zerduszko Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 W schronisku taka sama szansa jak w hodowlach. To bardzo zalezy od osoby, nie od psa. Quote
Pinesk@ Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 można poczytac o alergi na sierśc psa [url]http://www.akita.pl/alergia.htm[/url] Quote
rodzice Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 nie uczula włos a nie sierść - sama mam astmę , córka tez i jesteśmy uczulone na sierśc . W naszym domu sa psy bezpieczne czyli teriery tybetańskie , hawańczyk . Nie uczulają psy które NIE LINIEJĄ czyli , pudle , wszystkie bichony itp Quote
mshume Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Ja choruję na astmę i dlatego mam bolonczyka.Chociaz musze przyznac,ze jak pojechalam do hodowli (a wszystko juz było 'zaklepane'), to załamałam się , bo zaczęłam kichać, łzawić.Po podróży 7 godzinnej z pieskiem doszła duszność.Już się bałam,ze mały będzie musiał zamieszkać u rodziców. Przez tydzień brałam leki, wykąpałam psiaka i ...cud: Kiki mnie nie uczula. Od niedawna sypia w naszym łóżku. Quote
leni356 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Dzięki wszystkim za cenne info. Ja też miałam alergię, ale się odczulałam Bicomem, nie mam już z tym problemu Quote
rodzice Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 ja miałam kilka psów i świnki morskie , zrobilam badania bicomem i okazało się ze reagujemy róznie np na jedna swinkę tak a na drugą nie ( ta druga była długowłosa ) to samo z psami posokowiec uczulał mnie bardzo a szczenięta jeszcze bardziej . Bicom starczał tylko na rok po roku była powtórka z rozrywki więc woleliśmy jednak otaczać się bezpiecznymi zwierzętami,. Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Co do alergii to powiem , że psa biorąc z hodowli trzeba wykąpać! Moja mama i babcia dwie różne alergie - nie mogły mieć ze mną kontaktu dopóki nie wykapałam małej - teraz to ulubienica rodziny... a za jakiś czas mogę powiedzieć czy Baka uczula ......... Quote
leni356 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 [quote name='magdola']Co do alergii to powiem , że psa biorąc z hodowli trzeba wykąpać! Moja mama i babcia dwie różne alergie - nie mogły mieć ze mną kontaktu dopóki nie wykapałam małej - teraz to ulubienica rodziny... a za jakiś czas mogę powiedzieć czy Baka uczula .........[/QUOTE] O to super, bo Baka chyba ma włos, nie sierść.. Chciałabym polecić im jakieś psiaki ze schroniska Quote
leni356 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Do schroniska w Cieszynie trafił pudelek w bardzo złym stanie, potrzebny dt [URL]http://www.dogomania.pl/threads/175544-Straszna-bida-pudelkowata-trafiA-a-do-schronu-POTRZEBNY-DOM-TYMCZASOWY?p=13685832#post13685832[/URL] [U][IMG]http://images35.fotosik.pl/92/e6d4d773a7400704med.jpg[/IMG] [/U] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/175544-Straszna-bida-pudelkowata-trafiA-a-do-schronu-POTRZEBNY-DOM-TYMCZASOWY?p=13685832#post13685832"][/URL] Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Zawsze jest podejrzenie, ale zawsze mniej jeśli prawdzone bo teraz tyle tych alergii... Dostałam jedno z kilku info odnośnie Gucia... Na razie jedno wielkie NIE! BUUUU !!!!! Ide spać i płakać do poduszki.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
leni356 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Dziewczyny, dla Gucia trzeba zarezerwować miejsce w hoteliku - tak na wszelki wypadek, żeby potem nie działać na wariackich papierach jakby co. Tylko który hotelik w Poznaniu nie zedrze z nas zbyt wiele? Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='leni356']Dziewczyny, dla Gucia trzeba zarezerwować miejsce w hoteliku - tak na wszelki wypadek, żeby potem nie działać na wariackich papierach jakby co. Tylko który hotelik w Poznaniu nie zedrze z nas zbyt wiele?[/QUOTE] Jakby co to znam hotelik w zachodniopomorskim, ale szukać trzeba w razie czego.... cholera..... porusze niebo i ziemię....tak bym chciała coś mu znaleźć... nie hotelik.....tylko dom! Chociaż na ten tydzień, dwa, trzy.... Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Hotelik: dość tni chyba ale nie znam się : [URL]http://www.dogomania.pl/threads/173948-zachodniopomorskie-DT-hotelik-dla-maA-ych-psA-w-Transport-psA-w[/URL] ale jakby co to będę zmuszona pogodzić się z teściową,albo poproszę mojego kochanego TZ ona by wzięła małego raczej na 99% tylko nie wiemteraz na pewno bo jestem z nią na wojennej ścieżce, i ona nie jest idealna.........ale dla zwierząt anioł, tylko musiałaby dostać jedzenie i instrukcje. Quote
leni356 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 [quote name='magdola']Hotelik: dość tni chyba ale nie znam się : [URL]http://www.dogomania.pl/threads/173948-zachodniopomorskie-DT-hotelik-dla-maA-ych-psA-w-Transport-psA-w[/URL] ale jakby co to będę zmuszona pogodzić się z teściową,albo poproszę mojego kochanego TZ ona by wzięła małego raczej na 99% tylko nie wiemteraz na pewno bo jestem z nią na wojennej ścieżce, i ona nie jest idealna.........ale dla zwierząt anioł, tylko musiałaby dostać jedzenie i instrukcje.[/QUOTE] Jedzenie można kupić ze skarpety kudłaczy, no problem. Pogódź się z mamusią :modla: Quote
rodzice Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 hej święta idą jest okazja - 2 dobre uczynki za jednym razem Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='leni356']Jedzenie można kupić ze skarpety kudłaczy, no problem. Pogódź się z mamusią :modla:[/QUOTE] Leni moja kochana, żebys ty wiedziała to co ja wiem to sama byś się zastanawiała.... Tonący brzytwy się chwyta.... tylko nie wiem czy ta brzytwa nie jest za tępa!!! Ja już bym wolała sama wziąć go i trzymać na balkonie....chociaż może ... a byłaby smycz, obroża i miska do jedzenia? Jestem taka zła na tą babę!!!!! Tak mnie w życiu nikt za nic nie wyzwał.... ale mój maleńki Gucio taki bezbronny jest.......... Jeśli byłaby gwarancja, że Gucio pogryzie tymczasowiczkę to załatwiam:diabloti:Żartowałam :cool3: Quote
leni356 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 [quote name='magdola']Leni moja kochana, żebys ty wiedziała to co ja wiem to sama byś się zastanawiała.... Tonący brzytwy się chwyta.... tylko nie wiem czy ta brzytwa nie jest za tępa!!! Ja już bym wolała sama wziąć go i trzymać na balkonie....chociaż może ... a byłaby smycz, obroża i miska do jedzenia? Jestem taka zła na tą babę!!!!! Tak mnie w życiu nikt za nic nie wyzwał.... ale mój maleńki Gucio taki bezbronny jest.......... Jeśli byłaby gwarancja, że Gucio pogryzie tymczasowiczkę to załatwiam:diabloti:Żartowałam :cool3:[/QUOTE] Gwarancji to niestety nie dajemy ;) A gdyby gryzł to rozumiem że fajny prezent dla mamusi byś miała? :evil_lol: Quote
magdola Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='ni356']A może tz mamusię poprosi[/QUOTE] Mój "kochany" tz jutro obiecał zadzwonić do mamusi :) Ale jak mały trafi w moje okolice to mu pychola ogolę:diabloti: więc pomyślcie...bo ja z niego grzywacza zrobię hahaha:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Onaa Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='leni356']Dostałam takiego maila, ktoś z Was się może zna jaka sierść nie uczula? Witam, Czy istnieje jakaś szansa, aby w schronisku znaleźć pieska, którego sierść nie uczula ? Śliczne te psiaki , a my bardzo chcielibyśmy mieć kumpla do przytulania, ale mąż niestety jest uczulony i zastanawiam się, czy jest sens szukać w schronisku. Bardzo proszę o odpowiedź[/QUOTE] Ja gdzieś czytałam że te z włosem, np yorki , briardy. Ale nie wiem na ile to prawda. A w schronisku to nie wiem czy bedzie łatwo takiego pieska znaleźć bo psy wielorasowe mają domieszki różnych psów. Quote
li1 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Kilka dni temu pojechal do domku Witek, nr 20. Quote
Onaa Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 A wiadomo jaki domek się psiaczkowi trafił ? Quote
Onaa Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Aha, wydaje mi się że nie wszystkie pieski są na tzrech pierwszych stronach. Quote
emdziolek Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Moim zdaniem to mozna z niego grzywka zrobić:evil_lol: Dziewczyny zostało tylko 6 dni trzeba cos wymysleć:-( Quote
leni356 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 [quote name='li1']Kilka dni temu pojechal do domku Witek, nr 20.[/QUOTE] Dzięki za info :) Cieszę się że Wituś ma domek Quote
Recommended Posts