[/QUOTE]

Sporo suk po sterylce nietrzyma moczu...zarowne te ciachane przed pierwsza jak i po pierwszej cieczce:diabloti:
Ja tam mam mieszane uczucia jesli chodzi o ten temat:roll:

Posted

[quote name='furciaczek']S[B]poro suk po sterylce nietrzyma moczu[/B]...zarowne te ciachane przed pierwsza jak i po pierwszej cieczce:diabloti:
Ja tam mam mieszane uczucia jesli chodzi o ten temat:roll:[/QUOTE]

Jaaaaaaaaaaaa, ty na poważnie w to wierzysz ??????????

Posted

[quote name='GameBoy']ciotki tyle, ze Polek jest chyba w za slabej kondycji ogolnej - rozmawialam z wetka ale to do jutra trzeba odlozyc, przeanalizujemy jeszcze to[/QUOTE]

No więc to jest chyba największy problem :cool1: Za słaba i można by ją niechcący ukatrupić narkozą :cool1: W końcu ktoś jej będzie pilnował po adopcji, prawda :cool3:

Posted

[quote name='gameta']Jaaaaaaaaaaaa, ty na poważnie w to wierzysz ??????????[/QUOTE]

Widzialam, spotkalam sie z czyms takim i wierze:diabloti:
Zdaza sie, no co poradzic. Kazdy zabieg niesie za soba ryzyko powiklan ale takie juz jest zycie.
I zeby nie bylo niejasnosci...jak najbardziej jestem za sterylkami...ba najchetniej pozbawilabym macic i jajnikow wszystkiego co sie rusza:lol:
Gdybym miala swojego sucza prywatnego sterylkowac to chyba bym poczekala, przezyla cieczke i wtedy. Ale wiadomo ze w pewnych sytuacjach trzeba postapic nieco inaczej i zaryzykowac (jesli mozna w ogole uzyc tego stwierdzenia):eviltong:

Ok moze przesadzilam ze stwierdzeniem ze "sporo", ale faktem jest ze sie zdaza.

Posted

Chyba gameboy powinien troche zmienić stosunek do ludzi bo jeśłi wzięła psiaka bez jednej nogi to tym bardziej nie przeszkadzałby mi brak sierści ja poprostu wczoraj znalazłam jej watek i szczerze mówiąc to takie posty mocno zniechecają żeby dalej walczyć o psiaka może DT chec ja sobie zostawic na stałe nie wiem ale nie jest tu miło na tm wątku ...
Jest dużó innych piesków z brakiem tak dużego zainteresowania więc ja rezygnuje i przepraszam że niepotrzebnie Was niepokoiłam swoja osobą i chęciom dania jej DS
Powodzenia dla Małej w znalezieniu idealnego DS

Posted

[quote name='jagoda1403']Chyba gameboy powinien troche zmienić stosunek do ludzi bo jeśłi wzięła psiaka bez jednej nogi to tym bardziej nie przeszkadzałby mi brak sierści ja poprostu wczoraj znalazłam jej watek i szczerze mówiąc to takie posty mocno zniechecają żeby dalej walczyć o psiaka może DT chec ja sobie zostawic na stałe nie wiem ale nie jest tu miło na tm wątku ...
Jest dużó innych piesków z brakiem tak dużego zainteresowania więc ja rezygnuje i przepraszam że niepotrzebnie Was niepokoiłam swoja osobą i chęciom dania jej DS
Powodzenia dla Małej w znalezieniu idealnego DS[/QUOTE]

cham i prostak ten gameboy - tez go nie lubie

Posted

Jagoda, nie bulwersuj sie.....w tym biznesie sie ludziom nie ufa i juz.
Tyle nieudanych adopcji bylo, ludzie kombinuja na rozne sposoby i chcac nie chcac z normalnego czlowieka robi sie chorobliwe podejzliwa, wredna, nieufna osoba.;)

Posted

Furciaczku, że się zdarza to fakt, ale nie "dużo suk ma problemy" bo to brzmi panicznie ;) GB uciekajmy, ona chce sterylizować :-o

Jagodo, czy zdajesz sobie sprawę z kosztów jakie GB poniosła na leczenie psa "tylko" bez sierści? Czy wiesz czym są choroby skórne? Co innego jest pies bez łapy a co innego pies wymagający być może stałego leczenia i specjalistycznej karmy. Swoim postem dowiodłaś, że faktycznie DS u Ciebie nie jest najlepszym pomysłem dla Poli, choc w żaden sposób nie mam zamiaru umniejszać Twoich zasług w adopcji kalekiego psa...

BTW po co dajecie z allegro link na dogo ? :cool1:

Posted

[quote name='furciaczek']Jagoda, nie bulwersuj sie.....w tym biznesie sie ludziom nie ufa i juz.
Tyle nieudanych adopcji bylo, ludzie kombinuja na rozne sposoby i chcac nie chcac z normalnego czlowieka robi sie chorobliwe podejzliwa, wredna, nieufna osoba.;)[/QUOTE]

musze sie wykastrowac :evil_lol: testosteron mi spadnie :evil_lol:

rozumiem, ze to odnosnie tekstu, ze jak zarosla to jest kolejka :roll: - kiedy to prawda jest, mozesz sobie pisac co chcesz okropny GB i tak ma racje w tym temacie