Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aleks89']Patrzę na Nerona i on wcale nie jest taki wysoki.Ile on waży w ogóle?[/QUOTE]

Jeżeli patrzysz z perspektywy kota, to możesz się mylić, bo MC są dużymi kotami ;)

Dzień dobry Aga :)

Posted

dzień dobry wszystkim ;)

Neron ma 72 cm w kłębie a waży dokładnie tyle ( fotka zrobiona specjalnie dla Aleksa :eviltong:)

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/IMAG0091_zps3442e96a.jpg[/IMG]

ogólnie to sporo schudł ,a je wiecej niż jadł na blokach :roll:

Posted

[quote name='Aleks89']33,5kg?I 72cm w kłębie?:cool3:Ni chu chu.
Luc ma 64-5cm w kłębie ,waga 38-40kg.A zapasiony nie jest :cool3:[/QUOTE]

zrobić Ci zdjęcie miary ?? ;)

Posted

Cek 67cm w klebie i z ost wazenia 36.5 kg = grubas. Chociaz wyglada fajnie ani nie jest gruby ;p Ale jak zejdzie do 34 to bedzie super:D Az o 3kg upaslam przez rok swojego psa.. Siedzial na kanapie i zarl prawie polowe wiecej niz normalnie ;/

Posted

ależ proszę bardzo ;)

ja go nie utrzymam nawet dwoma rękoma ;)

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC01452_zps311cb4d8.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC01460_zps961b1cbd.jpg[/IMG]

jak na moje oko on jest za wysoki i za chudy ;)

Posted

[quote name='marmara_19']za chudy nie jest. Nawet brakuje mu widocznych miesni ;)

A ja tez niska i swojego cielaka utrzymac umiem nawet jak sie rozpedzi na cala dlugosc 8m flexi bo zobaczyl kotecka :D[/QUOTE]

ogólnie taki "cienki " mi się wydaję ;)

ja jestem niska mam 1,53 cm a Neron jest duży i jak zacznie mi sie na smyczy miotac to nie dosyc ze go utrzymac nie potrafie to jeszcze mam za krótkie ręce i mi sie zawsze jakos tak zawinie że zaliczam zazwyczaj glebe :roll:

[B]zdjęcia miary na poprzedniej stronie ....[/B]

Posted

Lepsze zarcie i lepszy ruch. Wtedy zacznie lepiej wygladac.

P.s. kolce albo obroza zalozone wysoko pod uszami, psa za to zlapac i ewentualnie dziwgnac do gory;p A najlepiej go nauczyc chodzic na smyczy..

Posted

[quote name='marmara_19']Lepsze zarcie i lepszy ruch. Wtedy zacznie lepiej wygladac.

P.s. kolce albo obroza zalozone wysoko pod uszami, psa za to zlapac i ewentualnie dziwgnac do gory;p A najlepiej go nauczyc chodzic na smyczy..[/QUOTE]

karmę wydaję mi się ma dobrą ( Brit-a ) Qwendi je tą samą w tej samej ilości i wypasiona jest nieźle , ruchu też mają podobnie , Neron nawet wiecej bo Qwendi to taki nieruchawy niedzwiedz jest , na smyczy chodzi ładnie pod warunkiem że nie zobaczy kota lub innego psa wtedy jest tragedia a kolce też ma dobrze założone , to też zależy od tego jak pies Cię traktue , Sebastian tylko dotknie smyczy i Neron omija psa wielkim łukiem , próbuje na niego patrzec ale zero agresywnej reakcji a ja sobie mogę mówić ;)

Posted

To nie zalezy od tego jak nas pies traktuje a od tego co sobie z psem wypracujemy ;)

Brit? Lepsza karme mialam na mysli. Wysokobialkowa, plus dobry trening i pies bedzie dobrze wygladal:) A ja z tych co lubia umiesniane psy:D I nawet po moim bylo widac kiedy byl w sportowej formie;p Bo ludzie zauwazali ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Hejka ;)

Byłam na zakupach i Niemcy poszaleli :roll:[/QUOTE]

Hello Madziu :loveu:

nawet mi nie mów u weta było tyle ludzi że myślałam że oszaleje , mało tego przyszedł koleś z mixem husky z malamutem , prosto z kojca :roll: tak na poczekalni waliło że szok , później pojechalismy tylko do dwóch marketów a w kolejkach spędziliśmy parę godzin :roll:

[quote name='marmara_19']To nie zalezy od tego jak nas pies traktuje a od tego co sobie z psem wypracujemy ;)

Brit? Lepsza karme mialam na mysli. Wysokobialkowa, plus dobry trening i pies bedzie dobrze wygladal:) A ja z tych co lubia umiesniane psy:D I nawet po moim bylo widac kiedy byl w sportowej formie;p Bo ludzie zauwazali ;)[/QUOTE]

Karmę kupujemy taką na jaką nas stać ( oczywiscie dobierając tak żeby pasowała i do Nerona i do Qwendzi ) mamy dwa duze psy i dwa koty , karmy żwirki itd kosztują dość sporo więc nie możemy sobie pozwolić na to żeby wydać miesięcznie 500 zł na samą karmę dla psa .... poza tym trenować psa tez nie ma gdzie , mało gdzie w ogóle można puść psy bez smyczy a samym ruchem na smyczy masy nie nabierze :shake:

a teraz uciekam sie szykować do pracy ..... mam nadzieje ze ten dzień bedzie lepszy bo wczoraj była jakaś masakra , zaczęło sie od tego że zapomniałam kluczy od szafek w pracy ( a u nas jest rygor co do odziezy roboczej ) a później to juz w ogóle wszystko mi z rąk leciało itd ....:shake:

no to miłego popołudnia ;)

Guest wolfheart
Posted

doberek

taa szał zakupów się zaczął,ja nie mam cierpliwości do tego, nie znoszę tłumów w pomieszczeniach...bym wszystkich pozabijała...

Posted

[quote name='magdabroy']Tu jutro jest wolne, to już w ogóle powariowali :roll:[/QUOTE]

Bo protestanci w Wielki Piątek mają święto.

Posted

[quote name='magdabroy']W Niemczech są nie tylko protestanci, a wolne jest (chyba) w całej niemcowni ;)[/QUOTE]

Wiem, ale są landy "bardziej" protestanckie.....