bianka19 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 ale żeby od razu astmę podejrzewać ? czy to nie lekka przesada ? :cool3: Quote
Aleks89 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='justysiek']mój nie jest agresywny, a czy nadpobudliwy? hmmm sama nie wiem, jak jest odpowiednio zmeczony to jest grzeczny jak aniolek:loveu: zaczelismy szkolenie pt, moze jakos sie ogarniemy:evil_lol:[/QUOTE] A ile ma?Luc tak do roku był ok. tzn. miał mrówki w dupie i ma nadal ,ale olewał psy.Potem zrobił się psycholem i drze morde na psy jak głupi ,ryczy jak bawół. Kalyna-no to ma jeszcze pół roku na ogarnięcie się hehe zobaczymy czy mu wyjdzie.W sumie ON niby dojrzewają do 3roku życia. Quote
justysiek Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='Aleks89']A ile ma?Luc tak do roku był ok. tzn. miał mrówki w dupie i ma nadal ,ale olewał psy.Potem zrobił się psycholem i drze morde na psy jak głupi ,ryczy jak bawół. Kalyna-no to ma jeszcze pół roku na ogarnięcie się hehe zobaczymy czy mu wyjdzie.W sumie ON niby dojrzewają do 3roku życia.[/QUOTE] mój ma 8 msc i mam nadzieje, że nie zmieni się na gorsze, ale na lepsze. Quote
Aleks89 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Justysiek-nadzieja matką.....:evil_lol: Owczarek to najgorsza rasa na świecie ,ale nie da się od niej uwolnić:diabloti: Quote
justysiek Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 (edited) [quote name='Aleks89']Justysiek-nadzieja matką.....:evil_lol: Owczarek to najgorsza rasa na świecie ,ale nie da się od niej uwolnić:diabloti:[/QUOTE] e tam najgorsza:mad::diabloti: ja tak nie uważam, to mój pierwszy don, więc nie mam porównania. ale "Lepiej mieć nadzieję, niż być beznadziejnie głupim" Edited August 8, 2012 by justysiek Quote
Ptysiak Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Dzień dobry :) Jak Marysia słodko mówi :loveu::loveu::loveu: Co do rasy 2-giego pieska to coraz bardziej jestem za tym by kupić Golden Retrievera :) Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Ja trafiłam na agresywnego osobnika , chociaż to duzo tez alezy od charakteru właściciela , jak ja prowadze nerona i idzie pies tom ja "reki nie mam " wielokrotnie musze sie czegos lapać żeby go utrzymać a jak sebastian go prowadzi i Neron widzi psa idącego w jego strone to od razu robi wielkie kółko żeby iśc od psa jak najdalej i nawet na niego nie patrzy , a Sebastian nigdy nawet ręki na niego nie podniósł :shake: [quote name='bianka19']ale żeby od razu astmę podejrzewać ? czy to nie lekka przesada ? :cool3:[/QUOTE] Jak dla mnie to duża przesada bo kaszlu nie mam a astma to choroba płuc i myslę że cos by mi było z ich strony , ale zapisałam się do alergologa zeby sprawdzić czy nie ejstem uczulona na roztocza i kurz i powtórzyć psa i kota oraz zapisac sie na odczulanie ;) i dzień dobry tak w ogóle :lol: Quote
Ada_Mirra Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 ja jak drugi pies to sweter gordon anglik lub irland - bez znaczenia ewentualnie wyzek niemiecki krotkowlosy lub spaniel angielski albo drugi ONek :3 Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 A mi sie marzy Nova Scotia ale Sebastian mowi ze to za małe gabaryty jak pies do zabawy z Neronem albo Border Coolie ;) albo oczywiście Donek ;) Quote
Ada_Mirra Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 ja się spotkałam z Novą scotią :) przesympatyczne psiaki :) [IMG]http://3.bp.blogspot.com/-_XfXAoPBC60/UBglvfRFdEI/AAAAAAAABbg/verHLyS8EiA/s640/P7299228.JPG[/IMG] [IMG]http://3.bp.blogspot.com/-NCK4khXTQ2M/UBaKXhBzpxI/AAAAAAAABX8/QyiR3ObdrjM/s640/P7299229.jpg[/IMG] [IMG]http://3.bp.blogspot.com/-EjSTea8hYkM/UBaK0RRrGRI/AAAAAAAABYE/ntPj1eHPya4/s640/P7299326.jpg[/IMG] Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Przepiekne :loveu: przesłodkie :loveu: i przekochane :loveu: zwłaszcza ten osobnik [url]http://3.bp.blogspot.com/-EjSTea8hYkM/UBaK0RRrGRI/AAAAAAAABYE/ntPj1eHPya4/s640/P7299326.jpg[/url] :loveu::loveu::loveu::loveu: tylko że ja bym chciała suczkę a wzrost suczki wynosi max 48 cm a Neron ma 72 a waga suczki 20 kg a Neron ma około 45 ;) Quote
Ada_Mirra Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 dogadają się :) moja znajoma do 4 spanieli wzieła swetera ktore sa wiekszo od przeciętnych ONków i żyją ;) Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='Ada_Mirra']dogadają się :) moja znajoma do 4 spanieli wzieła swetera ktore sa wiekszo od przeciętnych ONków i żyją ;)[/QUOTE] ale sweterki są chudziutkie , ich waga podejrzewam nie przekracza dużo 20 kg a jak by takie cielsko jak Neron czy Qwendi walneło sie na taką scotie to by chyba ja połamały :evil_lol: Quote
Ada_Mirra Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 nauczą się delikatności ;) swetery ważą około 32 kg czyli nieco mniej niż Mirra teraz ;) i moga miec ponad 70 cm w klebie xD Quote
agaga21 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='dOgLoV']A mi sie marzy Nova Scotia ale Sebastian mowi ze to za małe gabaryty jak pies do zabawy z Neronem albo Border Coolie ;) albo oczywiście Donek ;)[/QUOTE] wiesz co, myślę że wszystko zależy w głównej mierze od temperamentu psa a nie od wielkości. spójrz u nas. wydawałoby się że 35kg gamoń może zrobić 9kg lucynce krzywdę w zabawie a to ona go zamęcza :) Quote
bianka19 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='dOgLoV']Jak dla mnie to duża przesada bo kaszlu nie mam a astma to choroba płuc i myslę że cos by mi było z ich strony , ale zapisałam się do alergologa zeby sprawdzić czy nie ejstem uczulona na roztocza i kurz i powtórzyć psa i kota oraz zapisac sie na odczulanie ;)[/QUOTE] no więc właśnie. więc przesadzili i to sporo, może tylko chcieli cię postraszyć ? :evil_lol: nie no, ale takich żartów nie powinno być.:roll: powinni być zgodni i dokładni, co do ustalenia choroby, a tu taka afera w sumie wyszła.. ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze, jak już zrobisz te badania. :) [quote name='dOgLoV']A mi sie marzy Nova Scotia ale Sebastian mowi ze to za małe gabaryty jak pies do zabawy z Neronem albo Border Coolie ;) albo oczywiście Donek ;)[/QUOTE] mnie ta rasa już od paru lat prześladuje, i jestem w nich niesamowicie zakochana, uwielbiam je. taki słodki na tym zdjęciu się wydaje. :loveu: [url]http://3.bp.blogspot.com/-NCK4khXTQ2M/UBaKXhBzpxI/AAAAAAAABX8/QyiR3ObdrjM/s640/P7299229.jpg[/url] Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='Ada_Mirra']nauczą się delikatności ;) swetery ważą około 32 kg czyli nieco mniej niż Mirra teraz ;) i moga miec ponad 70 cm w klebie xD[/QUOTE] Ale akurat Setery mi się nie widza bo są za chude :evil_lol: oczywiście podobają mi się ale sama bym nie chciała mieć ;) [quote name='agaga21']wiesz co, myślę że wszystko zależy w głównej mierze od temperamentu psa a nie od wielkości. spójrz u nas. wydawałoby się że 35kg gamoń może zrobić 9kg lucynce krzywdę w zabawie a to ona go zamęcza :)[/QUOTE] Dokładnie a Neron jest strasznie nadpobudliwy :shake: [quote name='bianka19']no więc właśnie. więc przesadzili i to sporo, może tylko chcieli cię postraszyć ? :evil_lol: nie no, ale takich żartów nie powinno być.:roll: powinni być zgodni i dokładni, co do ustalenia choroby, a tu taka afera w sumie wyszła.. ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze, jak już zrobisz te badania. :) mnie ta rasa już od paru lat prześladuje, i jestem w nich niesamowicie zakochana, uwielbiam je. taki słodki na tym zdjęciu się wydaje. :loveu: [URL]http://3.bp.blogspot.com/-NCK4khXTQ2M/UBaKXhBzpxI/AAAAAAAABX8/QyiR3ObdrjM/s640/P7299229.jpg[/URL][/QUOTE] Ja nie wierze tej lekarce bo jakas dziwna była :roll: wole zasiegnąć porady kogos kto sie na tym zna ;) nom słodziaste sa :loveu: Quote
bianka19 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='dOgLoV'] Ja nie wierze tej lekarce bo jakas dziwna była :roll: wole zasiegnąć porady kogos kto sie na tym zna ;) nom słodziaste sa :loveu:[/QUOTE] dokładnie:) Quote
DomixX Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [url]http://3.bp.blogspot.com/-EjSTea8hYkM/UBaK0RRrGRI/AAAAAAAABYE/ntPj1eHPya4/s640/P7299326.jpg[/url] O tak piękne są ;) Dogadają się, ja mam amstaffa i jamnika i jest okey ;) Quote
justysiek Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 jak tu nagadane:mad::evil_lol: ja nie wiem jaka rasa by pasowała do donka... myślałam o użytku, bo tak świetnie pracują z człowiekiem. Quote
Izabela124. Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [url]http://3.bp.blogspot.com/-EjSTea8hYkM/UBaK0RRrGRI/AAAAAAAABYE/ntPj1eHPya4/s640/P7299326.jpg[/url] jaki słodziak, w ogóle wszystkie szczeniaczki są urocze :loveu: gorzej jak urosną :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Witamy się. Ja tam jestem wierna jednej rasie i nie wyobrażam sobie mieć innego psa. Tylko haszczaki mi się podobają z charakteru i wyglądu. Pewnie dla urozmaicenia będę mieć adopcyjniaki ze schrona, bo też uwielbiam kundle różnego typu (tfu! typu jak najbardziej pierwotnego, żadnych długowłosych czy szorstkowłosych psów :P). Mnie do ONka pasuje BOS, nie wiem czemu, może dlatego, że to bliski jego krewniak :) Quote
Recommended Posts