ania0112 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 a co z tymi ludzmi co oferowali tymczas we wroclawiu dla tego z radomska? moze uda sie go dac? lub tego z wodzisławia? Quote
malawaszka Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 [quote name='ania0112']a co z tymi ludzmi co oferowali tymczas we wroclawiu dla tego z radomska? moze uda sie go dac? lub tego z wodzisławia?[/QUOTE] tam jest niesterylizowana suczka 8 letnia, która będzie miała niebawem cieczkę :( musiałabym najpierw któregoś z nich wziąć i wykastrować... Quote
ania0112 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 oh... przydał by sie tymczas chociaz na pare dni by po kastracji piesek doszedl do siebie i wtedy mozna bylo by go tam wyslac... A już miałam nadzieje ze chociaz jeden z nich cos lepszego zazna... ze tez teraz sezon cieczek..:-( Quote
marako Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 A co to za tymczas we wrocku? A nie mogliby oni wykastrować od razu, jeśli sunia jeszcze cieczki nie ma? Ja weta mam naprawdę daleko i wiele muszę przeorganizowywać, żeby na zabiegi jeździć, na zastrzyki, zdejmowanie szwów itp. Bo najpierw do pracy do Wrocka 30 km, później do domu 30 km i znów do weta 30 km i powrót to samo. Same dojazdy w takim dniu z wetem - 4 godziny, a praca 8. Jak ktoś mieszka we Wrocławiu, to dla niego wiele razy prostsza sprawa. Przyznam, że dla mnie to jest największe utrudnienie przy braniu tymczasów - konieczność wizyt u lekarza. Reszta - zadbanie o sierść, odkarmienie, socjalizowanie, spacery - OK, robię to przy 3, mogę i przy 4. No i w taką zimę jak tam dojechać? Quote
malawaszka Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 [quote name='marako']A co to za tymczas we wrocku? A nie mogliby oni wykastrować od razu, jeśli sunia jeszcze cieczki nie ma? [/QUOTE] problem w tym, że to jest dom do sprawdzenia dopiero, suczka niewysterylizowana bo to jest barbarzyństwo... więc ja nie mogę tak ryzykować raczej... Quote
marako Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Myślę i myślę. Sprawdzałam PKP - mam 7-9 godzin w jedną stronę z 3-4 przesiadkami (/Oleśnica/, Kluczbork, Opole, Zawiercie). Więc kwestia pojechania po niego jest nadal nie do przejścia. Jeśli chodzi o kastrację, to w Kątnej, 8 km ode mnie też jest weterynarz, czynne ma wieczorami, tam jeżdżę z Tajgą na szczepienia, bo ona źle znosi jazdę autem. Sterylek tam tymczasowiczkom tam nie robię, ale kastracja to chyba prostszy zabieg? Nie znam się na facetach. Quote
Pink Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Marako a w ktora strone od Wroclawia mieszkasz? Waszek, bo wiesz kurcze... jakby one dwa sie dogadaly, to mozna by je bylo u mnie (Legnica) przetrzymac tz do kastracji - biore to na siebie a pozniej tego z Radomska podrzucila bym Marako do Wrocka a ten drugi moglby na tymczasie zostac u mnie. Ten z Radomska ma jeden minus, bo nie zostaje sam w domu ... ja mialam dwa lata temu takiego tymczasa pol roku, ktory mi pol chalupy zdemolowal - z wymiana drzwi wlacznie i mojemu TZ siersc na plecach staje, na mysl o nastepnym takim. Tyle ze jest do rozwiazania problem z dowozem, bo ja nie wiem czy bede mogla sie ruszyc. Quote
marako Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Mieszkam w stronę Oleśnicy. C to znaczy, że sam nie zostaje w domu? (ja mam trzy duże suki, więc nikt nie zostaje sam w domu, tylko z nimi, jakby co, ale za to na długo - 7-8 godzin dziennie w jednym ciągu, a zdarza się, że 4 godziny dodatkowo w drugim ciągu, po krótkim spacerku, jak muszę wrócić do pracy). Quote
malawaszka Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 [quote name='Pink']Marako a w ktora strone od Wroclawia mieszkasz? Waszek, bo wiesz kurcze... jakby one dwa sie dogadaly, to mozna by je bylo u mnie (Legnica) przetrzymac tz do kastracji - biore to na siebie a pozniej tego z Radomska podrzucila bym Marako do Wrocka a ten drugi moglby na tymczasie zostac u mnie. Ten z Radomska ma jeden minus, bo nie zostaje sam w domu ... ja mialam dwa lata temu takiego tymczasa pol roku, ktory mi pol chalupy zdemolowal - z wymiana drzwi wlacznie i mojemu TZ siersc na plecach staje, na mysl o nastepnym takim. Tyle ze jest do rozwiazania problem z dowozem, bo ja nie wiem czy bede mogla sie ruszyc.[/QUOTE] transport bym zorganizowała :cool3: a małego mozna nauczyć siedzenia w kennelu, jakoś będzie musiał się ogarnąć [quote name='marako']Mieszkam w stronę Oleśnicy. C to znaczy, że sam nie zostaje w domu? (ja mam trzy duże suki, więc nikt nie zostaje sam w domu, tylko z nimi, jakby co, ale za to na długo - 7-8 godzin dziennie w jednym ciągu, a zdarza się, że 4 godziny dodatkowo w drugim ciągu, po krótkim spacerku, jak muszę wrócić do pracy).[/QUOTE] dlatego wywalili go do kojca bo nie nauczyli zostawania w domu grzecznie... podobno niszczy w domu, więc klatka albo jakieś pomieszczenie gospodarcze na czas pracy musiałby być Quote
Pink Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Dowoz odemnie do Ciebie, to nie problem w takim razie. Do Wrocka to ziumm autostrada i jestem a juz pozniej to juz pikus. Teraz tylko Waszka musi przemyslec sprawe. ps o widze ze juz przemyslala ... Waszek szybka jestes hihi Quote
marako Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 To w takim razie myślcie. Jakby rzeczywiście transport udało Ci się zorganizować, to może tego małego diabełka udałoby się nam (myślę o pomocy moich dużych) poskromić. A Pink wzięłaby tego drugiego na dt. W razie czego mam taki składany kojec, w którym kiedyś zamykałam szczeniaki, a ważyły wtedy po tyle, ile miniatura dorosła i nie rozwaliły. Pamiętam, że przymocowałam go do mebli, żeby nie jeździł. Może udałoby się go tam neutralizować na czas nieobecności ludzi. W pomieszczeniach gospodarczych mam szczególnie cenne rzeczy (pompa ciepła, kable, rowery, itp.), więc tylko kojec lub klatka (ale nie mam klatki). Ja w zasadzie chałupę mam nieco zdewastowaną przez wszystkie pospołu i moje i tymczasowe, ale wolałabym nie pogłębiać tych zniszczeń i nie dokładać strat. Quote
malawaszka Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 czyli co? mam szukać transportu do Legnicy? Quote
malawaszka Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 [quote name='marako']A jechałyby oba?[/QUOTE] tak bym zrobiła, żeby jechały widzę na transportowym, że pati będzie jechała do Wrocławia - Pink czy mogłabyś w razie czego w sobotę z Wro odebrać? Quote
Pink Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Szukaj - przesle Ci teraz SMS-a na numer podany na stronie adopcyjnej, tak ze bedziesz miala moj numer. Jak jutro sie dowiesz co z tym drugim malcem, to dasz mi znac. Tak, do Wrocka to bez problemu Quote
malawaszka Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='Pink']Szukaj - przesle Ci teraz SMS-a na numer podany na stronie adopcyjnej, tak ze bedziesz miala moj numer. Jak jutro sie dowiesz co z tym drugim malcem, to dasz mi znac. Tak, do Wrocka to bez problemu[/QUOTE] dziewczyny jak mnie wystawicie z tym gnojkiem to uduszę! ja jutro jadę do Wodzisławia więc go pewnie zabiorę... ale do kojca u mnie bo do domu nie mogę ze względu na Zgredka i na TZ :roll: a kojec jest zasypany śniegiem :placz: masakra, ale tam lepiej nie ma... Quote
Pink Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Waszek spoko, bedzie dobrze. Najwazniejsze zeby pozniej im domy znalezdz, jak juz beda takie piekne wypielegnowane i pachnace hihi Quote
malawaszka Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='Pink']Waszek spoko, bedzie dobrze. Najwazniejsze zeby pozniej im domy znalezdz, jak juz beda takie piekne wypielegnowane i pachnace hihi[/QUOTE] wtedy to się będą o nie zabijać i awanturować, że czemu tamten dostał a nie ja... Quote
Pink Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 I tak powinno byc ;) dostalas SMS-a ? spac chyba trzeba isc, bo jak taka sytuacja jest, to musze przygotowac troche i do weta podjechac dowiedziec sie pewnych rzeczy terminowych. Quote
malawaszka Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 dostałam, ja nie mogę iść spać bo pracuję jeszcze :placz: Quote
marako Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 (edited) To jak tz nie będzie zbyt mocno protestował, to podjadę po tego niszczyciela w sobotę do Wrocławia i tu te jajka bym mu ciachnęła, w tej bliższej lecznicy. Po co Pink ma jeździć drugi raz później z nim tu po kastracji. Niech już do jednego miejsca się przyzwyczai. O ile go ci właściciele dadzą i Pati go przywiezie, bo może tacy mocni, żeby się pozbyć, a jak już, to się wycofają. (ja też powinnam popracować, bo szefowa dziś spytała o pewne zaległe sprawozdanie, a ja zełgałam, że jest OK, ale teraz mam pilne rzeczy do zrobienia, ale że się pojawię. No i jak jutro spyta to klapa, jak nie będę miała...) (Ale pójdę chyba spać, bo jutro o 5:00 pobudka...) Edited February 21, 2013 by marako Quote
malawaszka Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='marako']To jak tz nie będzie zbyt mocno protestował, to podjadę po tego niszczyciela w sobotę do Wrocławia i tu te jajka bym mu ciachnęła, w tej bliższej lecznicy. O ile go ci właściciele dadzą i Pati go przywiezie, bo może tacy mocni, żeby się pozbyć, a jak już, to się wycofają.[/QUOTE] też może być... chociaż Monika mi pisała, że są coraz bardziej zdeterminowani, zeby się pozbyć malca - mają (chyba w tym samym kojcu zresztą) berneńczyka a więc modniejszego obecnie psa, a mały psuje wizerunek taki sfilcowany... a jest podobno bardzo fajny, łagodny, wychowany z dziećmi, tylko młokos niewychowany... Quote
marako Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 OK, to czekam na info, co dalej. Jutro wieczorem może już będzie wszystko wiadome. Quote
Pink Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 To z tym odbiorem sie jeszcze dogadamy - Marako, pogadaj z TZ-tem i daj znac. Z jednym gnojkiem bedzie mi tez prosciej ale jak masz miec zadyme przez to ciecie, to moge wziasc to na siebie. Quote
wilczy zew Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='malawaszka'] mają (chyba w tym samym kojcu zresztą) berneńczyka a więc modniejszego obecnie psa, a mały psuje wizerunek taki sfilcowany...[/QUOTE] :angryy: dziewczyny ale się ciszę :) Quote
Recommended Posts