Pinesk@ Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Toni- kundelek nad kundelki. To ok 9 letni, inteligentny piesek, średniej wielkości, mimo swojego wieku bardzo wesoły. Łagodny, przyjacielski, bystry, żwawy. Uwielbia, wręcz kocha podjadać smakołyki, zrobi za nie wszystko, bardzo lubi głaskanie i pieszczoty. Jest naprawdę fajnym i ładnym psiakiem. Kundelek, który z dużą nadzieją patrzy na każdego przechodzącego obok jego kojca człowieka. Niestety, jeszcze nikt się nim nie zainteresował. Dlaczego? A no pewnie bo jest za zwykły, za pospolity, ot taki czarny nieduży kundel nie robiący na zwykłych ludziach wrażenia a do tego jeszcze stary. Na co komu taki pies, prawda? Mimo swojego wieku jest radosny na każdym spacerze, na których zachowuje się bardzo grzecznie. Nie stwarza problemów w towarzystwie innych suczek i psów, lubi zapoznawać się z nowo napotkanymi psimi kompanami, czasami jest nawet trochę nachalny. Ze względu na wiek i usposobienie do człowieka i zwierząt nadaje on się dla ludzi starszych ponieważ nie potrzebuje aż tak dużej dawki ruchu jak młody psiak. Toni nie przejawia absolutnie żadnej agresji w stosunku do ludzi i innych zwierząt. Cieszy się w kojcu jak wariat kiedy zobaczy mnie ze smyczą i patrzy z wielką nadzieją, że zabiorę go na spacer, chociaż taki krótki, chociaż taki mały, taki chociaż na 5 minut ale żeby tylko mógł go spędzić z człowiekiem, podjeść smakołyki, obwąchać trawkę, pobiegać, nacieszyć się wolnością. Toni czeka na dom, nie musi to być willa, nie musi być drogich posłań. Wystarczy kąt do spania, spacery, pełna miska i - co najważniejsze- ukochany, własny właściciel, taki prawdziwy, który nie zostawi, nie opuści, który będzie z nim na dobre i złe. Czy to za duże wymagania? Czy w końcu ktoś obdarzy go miłością? Zadzwoń i zapytaj o adopcję: 500 504 752 lub( 58 ) 531 96 56 albo napisz: [email protected] 83-110 Tczew ul. Malinowska Ogłoszony na: lento.pl adopcje.org kupiepsa.pl kupsprzedaj.pl psiegrane-marzenia.pl szerlok.pl alegratka.pl banerek podlinkowany: A tu królewicz się przedstawia :) Quote
bartolini Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Tak, to prawda Frank to skrab naszego schroniska, raczej nie ze względu na wygląd, chociasz jest bardzo piękny:loveu:, ale ze względu na osobowość. Jest to pocieszny pies, i zapewne wiele młodych psow pozazdrościłoby mu chęci do życia, a pozatym to Playboy wśród psów:razz:, bo jak ostatnio był na spacerze ze m,ną i pinechą to wzieliśmy ze sobą Fokę, też już opisną przez nas, na której widok zaczoł się zachowywać jak zakochany chłopak, więc drodzy państwo chówcie swoje suczki gdy Franklin nadchodzi :evil_lol: (ale oczywiście nie jest groźny dla otoczenia ani nic z tych rzeczy):cool3: Quote
Pinesk@ Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 On jest po prostu "rasowym" dżentelmenem ;) EDIT: Odwiedziłam dziś Franklina :loveu: Byliśmy na krótkim spacerku ale za to było peeełno smakołyków i Franklin się cieszył :lol: A potem jeszcze małe czesanko i najważniejsze- nagroda specjalna- żarełko z puszki dla staruszka ;) Fotki (marne bo marne ale są ;) ) Quote
siekowa Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Świetny psiak. :loveu: Wstawiłam go już na psiegrane-marzenia.pl a później dam go jeszcze na profil seniorów Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
Pinesk@ Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Dziękuję bardzo w imieniu Franklina :loveu: Quote
Pinesk@ Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Dzisiaj byłam u Franklina, dowiedziałam się, że jego imię schroniskowe to "Toni" chociaż wcześniej pani pracownik mówiła, że imienia nie ma ;) No cóż, dla mnie i tak będzie Franklinem :lol: Dzisiaj był spacerek, podjadanie smakołyków, przytulanko, głaskanko i czesanko bo linieje czarnuch. Kulał trochę na łapkę- widać, że starzeje się psinek :roll: Zdjęć niestety nie mam, aparat padł :cool1: No to pokazujemy się malutki :loveu: Quote
karolina27 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Kiedyś rozmawiałam o nim z Wiktorem i powiedział mi, że zapewnia mnie, że Franklin nie jest głuchy... Quote
Pinesk@ Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 To kamień z serca, zawsze miałam wrażenie, że nie słyszy, uff. Zmienię tekst ;) Quote
kinia098 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Proszę, zajrzyjcie... Sunia lada dzień będzie rodzić. Pilnie potrzebna kasa na sterylkę ! Grosz do grosza... http://www.dogomania.pl/threads/186144-Sunia-w-zaawansowanej-ci%C4%85%C5%BCy!Potrzebna-kasa-na-sterylizacj%C4%99.-na-gwa%C5%82t.-Okolice-S%C5%82upska?p=14726753#post14726753 Quote
Pinesk@ Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 [COLOR=Black][COLOR=#ff1616][B][COLOR=DarkSlateGray]Toni jest naprawdę w coraz gorszej kondycji, dokuczają mu stare kości.. Boję się, że nigdy nie zazna domowego ciepła i odejdzie samotny w schronisku.. A jest nadal taki radosny, chyba jeszcze bardziej niż kiedyś.. On chyba wie, że nadchodzi jego kres... On to wie.. i błagalnie każdego prosi: "Zobacz, jaki jestem wesoły, zobacz, w niczym nie ustępuję młodszym, zabierz mnie stąd! [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=Black][COLOR=#ff1616][B][COLOR=DarkSlateGray]Chce odejśc w swoim wymarzonym domu, nie w schronisku. Stara się jak moze aby w koncu ktoś wybrał jego...[/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=Black][COLOR=#ff1616] [/COLOR][/COLOR][CENTER][COLOR=Black][COLOR=#ff1616][I] [COLOR=Green]________________________________[/COLOR][/I][/COLOR][/COLOR] [COLOR=Black][COLOR=#1f4d00][I]"Ehh ile by dał za to żebym był jakimś pięknym rasowym owczarkiem, husky czy yorkiem. Ile bym dał żebym był takim słodkim szczeniaczkiem co kiedyś, takim, którego wszyscy kochali i podziwiali.. [B]Panie Boże czy naprawdę byłem taki zły? Dlaczego moi ludzie mnie porzucili? Dlaczego mnie skazali? [/B] Pamiętam jak dziś... Pojechaliśmy gdzieś daleko, daleko za miasto. Pomyślałem, że wybierzemy się na długi, wspólny spacer. Tak dawno mnie nigdzie nie zabierałeś.. Mały chłopczyk przytulał mnie mocno. Widziałem jaki był smutny. Dlaczego? "Może dostał złą ocenę w szkole", myślałem. Polizałem go po twarzy, pomerdałem energicznie ogonkiem i wtuliłem się mu w szyję na znak pocieszenia. "Nie martw sie, masz mnie, jestem Twoim przyjacielem." Zatrzymaliśmy sie przy ogrodzonej murem posesji. Ojciec wyrwał smycz z rąk chłopczyka i wysiedliśmy. "schronisko dla be.. "- nie zdążyłem przeczytac szyldu nad bramą. Budynek i kraty. Klatki. Zwierzęta. Przemknęło mi przed oczami kilka psich oczu patrzących na nas. Oczy, które miały w sobie coś tajemniczego, coś, czego wtedy nie rozumiałem. [B]Teraz wiem, że to nazywa się rezygnacja i poddanie.[/B] Rozległ sie ogromny szczek. [B]Schronisko.[/B] Co to takiego, to schronisko? Nie wiedziałem ale [B]pachniało brakiem nadziei...[/B] Mój pan wypełnił formularz i powiedział: [B]"Na pewno znajdziecie mu dobry dom"[/B]. Siłą odgiął zaciśnięte na mojej obroży palce swojego syna, który krzyczał "Tato, proszę nie pozwól im zabrać mojego psa!" Do dziś martwię się o niego. [B]Dałeś mu wtedy, mój panie, piękną lekcję przyjaźni, lojalności, miłości, odpowiedzialności i szacunku dla życia... [/B] [B]I tak skończyło się życie psa domowego a zaczęło nowe, trudniejsze - życie psa schroniskowego.[/B] Żyję tu już ladnych parę lat ale.. no właśnie. Jestem już stary, za stary, za bardzo schorowany. Co z tego, ze ciągle mam w sobie wolę życia, próbuję podskakiwac, cieszyc się? Co z tego, ze jestem łagodny, bezkonfliktowy? Ludzi to nie obchodzi. Szukają psów reprezentacyjnych, pieknych, silnych, młodych a nie takich... takich jak ja... Panie Boże, dlaczego nie wysłuchasz moich próśb? [B]Nie proszę o wiele..[/B] Tyle lat już czekam, jestem już stary, [B]niedługo odejdę.. [/B]Czy już nie będę nigdy szczęśliwy? Dlaczego nikt mnie nie chce... [B]Proszę Cie Panie Boże spraw by ktoś mnie wreszcie pokochał tak jak ja kocham ludzi.."[/B][/I][/COLOR][/COLOR][/CENTER] Quote
karolina27 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Niestety, Toniego nie ma już wśród nas, odszedł w schronisku:((( Quote
Pinesk@ Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Toniczku pamietam o Tobie czarnuszku, już ponad rok Cię nie ma.. 'Moje' małe, czarne biedactwo.. Nie mogę sobie wybaczyc, ze nie udało mi się mu pomóc.. :( Quote
Recommended Posts