łamAga Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 [quote name='magdabroy']Kawa wypłukuję magnez i potas z organizmu. Jak masz skurcze mięśni, albo kłopoty ze spaniem, to pierwsze co to magnez i mniejsza ilość kawy :) Ja to przerabiałam i dostawałam taką dawkę magnezu z potasem, że musiałam mieć je na receptę, bo standardowe dawki dostępne w aptece były zbyt niskie :shake:[/QUOTE] a to o potasie nawet nie wiedzialam , kiedys mialam skorcze miesni w nocy czasami zwijalam sie z bolu a od kiedy biore magnez to tak jeszcze ani razu nie mialam , to niezle musialas sie " wypłukac" :evil_lol: Quote
łamAga Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 [quote name='magdabroy']No kurcze, widziałaś zdjęcia na nk, więc widać chyba, że to ten sam ;) Ja też nie miałam wesela dużego. Tylko rodzice, rodzeństwo, a i tak się tego nazbierało :crazyeye: Dobrze, że przy kościelnym mój brat zrobił nam zdjęcia, bo jakbym miała płacić za fotografa jeszcze, to chyba bym na zawał zeszła :roll: Wiem ile kosztuje fotograf, bo właśnie mój brat się w tym specjalizuje ;)[/QUOTE] Widzialam widzialam :loveu: My tez robimy tylko z najbliższymi okolo 15-20 osob bedzie ale sale trzeba bylo jakąs wynajac to tez swoje kosztuje , fotograf bierze 300 zł za kosciół 300 zł za plener plus fotoksiążka ( na ktora sie uparłam :eviltong:) 90 zł od stronnicy najmniej mozemy wziac 7 stronnic najwiecej 30 . zdjecia bedziemy mieli na koniach :loveu: i z psiaczkami :loveu: takie jest zalozenie ale co z tego wyjdzie to sie okaże , nie wiadomo jak psy zareagują na sesje zdjęciowa w towarzystwie fotografa ;) Quote
*Magda* Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='dOgLoV']a to o potasie nawet nie wiedzialam , kiedys mialam skorcze miesni w nocy czasami zwijalam sie z bolu a od kiedy biore magnez to tak jeszcze ani razu nie mialam , to niezle musialas sie " wypłukac" :evil_lol:[/QUOTE] No ja też, budziłam się z płaczem :( Po kilku takich "pobudkach" Bogdan już wyczuwał kiedy się budzę ze skurczem, wyciągał rękę i masował mi łydkę :loveu: Wtedy chyba kochałam go najbardziej :evil_lol: Quote
kalyna Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 woooow :O Magda nie zazdroszczę... ja to kawy wcale nie piję, ale ostatnio sesja i nocki to piłam rozpuszczalną i tak zasmakowała, że codziennie muszę sobie zrobić.. ale za jakiś czas mi się odechce to bardziej niż pewne, bo nie raz to przerabiałam :D ja też jestem za tym, aby wesela była małe i skromne. Jak to moja mama mówi: 2 placki, 2 świadki i po robocie. I zawsze się dziwię kuzynostwu jak wyprawiają wesela na 100-150 osób :roll: choć 50-60 są w miarę fajne. Ale wydają potem tyle pieniędzy i to się raczej nie zwróci w prezentach itp, ale oni mają jakąś inną wizję... poza tym mi się nie spieszy do ślubu... Quote
*Magda* Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 To mało macie za fotografa :roll: Mój brat jeździ w dolnośląskie, śląskie, no i opolszczyzna i cena jest duuuuuuuuuuuużo wyższa :crazyeye: Zdjęcia z psiakami :loveu: i na konikach :loveu: Oby Wam pogoda dopisała :lol: Quote
kalyna Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 dokładnie :) oby pogoda dopisała ;) ale ceny są szałowe.... a w sumie to myślałam, ze w dzisiejszych czasach to nie problem kupić lustrzankę i być super i hiper fotografem... takich to sporo jest... to i ceny powinny być niższe.... a tu taki zong... Quote
łamAga Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 My w sumie nie przegladalismy innych ofert wybralismy tego fotografa bo wiemy jak robi zdjęcia i bardzo podobaja mi sie fotoksiazki jakie wykonuje :loveu: co do pogody to fotograf stwierdzil ze woli deszcz niż taki mroz jak jest teraz ;) Quote
kalyna Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='dOgLoV']My w sumie nie przegladalismy innych ofert wybralismy tego fotografa bo wiemy jak robi zdjęcia i bardzo podobaja mi sie fotoksiazki jakie wykonuje :loveu: co do pogody to fotograf stwierdzil ze woli deszcz niż taki mroz jak jest teraz ;)[/QUOTE] aaa :) ale w czerwcu to deszcz jest bardziej prawdopodobny niż mróz... najlepiej aby było tak, by zdjęcia wyszły :loveu: Quote
taxelina Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 A ile tak normalnie karmy kosztuja? bo wiadomo ze specjalistyczne sa drozsze Quote
łamAga Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 [quote name='deer_1987']A ile tak normalnie karmy kosztuja? bo wiadomo ze specjalistyczne sa drozsze[/QUOTE] Tak normalnie płace okolo 150 zł za 15 kg boscha sensitiv Quote
taxelina Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 No to roznica jest, tutaj za 15 kg to tak mniej wiecej 250 zlotych dlatego 300 za 10 kg to nie tak duzo w porownaniu :) ale jak ktos zarabia ten 1000 zl to 300 zl to jest duzo, jeszcze zalezy ile takiego na miesiac starczy. Quote
*Magda* Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='dOgLoV']My w sumie nie przegladalismy innych ofert wybralismy tego fotografa bo wiemy jak robi zdjęcia i bardzo podobaja mi sie fotoksiazki jakie wykonuje :loveu: co do pogody to fotograf stwierdzil ze woli deszcz niż taki mroz jak jest teraz ;)[/QUOTE] Ale w śniegu też mogą być fajne zdjęcia ;) [URL]http://fotografie-slubne.com.pl/zdjecia-plener-slubny.php[/URL] str.5 Quote
łamAga Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 [quote name='magdabroy']Ale w śniegu też mogą być fajne zdjęcia ;) [URL]http://fotografie-slubne.com.pl/zdjecia-plener-slubny.php[/URL] str.5[/QUOTE] O ja ale super te zdjęcia !!!!!!!!!!!!!!!!!! :crazyeye: Sebastian , przenosimy slub na grudzien ! :eviltong: ps . ma Twoj brat talent ;) Quote
*Magda* Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='dOgLoV']O ja ale super te zdjęcia !!!!!!!!!!!!!!!!!! :crazyeye: Sebastian , przenosimy slub na grudzien ! :eviltong: ps . ma Twoj brat talent ;)[/QUOTE] Dziękuję w jego imienu :) Teraz mój brat chce robić sesje w naszych okolicach ;) Jeśli oczywiście będzie kogoś stać na takie ślubne zdjęcia ;) Mój brat ma jeszcze jedne fajne foty i nie wiem czymu nie ma ich na stronce :shake: Młoda para skacze do jeziora z pomostu :loveu: Uchwycił ten moment cudnie :loveu: A młodym nie było wogóle szkoda ubrań :evil_lol: Jedyny warunek był taki, że plener jest w innym terminie niż ślub :) Quote
*Magda* Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Teraz tak pomyślałam: a Neron miał badania hormonów tarczycy? bo nie pamiętam. Quote
łamAga Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 [quote name='magdabroy']Jak samopoczucie po 12h nocce??[/QUOTE] calkiem oki :) ale z rana poszlam do lekarza i mam do konca tygodnia L4 ;) [quote name='M&S']Doberek, miłego dnia:)[/QUOTE] hejka ;) dziekujemy ;) [quote name='magdabroy']Teraz tak pomyślałam: a Neron miał badania hormonów tarczycy? bo nie pamiętam.[/QUOTE] :shake: nie mial takich badan a dlaczego pytasz?? Quote
taxelina Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 nie wiem czemu pyta ale tu masz objawy w razie co: [url]http://www.vetopedia.pl/article75-1-Niedoczynnosc_tarczycy_u_psow.html[/url] [url]http://therios.strefa.pl/porady/niedocz_tarcz_psy.html[/url] Quote
*Magda* Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 [quote name='dOgLoV'] :shake: nie mial takich badan a dlaczego pytasz??[/QUOTE] No bo przeczytałam, że takie objawy mogą być przy problemach z tarczycą :( deer już podała linka ;) Quote
łamAga Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 [quote name='deer_1987']nie wiem czemu pyta ale tu masz objawy w razie co: [url]http://www.vetopedia.pl/article75-1-Niedoczynnosc_tarczycy_u_psow.html[/url] [url]http://therios.strefa.pl/porady/niedocz_tarcz_psy.html[/url][/QUOTE] Dzieki za linki ;) [quote name='magdabroy']No bo przeczytałam, że takie objawy mogą być przy problemach z tarczycą :( deer już podała linka ;)[/QUOTE] Hmmmm objawy sie zgadzaja , nie wszystkie ale duzo ;) zauwazylam ze za uchem ma coraz wiekszy plac wydrapanej siersci :roll: dziekuje za informacje ;) jak bede u weta to wspomne o tym ;) Quote
łamAga Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 [quote name='magdabroy']Może wkońcu się uda zdiagnozować ;)[/QUOTE] oby ;) jedynie co to sie przejmuje tym ze jak zaproponuja mi ta karme i odmowie to wyjdzie na to ze żal mi pieniedzy i że oszczedzam na Nerona zdrowiu :roll: Quote
łamAga Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 [quote name='magdabroy']Dziękuję w jego imienu :) Teraz mój brat chce robić sesje w naszych okolicach ;) Jeśli oczywiście będzie kogoś stać na takie ślubne zdjęcia ;) Mój brat ma jeszcze jedne fajne foty i nie wiem czymu nie ma ich na stronce :shake: Młoda para skacze do jeziora z pomostu :loveu: Uchwycił ten moment cudnie :loveu: A młodym nie było wogóle szkoda ubrań :evil_lol: Jedyny warunek był taki, że plener jest w innym terminie niż ślub :)[/QUOTE] Zazwyczaj jest tak ze jednemu sie podoba to drugiemu tamto , pewnie On te zdjecia uwaza za mniej ciekawe niz te co wstawił na stronie ;) My tez bedziemy mieli w inny dzien bo konie i psy to jednak troche brudu bedziemy mieli na sobie :lol: edit : to sesja zdjeciowa Waszego dziecka bedzie profesjonalna :loveu: Quote
taxelina Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 [quote name='dOgLoV']oby ;) jedynie co to sie przejmuje tym ze jak zaproponuja mi ta karme i odmowie to wyjdzie na to ze żal mi pieniedzy i że oszczedzam na Nerona zdrowiu :roll:[/QUOTE] Ja mysle ze wet zrozumie ze nie kazdego stac. Quote
Recommended Posts