*Magda* Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 To może spróbuj z tą sałatą :) Nic chyba nie stracisz ;) Quote
łamAga Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='magdabroy']To może spróbuj z tą sałatą :) Nic chyba nie stracisz ;)[/QUOTE] Jak jutro nie dostane tego srodka to spróbuje z ta sałatą , chyba do jutra nie zdjedza mi rybek :evil_lol: Quote
WATACHA Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Ja kiedyś kupiłam bardzo dobry i tani tran, ale zapomniałam jakiej firmy.Potem kupiłam inny 2 razy droższy i był okropny, nawet go nie zużyłam do końca.Ciągle mi się odbijał. My jesteśmy na surowiźnie prawie miesiąc i jest coraz lepiej.A i u nas był taki dzień, że ciężko było z kupą, aż Mentor zapiszczał.Teraz już spokój.Ze względu na to, że mentor nie moze warzyw witaminy zastępuję np jabłuszkami, daktylami, migdałami i oczywiście kefirek Kiedyś jak byłam mała taki duuuuuuży ślimak udusił mi rybkę , ulubioną do tego :( Quote
kalyna Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='magdabroy'] Ja najbardziej martwiłam się o te papki podrobowo-warzywne, ale póki co, to Tora je uwielbia. Miski są wylizane do czysta :)[/QUOTE] u mnie Sonia uwielbia papki, za to mam fajne przeboje z Ciapkiem :roll: ale ja się tak szybko nie poddam, bo on uwielbia kości, ale żeby warzywka jeść to kręci nosem.... albo spróbować z olejem albo jajkiem surowym. Zawsze sierść pięknie po tym wygląda u moich :loveu: Quote
łamAga Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='WATACHA']Ja kiedyś kupiłam bardzo dobry i tani tran, ale zapomniałam jakiej firmy.Potem kupiłam inny 2 razy droższy i był okropny, nawet go nie zużyłam do końca.Ciągle mi się odbijał. My jesteśmy na surowiźnie prawie miesiąc i jest coraz lepiej.A i u nas był taki dzień, że ciężko było z kupą, aż Mentor zapiszczał.Teraz już spokój.Ze względu na to, że mentor nie moze warzyw witaminy zastępuję np jabłuszkami, daktylami, migdałami i oczywiście kefirek Kiedyś jak byłam mała taki duuuuuuży ślimak udusił mi rybkę , ulubioną do tego :([/QUOTE] Ja chciałam taki naturalny bo Neron nie powinien jesc barwników w weekend będe w galerii to tam sie rozejrze :) A ile was wynosi takie żywienie surowizną ?? wiem ze dopiero pierwszy miesiąc jesteście na barfie ale juz jakies rozeznanie pewnie macie :) Ja dzisiaj wrzuciłam do akwarium dwa listki sałaty , rano zobacze czy sa jakieś efekty :lol: [quote name='kalyna']u mnie Sonia uwielbia papki, za to mam fajne przeboje z Ciapkiem :roll: ale ja się tak szybko nie poddam, bo on uwielbia kości, ale żeby warzywka jeść to kręci nosem.... albo spróbować z olejem albo jajkiem surowym. Zawsze sierść pięknie po tym wygląda u moich :loveu:[/QUOTE] dzisiaj dałam Neronowi całe jajko :lol: [quote name='unikatowydiament']mizianki zasyłamy:)[/QUOTE] Witamy :multi: [quote name='understandme']Co tam u Was? :)[/QUOTE] U nas nieciekawie :/ z Nerona niedosyc ze sie sypie masakrycznie to ma ogromny łupiez i sie cały czas wydrapuje :roll: Jutro Pepsiak jedzie na sterylke ;) trzymajcie kciuki ;) Quote
*Magda* Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='dOgLoV'] Jutro Pepsiak jedzie na sterylke ;) trzymajcie kciuki ;)[/QUOTE] A to Pepsik nie będzie miała hodowlanki?? Taka piekna kocica :loveu: Quote
łamAga Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='magdabroy']A to Pepsik nie będzie miała hodowlanki?? Taka piekna kocica :loveu:[/QUOTE] Dziekujemy , miło ze Pepsiak sie podoba :lol: Kotki chcieliśmy do kochania i z góry było w planach kupić kotki po sterylce , akurat wyszło jak wyszło że Pepsiak nie była przez hodowców wysterylizowana więc musimy zrobić to my , Pepsiak bardzo często ma ruje i chodzi wtedy po całym domu i śpiewa ale to już tak głosno ze czasami aż denerwuje :evil_lol: mi to nie przeszkadza jak siedze u Sebastiana w dzien ale On ma tak tez czasami całą noc :evil_lol: dzisiaj był ja umówić na zabieg ;) Quote
*Magda* Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Wiem jak to jest, bo koleżanka też wysterylizowała swoją kotkę kilka miesięcy temu. Biedna Happy nie dawała im żyć. A jak opiekowali się kiedyś moim Lumpkiem, to sobie ochoty narobiła, a tu zonk :diabloti:, bo Lumpek bez jajec :evil_lol: Quote
łamAga Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='understandme']Trzymamy kciuki za Pepsiaka :loveu:[/QUOTE] Dziekujemy bardzo :lol: [quote name='magdabroy']Wiem jak to jest, bo koleżanka też wysterylizowała swoją kotkę kilka miesięcy temu. Biedna Happy nie dawała im żyć. A jak opiekowali się kiedyś moim Lumpkiem, to sobie ochoty narobiła, a tu zonk :diabloti:, bo Lumpek bez jajec :evil_lol:[/QUOTE] Buahahahah to tak samo jak kiedyś moja koleżanka narobiła sobie nadziei ze dopuści swoją suczkę ( w typie onka) z Neronem , ale pytania jakie zadała kiedy jej powiedziałam ze Neron jest kastratem że ma wycięte co nieco nie zapomne " ale to jak , czym on sika ????????? " :evil_lol: Quote
taxelina Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Tak na przyszlosc to steryd pomaga na drapanie :) nikt nie mowi ze masz mu go ciagle podawac ale w silnych atakach drapania jest jak znalazl Quote
łamAga Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='deer_1987']Tak na przyszlosc to steryd pomaga na drapanie :) nikt nie mowi ze masz mu go ciagle podawac ale w silnych atakach drapania jest jak znalazl[/QUOTE] On miał podawane zastrzyki witaminowe podejrzewam ze jakies na bazie sterydu i było pięknie , przestalismy je mu podawac od nowa to samo a ja chce coś dla niego żeby pomogło raz na zawsze :/ Quote
taxelina Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Raz na zawsze to tylko jakas dobra karma czy BARF to co moze bo pewnie nie kazdy rodzaj miesa moze Quote
kalyna Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='dOgLoV'] Jutro Pepsiak jedzie na sterylke ;) trzymajcie kciuki ;)[/QUOTE] ja byłam pewna, że wzięliście ją po sterylce... a u kogo będzie mieć robione? no i 3mamy mooooocno kciuki :) Quote
łamAga Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='deer_1987']Raz na zawsze to tylko jakas dobra karma czy BARF to co moze bo pewnie nie kazdy rodzaj miesa moze[/QUOTE] Chętnie przejde na barfa ale musze sprawdzić czy Neron zje surowe mięso a dzisiaj nie wypaliło bo książe raczył zjeśc sucha karme chwile przed tym jak wróciłam do domu .... [quote name='kalyna']ja byłam pewna, że wzięliście ją po sterylce... a u kogo będzie mieć robione? no i 3mamy mooooocno kciuki :)[/QUOTE] oczywiście u Kempy , jutro na 9tą ma zabieg ;) dziekujemy za kciuki ;) Quote
WATACHA Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Myślę, że ok 200-250 (góra) zł będzie choć powiem, że jakoś tak dokładnie nie liczę.Jak kupuję takie kawałki wołowiny i ogony wołowe przede wszystkim.Kupiłam też wątróbkę wołową ale nie wiem czy odważę mu się jeszcze dać bo sadził takie bąki, że prawie "umarłam".A Leo je indyka i trochę czasem z Mentorem wołowe. Mentor przytył , a Leo schudł. Quote
łamAga Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='WATACHA']Myślę, że ok 200-250 (góra) zł będzie choć powiem, że jakoś tak dokładnie nie liczę.Jak kupuję takie kawałki wołowiny i ogony wołowe przede wszystkim.Kupiłam też wątróbkę wołową ale nie wiem czy odważę mu się jeszcze dać bo sadził takie bąki, że prawie "umarłam".A Leo je indyka i trochę czasem z Mentorem wołowe. Mentor przytył , a Leo schudł.[/QUOTE] Kurcze troche drogawo to wynosi w porównaniu z karma która kupuje bo płacę 150 zł za 15 kg , ja wiem że na zdrowiu zwierząt sie nie oszczedza i nie mam zamiaru tego robić ale tez chce robić to z rozsądkiem , musze to porządnie przemyśleć ;) Jutro ide z Neronem na badania bakteriologiczne poprzez pobranie zeskrobin skóry i wtedy będe miała pewnośc dlaczego ta sierśc mu tak wypada i dlaczego ma taki swedzący łupież , badanie to koszt około 60 zł więc mysle ze nie najgorzej :) Pepsiak jest już w domku , jest cichutka spokojna i dziwnie chodzi ale jest dopiero co po zabiegu wiec nie ma co sie dziwić ;) Quote
*Magda* Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 To super, że Pepsikowa już jest "po" :) Co do barfu, to wszystko zależy gdzie i za ile coś kupisz. Równie dobrze możesz wydać tyle co na suchą karmę ;) Neron dostał dziś surowe?? Bo tak sobie myślę, że może najpierw go nagradzać jakimiś kawałkami surowego mięska w ciągu dnia, żeby żołądek się przyzwyczaił do trawienia czegoś innego. Bo po takim nagłym nowym posiłku, może mieć rewolucje żołądkowe :/ Oby te badania coś wykazały, bo szkoda psiaka :( Quote
łamAga Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='magdabroy']To super, że Pepsikowa już jest "po" :) Co do barfu, to wszystko zależy gdzie i za ile coś kupisz. Równie dobrze możesz wydać tyle co na suchą karmę ;) Neron dostał dziś surowe?? Bo tak sobie myślę, że może najpierw go nagradzać jakimiś kawałkami surowego mięska w ciągu dnia, żeby żołądek się przyzwyczaił do trawienia czegoś innego. Bo po takim nagłym nowym posiłku, może mieć rewolucje żołądkowe :/ Oby te badania coś wykazały, bo szkoda psiaka :([/QUOTE] Dałam mu korpus kurczaka , z poczatku nie chcial w ogóle ruszyc a pozniej zjadł więcej niż pół , później dałam mu kubeczek jogurtu naturalnego , jak na razie jest ok:) mam filmik ale cały czas sie ładuje :) Poczekam jeszcze do wyników badan , zobacze co mu jest i wtedy zdecyduje czym go karmic :) Quote
kalyna Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 bo powinno się psa przestawiać na BARF podając przez tydzień nieczyszczone żwacze, ale u nas to ominęłam, bo nigdzie nie mogłam dostać kupić....i mnie np. BARF wychodzi taniej niż sucha karma, ale ja to już mniej więcej wiem gdzie co i za ile....i wiadomo, że podroby są droższe, niż kości. I kości można kupić za 2,50 a przy szczęściu dostać na darmo :) ostatnio kupiłam za 0,33 gr, ale musiałam kawałek jechać... :( Jutro też na zakupy psie jadę :) Quote
WATACHA Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Wiesz jeżeli mu podpasuje kurczak to na pewno będziesz mieć taniej niż ja bo jednak wołowina trochę więcej kosztuje.Musisz usiąść i sobie mniej więcej wyliczyć. Quote
*Magda* Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Jak tam ślimaki i sałata? Udało się? Kiedy będziesz miała wyniki Nerona? Quote
Recommended Posts