marmara_19 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 a gdzie jedziecie na rowerek?? i po co fionie szelki do roweru i linka z amortyzatorem ejsli nie bedzie ciagnac?a szelki jak jzu do ciagniecia specjalne powinny byc... i czemu tak dlugo spa naprowadzasz zarciem jeszcze na rownanie i patrzenie przy nodze czy siadaniu przy nodze?? Quote
Cimi Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 [quote name='marmara_19']a gdzie jedziecie na rowerek??[/QUOTE] Nad Kłodnicę. [quote name='marmara_19']i po co fionie szelki do roweru i linka z amortyzatorem ejsli nie bedzie ciagnac?[/QUOTE] A czy ja gdzieś napisałam, że nie będzie ciągnąć ? [quote name='marmara_19']a szelki jak jzu do ciagniecia specjalne powinny byc... [/QUOTE] Zdaje mi się, że wiem. [quote name='marmara_19']i czemu tak dlugo spa naprowadzasz zarciem jeszcze na rownanie i patrzenie przy nodze czy siadaniu przy nodze??[/QUOTE] A dlaczego nie ? Quote
marmara_19 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 nd klodnica cuhcnie;/pies bo betonie biegac nie powinien, doc iagneicia powinien byc dobrze przygotowany... a podobno jestes juz taka madra i wiesz jak z psem pracowac a od pol roku nic sie nie zmienilo w skupianiu psa na Tobie z tego co psizesz;/ wiec gdzie te efekty i ta cala Twoja madrosc w pracy z wlasnym psem.. czym sie niedawno chwalilas? Quote
Cimi Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Widać, że rzadko jesteś w okolicach Kłodnicy.. Nie podobno tylko jestem mądra :cool1:, nie wiem jak z Tobą skoro tak piszesz.. :roll:. Na jakiej podstawie piszesz, że nic się nie zmieniło w pracy z moim psem, jeśli nas nie widziałaś wcześniej jak pracowałyśmy, a jak teraz ? Może jak domysły zachowaj dla siebie ? A czy smakołyk służy tylko do skupiania ? Nie odpowiedziałaś dlaczego niby nie mam naprowadzać/nagradzać psa smakołykiem ? To źle, bo mi się wydaje, że najważniejsza jest motywacja nie patrząc na to czy to piłka czy smakołyk. Na efekty przyjdzie odpowiedni czas. Nie muszę nikomu udowadniać jaki to mój pies nie jest, no ale Ty to lubisz, bo bardzo często podkreślasz, że Twój pies jest taki, że ludzie chcialiby swojego rodowodowego.. jakiś kompleks ? Mi się nie spieszy w szkoleniu psa. Quote
marmara_19 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 hmm to ja ci mialam na jakies pytania odpowiadac , ktorych anwet nie zadalas? co do Twojej pracy z psem to wiem troche od znajomej.. ktora widziala Cie na obozie i Twoja prace z psem tez..... Quote
Medorowa Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Jak jej ładnie w czerwonym:razz: :razz: :razz: [IMG]http://img271.imageshack.us/img271/9149/pazdziernik8zmsv4.gif[/IMG] Witaj Cimi:p Quote
Cimi Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 [quote name='marmara_19']hmm to ja ci mialam na jakies pytania odpowiadac , ktorych anwet nie zadalas? [/QUOTE] To chyba pora nauczyć się czytać ze zrozumieniem.. [quote name='marmara_19']co do Twojej pracy z psem to wiem troche od znajomej.. ktora widziala Cie na obozie i Twoja prace z psem tez.....[/QUOTE] Ale ty nie widziałaś i nie masz na jakiej podstawie wysnuwać wniosków.. Idź lepiej popracuj ze swoim idelanym owczarkiem, który nie drze mordy jak te rodowodowe i niech ludzie znów go wychwalają jaki to on nie jest. Cześć Madzia :cool3:. W czerwonym nie, ale niebieskim tak :lol:. Quote
marmara_19 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 hmm nigdy nie mowilam i nie mowie, ze moj pies jest idealny.. twierdze wrecz przeciwnie! czytam ze zrozumieniem i ze smiechem:d a wnisoki mam skad wysnuwac, bo Twoja prace ktos widzial... a z kolei ta osoba wie jak pracowac z wlasnym psem i widzi i rozumie bledy innych.... no ale to w koncu Ty sie wychwalalas , ze taka madra po obozie ejstes... itp itd.... Quote
Cimi Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 [quote name='marmara_19']czytam ze zrozumieniem[/QUOTE] no chyba nie za bardzo :roll:. [quote name='marmara_19']no ale to w koncu Ty sie wychwalalas , ze taka madra po obozie ejstes... itp itd....[/QUOTE] Ta a to ciekawe.. Dziwne, bo to ty pierwsza zaczęłaś się mnie pytać jak było, a nie ja sama z siebie pisałam. Quote
nathaniel Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Ej,nie kłócicie się tak ;) Ps. Marmara możesz pisać inaczej, trudno się połapać gdzie sie kończy myśl. A myśli masz ciekawe :evil_lol: Quote
marmara_19 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 heh no spytalam sie bo slyszalam ciekawe rzeczy o Twojej pracy z psem:evil_lol: lol koncze temat bo i tak Ty jestes najmadrzejsza mowiac, ze chcesz dowodow w necie pokazanych gdzie pisze , iz bieganie psa po betonie jest dla niego skzodliwe:shake: pozdrawiam ja- glupia wlascicielka rownie glupich psow:lol: Quote
shangri_la Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 witaj Cimi :lol: ale mnie tu dawno nie było super, że z Fionka będziecie rowerkiem jeździly, my tyz jezdzimy i jest super, jutro mam dostać wreszcie amortyzowanego manmata już się nie moge doczekać, moja Birka ma zwykłe szelki do ciagniecia ( rogzy) ale sa idealnie dopasowane, nie ograniczaja wykroku a na profesjonalne powoli zbieram :cool3: moze po świętach zakupie :p ijak zwykle bede was męczyć o fotki z frisbee :eviltong: [B]marmara_19 [/B]przestań docinać ! uważam, iż twoje wypowiedzi sa dość niegrzeczne, a zwłaczsza ton którym je piszesz :shake: poza tym jest to galeria jak sama nazwa wskazuje...zresztą jak można kogoś osądzać po tzw plotkach :niewiem:, jeśli nie widziało się czegoś na własne oczy to nie powinno się wogóle wypowiadać... przykre pozdrawiam Quote
Cimi Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 Hej Shangri :multi:. Ja też będę za jakiś czas kupować w Manmacie sprzęcik, ale muszę trochę poczekać na kasę. W tym miesiącu inne plany :evil_lol:. Co do frisbee.. mamy ostatnio długie przerwy w rzucaniu. Ostatnio rzucałam jakieś 1,5 tygodnia temu, ale nie była Fiona zbytnio zainteresowana frisbee wolała zwykłe piłki. Po prostu teraz muszę ją nakręcić na frisbee przypinając ją gdzieś, a sama będę rzucać :lol:. Quote
leemonca Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 [QUOTE] hmm nigdy nie mowilam i nie mowie, ze moj pies jest idealny.. twierdze wrecz przeciwnie! czytam ze zrozumieniem i ze smiechem:d a wnisoki mam skad wysnuwac, bo Twoja prace ktos widzial... a z kolei ta osoba wie jak pracowac z wlasnym psem i widzi i rozumie bledy innych.... no ale to w koncu Ty sie wychwalalas , ze taka madra po obozie ejstes... itp itd.... [/QUOTE] chyba jednak bez zrozumienia, skoro ze śmiechem :siara: , a poza tym pisz tak żeby można cię zrozumieć bez tłumacza :lying: Quote
Medorowa Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 [quote name='Cimi']Hej Shangri :multi:. Ja też będę za jakiś czas kupować w Manmacie sprzęcik, ale muszę trochę poczekać na kasę. W tym miesiącu inne plany :evil_lol:. .[/quote] A właśnie propo szeleczek Manmat, czy będą się one nadawać też do ciągania jakiś oponek:razz: :razz: Bo również przymierzam się do ich zakupu:razz: :p Quote
Cimi Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 Tylko, że jest kilka rodzai szelek manmatowskich i chyba najlepiej by było skontaktować się ze sprzedawcą, który napewno coś doradzi :cool3:. Quote
Tośka_m Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 A ja bym chciała z moim rudzielcem też biegać, ale jakoś nie mogę znaleźć odpowiednich szelek - tym kupionych w zoologach nie ufam (bo sprzedawcy chcą mi wcisnąć szajs, w którym psu z pewnością nie będzie się wygodnie biegało), a profesjonalne nie mają takich małych rozmiarów :shake: Quote
Medorowa Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 [quote name='Cimi']Tylko, że jest kilka rodzai szelek manmatowskich i chyba najlepiej by było skontaktować się ze sprzedawcą, który napewno coś doradzi :cool3:.[/quote] Myślałam o takich :cool3: :cool3: [URL]http://www.czterylapy.pl/product.php?p=803[/URL]# Quote
marmara_19 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 madzia.... takie szeleczki, ktore pokazalas sa fajne do roweru i ciagniecia obojetnie czego ale tylko wtedy ejsli mozesz psa podpiac na wysokosci jego "tylka", do ciagniecia oponek nie polecam tych szelek dyz obciazaja one i sciagaja w dol, tylna czesc psa co moze doprowadzic do dysplazji itp, jesli do ciagniecia oponek czy sanek zwyklych to dobre sa szelki, do ktorych przyczepiasz sznurki bo bokach psa , wtedy tylne lapy i stawy nie sa obciazonea pies lepiej wyrobi sobie miesnie klaty :) Quote
shangri_la Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 [quote name='madzia i medor']A właśnie propo szeleczek Manmat, czy będą się one nadawać też do ciągania jakiś oponek:razz: :razz: Bo również przymierzam się do ich zakupu:razz: :p[/quote] kurce gdzies widzialam ze ktos szyje takie szleki na zamowienie na wymiar. niewiem gdzie to bylo ale napewno na jakims forum dla bullowatych lub na stronie hodowli :hmmmm:. szyja takie specjalne do wieght pullingu. [B]manmara_19[/B]- manmat robi takie co po bokach sie przypina. nazywaja sie "pulka" tu link do fotki: [url]http://www.manmat.cz/web/data/gallery/16.jpg[/url] o takie cóś chodzi pozdrawiam Quote
Cimi Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 [quote name='shangri_la']kurce gdzies widzialam ze ktos szyje takie szleki na zamowienie na wymiar. niewiem gdzie to bylo ale napewno na jakims forum dla bullowatych lub na stronie hodowli :hmmmm:. szyja takie specjalne do wieght pullingu.[/QUOTE] Kiedys oglądałam takie profesjonalne, ale cena też pokaźna była :cool3:. Quote
marmara_19 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 shangri wlasnie o takie szeleczki chodzi jesli ktos chce zeby psiak ciagnal oponke czy sanki zwykle.... one sa bezpieczniejsze dla stawow:) a szelki na zamowienie szyje wiosna i jeszcze jedna laska na allegro i to koszt ok 40 zl:) sleedy sa dobre do biegania jesli spa mamy podpietego do siebie czy do roweru jesli tez ma piesek rower ciagnac:) Quote
Medorowa Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Jejjku dzięki Wam wielkie:multi: :multi: :multi: Bo ja bym zakupiła tamte:shake: Jak to dobrze, że jest DGM :multi: :multi: :multi: :p A i jeszcze jedno, czy możecie podać mi stronkę, gdzie mogę zakupić te szeleczki:p Bo szukam takich w Karusku, ale tam ich nie widzę:roll: Quote
marmara_19 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 jesli chcesz te z manmatu to wejdz na pelna-miska.pl i z nimi sie skontaktuj.. tylko zalezy, ktore szelki i do czego chcesz;) ja napisalam tylko to co wiem i co mi sie wydaje;) i co jest logiczne:0cekin mial jzu nie raz sleedy na sobie i jak biegal w hulajnodze gdzie zaczep byl wysoko to bylo fajnie.. ale jak sanki ciagnal pare metrow to bylo beznadziejnie i zad mu calkowicie w dol poszedl pod ciezarem.. Quote
shangri_la Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 ja tez polecam pelna-miske :cool3: super sklepik, i kontakt mailowy szybki, i w kwestii doradzenia ok, no i cena za przesylke niewygorowana no i o wiele taniej niz w karusku :eviltong: a z tymi szelkami to "zapinane" od dolu to "light" sa jeszcze tutaj dokladny link: [URL]http://pelna-miska.ehost.pl/sklep/index.php?cat_id=155[/URL] pozdrawiam :lol: ps: Cimi- sori ze tak w waszej galerii :oops: Quote
Recommended Posts