Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Widziałam filmik ze sztuczkami:) wszystkie super :) a dla Ciebie rispekt , że Ci się chciało to wszystko składać i montować, ja już tak się szykuję do wstawienia sztuczkowego filmiku ale ciągle brak mi motywacji :P

I jeszcze jedno - jak uczyłaś go krzyżowania łapek? Mój Bezik ma chyba za krótkie alboco ale nie jestem w stanie go skłonić żeby sięgnął jedną łapką za drugą. Albo rusza obydwoma naraz albo nie dosięga... :P

Posted

Shel napisał(a):
Ja jak uczyłam Aresa krzyżować łapy to po prostu ręką mu je krzyżowałam i klik :lol:. Chyba powrócimy do tej sztuczki ]:->

U nas to by podchodziło pod maltretowanie zwierząt, z takimi krótkimi łapkami :P
Poza tym nie lubię metod gdzie się psu coś 'mechanicznie' robi . Próbowałam z targetowaniem i już nawet załapał , że ma pacnąć łapą gdzieś w stronę drugiej ale automatycznie przesuwa mu się druga łapa tak, że trafia przed nią a czasem w nią... ale za nią chyba nie dosięgnie :P

Posted

Bzikowa napisał(a):
U nas to by podchodziło pod maltretowanie zwierząt, z takimi krótkimi łapkami :P
Poza tym nie lubię metod gdzie się psu coś 'mechanicznie' robi . Próbowałam z targetowaniem i już nawet załapał , że ma pacnąć łapą gdzieś w stronę drugiej ale automatycznie przesuwa mu się druga łapa tak, że trafia przed nią a czasem w nią... ale za nią chyba nie dosięgnie :P

U Aresa to jest bez problemu, a jakby miał targetem to by to zajęlo x więcej czasu.

Powodzenia;)

Posted

Infortune. napisał(a):
Moi mistrzowie! :mdleje: :loveu: :loveu:
Znowu dzięki Wam przybyło mi motywacji do ćwiczenia z Kluchą :evil_lol: :loveu:

lenka13 napisał(a):
zdolny Snoopy..
świetny filmik...

Daga & Maks napisał(a):
Snoopy ma talent do sztuczek :loveu:
chyba będę całe ferie szkolić psa :evil_lol:

Kashdog napisał(a):
Super filmik u świetne sztuczki :loveu:!
Zmotywowałaś mnie jak zwykle do pracy z psem i zrobienia filmiku:evil_lol:

RCookie napisał(a):
Super filmik! :loveu:

Dzięki! Strasznie się cieszymy że motywujemy Was do pracy:D
Ale wierzcie mi! Wasze komentarze też mnie motywują;)

Feigned napisał(a):
eeeeekstra!! :loveu: :loveu:
widze, że ostro motywujecie ludzi do pracy :evil_lol:
nie dziwię się, zawsze jak oglądam Wasze filmiki to mam ochotę nauczyć Axela wszystkich sztuczek które pokazujecie :lol:
widać, że macie ze Snoopy'm super kontakt! :loveu:

Dzięki:oops: Szkoda że tego kontaktu na spacerach nie widać...

Shel napisał(a):
No,no extra! PS, mam takie same meble (chodzi o te co Snoop otwierał) :lol:. Tylko jaśniejsze :)

Dzięki:) Strasznie je lubię (te meble). Miałam wizję na ten pokój ale jakoś pomysł uciekł i czasu nie było...

Ewa&Duffel napisał(a):
Normalnie chylimy czoła przed wami !!! Super!!!
Zazdroszczę zdolnego psiaka ;)

Dzięki:oops: Każdy psiak jest zdolny na swój sposób:)

Bzikowa napisał(a):
Widziałam filmik ze sztuczkami:) wszystkie super :) a dla Ciebie rispekt , że Ci się chciało to wszystko składać i montować, ja już tak się szykuję do wstawienia sztuczkowego filmiku ale ciągle brak mi motywacji :P

I jeszcze jedno - jak uczyłaś go krzyżowania łapek? Mój Bezik ma chyba za krótkie alboco ale nie jestem w stanie go skłonić żeby sięgnął jedną łapką za drugą. Albo rusza obydwoma naraz albo nie dosięga... :P

Dzięki, siedziałam nad tym filmikiem pół dnia ale lepszy program by mi się przydał.
Uczyłam tak:
Najpierw musisz nauczyć psiaka dotykania łapą wybranego przedmiotu, ja wybrałam taki mały kalendarz wielkości dłoni mniej więcej. Klikasz to dotykanie i klikasz...:) z różnych stron i w różnych pozycjach (przed psem, obok, na podłodze, na wysokości mordki itp.). Później wydajesz komendę leżeć (psiak kładzie się oczywiście:evil_lol:, tylko ważne- musi mieć łapy obie wyciągnięte przed sobą, Snoopy czasem podwijał jedną łapę). Kładziesz przedmiot na jednej łapie psa i drugą każesz mu ją dotknąć. Poźniej oddalasz trochę przedmiot, aż się znajdzie na podłodze obok łapy psa. Kiedy załapie o co chodzi, możesz powoli eliminować przedmiot;) Mam nadzieję że jakoś udało mi się to opisać:) Powodzenia!

Posted

Bzikowa napisał(a):

Hmm nie zdążyłam tego przeczytać i się naprodukowałam:evil_lol: Ja też nie lubię takich metod, bo u nas one nigdy nie działają;)
Ale może jak będziesz powoli przesuwać ten targetowany przedmiot to w końcu załapie?:)

Lapeno napisał(a):
O boziu! pierwszy raz tu jestem i zaraz zabieram moją świnkę na trening.Ale już! :)
Podaruję sobie wskakiwanie na mnie,bo by mi nogi połamał.:oops:

Haha dzięki:) Zapraszamy częściej!

Dzisiaj byliśmy na pierwszym treningu po dwu miesięczniej przerwie:cool3:. Mój pies mnie zadziwia! Myślałam że będzie źle a on biegał jak szalony:loveu:

Posted

CaneSs napisał(a):
zapraszamy na pare nowych fot :D

Wpadniemy:D ale już nie dziś

Lucky. napisał(a):
Szacun dla Was !
My tam sobie skromnie uczymy sztuczek :P
Zapraszam do nas :)

Dzięki:oops:

Cavy napisał(a):
Jak zwykle filmik mistrzowski, jestem pełna podziwu. Snoopy jest cudowny. :loveu:
:multi:

Dzięki:oops:

Sallcia napisał(a):
idealna praca z psem! :loveu:

mój to sie zbyt ekscytuje i w ogóle :D

Dzięki:) Wszystko da się wypracować;) Musisz być cierpliwa (sama się tego długo uczyłam)

Posted

Wczoraj dołączyła do nas nowa koleżanka-świnka morska (mojej siostry). Ma ponad dwa miesiące. Snoopy ciągle zagląda do klatki aby ukraść coś dobrego do jedzenia:D Za tydzień dołączy do niej jeszcze jedna świnka;)