Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='justysiek']mój nie jest agresywny, a czy nadpobudliwy? hmmm sama nie wiem, jak jest odpowiednio zmeczony to jest grzeczny jak aniolek:loveu: zaczelismy szkolenie pt, moze jakos sie ogarniemy:evil_lol:[/QUOTE]

A ile ma?Luc tak do roku był ok. tzn. miał mrówki w dupie i ma nadal ,ale olewał psy.Potem zrobił się psycholem i drze morde na psy jak głupi ,ryczy jak bawół.

Kalyna-no to ma jeszcze pół roku na ogarnięcie się hehe zobaczymy czy mu wyjdzie.W sumie ON niby dojrzewają do 3roku życia.

Posted

[quote name='Aleks89']A ile ma?Luc tak do roku był ok. tzn. miał mrówki w dupie i ma nadal ,ale olewał psy.Potem zrobił się psycholem i drze morde na psy jak głupi ,ryczy jak bawół.

Kalyna-no to ma jeszcze pół roku na ogarnięcie się hehe zobaczymy czy mu wyjdzie.W sumie ON niby dojrzewają do 3roku życia.[/QUOTE]

mój ma 8 msc i mam nadzieje, że nie zmieni się na gorsze, ale na lepsze.

Posted (edited)

[quote name='Aleks89']Justysiek-nadzieja matką.....:evil_lol: Owczarek to najgorsza rasa na świecie ,ale nie da się od niej uwolnić:diabloti:[/QUOTE]

e tam najgorsza:mad::diabloti: ja tak nie uważam, to mój pierwszy don, więc nie mam porównania.
ale "Lepiej mieć nadzieję, niż być beznadziejnie głupim"

Edited by justysiek
Posted

Ja trafiłam na agresywnego osobnika , chociaż to duzo tez alezy od charakteru właściciela , jak ja prowadze nerona i idzie pies tom ja "reki nie mam " wielokrotnie musze sie czegos lapać żeby go utrzymać a jak sebastian go prowadzi i Neron widzi psa idącego w jego strone to od razu robi wielkie kółko żeby iśc od psa jak najdalej i nawet na niego nie patrzy , a Sebastian nigdy nawet ręki na niego nie podniósł :shake:

[quote name='bianka19']ale żeby od razu astmę podejrzewać ? czy to nie lekka przesada ? :cool3:[/QUOTE]

Jak dla mnie to duża przesada bo kaszlu nie mam a astma to choroba płuc i myslę że cos by mi było z ich strony , ale zapisałam się do alergologa zeby sprawdzić czy nie ejstem uczulona na roztocza i kurz i powtórzyć psa i kota oraz zapisac sie na odczulanie ;)

i dzień dobry tak w ogóle :lol:

Posted

ja się spotkałam z Novą scotią :)

przesympatyczne psiaki :)

[IMG]http://3.bp.blogspot.com/-_XfXAoPBC60/UBglvfRFdEI/AAAAAAAABbg/verHLyS8EiA/s640/P7299228.JPG[/IMG]

[IMG]http://3.bp.blogspot.com/-NCK4khXTQ2M/UBaKXhBzpxI/AAAAAAAABX8/QyiR3ObdrjM/s640/P7299229.jpg[/IMG]

[IMG]http://3.bp.blogspot.com/-EjSTea8hYkM/UBaK0RRrGRI/AAAAAAAABYE/ntPj1eHPya4/s640/P7299326.jpg[/IMG]

Posted

Przepiekne :loveu: przesłodkie :loveu: i przekochane :loveu:

zwłaszcza ten osobnik [url]http://3.bp.blogspot.com/-EjSTea8hYkM/UBaK0RRrGRI/AAAAAAAABYE/ntPj1eHPya4/s640/P7299326.jpg[/url] :loveu::loveu::loveu::loveu:

tylko że ja bym chciała suczkę a wzrost suczki wynosi max 48 cm a Neron ma 72 a waga suczki 20 kg a Neron ma około 45 ;)

Posted

[quote name='Ada_Mirra']dogadają się :) moja znajoma do 4 spanieli wzieła swetera ktore sa wiekszo od przeciętnych ONków i żyją ;)[/QUOTE]

ale sweterki są chudziutkie , ich waga podejrzewam nie przekracza dużo 20 kg a jak by takie cielsko jak Neron czy Qwendi walneło sie na taką scotie to by chyba ja połamały :evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']A mi sie marzy Nova Scotia ale Sebastian mowi ze to za małe gabaryty jak pies do zabawy z Neronem albo Border Coolie ;) albo oczywiście Donek ;)[/QUOTE]

wiesz co, myślę że wszystko zależy w głównej mierze od temperamentu psa a nie od wielkości. spójrz u nas. wydawałoby się że 35kg gamoń może zrobić 9kg lucynce krzywdę w zabawie a to ona go zamęcza :)

Posted

[quote name='dOgLoV']Jak dla mnie to duża przesada bo kaszlu nie mam a astma to choroba płuc i myslę że cos by mi było z ich strony , ale zapisałam się do alergologa zeby sprawdzić czy nie ejstem uczulona na roztocza i kurz i powtórzyć psa i kota oraz zapisac sie na odczulanie ;)[/QUOTE]
no więc właśnie. więc przesadzili i to sporo, może tylko chcieli cię postraszyć ? :evil_lol: nie no, ale takich żartów nie powinno być.:roll: powinni być zgodni i dokładni, co do ustalenia choroby, a tu taka afera w sumie wyszła.. ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze, jak już zrobisz te badania. :)

[quote name='dOgLoV']A mi sie marzy Nova Scotia ale Sebastian mowi ze to za małe gabaryty jak pies do zabawy z Neronem albo Border Coolie ;) albo oczywiście Donek ;)[/QUOTE]
mnie ta rasa już od paru lat prześladuje, i jestem w nich niesamowicie zakochana, uwielbiam je.

taki słodki na tym zdjęciu się wydaje. :loveu:
[url]http://3.bp.blogspot.com/-NCK4khXTQ2M/UBaKXhBzpxI/AAAAAAAABX8/QyiR3ObdrjM/s640/P7299229.jpg[/url]

Posted

[quote name='Ada_Mirra']nauczą się delikatności ;)

swetery ważą około 32 kg czyli nieco mniej niż Mirra teraz ;)

i moga miec ponad 70 cm w klebie xD[/QUOTE]

Ale akurat Setery mi się nie widza bo są za chude :evil_lol: oczywiście podobają mi się ale sama bym nie chciała mieć ;)

[quote name='agaga21']wiesz co, myślę że wszystko zależy w głównej mierze od temperamentu psa a nie od wielkości. spójrz u nas. wydawałoby się że 35kg gamoń może zrobić 9kg lucynce krzywdę w zabawie a to ona go zamęcza :)[/QUOTE]

Dokładnie a Neron jest strasznie nadpobudliwy :shake:

[quote name='bianka19']no więc właśnie. więc przesadzili i to sporo, może tylko chcieli cię postraszyć ? :evil_lol: nie no, ale takich żartów nie powinno być.:roll: powinni być zgodni i dokładni, co do ustalenia choroby, a tu taka afera w sumie wyszła.. ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze, jak już zrobisz te badania. :)

mnie ta rasa już od paru lat prześladuje, i jestem w nich niesamowicie zakochana, uwielbiam je.

taki słodki na tym zdjęciu się wydaje. :loveu:
[URL]http://3.bp.blogspot.com/-NCK4khXTQ2M/UBaKXhBzpxI/AAAAAAAABX8/QyiR3ObdrjM/s640/P7299229.jpg[/URL][/QUOTE]

Ja nie wierze tej lekarce bo jakas dziwna była :roll: wole zasiegnąć porady kogos kto sie na tym zna ;)

nom słodziaste sa :loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']
Ja nie wierze tej lekarce bo jakas dziwna była :roll: wole zasiegnąć porady kogos kto sie na tym zna ;)

nom słodziaste sa :loveu:[/QUOTE]
dokładnie:)

Posted

[url]http://3.bp.blogspot.com/-EjSTea8hYkM/UBaK0RRrGRI/AAAAAAAABYE/ntPj1eHPya4/s640/P7299326.jpg[/url] O tak piękne są ;)
Dogadają się, ja mam amstaffa i jamnika i jest okey ;)

Posted

Witamy się.
Ja tam jestem wierna jednej rasie i nie wyobrażam sobie mieć innego psa. Tylko haszczaki mi się podobają z charakteru i wyglądu. Pewnie dla urozmaicenia będę mieć adopcyjniaki ze schrona, bo też uwielbiam kundle różnego typu (tfu! typu jak najbardziej pierwotnego, żadnych długowłosych czy szorstkowłosych psów :P). Mnie do ONka pasuje BOS, nie wiem czemu, może dlatego, że to bliski jego krewniak :)