łamAga Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='Ptysiak']Hej:) Z tymi psiakami to racja i bardzo ubolewam, że nie mogę mieć teraz drugiego :( Fajnie jakby tak razem dorastali.[/QUOTE] Ale jak juz bedziesz powaznie myslala nad drugim psem to pomysl o rasie dobrej dla Donka , tak żeby miały podobne temperamenty bo polaczenie Onka i tybetana na prawde nie jest dobre ;) [quote name='Aleks89']Jak moje zaakceptowały nowego psa ,w dodatku samca z jajami.I nadal żyją w zgodzie to serio każdy pies ,który nie ma gdzieś przewodnika zaakceptuje nowego domownika. A nie wyobrażam sobie 2szczeniaków na raz.Ani to szkolić ,ani nic.Do młodego psa najwcześniej dokoptowałbym drugiego kiedy ten 1 miałby +- 5lat.[/QUOTE] w sumie , jak tak pomyslec to racja ;) [quote name='kalyna']Ja też napiszę, że moja wredna suka, która nie znosi obcych psów, Gandzię zaakceptowała dość szybko.... Ciapuś to w ogóle rewelka, bo na drugi dzień już był "swój"... Sonii konfrontacji bałam się ze względu na jej gabaryty i to, że delikatna nie jest.... mój tata to po dobroci chciał itp, ale ja wzięłam kolce, 2 korekty i oto Gandzia to jej "dziecko" ;) fakt trwało to tydzień i na początku kolorowo nie było, no ale poszło to jakoś. A teraz to w ogóle czad jest ;) tylko u nas kluczem do sukcesu było to, ze Gandzia był małym szczeniakiem. Z wprowadzeniu dorosłego psa byłyby większe schody...[/QUOTE] Na szczescie szybko to opanowałaś :cool3: [quote name='Milena9']A mój pies co okropnie nielubi kotów zaakceptował domownika, co prawda przy 1 kocie trochę to trwało, ale następne szybko akceptował :)[/QUOTE] Mój pies ( onej) w ogole nie akceptuje kotow a na nasze ma zlewkę totalną , nawet podchodzi i je liże ;) [quote name='bianka19']temacik o palcu się rozwinął widzę. :evil_lol: no widzisz, tak to jest gdy się nie uważa,albo po prostu się jest sierotą.. hihihi, niech się ładnie zagoi!:)[/QUOTE] Tak to jest jak sie chce zrobić cos szybko :eviltong: Quote
łamAga Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Otóż wróciłam od lekarza , leków nie chciała mi przepisać bo stwierdziła że z jakiej racji ja mam je dostac , ona mnie nie widzi wiec nie wie po co mi one ( u nas w przychodni jest tak że daje sie w recepcji zamowienie na recepte i odbiera sie ja za pare dni a ze nie bylo mojej pani doktor rodzinnej to dali zamowienie innej ) więc jej mowie po co mi one to ona chce zobaczyc wyniki od alergologa , na szczescie miałam je przy sobie to spojrzała i z łaska powiedziała ze mi da receptę , i mówie jej ze te tebletki mi nie pomagaja czy sa mocniejsze to stwierdziła ze nie ma i ze skoro mi nie pomagaja to ona ma podejrzenie u mnie astmy i ze mam isc do alergologa , ręce opadają , ale jestem w takiej desperacji ze poszłam od razu sie zarejestrowałam prywatnie do alergologa a termin mam na 29 czy 28 jakos tak :crazyeye: przeciez jak sie płaci to powinno byc od reki :roll: Quote
Ada_Mirra Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Zdjęcia cudne [url]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC07181.jpg[/url] ciapka na ozorku :loveu: Mircia też ma takie ;) Portreciki psiaków :loveu: Jak też tak jak Magda myślałam że mniej uciachany ten palec :crazyeye: a z niektórymi poradniami i lekarzami to masakra żeby się dopchać.. :roll: też bym chciała drugiego psiaka - wiem z jakimi rasami Mirra dobrze się dogaduje więc takie bym brała ;) no ale moja mama jest na niee :( a walka Nerona i Qwendi :loveu: Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 jak ogarniemy posłuszenstwo u Cezara i jego charakter sie uksztaltuje to pomyslimy o 2 psie:eviltong:rasy nie wybralam, ale mam jeszcze czas. Quote
*Magda* Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Dlatego ja dziękuję za taką służbę zdrowia jaką mam tutaj ;) Wczoraj telefon i dziś już Theoś był na wizycie kontrolnej :) I dla dzieci do 16 roku życia wszystkie leki są za darmo :eviltong: Quote
łamAga Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='Ada_Mirra']Zdjęcia cudne [URL]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC07181.jpg[/URL] ciapka na ozorku :loveu: Mircia też ma takie ;) Portreciki psiaków :loveu: Jak też tak jak Magda myślałam że mniej uciachany ten palec :crazyeye: a z niektórymi poradniami i lekarzami to masakra żeby się dopchać.. :roll: też bym chciała drugiego psiaka - wiem z jakimi rasami Mirra dobrze się dogaduje więc takie bym brała ;) no ale moja mama jest na niee :( a walka Nerona i Qwendi :loveu:[/QUOTE] witamy :lol: [quote name='justysiek']jak ogarniemy posłuszenstwo u Cezara i jego charakter sie uksztaltuje to pomyslimy o 2 psie:eviltong:rasy nie wybralam, ale mam jeszcze czas.[/QUOTE] mina 2 lata i sie uspokoi :evil_lol: [quote name='magdabroy']Dlatego ja dziękuję za taką służbę zdrowia jaką mam tutaj ;) Wczoraj telefon i dziś już Theoś był na wizycie kontrolnej :) I dla dzieci do 16 roku życia wszystkie leki są za darmo :eviltong:[/QUOTE] O kurczaczek :crazyeye: co prawda mam juz wiecej niz 16 lat ale chyba sie przeprowadze do Niemiec :evil_lol: Quote
łamAga Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [B]Marysia mówi dziadzia [/B]:evil_lol: [video=youtube;__SbAWdb-SA]http://www.youtube.com/watch?v=__SbAWdb-SA&feature=youtu.be[/video] Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 jaka kochana Marysia:loveu: no pocieszam sie tymi 2 latami, a potem 3.. 4.. 5..:evil_lol: Quote
Oscar Patric Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='dOgLoV'][B]Marysia mówi dziadzia [/B]:evil_lol: [video=youtube;__SbAWdb-SA]http://www.youtube.com/watch?v=__SbAWdb-SA&feature=youtu.be[/video][/QUOTE] super,super:) ) Quote
kalyna Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='magdabroy']Dlatego ja dziękuję za taką służbę zdrowia jaką mam tutaj ;) Wczoraj telefon i dziś już Theoś był na wizycie kontrolnej :) I dla dzieci do 16 roku życia wszystkie leki są za darmo :eviltong:[/QUOTE] :mdleje: coraz bardziej zazdroszczę Ci mieszkania w Niemczech, niestety ale ja zbyt przywiązana do domu jestem :( a Ty w tej Marysi chyba zakochana po uszy jesteś :loveu: Quote
Aleks89 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Kalyna-do końca życia chcesz ze starymi mieszkać?;)ja sie wyprowadziłem w wieku 19lat:) Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='kalyna']:mdleje: coraz bardziej zazdroszczę Ci mieszkania w Niemczech, niestety ale ja zbyt przywiązana do domu jestem :( a Ty w tej Marysi chyba zakochana po uszy jesteś :loveu:[/QUOTE] widać, że zakochana!:loveu: Quote
kalyna Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Aleks89']Kalyna-do końca życia chcesz ze starymi mieszkać?;)ja sie wyprowadziłem w wieku 19lat:)[/QUOTE] mi to tam nie przeszkadza :D dom mamy duży ;) w sumie to też się wyprowadziłam w wieku 20 lat, ale na wakacje wracam do domciu :) mnie przeraża sama odległość :( Quote
łamAga Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='justysiek']jaka kochana Marysia:loveu: no pocieszam sie tymi 2 latami, a potem 3.. 4.. 5..:evil_lol:[/QUOTE] Dokładnie tak :evil_lol: ja czekam na uspokojenie sie nerona juz prawie 6 lat :evil_lol: [quote name='unikatowydiament']super,super:) )[/QUOTE] dzieki :lol: [quote name='kalyna']:mdleje: coraz bardziej zazdroszczę Ci mieszkania w Niemczech, niestety ale ja zbyt przywiązana do domu jestem :( a Ty w tej Marysi chyba zakochana po uszy jesteś :loveu:[/QUOTE] Mnie jakoś za granice też nie ciągnie ;) Oj tak Kocham ją bardzooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: [quote name='Aleks89']Kalyna-do końca życia chcesz ze starymi mieszkać?;)ja sie wyprowadziłem w wieku 19lat:)[/QUOTE] Bo Ty niedobry jesteś :eviltong: [quote name='justysiek']widać, że zakochana!:loveu:[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
*Magda* Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='dOgLoV'] Mnie jakoś za granice też nie ciągnie ;) [/QUOTE] Mnie też nie ciągnęło, ale czego się nie robi dla miłości :cool3: Quote
Aleks89 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Nic tak nie uczy życia i samodzielności jak mieszkanie samemu.Polecam. Quote
DomixX Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Kochana Marysia ;) O jejku, noto wiadomo jak bardzo ostre są ostrza w krajalnicy.. Quote
Aleks89 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Justysiek-pociesze cię ,że ON chyba nigdy nie poważnieją...przynajmniej te co znam w dorosłym życiu są taki samymi kretynami jak za szczeniaka. Mój ma 2,5 i dalej jest psychiczny.Czasem to tylko pustaka do obroży i do rzeki:diabloti: Quote
agaga21 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='justysiek']6 lat? to mnie pocieszyłaś:evil_lol:[/QUOTE] wszystko zależy od danego osobnika ;) Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Aleks89']Justysiek-pociesze cię ,że ON chyba nigdy nie poważnieją...przynajmniej te co znam w dorosłym życiu są taki samymi kretynami jak za szczeniaka. Mój ma 2,5 i dalej jest psychiczny.Czasem to tylko pustaka do obroży i do rzeki:diabloti:[/QUOTE] jak będzie ciutkę bardziej posłuszny niż teraz to będę happy:evil_lol: [QUOTE][COLOR=#000000]wszystko zależy od danego osobnika [/COLOR];-) [/QUOTE] agaga21 mój jest wyjątkowy:diabloti::evil_lol: Quote
Aleks89 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 ON się układa banalnie łatwo.Chyba ,że do ON ma się podejście jak do charcika włoskiego to wtedy nigdy się go nie ułoży.Gorzej z pobudliwością i agresją... Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Aleks89']ON się układa banalnie łatwo.Chyba ,że do ON ma się podejście jak do charcika włoskiego to wtedy nigdy się go nie ułoży.Gorzej z pobudliwością i agresją...[/QUOTE] mój nie jest agresywny, a czy nadpobudliwy? hmmm sama nie wiem, jak jest odpowiednio zmeczony to jest grzeczny jak aniolek:loveu: zaczelismy szkolenie pt, moze jakos sie ogarniemy:evil_lol: Quote
kalyna Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Aleks89']Mój ma 2,5 i dalej jest psychiczny.Czasem to tylko pustaka do obroży i do rzeki:diabloti:[/QUOTE] pociesze Cię, że moja ogarnęła się jak skończyła 3 lata :lol: szkoda, że mój Łowczarek nie układa się banalnie łatwo :mad: i to nie jest tylko moja opinia... :) Quote
Recommended Posts