Paenka Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Witajcie. Odkryłam u mojego 7 letniego labradora narośl dookoła oka. Dzisiaj trochę został szarpniety przez siatkę ogrodzeniową ganiając jakiegos psa i dodatkowo rozcharatał sobie te narośl. Nie zauwazylam ej narosli wczoraj. Czy ktos mial już styczność z czym s takim? http://img43.imageshack.us/img43/1129/okokaisera.jpg siersc normalnie nie jest zabarwiona tak jak na zdjeciu Quote
ewtos Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='Paenka']Witajcie. Odkryłam u mojego 7 letniego labradora narośl dookoła oka. Dzisiaj trochę został szarpniety przez siatkę ogrodzeniową ganiając jakiegos psa i dodatkowo rozcharatał sobie te narośl. Nie zauwazylam ej narosli wczoraj. Czy ktos mial już styczność z czym s takim?quote] To co psu jest musi ustalić wet na podstawie badania wstępnego. Zazwyczaj u 60 % psów są to gruczolaki gruczołów tarczkowych(nowotwór łagodny),występuje u psów starszych.W skórze powiek może być guz komórek tucznych, ziarniak grzybiasty.Potrzebny bedzie zabieg chirurgiczny usunięcia narośli a potem badanie histopatologiczne wycinka . Jest to badanie ostateczne dające 100% pewność z czym mamy do czynienia (pozwoli zakończyć leczenie ). Quote
taks Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Brrr - powiało grozą:evil_lol: Tyle, że nowotwory nie rosną przez noc jak grzyby;) Paenka , wrzuć w wyszukiwarkę słowo "jęczmień" a znajdziesz odpowiedź:lol: Quote
Recommended Posts