Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie chcemy jej podawac nic silniejszego ....

Nie , nie zbadalismy , Sebastian pojechał do weta na szybko i wszedł bez kolejki tylko "pogadać" , w tym tygodniu znowu jestesmy zabiegani , powoli mam dość ....

Posted
1 minutę temu, Tyś napisał:

Myślę, że warto najpierw porządnie przebadać Qwendi, a potem poszukać sprawdzonego trenera.
Syrop może pomóc, ale bez konkretnego działania raczej g. da ;).

Ale ona jest fizycznie całkie zdrowym psem ;)

1 minutę temu, Angi napisał:

Zamien sie. Dam ci Come. Bo nie wiem czy jej predzej ja zapierdole czy oddam.:P

a co jej odwala ? :P

Posted

Chodzi mi o to, że długotrwały stres/stany lękowe mogą mieć zły wpływ na zdrowie. U kotów często zdarza się, że stres powoduje, że kot zapada na milion chorób.Dlatego np. wierzę, że wcześniej moja kotka wyglądała na zdrową, nie miała objawów, a po zmianie domu na mój, wszystko "wylazło" - ze stresu. Dlatego u mnie w pakiecie nad psychiką psa/kota, teraz dochodzi zawsze badanie czy zdrowotnie jest wsio ok.

Posted
30 minut temu, Angi napisał:

Blagam, skad mozesz miec pewnosc ze jest jednak zdrowa? :P

A Coma, to down i autystyk w jednym. Wpadla w faze lizania. I tutaj albo moge podejrzewac zjebostwo albo chora tarczyce :)

Pewności nie można mieć nigdy :P 

Oszalała bym chyba jak by mi sie pies wylizywał nad uchem :P 

a ja zaraz Pepsi wywale za drzwi , łazi i iauczy , chciała wskoczyć na góre szafy i się z niej zjebała , hałasu narobiła i prawie młodego obudziła :[

28 minut temu, Tyś napisał:

Chodzi mi o to, że długotrwały stres/stany lękowe mogą mieć zły wpływ na zdrowie. U kotów często zdarza się, że stres powoduje, że kot zapada na milion chorób.Dlatego np. wierzę, że wcześniej moja kotka wyglądała na zdrową, nie miała objawów, a po zmianie domu na mój, wszystko "wylazło" - ze stresu. Dlatego u mnie w pakiecie nad psychiką psa/kota, teraz dochodzi zawsze badanie czy zdrowotnie jest wsio ok.

Rozumiem ;)

Wet na pewno sam zleci badania , dzisiaj Sebastian był tak na "sucho" więc nie ma żadnych konkretnych wniosków ....

Posted

Gdybyscie mieli trochę więcej czasu moglibyśmy często umawiać się na spacery. Może czesty kontakt z innymi psami by jej troche humor poprawil ? Bo boję się , ze po jednym spotkaniu może mieć większego doła ... 

Posted
4 godziny temu, *Magda* napisał:

Aga, masz wpie*dol :P

A za co ????????????? Ola już mnie bije :P

Ta Warszawa to do konca była nie pewna więc się nie umawiałam z Olą , nie wiedzieliśmy do konca czy będzie z kim Qwendi zostawić ,co z młodym bo to jednak długa trasa , czy nie pójdę do pracy , do tego Sebek mial nocki , a nie chciałam żeby wyszło tak że Ola wszystko poprzestawia żeby być a My nie przyjedziemy :/ na koncu wyszło tak że młody został u mamy , ja zamiast dzisiaj ide do pracy jutro , Sebek przyjechał z nocki i prosto jechaliśmy na Warszawe a Qwendi z nami , było też ryzyko że jej nie wpuszczą bo nie zgłoszona ale bez problemu wjechaliśmy na teren wystawy bo tylko nam książeczkę sprawdzili , nawet za wstep nas nie skasowali tylko za parking :D 

Ania Sebek wlasnie też dzisiaj mówił że musimy się z Wami umawiac na spacery to Qwendi bedzie miała chociaż raz na kiedyś kontakt z psami i znormalnieje ale widzisz jak to z czasem , w ten weekend miałysmy się umówić i co , dzisiaj Nas nie było a jutro ide do pracy ehhh

Posted

Ja dzisiaj też bym nie dała rady , za to jutro tak :p no nic .. to znowu umawiamy sie na za 2 tygodnie :p moze wtedy sie uda :) w tygodniu kiedys gdybyście mieli czas też możesz dac znać  to do tych lasów co ja jeżdżę możemy się wybrać ;) 

I jak wystawa ? coś ciekawego widzieliście , dowiedzieliscie się ? :) 

Posted
4 minuty temu, Ania :) napisał:

Ja dzisiaj też bym nie dała rady , za to jutro tak :p no nic .. to znowu umawiamy sie na za 2 tygodnie :p moze wtedy sie uda :) w tygodniu kiedys gdybyście mieli czas też możesz dac znać  to do tych lasów co ja jeżdżę możemy się wybrać ;) 

I jak wystawa ? coś ciekawego widzieliście , dowiedzieliscie się ? :) 

W środku tygodnia jest ciężko bo musimy z Sebkiem pracować na przemian , jak ja jestem w domu to On w pracy i na odwrót , tak żeby zawsze ktoś siedział z młodym ale za tygodnie w weekend mam nadzieje że się uda ;)

Wystawa super , dużo molosów było , kanarów też sporo , dwie suki mi się spodobały ale jedna miała zdecydowanie lepszą klatę i umówilismy sie z hodowczynią na wizytę w hodowli , tzn sami Nas zaprosili , powiedzieli że to nie da się tak opowiedziec o rasie , mamy przyjechac i zobaczyć od kuchni jak to wygląda , chcieli nam sprzedac już szczeniaka bo akurat mają ale i tak mają same płowe a My chcemy pręgusa ;)

Posted
5 minut temu, Ania :) napisał:

O no to fajnie :) a co to za hodowla ?  Mi sie plowe tez nie podobaja , za to rude bardzo i preguski niektore :)

To jest hodowla z Piaseczna pod Warszawą " Guanchos " , bardzo mili i otwarci ludzie , Oni twierdzą że płowe są lepiej oceniane na wystawach jeżeli chodzi nam o psa pod kontem wystaw , ale ja tam wole pręgusa , rude tez nie bardzo są w moim typie wole takie ciemniejsze ;)

Posted
35 minut temu, *Magda* napisał:

Właśnie za to samo co Ola :P

Nie chciałam sytuacji kiedy się z nią umawiam a wychodzi ze nie pojedziemy a Ona zmieni plany żeby tam być ;(