Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ptysiak']Hej:)

Z tymi psiakami to racja i bardzo ubolewam, że nie mogę mieć teraz drugiego :( Fajnie jakby tak razem dorastali.[/QUOTE]

Ale jak juz bedziesz powaznie myslala nad drugim psem to pomysl o rasie dobrej dla Donka , tak żeby miały podobne temperamenty bo polaczenie Onka i tybetana na prawde nie jest dobre ;)

[quote name='Aleks89']Jak moje zaakceptowały nowego psa ,w dodatku samca z jajami.I nadal żyją w zgodzie to serio każdy pies ,który nie ma gdzieś przewodnika zaakceptuje nowego domownika.
A nie wyobrażam sobie 2szczeniaków na raz.Ani to szkolić ,ani nic.Do młodego psa najwcześniej dokoptowałbym drugiego kiedy ten 1 miałby +- 5lat.[/QUOTE]

w sumie , jak tak pomyslec to racja ;)

[quote name='kalyna']Ja też napiszę, że moja wredna suka, która nie znosi obcych psów, Gandzię zaakceptowała dość szybko....
Ciapuś to w ogóle rewelka, bo na drugi dzień już był "swój"... Sonii konfrontacji bałam się ze względu na jej gabaryty i to, że delikatna nie jest.... mój tata to po dobroci chciał itp, ale ja wzięłam kolce, 2 korekty i oto Gandzia to jej "dziecko" ;) fakt trwało to tydzień i na początku kolorowo nie było, no ale poszło to jakoś. A teraz to w ogóle czad jest ;)

tylko u nas kluczem do sukcesu było to, ze Gandzia był małym szczeniakiem. Z wprowadzeniu dorosłego psa byłyby większe schody...[/QUOTE]

Na szczescie szybko to opanowałaś :cool3:

[quote name='Milena9']A mój pies co okropnie nielubi kotów zaakceptował domownika, co prawda przy 1 kocie trochę to trwało, ale następne szybko akceptował :)[/QUOTE]

Mój pies ( onej) w ogole nie akceptuje kotow a na nasze ma zlewkę totalną , nawet podchodzi i je liże ;)

[quote name='bianka19']temacik o palcu się rozwinął widzę. :evil_lol:
no widzisz, tak to jest gdy się nie uważa,albo po prostu się jest sierotą..

hihihi, niech się ładnie zagoi!:)[/QUOTE]

Tak to jest jak sie chce zrobić cos szybko :eviltong:

Posted

Otóż wróciłam od lekarza , leków nie chciała mi przepisać bo stwierdziła że z jakiej racji ja mam je dostac , ona mnie nie widzi wiec nie wie po co mi one ( u nas w przychodni jest tak że daje sie w recepcji zamowienie na recepte i odbiera sie ja za pare dni a ze nie bylo mojej pani doktor rodzinnej to dali zamowienie innej ) więc jej mowie po co mi one to ona chce zobaczyc wyniki od alergologa , na szczescie miałam je przy sobie to spojrzała i z łaska powiedziała ze mi da receptę , i mówie jej ze te tebletki mi nie pomagaja czy sa mocniejsze to stwierdziła ze nie ma i ze skoro mi nie pomagaja to ona ma podejrzenie u mnie astmy i ze mam isc do alergologa , ręce opadają , ale jestem w takiej desperacji ze poszłam od razu sie zarejestrowałam prywatnie do alergologa a termin mam na 29 czy 28 jakos tak :crazyeye: przeciez jak sie płaci to powinno byc od reki :roll:

Posted

Zdjęcia cudne

[url]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC07181.jpg[/url] ciapka na ozorku :loveu: Mircia też ma takie ;)

Portreciki psiaków :loveu:

Jak też tak jak Magda myślałam że mniej uciachany ten palec :crazyeye:

a z niektórymi poradniami i lekarzami to masakra żeby się dopchać.. :roll:

też bym chciała drugiego psiaka - wiem z jakimi rasami Mirra dobrze się dogaduje więc takie bym brała ;) no ale moja mama jest na niee :(

a walka Nerona i Qwendi :loveu:

Posted

Dlatego ja dziękuję za taką służbę zdrowia jaką mam tutaj ;) Wczoraj telefon i dziś już Theoś był na wizycie kontrolnej :) I dla dzieci do 16 roku życia wszystkie leki są za darmo :eviltong:

Posted

[quote name='Ada_Mirra']Zdjęcia cudne

[URL]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC07181.jpg[/URL] ciapka na ozorku :loveu: Mircia też ma takie ;)

Portreciki psiaków :loveu:

Jak też tak jak Magda myślałam że mniej uciachany ten palec :crazyeye:

a z niektórymi poradniami i lekarzami to masakra żeby się dopchać.. :roll:

też bym chciała drugiego psiaka - wiem z jakimi rasami Mirra dobrze się dogaduje więc takie bym brała ;) no ale moja mama jest na niee :(

a walka Nerona i Qwendi :loveu:[/QUOTE]

witamy :lol:

[quote name='justysiek']jak ogarniemy posłuszenstwo u Cezara i jego charakter sie uksztaltuje to pomyslimy o 2 psie:eviltong:rasy nie wybralam, ale mam jeszcze czas.[/QUOTE]

mina 2 lata i sie uspokoi :evil_lol:

[quote name='magdabroy']Dlatego ja dziękuję za taką służbę zdrowia jaką mam tutaj ;) Wczoraj telefon i dziś już Theoś był na wizycie kontrolnej :) I dla dzieci do 16 roku życia wszystkie leki są za darmo :eviltong:[/QUOTE]

O kurczaczek :crazyeye: co prawda mam juz wiecej niz 16 lat ale chyba sie przeprowadze do Niemiec :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Dlatego ja dziękuję za taką służbę zdrowia jaką mam tutaj ;) Wczoraj telefon i dziś już Theoś był na wizycie kontrolnej :) I dla dzieci do 16 roku życia wszystkie leki są za darmo :eviltong:[/QUOTE]

:mdleje:
coraz bardziej zazdroszczę Ci mieszkania w Niemczech, niestety ale ja zbyt przywiązana do domu jestem :(

a Ty w tej Marysi chyba zakochana po uszy jesteś :loveu:

Posted

[quote name='kalyna']:mdleje:
coraz bardziej zazdroszczę Ci mieszkania w Niemczech, niestety ale ja zbyt przywiązana do domu jestem :(

a Ty w tej Marysi chyba zakochana po uszy jesteś :loveu:[/QUOTE]

widać, że zakochana!:loveu:

Posted

[quote name='Aleks89']Kalyna-do końca życia chcesz ze starymi mieszkać?;)ja sie wyprowadziłem w wieku 19lat:)[/QUOTE]

mi to tam nie przeszkadza :D dom mamy duży ;)

w sumie to też się wyprowadziłam w wieku 20 lat, ale na wakacje wracam do domciu :)

mnie przeraża sama odległość :(

Posted

[quote name='justysiek']jaka kochana Marysia:loveu:
no pocieszam sie tymi 2 latami, a potem 3.. 4.. 5..:evil_lol:[/QUOTE]

Dokładnie tak :evil_lol: ja czekam na uspokojenie sie nerona juz prawie 6 lat :evil_lol:

[quote name='unikatowydiament']super,super:) )[/QUOTE]

dzieki :lol:

[quote name='kalyna']:mdleje:

a Ty w tej Marysi chyba zakochana po uszy jesteś :loveu:[/QUOTE]

Mnie jakoś za granice też nie ciągnie ;)

Oj tak Kocham ją bardzooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu:

[quote name='Aleks89']Kalyna-do końca życia chcesz ze starymi mieszkać?;)ja sie wyprowadziłem w wieku 19lat:)[/QUOTE]

Bo Ty niedobry jesteś :eviltong:

[quote name='justysiek']widać, że zakochana!:loveu:[/QUOTE]

:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Justysiek-pociesze cię ,że ON chyba nigdy nie poważnieją...przynajmniej te co znam w dorosłym życiu są taki samymi kretynami jak za szczeniaka.
Mój ma 2,5 i dalej jest psychiczny.Czasem to tylko pustaka do obroży i do rzeki:diabloti:

Posted

[quote name='Aleks89']Justysiek-pociesze cię ,że ON chyba nigdy nie poważnieją...przynajmniej te co znam w dorosłym życiu są taki samymi kretynami jak za szczeniaka.
Mój ma 2,5 i dalej jest psychiczny.Czasem to tylko pustaka do obroży i do rzeki:diabloti:[/QUOTE]

jak będzie ciutkę bardziej posłuszny niż teraz to będę happy:evil_lol:

[QUOTE][COLOR=#000000]wszystko zależy od danego osobnika [/COLOR];-) [/QUOTE]

agaga21 mój jest wyjątkowy:diabloti::evil_lol:

Posted

ON się układa banalnie łatwo.Chyba ,że do ON ma się podejście jak do charcika włoskiego to wtedy nigdy się go nie ułoży.Gorzej z pobudliwością i agresją...

Posted

[quote name='Aleks89']ON się układa banalnie łatwo.Chyba ,że do ON ma się podejście jak do charcika włoskiego to wtedy nigdy się go nie ułoży.Gorzej z pobudliwością i agresją...[/QUOTE]
mój nie jest agresywny, a czy nadpobudliwy? hmmm sama nie wiem, jak jest odpowiednio zmeczony to jest grzeczny jak aniolek:loveu: zaczelismy szkolenie pt, moze jakos sie ogarniemy:evil_lol:

Posted

[quote name='Aleks89']Mój ma 2,5 i dalej jest psychiczny.Czasem to tylko pustaka do obroży i do rzeki:diabloti:[/QUOTE]

pociesze Cię, że moja ogarnęła się jak skończyła 3 lata :lol:

szkoda, że mój Łowczarek nie układa się banalnie łatwo :mad: i to nie jest tylko moja opinia... :)