Shel Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 No,no extra! PS, mam takie same meble (chodzi o te co Snoop otwierał) :lol:. Tylko jaśniejsze :) Quote
Ewa&Duffel Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Normalnie chylimy czoła przed wami !!! Super!!! Zazdroszczę zdolnego psiaka ;) Quote
Bzikowa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Widziałam filmik ze sztuczkami:) wszystkie super :) a dla Ciebie rispekt , że Ci się chciało to wszystko składać i montować, ja już tak się szykuję do wstawienia sztuczkowego filmiku ale ciągle brak mi motywacji :P I jeszcze jedno - jak uczyłaś go krzyżowania łapek? Mój Bezik ma chyba za krótkie alboco ale nie jestem w stanie go skłonić żeby sięgnął jedną łapką za drugą. Albo rusza obydwoma naraz albo nie dosięga... :P Quote
Shel Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Ja jak uczyłam Aresa krzyżować łapy to po prostu ręką mu je krzyżowałam i klik :lol:. Chyba powrócimy do tej sztuczki ]:-> Quote
Bzikowa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Shel napisał(a):Ja jak uczyłam Aresa krzyżować łapy to po prostu ręką mu je krzyżowałam i klik :lol:. Chyba powrócimy do tej sztuczki ]:-> U nas to by podchodziło pod maltretowanie zwierząt, z takimi krótkimi łapkami :P Poza tym nie lubię metod gdzie się psu coś 'mechanicznie' robi . Próbowałam z targetowaniem i już nawet załapał , że ma pacnąć łapą gdzieś w stronę drugiej ale automatycznie przesuwa mu się druga łapa tak, że trafia przed nią a czasem w nią... ale za nią chyba nie dosięgnie :P Quote
Obama Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 O boziu! pierwszy raz tu jestem i zaraz zabieram moją świnkę na trening.Ale już! :) Podaruję sobie wskakiwanie na mnie,bo by mi nogi połamał.:oops: Quote
Shel Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Bzikowa napisał(a):U nas to by podchodziło pod maltretowanie zwierząt, z takimi krótkimi łapkami :P Poza tym nie lubię metod gdzie się psu coś 'mechanicznie' robi . Próbowałam z targetowaniem i już nawet załapał , że ma pacnąć łapą gdzieś w stronę drugiej ale automatycznie przesuwa mu się druga łapa tak, że trafia przed nią a czasem w nią... ale za nią chyba nie dosięgnie :P U Aresa to jest bez problemu, a jakby miał targetem to by to zajęlo x więcej czasu. Powodzenia;) Quote
Zuzia&Snoopy Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Infortune. napisał(a):Moi mistrzowie! :mdleje: :loveu: :loveu: Znowu dzięki Wam przybyło mi motywacji do ćwiczenia z Kluchą :evil_lol: :loveu: lenka13 napisał(a):zdolny Snoopy.. świetny filmik... Daga & Maks napisał(a):Snoopy ma talent do sztuczek :loveu: chyba będę całe ferie szkolić psa :evil_lol: Kashdog napisał(a):Super filmik u świetne sztuczki :loveu:! Zmotywowałaś mnie jak zwykle do pracy z psem i zrobienia filmiku:evil_lol: RCookie napisał(a):Super filmik! :loveu: Dzięki! Strasznie się cieszymy że motywujemy Was do pracy:D Ale wierzcie mi! Wasze komentarze też mnie motywują;) Feigned napisał(a):eeeeekstra!! :loveu: :loveu: widze, że ostro motywujecie ludzi do pracy :evil_lol: nie dziwię się, zawsze jak oglądam Wasze filmiki to mam ochotę nauczyć Axela wszystkich sztuczek które pokazujecie :lol: widać, że macie ze Snoopy'm super kontakt! :loveu: Dzięki:oops: Szkoda że tego kontaktu na spacerach nie widać... Shel napisał(a):No,no extra! PS, mam takie same meble (chodzi o te co Snoop otwierał) :lol:. Tylko jaśniejsze :) Dzięki:) Strasznie je lubię (te meble). Miałam wizję na ten pokój ale jakoś pomysł uciekł i czasu nie było... Ewa&Duffel napisał(a):Normalnie chylimy czoła przed wami !!! Super!!! Zazdroszczę zdolnego psiaka ;) Dzięki:oops: Każdy psiak jest zdolny na swój sposób:) Bzikowa napisał(a):Widziałam filmik ze sztuczkami:) wszystkie super :) a dla Ciebie rispekt , że Ci się chciało to wszystko składać i montować, ja już tak się szykuję do wstawienia sztuczkowego filmiku ale ciągle brak mi motywacji :P I jeszcze jedno - jak uczyłaś go krzyżowania łapek? Mój Bezik ma chyba za krótkie alboco ale nie jestem w stanie go skłonić żeby sięgnął jedną łapką za drugą. Albo rusza obydwoma naraz albo nie dosięga... :P Dzięki, siedziałam nad tym filmikiem pół dnia ale lepszy program by mi się przydał. Uczyłam tak: Najpierw musisz nauczyć psiaka dotykania łapą wybranego przedmiotu, ja wybrałam taki mały kalendarz wielkości dłoni mniej więcej. Klikasz to dotykanie i klikasz...:) z różnych stron i w różnych pozycjach (przed psem, obok, na podłodze, na wysokości mordki itp.). Później wydajesz komendę leżeć (psiak kładzie się oczywiście:evil_lol:, tylko ważne- musi mieć łapy obie wyciągnięte przed sobą, Snoopy czasem podwijał jedną łapę). Kładziesz przedmiot na jednej łapie psa i drugą każesz mu ją dotknąć. Poźniej oddalasz trochę przedmiot, aż się znajdzie na podłodze obok łapy psa. Kiedy załapie o co chodzi, możesz powoli eliminować przedmiot;) Mam nadzieję że jakoś udało mi się to opisać:) Powodzenia! Quote
Zuzia&Snoopy Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Bzikowa napisał(a):U nas to by podchodziło pod maltretowanie zwierząt, z takimi krótkimi łapkami :P Poza tym nie lubię metod gdzie się psu coś 'mechanicznie' robi . Próbowałam z targetowaniem i już nawet załapał , że ma pacnąć łapą gdzieś w stronę drugiej ale automatycznie przesuwa mu się druga łapa tak, że trafia przed nią a czasem w nią... ale za nią chyba nie dosięgnie :P Hmm nie zdążyłam tego przeczytać i się naprodukowałam:evil_lol: Ja też nie lubię takich metod, bo u nas one nigdy nie działają;) Ale może jak będziesz powoli przesuwać ten targetowany przedmiot to w końcu załapie?:) Lapeno napisał(a):O boziu! pierwszy raz tu jestem i zaraz zabieram moją świnkę na trening.Ale już! :) Podaruję sobie wskakiwanie na mnie,bo by mi nogi połamał.:oops: Haha dzięki:) Zapraszamy częściej! Dzisiaj byliśmy na pierwszym treningu po dwu miesięczniej przerwie:cool3:. Mój pies mnie zadziwia! Myślałam że będzie źle a on biegał jak szalony:loveu: Quote
pokusa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 hejoo, kurczę.. http://www.youtube.com/watch?v=JPGWlyRD_sY - masz talent!! :crazyeye: Quote
Lucky. Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Szacun dla Was ! My tam sobie skromnie uczymy sztuczek :P Zapraszam do nas :) Quote
Cavy Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Jak zwykle filmik mistrzowski, jestem pełna podziwu. Snoopy jest cudowny. :loveu: :multi: Quote
Sallcia Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 idealna praca z psem! :loveu: mój to sie zbyt ekscytuje i w ogóle :D Quote
Zuzia&Snoopy Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 CaneSs napisał(a):zapraszamy na pare nowych fot :D Wpadniemy:D ale już nie dziś Lucky. napisał(a):Szacun dla Was ! My tam sobie skromnie uczymy sztuczek :P Zapraszam do nas :) Dzięki:oops: Cavy napisał(a):Jak zwykle filmik mistrzowski, jestem pełna podziwu. Snoopy jest cudowny. :loveu: :multi: Dzięki:oops: Sallcia napisał(a):idealna praca z psem! :loveu: mój to sie zbyt ekscytuje i w ogóle :D Dzięki:) Wszystko da się wypracować;) Musisz być cierpliwa (sama się tego długo uczyłam) Quote
Zuzia&Snoopy Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Wczoraj dołączyła do nas nowa koleżanka-świnka morska (mojej siostry). Ma ponad dwa miesiące. Snoopy ciągle zagląda do klatki aby ukraść coś dobrego do jedzenia:D Za tydzień dołączy do niej jeszcze jedna świnka;) Quote
Infortune. Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Ale fajny prosiaczek. :loveu: Miałam kiedyś podobnego, ale żył tylko dwa miesiące, nie mam pojęcia dlaczego... Quote
Ewa&Duffel Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 http://img191.imageshack.us/img191/8646/p1014341.jpg ale śliczniutka :loveu: Też miałam kiedyś świnkę, świetna była, zachowywała się jak pies ;) Quote
Pestka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Ale uroczy świniaczek - rozetka? :loveu: Ja miałam kiedyś świniaczke gładkowłosą, była bardzo sympatyczna. Quote
Illusion Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Podobny do Snoopiego ten świnek :evil_lol:. Quote
Sallcia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Jaka urocza! :loveu: walentynkowe życzenia ;) Quote
Feigned Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 ale fajna świnka :loveu: jakoś mnie one nigdy nie przekonywały, ale ta jest super, podoba mi się jej umaszczenie :) Quote
Recommended Posts