Doda_ Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Dzisiaj po zakupach w Pogorii - duży sklep w Dąbrowie górniczej czekałam na tatę, miał przyjechać po mnie. Podszedł do mnie średni, b. łagodny pies, głaskałam go, drapałam za uszkiem, myślalam ze czeka na właściciela. Ale właściciel się nie pojawiał a godzina mijała.. Było mi tak zimno, ze musiałam wracać do domu. Poprosiłam dogomaniaczkę Milcię17 zeby przyszła i posiedziała z psem do 22, może właściciel wróci. Ale niestety, jak tylko wsiadłam do samochodu to pies wokól samochodu biegał, przestał i odjechaliśmy powoli, on za nami szedł... tata na gaz, szybko pojechaliśmy a w lusterku pies biegał za nami !!! Nie mogłam go zostawić, zatrzymalismy, hop do samochodu i pojechaliśmy. NOC PIES SPĘDZI NA KORYTARZU !!! BOJĘ SIĘ CZY JUTRO JESZCZE BĘDZIE !! MAM NADZIEJĘ ZE SĄSIEDZI GO NIE WYPUSZCZĄ !! BŁAGAM O POMOC, BYĆ MOŻE WŁAŚCICIEL SIĘ ODNAJDZIE, JAK NIE TO TRZEBA BĘDZIE MU ZNALEŹĆ DT,HOTELIK, DS JAK NAJBARDZIEJ. Jest to średni piesek, sierści średniej długości, nie wiem w jakim wieku. Ząbki białe. Z moją sunią się zgadza, od razu polubili sie. Niestety ja w domu mam też wilczura. A on jest agresywny do innych psów. Bardzo bardzo proszę o pomoc! Jeśli do jutra nic się nie znajdzie, będę zmuszona go oddać do schronu, bo jak inaczej? OCzywiście ze dalej będę mu pomagać szukać dt/ds, ale schron - wiecie jak tam jest. BŁAGAM O POMOC !!! Pies płacze, prosi zebym wpuściła go do mieszkania. PIES JEST NAPRAWDĘ PRZEKOCHANY.. PILNUJE MNIE JAKBYM BYŁA JEGO OCZKIEM W GŁOWIE.. DZISIAJ JAK PODSZEDŁ DO MNIE W POGORII, TO PÓŹNIEJ WRÓCIŁAM ZNOWU DO SKLEPU BY KUPIĆ UBRANIE, JAK WESZŁAM DO PRZYMIERZALNI, TO PIES TAKŻE BYŁ TAM ZE MNĄ.. SPRZEDAWCZYNI NIE DAŁA RADY GO WYGONIĆ. UPARCIUCH OLAŁ JĄ.. SIEDZIAŁ PRZY MNIE W PRZYMIERZALNI AZ SKOŃCZYŁAM PRZYMIERZAĆ, POSZŁAM ZAPŁACIĆ - ON TEŻ ZE MNĄ, WYSZŁAM-TEŻ I TAK CAŁY CZAS.. A JAK BIEGAŁ ZA NASZYM AUTEM.. SERCE MI PĘKAŁO NA TAKI WIDOK. ''PROSZĘ.. NIE ODJEŻDZAJ. POMÓZ MI'' - MUSIAŁ TAK MYŚLEĆ... Quote
Wet-siostra Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Słodka malizna...Szkoda go do schroniska... Quote
milcia17 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Niewinne oczka... PODNOSZĘĘĘĘĘĘĘ!!!! Quote
Wiewiórka Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Niestety jeszcze przez tydzień nie ma mnie w domu a do tego trzeba rozwiązać sprawy z Perełką więc na razie tylko podnoszę... niestety. Quote
Doda_ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Pies noc spędził na korytarzu... do 3.00 ja byłam z nim, potem dziadek wstał o 5.00 więc pies sam był tylko 2 godzinki.. Quote
Wet-siostra Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 To się nazywa prawdziwe poświęcenie... W górę , mały! Quote
Olga7 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Ihabe- ja nie mogę juz kolejnego psa przygarnąć -trudno .. ale wyslalam juz prosbę o radę czy inf.-namiary do BajkiB - Sosnowiec -u was i Anettty .. nic wie nie mogę zrobić dla tego psa i dla was.. Pozdr. Moze lepiej -poki co -schron? -zeby nie tulal sie glodny na ulicach -kwarantanna - a w tym czasie intensywne szukanie mu domu ??:shake: szkoda ,by taka mily,sliczny pies trafil na dlugo do schronu - tam może dlugo nie pożyć ....:( Może BajkaB - wam doradzi coś awaryjnie i kogoś na -zanim znajdzie sie DS ??? No i jest tam też Anettta- na Sląsku blisko też was ... szukajcie .. Quote
ANETTTA Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 może trzeba by ogłoszenia porobić rozwieść w okolicy pogorii sklepu ...... moze popbiegł gdzies za sukami ..... Quote
zuzlikowa Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Doda...napisz do Ady-Jeje...ostatnio wspominała,że ma domek stały dla mniejszego psa!! Może jeszcze ten domek jest wolny!!! Pisz szybko! Quote
Doda_ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 napisalam juz do ada-jeje dziekuje :) co do ogloszenia - wlasnie tak zrobie jak tylko pies znajdzie dt, kojec czy co innego i bedzie bezpieczny to zajme sie ogloszeniami Quote
zuzlikowa Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Doda_ napisał(a):napisalam juz do ada-jeje dziekuje :) co do ogloszenia - wlasnie tak zrobie jak tylko pies znajdzie dt, kojec czy co innego i bedzie bezpieczny to zajme sie ogloszeniami Wiesz...przyszło mi jeszcze coś takiego do głowy...jako ostateczność,żeby nie oddawać do schronu...może jakaś działka?...może ktoś zgodziłby się psiaka tam przetrzymać na ten czas jak szukamy mu domu-czy to tymczasowego,czy to stałego?...może warto też popytać jakichś działkowiczów! To tak na szybko:oops: Quote
Doda_ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 ja niemam działki ale będę pytać... Quote
Doda_ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 nowe zdjecia pieska, dzisiaj zrobilam; Quote
BajkaB Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Piesek juz bezpieczny w naszym hoteliku.Doda go właśnie zawiozła.Jest pod opieka Oddziału Sosnowiec Fundacji EMIR. Będzie miał na imię SUPEŁ. Ciotki,prosimy o jakieś zapomogi na konto Oddziału,trzeba psiaka nakarmic i poszczepić oraz wykastrowac Quote
Doda_ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Jestem bardzo wdzięczna Dzięki BajkiB pies jest juz bezpieczny... Bardzo proszę o pomoc finansowa.. wyzywienie i opieka weterynaryjna... Do hoteliku mieliśmy... 1 minut jazdy :evil_lol: strasznie bardzo blisko mamy. Naprawde bardzo sie ciesze ze pies jest juz bezpieczny. Dziekuje wam wszystkim za pomoc, BajkeB i takze Milcie17 :loveu: A teraz moja wielka prosba o pomoc finansowa, ja tez sie dorzuce. Quote
Ada-jeje Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Psinek juz bezpieczny, domek ktorego mialam namiary nie spelnia naszych warunkow. Nie damy tam zadnego psa. :shake: Quote
zuzlikowa Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Doda_ napisał(a):Jestem bardzo wdzięczna Dzięki BajkiB pies jest juz bezpieczny... Bardzo proszę o pomoc finansowa.. wyzywienie i opieka weterynaryjna... Do hoteliku mieliśmy... 1 minut jazdy :evil_lol: strasznie bardzo blisko mamy. Naprawde bardzo sie ciesze ze pies jest juz bezpieczny. Dziekuje wam wszystkim za pomoc, BajkeB i takze Milcie17 :loveu: A teraz moja wielka prosba o pomoc finansowa, ja tez sie dorzuce. Bardzo się cieszę! Powodzenia maluszku!:loveu: Quote
Doda_ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Bylam w sklepie-Pogoria... nigdzie nie bylo ogl o Supelu :shake: Prosze o pomoc finansowa, kto dorzuci ??? :-( Quote
ihabe Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Doda super akcja, dziewcxyna z Ciebie na medal :loveu::loveu: Dzięki Olga, że nakierowałaś Dodę na Bajkę, jesteście super. Ja dziś nic nie mogłam zrobić leżę i świat mi wiruje, coś z błędnikiem. Jakiś wirus czy już koniec nadchodzi;) Wpłatę zrobię jak najszybciej tylko jakie konto? Emir'a prwada? Muszę Was w Sosnowcu odwiedzić dziewczyny, bo jesteście superowe:loveu: Quote
Olga7 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 No,chociaż Ihabe pamietala i napisala mi dobre słowo ,za to że was -ciotki ze Sląska skierowalam po radę choćby do BajkiB z Sosnowca-Waszego miasta Doda i pewnie innych ciotek.Trochę mnie zdziwilo ,że Doda nie pomyslala o szukaniu rady czy ratunku w Emirze na miejscu . Może dlatego,że oni ratują głownie psy z interwencji i po ciężkich przejściach-zawsze są tam duże kolejki do ich oddzialu .No coż,choc pies ocalony jest -dzięki temu ze trafil do Emira BajkiB- do Sosnowca - na miejscu . Ihabe poprosila -to pomoglam ,jak umialam. To byl nie tylko rekord w szukaniu dt ,bo tylko kilkanaście godzin ,ale i rekord bliskości dt od psa : tuz za ścianą-po sąsiedzku -a akcja objęła całe wojew.Sląskie w sumie swym zasięgiem:). Dziękujemy pięknie za pomoc i ratunek BajceB- Edytce z Emira Siewierz. Quote
Doda_ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Olga - nie zapomniałam o BajkiB, wczoraj zaraz po powrocie w nocy napisalam do niej :loveu: Lece spac, bo dzis spalam tylko 3,5 godzinki zeby byc z Supelkiem... Bałam się go zostawić samego na dłużej.. Przypominam jeszcze raz o pomoc finansową.. :cool1: Ihabe - chyba tak na konto Emira,ale wolę się upewnić. Zostawiłam wiadomość na gg BajkiB. Dobranoc ! Quote
Olga7 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 A to teraz już wiem,bo dziwilam się bardzo ,że mając doświadczenie i staż duzy na dogo nie podpytalaś choć po sąsiedzku waszego Emira,kto moglby psa przygarnąć na dt póki co.A ja i na gg i na pw prosby slalam-trzeba bylo uprzedzić ,ze Bajka już wie..:p. No ,ale pies piękny i wdzięczny Wszystkim za ratunek i kąt oraz opiekę-a to nawazniejsze .:). Quote
Recommended Posts