Jump to content
Dogomania

Kudłacze w potrzebie - wątek dyskusyjny - PROSZĘ O NIE CYTOWANIE ZDJĘĆ

Recommended Posts

Posted

Leni - goldenka wcale nie ma wysokiej pozycji, one nawet nie tworzą jeszcze stada - to jest intruz, a intruza inaczej się traktuje niz swojego. Jeśli goldenka dogaduje sie z jedną sunią, to najpewniej dogada sie i z drugą tylko trochę myślenia i chęci. Na razie to one sobie ustalają co i jak, jakby dać im szanse, to mogłoby się okazać, że wiecej moze Pusia. Tak z opisu się tego nie oceni. Takie przepychanki w stadzie toczą się an ogół między osobnikami beta, alfa nie usi walczyć z niżej stojącymi, bo to oni uznaja jego przywództwo, a nie on je wymusza. Takze ja bym sie im dałą dotrzeć, nie prowokowała spięć, ale i uczyłą wspólneog życia jak opisała PapryczkaChili.
Stres jes normalną sprawą, da sobie z tym radę, tym bardziej, ze nie jest zaszczuta przez goldenkę. Do domu który znajdziecie Psui, mogłaby iść inna bida. Może napisz do Pani jak i co ma robić, moze da im szcansę. Nie od razu... ;)

Posted

[quote name='zerduszko']Leni - goldenka wcale nie ma wysokiej pozycji, one nawet nie tworzą jeszcze stada - to jest intruz, a intruza inaczej się traktuje niz swojego. Jeśli goldenka dogaduje sie z jedną sunią, to najpewniej dogada sie i z drugą tylko trochę myślenia i chęci. Na razie to one sobie ustalają co i jak, jakby dać im szanse, to mogłoby się okazać, że wiecej moze Pusia. Tak z opisu się tego nie oceni. Takie przepychanki w stadzie toczą się an ogół między osobnikami beta, alfa nie usi walczyć z niżej stojącymi, bo to oni uznaja jego przywództwo, a nie on je wymusza. Takze ja bym sie im dałą dotrzeć, nie prowokowała spięć, ale i uczyłą wspólneog życia jak opisała PapryczkaChili.
Stres jes normalną sprawą, da sobie z tym radę, tym bardziej, ze nie jest zaszczuta przez goldenkę. Do domu który znajdziecie Psui, mogłaby iść inna bida. Może napisz do Pani jak i co ma robić, moze da im szcansę. Nie od razu... ;)[/QUOTE]

zerduszko, napisałabyś do pani? każda pomoc i rady są cenne. ja myślę ze pani mimo szczerych chęci ciężko jest sobie poradzić z 3 psami. Mogę podać maila na pw? jeśli mogłabyś do niej napisać

Dogo07, odgruzowałam już skrzynkę

Posted

Przekazałam wszystko pani od Pusi. Pani od początku mówiła że bierze ją na DT z możliwością DS, więc tu z jej strony sytuacja była jasna od początku, to nie jest psiak który wraca z adopcji, pani chciała Pusię uratować ze schronu i wiele dla niej robi, ale od początku miała obawy jak jej goldenka się zachowa

Posted

Gucio nie jest wykastrowany bo narazie nie było na to ani czasu ani kasy.........
PILNIE POTRZEBUJE TYMCZASU CHOCIAŻ NA CZAS MOJEGO WYJAZDU!!
23 wylatuje z Polski i wracam 30 wiec na ten tydzień Gucio musi sie gdzieś podziac bo inaczej nie bede miała innego wyboru i Gucio wróci do schroniska a co sie z tym wiaze cała praca z nim pojdzie na marne!
dzieczyny pomóżcie jestem w sytuacji bez wyjscia!!

Posted

A z Poznania nie masz nikogo ktoby przyjął na ten tydzień Gucia ?
To co z nim bidakiem będzie ?

[B]GUCIO szuka tymczasu na tydzień. Jest obecnie na dt ale jego opiekunka wyjeżdza. Pomocy !!![/B]

Posted

[quote name='Dogo07']A z Poznania nie masz nikogo ktoby przyjął na ten tydzień Gucia ?
To co z nim bidakiem będzie ?

[B]GUCIO szuka tymczasu na tydzień. Jest obecnie na dt ale jego opiekunka wyjeżdza. Pomocy !!![/B][/QUOTE]

[B]Trzeba powysyłać pw do osób z Poznania - są chyba jakieś awaryjne domy tymczasowe, nawet płatne

Ewentualnie czy jest jakiś hotelik w okolicy? Może przyjmie na tydzień..
DS też szukamy. Gucio ma ogłoszenie na psydoadopcji.pl, może ALLEGRO szybko mu dorobić?

[/B]

Posted

[quote name='leni356']zerduszko, napisałabyś do pani? każda pomoc i rady są cenne. ja myślę ze pani mimo szczerych chęci ciężko jest sobie poradzić z 3 psami. Mogę podać maila na pw? jeśli mogłabyś do niej napisać
[/QUOTE]
Mogę spróbować, podrzucę jej jakieś linki do poczytania albo dam namiar na kogoś mądrego ;)

Posted

Jestem dopiero, czytam i nie wiem czy cos napisze bo mnie wywala.Co bedzie z Pusia. Do schroniska wrocic nie moze.W schronisku calkowita zmiana zarzadzajacych i nie jestem pewna czy jeszcze tam wejde. To koniec dla tych psow.

Posted

Ale komus to przeszkadzalo. Schronisko wraca do poprzedniego zarzadcy. A my juz wiemy co to znaczy.Ze mna nikt nie rozmawial o Pusi. W mikolajkowy wieczor Pani dzwonila ze sie pogryzly i Pani sie tez dostalo. Mysle ze Pusia tego nie zrobila.

Posted

[quote name='monika55']Ale komus to przeszkadzalo. Schronisko wraca do poprzedniego zarzadcy. A my juz wiemy co to znaczy.Ze mna nikt nie rozmawial o Pusi. W mikolajkowy wieczor Pani dzwonila ze sie pogryzly i Pani sie tez dostalo. Mysle ze Pusia tego nie zrobila.[/QUOTE]

Tak, to na pewno nie Pusia, bo jak drugi raz doszło do scysji to Pusi się dostało :(

Posted

[quote name='monika55']Jestem dopiero, czytam i nie wiem czy cos napisze bo mnie wywala.Co bedzie z Pusia. Do schroniska wrocic nie moze.W schronisku calkowita zmiana zarzadzajacych i nie jestem pewna czy jeszcze tam wejde. To koniec dla tych psow.[/QUOTE]

Nie, nie, państwo nie chcą jej oddać do schroniska, Pusia u nich zostanie ile trzeba, ale innego domku musimy szukać

Posted

No i czy w takim wypadku Pani będzie jeszcze trzymać Pusie dopóki sunia nie znajdzie innego domku ?

Monika, a Pusia jaka jest ? łagodna ? Nie wiem czy miałaś z nią kontakt bezpośredni bo nie czytałam , przyznaje, wątku sunieczki.

Posted

[quote name='Dogo07']No i czy w takim wypadku Pani będzie jeszcze trzymać Pusie dopóki sunia nie znajdzie innego domku ?

Monika, a Pusia jaka jest ? łagodna ? Nie wiem czy miałaś z nią kontakt bezpośredni bo nie czytałam , przyznaje, wątku sunieczki.[/QUOTE]

[B]Pusia zostanie u tych państwa do czasu znalezienia nowego domku. [/B]Jak tylko dostaniemy zdjęcia to któraś z nas wklei, ja albo Monika. Będziemy ogłaszać

Pusia jest spokojna, nie wszczyna awantur, jest grzeczna i niekonfliktowa. Tak jak pisałam [B]to goldenka jest prowodyrem awantur [/B]- chce odbierać jedzenie innym psom, Pusia sobie nie pozwala zabrać, więc rozumiem że przez to jej się dostaje od goldenki

Posted

Biedna Pusia. A ona taka mała. Czy jest tam bezpieczna ? Ale z tego co piszecie to rozumiem, że tylko przy jedzeniu te problemy i pogryzienia wystąpiły.

Posted

[quote name='Dogo07']Biedna Pusia. A ona taka mała. Czy jest tam bezpieczna ? Ale z tego co piszecie to rozumiem, że tylko przy jedzeniu te problemy i pogryzienia wystąpiły.[/QUOTE]

Tylko przy jedzeniu i przygotowywaniu jedzenia goldenka zaczyna :(

Posted

Miejmy nadzieję że teraz to szybko Pusia znajdzie domek. Bo i wiadomo jaka jest. No i można traktować że obecnie przebywa w domowym dt, a ludzie chętniej biorą chyba pieski z dt.
To faktycznie trzeba ją będzie tylko ogłaszać.

Posted

[B]Nowe zdjęcia FRYTKI (99)
[/B]
[img]http://img301.imageshack.us/img301/4546/img2595j.jpg[/img]

[img]http://img263.imageshack.us/img263/8899/dsc01012vl.jpg[/img]

[img]http://img267.imageshack.us/img267/6919/dsc01016d.jpg[/img]